https://scontent.fist11-1.fna.fbcdn....1w&oe=627215E6
https://scontent.fist11-1.fna.fbcdn....-g&oe=62730DD6
https://scontent.fist11-1.fna.fbcdn....pg&oe=6272FCB7
Printable View
9.4.2022'de açılmış , 20.11.2022'ye kadar açık kalacak... 255 gün
Ekpertiz raporunda ;
Otelin yaz sezonu boyunca 205 gün açık olacağı varsayılmıştır.
Yanlış toplamışım.
211 gün.
Kapanış 6/11
İşlem hacmine bakarmısıniniz. Alış satış. Bu hacimle kimse ne mal satabilir ne de alabilir. Ek 28565
ANE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Tek kademe derinlikEk 28570
83 milyon kar gelmiş.
Birde iştirak ortaklığından kaynaklı 166 milyon eksi yazan bir kalem var.
Bilen anlatsın.
Rusya avm alımımı acaba?
2.3. Muhasebe Politikalarındaki Değişiklikler
Muhasebe politikalarında yapılan önemli değişiklikler geriye dönük olarak uygulanmakta ve önceki dönem
finansal tabloları yeniden düzenlenmektedir.
Alarko Gayrimenkul Yatırım ortaklığı A.Ş,’nin Mosalarko OJSC’de ortaklık payının %100’e ulaşması ile birlikte,
Kamu Gözetimi Kurumu’nun (KGK) 21 Temmuz 2013 tarihli Resmi Gazetede “Ortak Kontrole Tabi İşletme
Birleşmelerinin Muhasebeleştirilmesi” ile ilgili yayımlamış olduğu ilke uyarınca, ortak kontrole tabi birleşmelerin
“Hakların Birleşmesi” yöntemiyle geçmiş dönem finansal tabloların yeniden düzenlenmesi suretiyle
muhasebeleştirilmesi gerekmektedir. Ortak kontrol altında gerçekleşen işlemler, “Hakların Birleştirilmesi”
metoduna göre finansal tablolara yansıtılmıştır. Bu kapsamda; Mosalarko OJSC 'nin alımıyla birlikte 31 Aralık
2021 ve 31 Aralık 2020 finansal durum tabloları ve 31 Mart 2021 tarihinde sona eren üç aylık döneme ait konsolide
kar veya zarar tablosu, diğer kapsamlı gelir tablosu, özkaynaklar değişim tablosu ve nakit akış tablosu yeniden
düzenlenmiştir.
2.1. Sunuma İlişkin Temel Esaslar
Kullanılan Para Birimi
Ana Ortaklık’ın fonksiyonel para birimi Türk Lirası (TL) olup, ilişikteki konsolide finansal tablolar ve dipnotlar
Türk Lirası (TL) cinsinden sunulmuştur. Ana Ortaklık’ın Rusya’da faaliyet gösteren bağlı ortaklığı fonksiyonel
para birimi Ruble’dir. Finansal durum tablosu varlık kalemleri raporlama dönemi sonundaki alış kuru, yükümlülük
kalemleri raporlama dönemi sonundaki satış kuru, gelir ve giderler ise dönemin ortalama kuru ile TL’ye
çevrilmektedir. Yapılan çevrim işleminden doğan kar ya da zarar, konsolide kar veya zarar ve diğer kapsamlı gelir
tablosunda “yabancı para çevrim farkları” hesabında gösterilmektedir.
