Güzel günlerde kullanın. Sağlıkla..
CLT-L09 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Printable View
Güzel günlerde kullanın. Sağlıkla..
CLT-L09 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Hayırlı olsun. Allah kazasız belasız kullanmayı nasip etsin sayın kadraj.
SM-G930F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Tokkan, Erbos ve Balıkadam teşekkür ederim. Allah razı olsun. Vesbe'den ekmek yiyen az sayıda küçük yatırımcıdan biriyiz. Kararlı, sabırlı ve temettücü yapımızla kazanmaya devam edeceğimizden eminim.. Vesbeyle devam. Son 4 yıldır olduğu gibi. :cool:
Bende yeni pejout 3008 aldim. Hepsi vesbe olmasada vesbenin payı büyük yeni arabamda.
Güzel şirket er ya da geç ederini buluyor. Bu geçmişte de böyleydi bugün de böyle gelecekte de böyle olacak.
Teşekkürler sayın KADRAJ. Allah kazasız yolculuklar nasip etsin hepimize.
Ana hedef temettü almak olduğu için hissenin fiyatı şu olmuş bu olmuş pek fark etmiyor. Sadece yüksek fiyat görünce az biraz satıyorum nakit olsun diye. O da olası düşüşlerde yerine fazlasıyla koymak için. O da biraz yani.
Şimdi bu ay sonu yıllık karlar ve dolayısıyla hisse başına temettüler belli olacak. Ne kadarını dağıtacağını kurulda öğreneceğiz ama bu beklentiye bu ay sonuna kadar şöyle güzel bir hareketlenme bekliyorum açıkçası. Bekleyelim görelim.
Görüşlerine saygılıyım ama Açıkçası yakın zamanda ben hareket beklemiyorum
Yabancı birkaç haftadır satışta ve satışlar çok dağıldı emeklilik fonları bile aldı
Yerliler bu kadar iştahlı olmasa hisse 20 ye kadar gelirdi ama yerli yatırımcılar kısacı olduğundan güven duyulmaz heran satışı körükleyebilir
Net kârın %80 i ni dagitiyor son yıllarda. Bu yılda gelenek değişmez gibi.
Ortaklar kastım büyük bir yükseliş değil. 30 liraya uzanan bir hareketlenme. Öncelikle hisse eder değerini 25 TL olarak gördüğümü belirtmek isterim. Bundan sonra Vesbe 20-30 TL aralığında dalgalanır. Al sat seviyesi olarak bunlar takip edilebilir. Bu dakikadan sonra Vesbe'nin ciddi bir hareketi ancak 3-5 seneye yapabileceğini düşünüyorum normal şartlar altında. YTD diyeyim ceza yemeyeyim :)
Anormal şartlar ise şunlar:
1. Hisse paylarının tekrar halka arzı
2. Bedelsiz sermaye artışı
Ne yalan söliyim. Bu ikisinin de gerçekleşme ihtimalini 1-2 sene içinde bekliyorum. Umut fakirin ekmeği tabi. Bunlar olursa birkaç tavan görebiliriz.
Bu arada halkbankı da düşünün derim. Dava süreci olumlu bitecek gibi. Tekrar 10 üzerine atabilir.
bence tam tersine.. hissenin fiyatı pahalılandığı düşünülüyorsa muhtemel trend yukarı doğrudur.... vesbe de alım zamanı gelmiştir.. yükselişin daha ne kadar zaman süreceği veya fiyatın ne kadar yükseleceği belli değildir..
Tokkan ortağım, inşallah senin dediğin gibi kısa sürede çok ileri gider de hepimiz kazanırız. Yalnız ihtiyatlı olmakta her zaman fayda var.
yanlış anlaşılmasın iç güdülerim ile bu sonuca ulaşmadım. vesbe gitmekte olduğu yolda bir çok iniş- çıkış yaşayacaktır. hisse senedi kendisini etkileyen olumsuz faktörlerden kurtulmaktadır. yükselen fiyatlara rağmen hisseye talep artmaktadır.(işlem miktarı giderek artmaktadır). hisse
senedinde yükselme potansiyeli artmıştır.
