"Tasarıyla trafik ışığı, park, bahçe, tarihi ve ören yerlerinin aydınlatılması özel dağıtım şirketlerinden alındı. Aydınlatma bedelleri, belediye ve ilgili kurumlar tarafından ödenecek."
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Printable View
"Tasarıyla trafik ışığı, park, bahçe, tarihi ve ören yerlerinin aydınlatılması özel dağıtım şirketlerinden alındı. Aydınlatma bedelleri, belediye ve ilgili kurumlar tarafından ödenecek."
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Yabancı çalışanın gözünde Afrikanın da gerisine düştük
http://www.patronlardunyasi.com/habe...-dustuk/196487
80 yildir gelen tum hukumetlerin amaci kendi adamlarini ve o donemki siyasileri + cevresindekileri doyurmakti.
yarin chp geldiginde olacaklari soyliyim mi ?
% 40 mtv ye soven halk chp den % 80 zam yiyince bu sefer diyecek ki ; sizinkilerde zam yapmisti.. :)
Bu forumda ulke gercegini tekrar gordum ve diyecke birsey de bulamiyorum.Bu gercekte su ; bana dokunmayan yilan bir yasasin mantigi var bizde.asla birlik beraberlik yok.
Ben oturdugum semtte haksizca 3 kati emlak vergisi zammi oldugunu yazdigimda dalga gectiler.Simdi kendi araclari icin % 40 zam gelince ooovvv kahretsin akp modundalar..
Bende tam tersi otomobil zammi oldugunda seviniyorum.2 tane aracim olmasina ragmen dedigim gibi daha once,umarim mtv lere en az 2 kati daha zam gelir.
Bütçe açığını kapatmak için ihtiyaçtan satılık fabrikalar
http://www.patronlardunyasi.com/habe...rikalar/196446
Dış borçta 14 yılın rekoru
http://www.patronlardunyasi.com/habe...-rekoru/196491
CHP gelirse su olur dediginize katilmiyorum, niyet okuyup elestirmek dogru olmaz.
Ancak MTV konusunda bu zam hakkindaki dusuncenize katiliyorum, bunlar gelecek secimler oncesine kadar bu enflasyonu dusurmek derdindeler, enflasyonla mucadele icin en etkin yollardan biri bu.
Diger taraftan yollardaki katliam ortada.
Sehir icinde arabayla gezmek gibi bir eglence yontemi var bu ulkede, baskent Ankara'da camlari, arabeski, sonuna kadar acmis,
geziyor adam, o ara yanindan bir motosiklet geciyor, o da arabeski acmis, oyle bir ses ki, motosiklet gurultusunden onu duyabiliyor.
Bir de cevreyi dusunun, bebegi uyuyan anneleri dusunun.
Arac, ihtiyac icin kullanilma noktasina gelene kadar, uzerindeki her turlu vergiyi destekliyorum.
Sehir merkezlerine girislerin ucretli olmasini destekliyorum.
Bati ulkelerinde bunlar, acimasizca uygulaniyor, kimsenin kacis imkani yok.
Eger bu ulkeyi bizim yerimize Japonlar duzeltecekse bilemem ama biz duzelteceksek, bu vergiler az bile.
bu ulkede varsa yoksa hersey gosteris olmus.Otomobil alanlarin % 70 ten fazlasi 20 bin pesin verip 80 bin kreid cekip gidiyor 100 bine araba aliyor.boyle olunca insanlar tum ozel ihtiyaclarini kisip kapida yatan arabaya her ay binlerce para yatiriyor.
devletin 50 bin lira 2 yil odemesiz kredi dagittigi gun dogus otoda ki tanidigim telefonlara dahi bakamadik demisti.benimde cevremde kim varsa gitmis bu parayi pesinata verip araba aldi dusunun yani.simdi boyle bir millete 400 lira mtv zammi koyar mi ?
