Değerli Üye,
Olayı siyasete çekme !
Bir bölgeye uygunsuz sözlerin denmesine İTİRAZ EDEREK KINADIM.
Siyasete gireceksek başka konu üzerinden girelim.
Printable View
Maalesef Karadeniz halkı son yıllarda çok kötü sınav verdi pek çok açıdan...
Bu ülkenin her şehri/bölgesi şehit verdi..
Şehit yarıştırmayacağım ama mesala benim şehrim (Ege nin en güzel ili) Trabzon un iki katı şehit vermiş..
Şimdi biz daha milliyetçiyiz diyebilirmiyiz?
Bence hayır...
Yada Ege/Akdeniz/Marmara nın pek çok ilinde bombalar patladı terörden insanlar sevdiklerini kaybetti ama ben Rize/Trabzon/Gümüşhane de bombalardan hayatına kaybeden veya kolu/bacağı kopmuş insanlara rast gelmedim...(olmasın da zaten)
şimdi buradan Karadenizliler hariçten gazel okuyorlar denilebir mi?
Bence hayır
Milliyetçilik kimsenin tekelinde değildir...
Kimin vatanı ne kadar sevdiğini ölçen bir alet de henüz keşfeldilmediğine göre milliyetçilik üzerinden insanları yargılamanın anlamı yok....
saygılar/başarılar
Siyasi görüşü, bilgiyi ve Parayı bir tarafta bırakarak şunu belirtmek isterim:
Bir Şahıs, insana karşı saygısını kaybettiyse bence her şeyini kaybetmiştir.
Saygı olmadıktan sonra para olsa ne olur !!!
Tabi ki Karadeniz bölgesi olarak az çok bizlerinde SUÇU VAR ve bunu inkar etmiyorum ama saygısızlığa KARŞIYIM.
Herkese saygılarımı sunarım.
Ya bırakın karadenizi maradenizi.....Mağfi eğilmezin son yazsını okuyun...1 yılda 192 milyara ihtiyaç var diyor...yanlış okumadıysam...
http://www.mahfiegilmez.com/2017/04/...al-durumu.html
YASTIKALTI ALTINLAR VARYA. YETERDE ARTAR BİLE.
http://www.newsbtc.com/2017/04/16/tu...e-gold-assets/
Not : Adamcağız yazının sonunda naçizane uyarmış : altın vereceksin, kağıt bono alacaksın.
Sakın evdeki bulgudan da olma.
PAUL TUDOR adlı milyarder yatırımcı borsaların negatif faizler yüzünden patlama noktasına geldiğini;
bu yıl sonuna kadar balonun patlayacağını söylemiş. (Bu kaçıncı bahar, ne zaman geleceksin:vk:)
https://www.bloomberg.com/news/artic...y-janet-yellen
YOLUN AÇIK OLSUN LE PEN. (DOLARCILAR KLUBÜ)
http://i.hizliresim.com/P0zyBb.jpg
büyük vergi reformu ve
vergi indirimini
çarşambaya açıklayacakmış.
trump amca.
bakalım ne çıkacak.
ABD doların dünyada dolaşımına izin vererek yüksek enflasyondan kurtuluyor.
Doların değer kaybını önlemek için aşırı dolar basmaması gerekiyor. O zaman dolar bittiğinde ne yapacak?
Amerikalılar bir çözüm buldular: Doların ABD'ye geri getirilmesi için borç ihraç ettiler.
Amerikalılar bir eliyle para basarken, diğer eliyle bastığı paralara dünyaya ödünç vermeye başladılar.
Para basarak para kazanmak. Yemede yanında yat.
Bu finansal ekonomi reel (endüstri tabanlı) ekonomiden çok daha kolaydır.
Neden düşük katma değerli imalat sanayileri ile uğraşsın ki?
Dunyada birini ariyor, 5 milyon dolar da odul koyuyor, nerdeyse vatandas bulup teslim ediyor zaten.
Çok uzattıniz beyler ya...ahirette hesaplasirsiniz.... uzatmayin artık. .dolara dönelim :)
SM-N9000Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Son gelen haberler gösteriyor ki ABD ciddi derecede toparlanıyor.
http://www.bloomberght.com/haberler/...-en-iyi-artisi
Özellikle yeni ABD başkanın yapacağı büyümeyi destekleyen teşvikler sayesinden dolar ister istemez yükseleceği kanaati içindeyim.
YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİL.
Değerli Arkadaşlar,
Hisse senetleri ağırlık ortalamasını hesaplamak için excel dosyaları var.
Peki, DOLAR alımlarının ağırlık ortalamasını takip edebilmek için herhangi bir excel dosyanız var mı ?
varsa lütfen paylaşın.
Bunlari bilmeden dolara donmek ya da donmemek kisinin tercihi.
Altin da oyle.
Dunyada ne kadar altin var ?
Iki olimpik havuzu dolduracak kadar deniyor.
Kim diyor ABD.
Gecekten oyle mi ?
Bir yatirim enstrumaninin dunyadaki arz'i ne kadar ? Bilmiyoruz.
Talebi ne kadar ? Bilmiyoruz.
Dikte eden, diyor ki, su kadar altin var, ya da su kadar dolar var.
Insan bilmeden bunlara yatirim yapar mi ?
Yaparsan sen karar vereceksin, burada yukselir 3.74 olur desinler diye soru soracagina, isin ozu'nu ogren once.
Sana su olur bu olur diyenin de dunyadan haberi yok.
Adam isterse satmaya basliyor.
Altin'i 1999'da 280 dolara kadar dusurdu, isterse dolari 2 TL.ye dusurur.
Adam bu parametreleri hegemonyasi icin silah olarak kullaniyor.
Bizim gibi meczup, zavalli milletlerin beklentileri dogrusundami belirleyecek ?
Adam cikmis hala Avrupayi tehdit ediyor, gonderirim bak bunlari ha..! diyor, sozunuzde durun.
AB'nin tum duzen ve isleyisine acik tehdit olan bu durumun surmesine izin verirlermi saniyorsunuz.
Tabiki dolarla vuracak, altinla vuracak.
Bak ben yukarda gerekceleri yazdim, acikladim.
ABD icinde denge ne ?
ABD disinda denge ne ?
Bos bos konusmayin.
Suudi Krali gecenlerde acikladi, ABD'de 60 Milyar dolarim var, vermiyorlar diyor.
Erkekse almak icin ugrassin.
Dunyanin basinda bas edilemez bir eskiya var, siz dengeden soz ediyorsunuz.
Beyin yerine omurilik sogani kullananlar, denge diyor, basamaz diyor.
Cunku ne icerde ne disarda gerceklerle yuzlesmek isine gelmiyor.
Hele de yolsuzluklarin, hile'nin, hukuksuzlugun icin batmis zihniyetin yalakasi olunca.
Komşu ülkedeki yönetime, yönetim biçimine, insanların tercihine, Davutoğlu'nun dış politika stratejisi (mezhep temelli yeni Osmanlı diyebilirim) temelinde alenen müdahale edeceksin. Suriyenin kendi içinde huzurlu, mutlu insanlarını iç savaşla yerlerinden edeceksin. Belki hesaplayarak daha büyük olasılıkla hesaplamadığın milyonlarca kişinin kendi ülkeni işgal etmelerine neden olacaksın. Kendi ülkendeki mafyanın para kaynağı haline getirdiği Ege Denizinden Avrupaya geçişi, siyaseten koz haline getirip, kapısında dikeldiğin AB li dostlarının önüne koyacaksın.
Bu mu dış politika da bizim devletimize uygun gördüğümüz yaklaşımlar?
Alman Die Welt gazetesi, önümüzdeki hafta yapılacak AB Dışişleri Bakanları toplantısının gündem maddeleri arasında Avrupa Birliği ile Türkiye arasında 2005 yılından bu tarafa sürdürülen üyelik müzakerelerinin durdurulmasının da bulunduğunu iddia etti.
Bizde çalkantı, dolar kurunu gaza getirecek olgular bitmez...
ABD içindeki en güçlü denge şu : Sermaye ve Silah baronları. Dışında ise Rusya ve çin.
Bu dengeler bir şekilde birbirlerini dengeler, bu sebeple ani fiyat değişimleri olmaz.