benim anlatmak istediğim "FAİZLERİN DÜŞME EĞİLİMİNE GİRMESİ" ile birlikte koşulların düzeldiğidir. geçtiğimiz yıllarda bilindiği gibi
işletmenin pazar payı çok genişledi. karı çok arttı. ancak toplum temel değerleri içinde bulunduğu döneme bağlı olarak
değerlendirir. karamsarlığın yaygın olduğu bir uzun dönem yaşadık. böyle dönemlerde olumlu gelişmeler dikkate alınmaz olumsuz
gelişmeler ise abartılma eğilimindedir. toplumda başka nedenlere dayanan korku hakim olduğu için işletmeden kaynaklanan beklenti hisse senedine yansımadı. hatta borsa düşme eğiliminde olduğu için diğerleri gibi düştü.. Fiyat/Kazanç oranları hisse
senedinin borsa fiyatı ile şirket kazancının karşılaştırılabildiği en uygun göstergelerden biridir. hepimiz biliyoruz. F/K oranı 4 ün
altına gerileyen vesbe hisse senedinin fiyatı hala yüksek bulundu.( 4 F/K yatırılan paranın geri dönüş süresinin(amorti) dört yıl olduğu anlamındadır) bu dönemde psikolojik nedenlerin etkisi fiyat oluşumunda kendisini hissettirdi. kişiler gerçekleri değerlendirmekten uzaktı..
ekonomi tam olarak düzlüğe çıkmadı ama paniği oluşturan nedenlerin ortadan kalkması ile piyasa tersine döndü. aşırı gerileyen
fiyatlar ise alım fırsatı olarak değerlendirilmektedir.satıcıların azalması olması ise hisse senedinin hızlı gelişmesini sağlamaktadır..
burası borsa her şey olur..3-5 ayda bile gidenler var..(finansbanklar) " kaz uçar da laz uçmaz mı?" o yapabilirse bende yapabilirim gibi.. işin şakası.. ancak grafiğe bakınca olabileceğini düşündürüyor.. zaman meselesi.. bizimki de 3-5 senede gitsin..
düşündürüyor. çünkü teslanın füzesi gibi havalandı..
https://i.hizliresim.com/JWrWB5.png
Yabancı satıyor kaç gündür . alanların içinde emeklilik fonları da var.paylar çok dağılmaya başladı yine
Yabancı toplayıp yukarı sürüyordu
VESBE Solo 2019/12 Aylık DÖNEM KARI (ZARARI): 568072000 Yıllık Değ%:-9
Biraz beklentiyi aşağı yönlü revize etmek lazım. Bekledigim 30'a doğru uzar dediğim hareketi 28.2 ile gerceklestirdi. 30'u bu sefer göremedik ama orta vadede deneyecektir. Şimdi görece olumsuz bilancoyla 20TL civarına dönebilir ve burada momentum oluşturup orta vadede hedeflerine yürüyebilir. Bakalım bakalım. 6.sense ortağın da değindiği yabancı takasında zayıflama ile birlikte düşündüğümüzde kısa vadede artık yönün -agresif bir tutunma yaşamadığı taktirde- aşağı olduğu teyit edilmiştir. Herkesin sattığı yerlerde ben şahsen alış için bekliyor olacağım. Zaten son 2 aydır hiç Vesbe almıyordum. Ben alırken kazanmanın satarken kazanmak kadar önemli olduğunu düşünüyorum. Şimdi doğru zamanı kollama zamanıdır. Sevgi ve dua ile...
bu dönem daha iyisi olur mu idi.? hissenin yukarı ralli yapmasının nedeni bu bilanço idi.neden olumsuz bilanço ki? biliniyordu.aracı kurum beklentileri
zaten böyle idi.. son dönem satışlar çok güçlü. bu durum 2020 yılı için olumlu sinyal.. faaliyet karlılığı güzel. diğer faaliyet ve finansat
giderlerdeki yükselme geçen yıla göre net dönem karının daha aşağıda gelmesine neden olmuş. bu durum gelecek mali tablolarda kolaylıkla değişebilir.. hissede bir süre gelen satışlar sadece kazanç amacı ile yapılan satışlardır.