Türkiye'de otomobille ilgili sorunlardan bir tanesi otomobilin yatırım aracı olarak da görülmesi. Esasında tüketim aracı olan bir ürünün temelde dövizdeki hareketle ve ödenen vergiyi üzerinde taşıması dolayısıyla yatırım aracı olarak değerlendirilmesi gibi bir durum söz konusu. Adam geçen yıl 80 bine sıfır aldım şimdi satsam 90 bine gidiyor diyor. Araba alma sebeplerden birisi de budur. Bunun doğru bir yatırım olup olmadığı elbette tartışılır ama finansal okur yazarlık seviyemiz göz önünde bulundurulduğunda en azından bir grup için bunun aksi öne sürülemez. Sırf bu sebeple çok düşük sermayeyle salt kredi ile araç kiralama şirketi kuran insanlar var. Belki gelecekte bu kişiler para kazanamaz ama son üç beş senedir çok cüzi sermayeleri olmasına rağmen krediyle aldıkları araçlar ellerinde kar olarak kalmış durumda. Nasıl kırılır bilemiyorum ama bir tüketim ürünü olan arabanın yatırım olarak algılanmaması bu alana olan talebi de düşürecektir. Bunu sadece gösterişe bağlamamak gerektiğini düşünüyorum.
Kardeş , MTV 'nin %40 artmasından bin kat daha fazla can acıtan şey , bu paraların önemli bir kısmının 350 odalı yazlık , 1150 odalı normal mesailik saraylara harcanması , mtv ye para ödemeyen , ödemediği için benzinin litresinin kaç para olduğunu bilmeyen ve bütün bunlara karşı pişmiş kelle gibi sırıtarak vergide elektrikli araçlara büyük kolaylıklar sağlayıp, fosil yakıtlı araçlara bilerek büyük vergiler koyuyoruz diyip kendi küçük aklınca milletle ta...k geçen bakanlarımız. Yoksa savunma sanayimize , ülkemizi ********lerden korumak için gitmesine kimsenin diyeceği bir şey olamaz. Bunu yarın CHP yönetimi yaparsa onlar da eleştirilerin en ağırını alırlar , ama ben bu şekilde bir beyanlarını , düşüncelerini duymadım. Onlar da öyle yaparlar demek , bu muameleyi sonuna kadar hak ediyorsun demektir.
birde devletin yaptigi cok sacma bir vergi duzeninden dolayi su an akli olanlar parasina para katiyor..Ben gecen sene aralikta yeni vergi duzenlenmesi aciklandiginda da yazmistim.Bugun ornegin vw nin vergisiz 69 bin lira olan aracini alan birisi zaten 2 ay sonra aracin ham fiyati 70 i gececeginden direk bir ust dilime giriyor..Ve de aldigi arac ekstra degerleniyor.Ben ham fiyati 300 lira fark ile alt gruba giren yeni kasa full donanim tiguani 110 bin tl ye aldim.su an sifiri 155 bin tl.ust dilime girince aracin hem kendisi hem donanimlari ust vergi dilimi ile hesaplaniyor..
syn Sugosu82
Bu ülkeden ATATÜRK geldi geçti.
Sen zannediyorsun ki seninkiler olmazsa bu ülke elden gider.
kendini bir şey sanan kişiler genelde böyle hisseder. Kendini dev aynasında görür.
Çok kurum gördüm çok ta müdür hepsi aynı şeyi söylerdi.Benden sonra KIYAMET
Yani merak etme bu ülke ayakta kalır. canını sıkma
DEPREM ALANIYDI AVM OLDU..!
Beşiktaş Belediyesi Afet Planlarında ORTAKÖY 639 ada 168 parsel 12,195 metrekarelik alanın kurulacağı her biri 50 metrekareden 139 adet Deprem üniteleri yerleştirilecek alan olduğu planlanmış.Ancak üzerine AVM yapılmış olmasına rağmen planlar güncellenmemiş.Bu Beşiktaş Belediyesinin mevcut yönetiminin DEPREMLE İLGİLİ hiç bir çalışma yapmadığının belgesidir.
DEPREM AFET PLANI YENİDEN HAZIRLANARAK HALKIN BİLGİSİNE SUNULMASI,AYNI ZAMANDA DA DEPREM KONTEYNERLERİNİN TOPLANMA ALANLARI İÇERİSİNE YERLEŞTİRİLMESİNİ İSTİYORUZ.
Beşiktaş Belediyesi Acil Eylem Planlanında;
Ortaköy Muallim Naci Caddesi Üzerinde Yüzme İhtisas Klubü Yanında Olduğu Yazılan 128 Numaralı Deprem Konteynerini Arıyoruz.
SONUÇ: YERİNDE YOK!
https://www.facebook.com/KentDernegi/
Amsterdam'ın Otomobil Hâkimiyetinden Kurtulmasının Bize İç Çektirecek Hikâyesi
https://pbs.twimg.com/media/DKpNJ2nXcAAhoSz.jpg
https://onedio.com/haber/amsterdam-i...ikayesi-788401
https://twitter.com/irfan_batur/stat...ikayesi-788401
Devletin vergi sistemi değişmediği sürece diğer sistemler iyileşmez.