4. FİNANSAL YATIRIMLAR (DEVAMI)
Alarko Holding A.Ş’ deki iştirak tutarı, 31 Mart 2022, 31 Aralık 2021 ve 31 Aralık 2020 tarihleri itibarıyla gerçeğe
uygun değerine yaklaştığı öngörülen Borsa İstanbul A.Ş.’de bekleyen güncel emirler arasındaki en iyi alış fiyatı
ile değerlenmiştir. Gerçeğe uygun değer değerlemesinden kaynaklanan artış ya da azalışlar finansal tablolarda
Özkaynak hesabı altında yer alan “Kar veya Zararda Yeniden Sınıflandırılmayacak Birikmiş Diğer Kapsamlı
Gelirler veya Giderler” kaleminde takip edilmektedir. 31 Aralık 2020 tarihi itibarıyla 8.944.298 TL değer artışı,
31 Aralık 2021 tarihi itibarıyla 4.333.301 TL değer artışı sonucunda toplam değer artışı 13.277.599 TL olmuştur.
Buna göre, 31 Aralık 2021 tarihi itibarıyla oluşan 13.277.599 TL değer artışı, 31 Mart 2022 tarihi itibarıyla
13.828.676 TL değer artışı sonucunda toplam değer artışı 27.106.275 TL olmuştur. (Dipnot 10 (c)).
Göz atma fırsatım olmadı.
Nasıl bakalım bilançomuz?
Dövizimizle otel aldığımız için kur karımız azalmış. Rusya zarar etmemiş ama kar da yok. Kira gelirleri yaklaşık % 50 artmış. Yeni otele 5 milyon harcamışlar. Otellerden kira ve kar payı 3. çeyrek gelecek galiba. Değerleme son çeyrekte olur. Bu arada 100 milyon temettü dağıttı ve bunu hissettirmemiş.:) Anlamadığım elimizdeki Alarko holding hissesi 3 ayda %50 kar etmesine karşın kar olarak muhasebeleştirilmiyormuş. Sanırım satarsa kar olarak yansır.Aman satmasın bu yıl dükan kiraları kadar kar edecek gibi alarko holding. Dövizimiz 50 milyon dolarmış.
Şirket iflasa mi sürüklendi acaba
Armada kardeş, yazıp yazıp siliyor musun yoksa yazdıkların siliniyor mu? Buradan yazabilirsin ya da özel mesaj atabilirsin.
Paranın gideceği başka yer yok.
CASPER_VIA_M3 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Armada kardeş; endeks çökmedi ve tarihi zirvesini geçti, Algyo 40 üstüne attı, özelden yazarsanız Mart hissesini söylerim dediğim hisse %68 yaptı. (İphone notlara size özel kaydettim, kanıtım var.) Nakitte kalmak şimdiye kadar büyük hataydı. Bundan sonra ne olur bilemem ama şimdiye kadar durum bu şekilde. Dediğiniz gibi dünya genelinde sıkıntılı bir süreç olabilir gibi ama ev, araba alacak imkan yoksa borsadaki iyi şirketleri alıp beklemekten daha iyi bir alternatif şimdilik yok bence.
İlk çeyrekler kabaca böyle geliyor son çeyrek belirleyici oluyor değerleme vs vs yönetim boyunuz devrilsin bir tahtanıza sahip çıkamıyorsunuz arayıncada klasik ****** ****** konuşmalar hissenin değerini piyasa belirliyor adamlar üç beş lotla atraksiyon yapıyorlar tahtada mal alcam desen alamassın satıcam drsen kimseye veremezsin
Hisse reel anlamda bedava işlem görüyor. Basarsa aliciyim. Diğer hisseler nereden nereye geldi. Bu bedele böyle şirket olmaz
Gel spek iti, kuçu, kuçu sana kemik verecem. Gel korkma.
Sorumsuzca malı dağıttı etrafa şimdi toplamaya çalışıyor. Buralardan sana mal yok, aşağı basarsan alırız. Oyna dur kendi kendine.
40 üzerinden atladım walla. Temettüyü düşünce 39 a indi ortalama. 1% in altında portföydeki toplam ağırlığı. İstedikleri kadar basabilirler. Otel sahibi olurum :d
ytd
Bence bu söylemleriniz yersiz. Bu hisse sahibini üzen hisselerden değil. Yeterki alım satım noktalarını iyi tesbit edin. Yada çok uzun süre elinizde tutun. Algyo XU100 ün öncü hissesidir. endeksten önce gevşediyse bilinki endekste düşecek, yok önce yükseldiyse bilinki endekste arkasından yükselecek. Tahminim 33-33.50 aralığına kadar gevşeyebilir.