şimdi temettü zamanı..
sayın kadraj olmasını istediğin biçimde yorum yapıyorsun. hisse senedinin borsadaki değerlendirmesi geçmiş dönemin karlılığı gibi bir rakkamla
ölçülmez. bu bilgiyi önceden alanlar tarafından çoğunlukla alınmış-satılmıştır.. geleceğe yönelik beklentiler fiyatları etkiler..
işin gerçeği vesbe sığ tahta. derinlik izliyoruz. herkes biliyor. aylardır da yorumları yapılıyor. bu tahta bir grup ya da spek denilen kişi tarafından yönetiliyor, ara ara düzeltmelerden sonra uzun vadede de bu kişi tarafından yukarı taşınıyor. ve fiyatın belirlenmesinde yüzde yüz söz sahibi.. 28 liradan gevşeyen fiyatın nedeni ana porföyünden yapılan kazanç amaçlı satışlardır. dün de devamını izledik. işine gelirse fiyata destek atar..istediği olacaktır..
teb yatırım
vesbe 4.çeyrekte 123 milyon TL net kar açıklarken bu rakkam bizim beklentimiz olan 130 milyon TL nin hafif altındadır.
NÖTR. ipyasa net kar beklentisi bulunmamaktadır. operasyonel sonuçlar beklentimizin üstünde de olsa da tahminlerimizin
üstündeki kur farkı zarar net kardaki sapmanın ana nedenidir..
12.0202020-Ak Yatırım, Vestel Beyaz Eşya için 30 TL hedef fiyat ile 'Endeksin Üzerinde Getiri' tavsiyesini korudu #VESBE
Vestel Beyaz Esya - 4Ç19 sonuçlarını 122.8 milyon TL net kar ile açıkladı. Açıklanan net
kar rakamı, yıllık bazda yüzde %23 azalırken, çeyreksel bazda ise, yüzde %4 azaldı. Net
satışlar 1,972 milyon TL olarak açıklandı ve geçen senenin aynı dönemine göre yüzde
%10 büyüdü. Şirketin yurtdışı satışları, yıllık ve ABD doları bazında, %1 azalış kaydetti ve
net satışlardaki payı %84 oldu. (4Ç18: %89) Şirket, 4Ç19'de 240 milyon TL FAVÖK açıkladı
ve bu rakam geçen senenin aynı dönemine göre yüzde %97 büyüme gösterdi. FAVÖK
marjı ise, geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre 539 baz puan artarak %12.2 oldu.
Detaylarına baktığımızda, şirketin brüt marjı, yıllık bazda, 453 baz puan büyüdü ve %11.6
olarak gerçekleşti. Faaliyet giderleri/satışlar rasyosu ise, yıllık bazda, 6 baz puan geriledi
ve %2.9 olarak gerçekleşti. Şirketin net borcu çeyreksel bazda yüzde %2 artarak 684
milyon TL olarak gerçekleşti. Net borç/FAVÖK rasyosu 0.7 olarak gerçekleşmiş olup, net
borç/özsermaye rasyosu 0.4 olarak kaydedilmiştir. Net işletme sermayesi ise 803 milyon
TL (4Ç18: 849 milyon TL ve 3Ç19: 721 milyon TL) olarak gerçekleşirken, net işletme
sermayesinin satışlara oranı %11.5 (4Ç18: %14.9 ve 3Ç19: 10.6%) olarak kaydedildi. En
son kapanış fiyatına göre, şirket 8.3 F/K çarpanından ve 5.9 FD/FAVÖK çarpanından işlem
görmektedir
Son Fiyat: 24,3
Son Hacim: 2.576.999
Son fiyat itibariyle 200 günlük basit ortalamanın üstünde devam ediyor.
Kısa vadeli görünüm negatif (RSI<50).
Orta vadeli görünüm negatif (RSI<50).
İlk 3 Alıcı: Ziraat:17.123 AK:9.093 IS Yat:5.449
İlk 3 Satıcı: Yatırım Finansman:-18.731 Merrill Lynch:-13.494 Garanti:-5.686
Takas rica etsek tskr
SM-T510 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.