Türkiye de vergilerin %75 i dolaylı vergilerden. Gelir vergisi isi %25.
Yani insanlar gelirine göre vergi ödemiyor, dolayısı ile ekonomi komple kayıt dışı.
Dolaylı vergiler neler?
Benzin, MTV, KDV, ÖTV, EMLAK VERGİSİ, ALKOL VERGİSİ, TÜTÜN VERGİSİ, İLETİŞİM VERGİSİ... vs vs vs.
Hükümetteki son 4 dönemdir görev yapan ekonomi ve maliye ile ilgili tüm Bakanlar çok aşırı beceriksiz olduğu için bu konuda hiç bir iyileşme olmadı!
Ne taksi plakasından doğru dürüst gelir vergisi alabilirler, Ne futbolcudan doğru dürüst gelir vergisi alabilirler, Ne doktordan doğru dürüst gelir vergisi alabilirler... vs vs vs.
Kayıtdışı bir ekonomiden iyileşme beklenemez!
Insanlar sonunda kafayi yedi
https://i.hizliresim.com/POBy0b.jpg
Hazine'deki kara delik: Osmangazi Köprüsü...Garantinin yarısı kadar araç geçmedi
Osmangazi Köprüsü’nden 12 ayda geçen araç sayısı, garanti verilen 14 milyon araç sayısının yarısına bile ulaşamadı
Alılsız kafanın cezasını biz vatandaşlar çekiyoruz...yok kış rakamları düşük, yok ilk yıl düşük olur vs...Şark kurnazı yandaş trol tayfa, tepkiyi hafifletmek için işi zamana yayıp, konuyu geçiştiriyorlar.
Ama hesap ortada...1 milyar dolara mal olan köprü için, geçmeyen araçlar ve geçen araçlardan gelen farklar yüzünden 500 milyon dolar civarı ödeme yapacak hazine..bir yıl için...bu sene zarar yarıya inse, öbür sene yine yarıya inse...3-4 senede devlet 1 milyar dolara mal olan köprünün parasını firmanın cebine koyuyor.
bu ne akılsızlık, bu ne ahmaklık...bir de bu saçma anlaşmayı burada savunanlar çıkmıştı...15 sene trafik mühendisliği yaptım, bu işleri az çok bilirim...bu yıl araç geçiş garantisi verilen rakamın yarısı geçmiş(temmuz 2016-temmuz2017)..yani mevsimsellik etkisi de azalmış, bir tam yıl geçmiş...peki geçen araçlardan tam ücret alınsa, yani 65 tl değil de 140 tl alınsa ne olacaktı.
garanti edilen rakamın yarısı değil, çeyreği ancak geçecekti....zarar daha da büyük olacaktı...akılsız yöneticiler, akılsız yöneticilerin daha da akılsız körü körüne destekçileri..ondan sonra bütçeyi toparlamak için mtv %40 zam yap..sonra .okunu çıkardık, rakamı düşereceğiz de..Allah yardım etsin ülkemize.
saat 10..yani sabah yoğunluğunun normalde bitmesi gerekiyor...sabah 7 den tibaren yol bu durumda...100 binlerce insan saatlerce bu yolda çıldırma noktasına geliyor.
peki aşağıdaki trafik yoğunluk haritası ne anlatıyor,..
a-) akılsız şehir planlamacılarını, b-) 3. köprü trafiğini arttırma çalışmalarını c-) şark kurnazlığını d-) kendi küçük çıkarları için toplumun büyük zararlarını göze almayı e-) hepsi
https://i.hizliresim.com/g9VL2O.png
İyi de ahmaklık yokki adamlar devletin parasını kendi ceplerine transfer etmek için böyle bir sözleşme yaptılar ve planları tıkır tıkır işliyor. Bunları destekleyenler de durumun farkında, yiyorlar ama belki bize de kemik atarlar diyerek desteklediler. Sadece bu köprü değil, Uluslararası(!!!) Zafer Havalimanı, İskenderun limanı ve diğer peşkeş çekilen limanlar, Türk Telekom gibi bir sürü yerde aynı durum söz konusu.
Deniz Bitti. Ekonominin Tek Umudu Makbule Teyzenin Bilezikleridir.
