''Ben başbakan olarak doğmadım ki!.''
demiş ,
saf kadın !
Printable View
''Ben başbakan olarak doğmadım ki!.''
demiş ,
saf kadın !
Sermaye kontrolü zaten ekonomik sorunlara çözüm olması için değil de , devlete kaybettiği senyoraj hakkını (yani kendi ekonomik bağımsızlığını ve gücünü) tekrar geri vermek için yapılıyor. Sonuçta bu süreçte devlete varlık transferi gerçekleştiriliyor. Ama ekonomik sonuç tabii ki sermaye kontrolü öncesine göre daha da beter olur.
13 december tcmb meeting var
bilgisi olan varmi faizlere gore?
sanki sabit kalmali!
Bende secimden sonra 15 TL olacak diye duydum ama hic ciddiye almadim
Komplo teorilerine pek inanmam :)
Hem seçim yaklaşıyor hem de Ocak ayı enflasyonu kol gibi girecek biraz yumuşatalım bari deyip doğalgaz fiyatında indirime gitmeye hazırlanıyorlarmış
https://tr.sputniknews.com/turkiye/2...-ohal-yetkisi/
Adim adim sermaye kontrolune mi?
Simdiden yasal altyapisi da hazirlaniyor.
Syg,
Haydi gözümüz aydın olsun. 228 tane yeni cazaevi yapılacakmış 2023 yılına kadar. ne kadar şanslıyız.
Dünya çatır çatır çatlıyacak kıskanacaklar bizi. dünya lideri olmak böyle bişi.
yıllardır söylediğim şey nihayet gerçekleşiyor demekki. ülkenin bol cezaevine ihtiyacı var.
böylece af istekleri olmaz, psikopatlar üç ay yatıp çıkmaz, sokaklarda it kopuk olmaz
inşaat sektörüne iş olur ne güzel, günün en güzel haberini aldım sabah sabah, teşekkürler
SM-C9000 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
11 Aralık Salı 10:08 CARİ DENGE EKİM'DE 2,77 MİLYAR DOLAR FAZLA VERDİ, BEKLENTİ 2,5 MİLYAR DOLAR FAZLA
11 Aralık Salı 10:07 YILLIKLANDIRILMIŞ CARİ AÇIK 39,4 MİLYAR DOLAR OLDU, ÖNCEKİ 46,01 MİLYAR DOLAR
11 Aralık Salı 10:07 PORTFÖY YATIRIMLARI EKİM'DE 491 MİLYON DOLAR TUTARINDA NET GİRİŞ KAYDETTİ
11 Aralık Salı 10:06 RESMİ REZERVLERDE EKİM'DE 1,71 MİLYAR DOLAR REZERV ARTIŞI OLDU
Günaydın ,
Değerli Form'daşlar..!
Yeni oranları paylaşarak,
bir birimizi bilgilendirirsek
bu çalkantılı dönemi daha az
hasarla atlatmış oluruz.
TL. mevduat Odea temdit 450 K.
32-91 gün % 23,50 (-%15 stopaj)
75 Günlük Banka Bonosu
% 24,88 (-%10 Stopaj)
yeni oranlar aldıkça paylaşırım.
EKONOMİST EMİN ÇAPA'DAN
BÜYÜK KRİZ UYARISI !!!
✔Ocak, Şubat ve Mart çok zor geçecek.
✔358 değil 2000 üzerinde konkordato var.
✔4 yıl gelir artmayacak.
✔Akp kanser hastasına asprin veriyor.
✔Ülkede sopalı liberal ekonomi var
✔2020'de 140milyar $ faiz ödenecek.
Bugün Akbank Garanti İşBankası veya YapıKredi den oran alan var mı?
Dolar 5,40 larda yeniden...
Yabancısı yerlisi sözde enflasyon düşüşüne pek inanmamış görünüyor.
Bunun üstüne faizi düşürüp NEGATİF FAİZ vereceğiz HASTALIĞI tekrar baş göstermiş gibi.
Yahu bu kaç kez denendi, küçük bir soğuk algınlığını zatürreye çevirmekte üstümüze yok.
EMİRLE FAİZ DÜŞMEZ. DÜŞERSE DE bir yerlerden patlar.
Devaju gibi birkaç ayda aynı şeyi neden yaşatıyorsunuz ey bilgisiz ekonomi danışmanları.
MB yıl sonu anketi 5,60 dolar kuru.
Onca aracı kurum neden bunu tahmin etmiş diye kafa yorulacağına yapay şekilde faiz düşürme gayretinde bulunmanın anlamı ne?
5,32 bir tost yiyeyim geleyim dedim 5,40
5.15 den benjoo alan yoldaş mutlu huzurlu viski içiyor :cheers:
5.50 yi dikkatle izliyoruz..
Gecildigi anda cikis hizlanir.
Syg,
chp li belediyler 2.200 tl askeri uceret vericem diyor o zaman normal askeri ucrette secimi kazanmak icin en az bu kadar olursa bu yaklasık %40 zam demek ..bi taraftan bas yetkili fiyatlar habire yukarı gitmesine ragmen enflasyon ve faizler dusmeye devam edecek diyor herhalde heray otomotiv tesvigi yapıp enflasyonu eksi cıkaracaklar :) ...dolar son zamanda stopaj indirimi oldugu icin ve ekonomi durgun oldugu icin cari acık kapandıgı icin dustu ..stopaj indirimi kalktı simdi askeri ucrette %40 artarsa enflasyon hop yeniden yukarı fiyatlar yukarı kur yukarı ...fırsatını buldunmu faizide dusurucez diyorlar ...secime giderken en fazla cok buyukcıkısları engelleyebilirler gibi ama yukarı cıkısı engelleyemezler ..yavasta olsa cıkar gibi..bu dolar nasıl dussun ne olacakta dusecek .
belediyelerde askerler mi çalışıyormuş...askeri ücret mi varmış ? :he:
Yandaşlara veya Suriyelilere peşkeş yapılacağına, memleketimin ücretlilerine yapılsın o fon aktarımları...
Bugun emekliler 2 x1000 TL ikramiye alabiliyorsa, asgari ucretli 1600 TL alabiliyorsa tesekkur etmeleri gereken kisi Reis degil, Kilicdaroglu dur. Iktidari bu vaatlerle koseye sikistirmistir.
Simdi de 2200 TL hamlesini ortaya atarak yine guzel bir hareket yapmistir. Dogru bir hamledir.
bu vıdımık mevzusuyla 2008lerde mortgage krizinden peydah olan Mortgage-Backed Securities lerı taklit ediyor, yanlışmıyım ? sizce bir işe yarayacak mı ?