Uygun fiyatlarda dibini sıyırırım. Sadece Büyükçekmecede 630.000m2 tarla var. Stok değeri 3 milyon TL. Tarla ederi bile kaç para eder hesap etmek lazım. Hisse fiyatı bile otelin fiyatının altında kaldı nerdeyse. 750milyon TL nakit parası yeni yatırımın yaratacağı nakit akışı nerede kaldı acaba. Diğer gayrimenkul değer artışlarını yazmıyorum bile. Gelecek beklentisi sağlam. Fiyatı çok geride kaldı ve kalacaksa uygun yerlerden alırım.
https://www.tradingview.com/x/aLaopFs3/
Kanal dibinden kalkmış ama kanal zirvesine götürmediler. Buradan kanal dibine dönüş alım fırsatı verir gibi görünüyor. Gider gitmez beklemek lazım.
Biraz daha ekleme yaptık, verenlerin eline sağlık. zamanı gelince biz de onların eline veririz:)
dediğim Gap a gelince gömülün
sn armada,
başkasına sataşmadığınız bir yazınız var mı bilmiyorum ama sürekli yanlış aksettiriyor veya anlamıyorsunuz yazılanları...
sildiğiniz yazılarla ilgili siz ve şürekanız sürekli takiptesiniz...
lütfen benim yazılarımı veya benim söylemlerimi kaale almayın ve sözünü geçirmeyin...ben de sizi kaale almayacağım ve sizinle ilgili yazmayacağım...
3 milyon hisseye 30 dan 40 çıkar, 500 binle 40 tan 30 a düşür. Son 1 haftadır özellikle direnç noktalarina yığınla lot koyup aşağı sürekli bastılar. Bariz bir şekilde hisseyi aşağı çekmek için özellikle büyük bir çaba harcadılar ve bunu da 500 bin lotla yaptılar.. Amaç belli ucuzdan mallanmak.. Sonrasıni hep beraber göreceğiz.. Benim için bu hisse her yerden alınır ama bu fiyatlardan bolca alınır.. Ytd
Hissenin değeri çok hızlı eridi. Son 4-5 yıllık gayrimenkul piyasasının çok gerisinde kaldı. Elindeki gayrimenkuller rayiç bedellerinin altında değerlendiriliyor. Özellikle son son 2 yıl hisseyi rezil ettiler. Bu fiyatların altı hayır işine döner. Normal şartlarda 45lerde tutunması gerekiyordu. 3 haneli rakamları hakediyor ama yavsax bir tahtacısı çanak tutan bir patronu var.
Alarko Holding beş para etmez Masalorkoyu çaktı geçti bize. Bunun yerine kendi hissesinin alsa yatırımcılara daha fazla temettü ödemesi çıkardı. Rezil ettiler hisseyi.
Alış satış kademelerinde baksanıza. Resmen dalga geçe geçe fiyatla oynuyorlar. Hisse fiyatı hiç önemli değil.. İstedikleri anda istedikleri yere cekebilirler. O yüzden hiç moral bozmaya gerek yok.Ek 28593
Algyo 32 lere gelmiş, yuklendim,
Sağlam aldım.
Ytd yarın düşer kalkar ,bana uyup benden etkilenip.lutfrn kimse hareket yapmasın benim için şimdiki fiyatın hiç önemi yok,hedef 3 haneler
SM-A505F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Evet iyi tespit bende aynı kanıdayım cuma farklı aracı kurumlarda arkadaşlar var ortak düşünce yönetimin bu kadar vurdum duymaz vede pişkinliğini konuşuyorlar bir kaç çantacının tahta oyuncağı olmuş bu hacimle para kazanamazlar bu yaptıkları ile hissede toplayamazlar muhtemelen borç para ilede tahta yapabilirler paralı güçlü bir tahtacıya benzemiyor tecrübem bu yönde esen kalın iyi hafta sonları