Kerizi bitmez bu ulkenin, yenileri bosunami o okullara yazdiriyor.
Pasaport yeniler, nufus kagidi yeniler, oto ruhsati yeniler, noter harclarini artirir, okul kayit kabulde velilerin cigerini soker, sonra, utanmaz, cikar meydanlara, okul kayidinda hic bir ucret alinmayacak der, vatandas biz su kadar verdik diye isyan edince piskin piskin o okul aile birligi der.
Bitmez hirsizin yontemi.
Okul binasi 9 katli, koca devlet tek bir mustahdem atamis.
Okul aile birligi kendileri 3 mustahdem daha alip, maasini sigortasini vergisini oduyor.
4 kisi anca temizliyor, bakim tutum yapiyor, kaloriferle ilgileniyor.
Cogunluk bilmez bunlari, tarimda yem fiyatlarindan tutun, hal mafyalarina kadar bunlarin parmagi vardir.
Hin oglu hin olduklari icin, on planda goremez vatandas.
Hep beraber bayıra karşı pozisyon alacaz..o pozisyonun ismi aklıma gelmedi şimdi..
[emoji12]
HTC Desire 816 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Doktordan futbolcudan vs den alamadıkları vergiyi otv yoluyla otomobillerden alıyorlar. .400 000 binlik lux aracın vergisi 200.000 TL. .mtv si senelik 20.000 tl
SM-G800H cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Kira beyannamesi verilmediği için vergi dairesi 1 derece akrabasına bile ulaşıp ödeyin borcunuzu diyor .
Muhasebeciye sormuş oda kira verilen kira alan farkı pek yok .
Bana da sordu çıkmıyor dedim
Aldığı kira bankaya yatıyor ama kirasını elden veriyor .
Kira sözleşmesini ödediği kirayı gösterip cezayı sildirebilir mi nasıl oluyor bu süreç
hisse.net kullanarak iPad aracılığıyla gönderildi
Altın sertifikası işini hiç bir yorum yapmadan , hatta biraz da devletin yaptığını överek çevremdeki bazı kişilere sordum.
Eşim , annem , kayınvalidem ve ablalarıma. Bir tanesi bile , hele eski topraklar annem ve kayınvalidem has******sinler dedi , olumlu bakmadı. Bir çeyreğimi bile vermem dediler. Ben de aynı fikirdeyim.
http://www.hurriyet.com.tr/yaylalard...lendi-40599231Alıntı:
Yaylalardaki çarpık yapılaşma havadan böyle görüntülendi
Trabzon ve Giresun'un ortak kullandığı Şalpazarı ilçesine bağlı Sisdağı Yaylası çarpık yapılaşmanın en kötü örneklerinden biri. Yaylada 1 Ocak 12017 tarihinden itibaren yapılan 11 ev yıkılırken, yıkımların sürecek olmasına bölge sakinleri tepkili.
Trabzon ve Giresun'un ortak kullandığı yüzlerce yayla evinin bulunduğu Sisdağı Yaylası'nda kaçak ve çirkin yapılaşmalar yıkılmaya başlandı.
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun geçtiğimiz hafta sonu Trabzon'da bir otel açılışında yaptığı, “Bu sene 1 Ocak 2017 tarihinden itibaren bizim yaylalarımızda kaçak bin 750’nin üzerinde yapı yapıldı; Bu normal bir şey değil, vallahi değil. 1 Ocak 2017 tarihinden itibaren yaylalarda yapılan yapılar tek tek yıkılacak; Kimse kusura bakmasın†açıklamasının ardından Doğu Karadeniz Bölgesi’ndeki yaylalarda tedirginlik hakim. Çarpık yapılaşmanın en kötü örneklerinden biri olarak gösterilen Sisdağı Yaylası'nda 1 Ocak 2017 tarihinden itibaren yapılan 11 ev yıkılırken, yayla sakinleri evlerinin yıkılmamasını istiyor.
BAKAN 'KİMSE KUSURA BAKMASIN' DEDİ AMA...
İstanbul’da 50 yıl yaşadıktan sonra memleketine gelerek zamanının büyük bir bölümünü yaylada geçiren 70 yaşındaki Safiye Küçüktopal, “Burası bize atalarımızdan kaldı. Biz öyle birşeyi asla kabul etmiyoruz. Yaylamızı yıktırmayız. Ben 50 sene İstanbul’daydım geldim burada canlandım†dedi.
