Sakin arkadaslar. Herkesin cani sikkin ama bunlara sebep olanlar buradaki kisiler degil. Biraz yazmaya ara vermek, hatta okumaya ara vermek de iyi gelebilir. Zaten haber dusecek butun yollar engelli.
Hisseye tekrar donersek.Simdi dogruya dogru, bu hisse spekulasyona asiri acik bir hisse. Cunku haber senede 1 dusen bilanco ile. Hele bir de o sene bilanco, onceki seneki gibi, iyi degilse, o zaman 2 senede spek'in ne gibi hareketler yaptirabilecegini siz dusunun. Hele ki boyle sig bir hissede. Nitekim gorduk, spekler firsati buldu mu acimiyor.
Yine de bu kadar yuksek dalgalanmalar hic de normal degil. Patronsuz bu mumkun mu, patron bu isin neresindedir? Evet, patron bizzat isin icinde negatif etken olabilir, baskin hissiyat bu yonde, ancak aslinda pozitif bir etken de olabilir. Mesela, acaba 10 dolar civarindaki genel mudur satisi patronun kucuk yatirimcilara acik bir ikazi olabilir mi? Asiri sisti, aman dikkat edin dercesine. Adam, 'anlaman icin daha ne yapalim' dese gikimizi cikarabilir miyiz. Diger taraftan, 50-60 araliginda, 7-8 dolar civarlarinda aylarca kaldi, satis imkani verdi. Simdi, patron evet suclu olabilir, ama beklentilerimiz ve belki de acgozluluklerimizin hic mi kabahati yok. Ben sahsen, sucu SADECE baskasinda gormeyi hastalik olarak goruyorum. Kimse uzerine direk alinmasin.
Diger taraftan, evet, o bilanconun 70 lira etmeyecegi cooook belli idi. Bilancoyu kotu buldugumu yazmistim buraya. Ve ardindan, sanirim 70'ten, az bir sey satmistim. Evet, kotu bilancodan sonra bile satis imkani vermisti. Aslinda daha cok satmayi dusunuyordum ama yukari surduler, dedim ulan bilmedigimiz bir seyler mi var. Zaten 40-50-60 li fiyatlar da hep yuksekti ve acaba bir seyler mi olacak dusuncesinden dolayi satamiyorduk. Evet, acgozlulugumdendi belki. Ancak, eger patron, 6 ay oncesinde, ortada fol yokken, internet, TV dolasip, ortakliklara acigiz, satin almalara iyi bakiyoruz demeclerine girmeseydi, belki de daha asagilarda bile satis yapabilirdim. Cunku 40-50li fiyatlar bile ederi degildi.
Simdi o konusmalarin uzerinden neredeyse 2 yil gecti, hala bir ortaklik, satin alma goremiyoruz. Fol yokken TV TV dolas, insanlar fittirma seviyelerine geldiginde cit cikarma. Iste patron, senin etik anlayisin burada ortaya cikar. Is olmayacaksa bile, ugrastik olmadi demen lazim. Eger calismalar varsa da, hic bir sey yokken aciklama yapabiliyorsan, bir seyler varken de yapabilmen lazim. Ihsan beklemiyoruz, insanlik geregi bu.
Diger taraftan, adama haber gondermiyor diyoruz ama belki de satis yoktur. Bilancolara gore yeni satis pek olmuyor gibi gorunuyor. Simdi satis yoksa, adam neyin haberini versin. O istemez mi satis olmasini. Bir de boyle bir sey var.
Yani, ben patrona yuzde yuz kizamiyorum, elimizde bilgi eksiklikleri var. Ama cok masum degil gibi. Yeni patronun bir insider'lik davasi vardi aklandigi. Farkinda olmadan, icten duyumla bilgi kacirmis agzindan, calistigi yabanci bir sirkette. Saf olmak iyidir ama insallah safliklari burada da devam etmiyordur.
Bir de bu hisse kisa bir surede 2 dolardan 11 dolara cikip tekrar kisa bir surede 2 dolara indi. Ederi 11 dolar degildi elbet. O beklenti satin alinmasiydi. Eger 11 degil de 3-4 dolarlara cikip da 2 liraya dusseydi bu kadar can yakmayacakti. Kimselere soyleyemedigimiz 'keske'lerimiz aslinda belki kizdigimiz.
Ve bir de sunu ekleyeyim. Ketum sirketimiz, her an yeni bir urun ya da ortaklik ya da satin alma haberi gonderme potansiyeli olan bir sirket. Yani evet, bir anda 2 katina, 3 katina, bizi memnun edecek bir fiyata cikma potansiyeli olan bir sirket.
Yatirim tavsiyesi degildir.