İlgililerden yayla evlerinin yıkımına bir çözüm bulmasını isteyen Ali Uğurlu ise “Ben buna karşıyım. Burası hazine yeri buna bizim bir şey demeye hakkımız yok ama zamanında devlet buraya yolunu vurmuş, elektriğini vermiş. Zamanında buraya bu şekilde bu düzende ev yapacaksınız deseydiler ki herkes ona uyardı. Kimse buraya bir şey demedi. Herkes atadan kalan yerlere masraf ederek ev yaptı. Şimdi yıkım kararı almışlar. İlgililerin buna bir çözüm bulmasını istiyoruz†şeklinde konuştu.
Mustafa Kıran da, Sis Dağı yaylasında en az 50 bin TL’lik evlerin bulunduğunu dile getirerek, “Hayatımızda kazandığımız parayla yaylada bir ev yapmışsak bunun yıkılması mı lazım? 5-10 bin tane evin yapılmasına devlet müsaade etmiş şimdi yıkacağız diyorlar†ifadelerini kullandı.
Karadeniz'de bu durumda olan daha bir sürü yayla var. Ne güzel dünya, benim atamdan da bana boğazın ortası kaldı diyeyim denizi doldurayım o zaman.
Konu başlığına dönecek olursak;
Konut yatırımı yapmamın bir kaç şekli var;
Prim için yatırım ; Ana para ile konut alıp, belli bir vade sonunda kar amaçlı satış yapıp, (enflasyonu hesaba katarak) net kar hedeflemek.
2001 -2011 arası bu sistem çalıştı.
2011 sonrası alımlarda artık prim yok yada primi bırakın zarar etme ihtimali daha fazla.
Yani bu yöntem bugün için pek makbul gözükmüyor. (global geçerliliği yoktur)
Kira geliri için yatırım; Ana para ile yatırım yapıp, mümkün olan en kısa vadede, ana paranın geri alınarak, kar etme hedeflenir.
yine 2001-2011 arası yatırılan paranın geri dönüşü 8-14 sene iken, 2011 sonrası genelde 20 seneler civarında. (İstanbul özelinde böyle -Küçük yerlerde daha düşük çarpanlar mevcut)
Bu yöntem ile 14- 15 yıl altı çarpana sahip (kat mülkiyetlli) bir konut bulunursa, değerlendirilebilir. (global geçerliliği olan bir yöntemdir)
Gayrimenkul geliştirme; Zamana dayalı yada spekülatif prim beklemezsiniz. Varolan sorunlu bir gayrimekulun sorununu çözersiniz (hukuki sorun, belediye ile ilgili sorun, yada yapısal sorunlar, iyileştirmeler vs) Satın alıp, sorunu çözüp, emek harcayarak prim elde edersiniz. Biraz uzmanlık ve cesaret gerektirir ama her piyasanın her durumunda yapılabilir. (global geçerliliği vardır)
Özet : Sadece spekülatif prim amaçlı konut yatırımı için doğru bir zaman değil.
Önemli bir ipucu : 'Prim yapsın' denerek hedeflenen konut için alım kriterleri ve 'para kaybettirmesin' denerek alınan konutun kriterleri oldukça farklı olduğundan dolayı, prim için alınan konutlar daha fazla risk içerir. Kendi tecrübelerime göre 'para kaybettirmesin' amacı ile alınan konutlar uzun vadede her zaman daha iyi performans gösterir. Şahsıma ait bir doktrindir :)
Saygılar,
TR ekonomisi yılda ortalama 200 ton kadar altın ithal ediyor, bunun kabaca yarısı bilezik-yüzük-kolye falan gibi takıya dönüştürülüyor, kalan kısmı külçe-coin olarak muhafaza ediliyor.. bu ithalat ödemeler dengesine normal bir tüketim ithalatı olarak yansıtılıyor, yani kabaca 8-10 milyar dolar eksi yazıyor.. oysa diğer ithalat gibi- yani petrol, cep telefonu yada saman gibi- tüketilip biten bir metadan bahsetmiyoruz, o altınlar duruyor bir yerde.. ve o altınlar istendiği zaman piyasaya dönüp bir değişim aracı olarak nakit dolardan farksız bir alım gücü ifade ediyor.. banknot dolar nasıl bir alım gücü ifade ediyorsa, fiziki altın da aynı alım gücü olarak dünyanın her yerinde avrupa'da, asya'da, afrika'da, antartika'da vs kabul görüyor..
1993'ten beri altın ticarreti tamamen merkez bankasının kontrolünde, giren- çıkan her gram altın kayıtlarda.. kaçak imkanı da çok zor, çünkü rafineri damgası olmayan hiç bir külçe hiç bir yerde kabul görmüyor, o yüzden herşey kayıt altında.. rakamlara göre kayıt altındaki son 24 yılda, TR net olarak 2500 ton kadar altın biriktirmiş (tabii, öncesi de var, istanbul ve anadolu yüzlerce yıldır hep altın biriktirilmiş bir coğrafya) ve günümüzde de hanehalkının tasarruf enstrümanı olarak fiziki altını tercih ettiği bir kaç ülkeden biri (hindistan, mısır, çin ve körfez bölgesi).. o yüzden net olarak bilinemiyor, gold.org tahmini 5500- 6000 ton kadar olduğu
kapitalist sistemde parasal olanın devrelenmesi gerekir, yani tasarruf sahibi bunu mevduat (yada tahvil, hisse vs) olarak bankaya verir, banka onu kredi olarak dağıtır, ve piyasaya giren bu kredi yatırım/tüketim olarak büyüme yaratır.. oysa yastık altı tutulan altın bu devri-daim'e girmiyor.. ikide bir yastık altı altına yönelik çağrılar bunları kaynak olarak ekonomiye sokma arzusundan.. girebilse ne ala, yerli/milli kaynak atıl olmaktan kurtulacak ve ekonomik büyüme için dışa bağlı olmayan bir fonlama kaynağı olacak.. ama ciddi bir giriş olması çok zor, çünkü yastık altı kavramı zaten sisteme güvensizliğin bir ifadesi, gel bunu sisteme sok' demek nafile bir çaba.. 5-6 sene evvel oecd'nin de içinde olduğu geniş kapsamlı bir araştırma- tasarrufunu banka mevduatı olarak tutan hanehalkı oranının %15, tasarruf yarattıkça altın satın alan hane halkı oranının %30 olduğunu göstermişti..
1929 yılından bir vergi türü
http://666kb.com/i/dn8wtkiqcdy44qevr.jpg
merhaba, elimde yaklaşık 200 bin likit var , oturmak için daire almak istiyorum, gücüm yetecek daireler 2+1 ve yaklaşık 300 bin tl. Kiralar da 1300 tl , aylık 3000 tl ödeme yapabilirim . Sizce zamanlama doğru mu, biraz daha beklemeli miyim ?
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
sn Körfez inceleyiniz(İstanbul için)
https://emlak.mitula.com.tr/emlak/da...d%C3%BCz%C3%BC
Sonra bir de vergi alamadıkları taksi plakalarının sahiplerini ötv muhafiyeti ile ödüllendiriyorlar.
Çünkü kendi kitleleri bunların sahibi.
Son zamlarla iktidar kendi ayağına sıktı , yatırım için gayrimenkul almanın cazibesi iyice yok oluyor.Şu an insanlar ödeyeceği vergi artışından bihaber seneye mart ayında farkedecekler.
Sektörün büyük oyuncularından, GS'nin eski başkanı Adnan Polat'tan emlak sektörünün çok zor bir 6 ayın içerisine gireceğini söylüyor:
https://www.emlakpencerem.com/adnan-...a-vurdu/97257/
istanbulda emlak fiyatlarinin geri cekilmesi kacinilmaz gibi gozukuyor. Bu sene satislar epey durgun gecmesine ragmen muttahitler bu durgunlugun gececici olacagi beklentisi ile fiyatlari asagi cekmeye pek yanasmadilar.....Fakat durgunlugun artik orta vadeli olacagina dair guclu belirtiler var. Buda ister istemez fiyatlari %10-%20 arasi asagi yonde etkiliyecek kanisindayim....Birde buna yillik enflasyonu kaybinida ekledigimiz zaman reel deger orani dahada fazla olacak gibi.
Konut arzininin bol, konut stokunun fazla ve Yillik vadeli faiz gelirinin yillik kira getirisinin iki kati oldugu bir sehirde yatirim amacli konut alanlardan pek umutlu olmamak lazim....Geriye oturmak icin konut almak isteyen kitle kaliyor. Bu kitlenin cogunun beklentisi fiyarlarin yuksek oldugu ve biraz dusmesi gerektigi yonundedir. .