Sınırsız bir gücü bir Devletin elinde tutuğu cümlesi mantığım almıyor, sizin bunu izah etmeniz için cevap yazdım. Öğrenmek için :)
Birader kavgami çıkarmaya çalışıyorsun ? Merak Etme is bilgi konusuna gelince eminim senden çok daha fazla bilgim vardır. Burası dolar topigi. .kisisel meselerin yeri degil. kelimelerine dikkat et.20 yılını finans piyasalarında geçirmiş biriyim . Hazine operasyon birimlerinden tut yurt dışı döviz işlemlerine kadar bir çok birimde çalıştım. Ama öğrendiğim asıl şey hep öğrenilecek birseyler oluşudur. Bu yüzden burdaki insanların fikirlerini ve paylasimlarini önemsiyorum. Bence sende önemsemelisin. Şu saygısız uslubundanda vazgeç.
SM-N9000Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
O halde tarihte biraz geriye gideceksiniz.
Google'a Bretton Woods yazacaksiniz o kasabada yapilmis olan gorusmeleri ve alinan kararlari ogreneceksiniz.
Sonra 1'e 4 olan USD & DM paritesinin neden ve nasil degistigini, ulkelerin neden paralarini dalgalanmaya biraktigini ogreneceksiniz.
ABD'nin bir buyuk ihale almak icin nasil insanlari vurdurttugunu ogreneceksiniz.
Isterse, devlet baskanlarini kendi ulkelerinde tutuklayip ABD Cezaevlerine doldurdugunu ogreneceksiniz.
Sonra dengeler var diyeceksiniz.
Karsinizdaki gucun tum dunyaya ragmen nasil basedilmez bir bela oldugunu idrak edecek sonra dolar mi alsam diyeceksiniz.
Ben kimsenin yatirim tercihine karismam.
Ama dolar satin almanin neye ve kime hizmet ettigini iyi bileceksiniz.
Olur mu ya, TL. dusuyor, yatirimimi korumam lazim diyorsaniz, hic buralarda yazip denge menge sacmalamiyacaksiniz.
Hayir oyle degil.
Fear and Greed.
Cok kazanmak icin dolar aliyor millet.
Demem o ki, cok kotu vurulabilirler bunlar.
Ben de ulkeme yatirim yapiyorum.
Hisse senedi aliyorum, TL.mi yatirim fonunda tutuyorum.
Bizler bu bilincde olsak, adamlar bizi dolar dovizle vuramazdi.
Bunu meydanlarda Ey Amerika diye kerizleri kafalayan kisi dedi diye demiyorum, yanlis anlasilmasin.
Inandigim dogru bu.
Doları bazuka ile vursalar düşeceği yer en fazla 3. Tabanca ile 3.50, g3 ile 3.30.
Benim ortalamam 3.04. No problem. Vurursunuz ama ben vuruldukça çoğalırım yılanoğlu :evil:
Onlar vursa da vurmasa da yıllardır yaptığım gibi almaya devam edicem.
tek iyi gördüğüm şey dışborcun hala GSYH nin hala batı ülkelerine göre yüzdesel olarak düşük oluşu..ama b u kısa vadede ödeyeceğiniz borç miktarını değiştirmiyor...Ülke batmaz tabiki, ama daha yüksek faiz oranıyla krediler yenilenir..Buda daha yüksek dolar demek....
Dedikleriniz mantığa uygun ama pratikte (Özellikle yatırım hususunda ) karşılığı yok :(
ABD bir Kültür var, (sende bu konuda bilgin vardır. )kültür şu: ABD, borsa işlem gören hisseler; aylık düzenli bir şekilde KAR payını paylaşarak yatırımcısına ek gelir imkanı yaratır. ABD halkı, varlığını her daim hisseye yatırır. Çünkü ABD şirketleri yatırımcısını GERÇEK ortak olarak görürler.
Bizdeki Borsa Şirketleri ise Halk arz değil, halka KAZIK arzı (Çok azda olsa iyi halka arz da var.) yaparak piyasaya sürdükleri hisse payları ile milletin parasını çalar, %80 hiç temettü ödemesi yapmayarak Yatırımcıyı .......... yerine koyar. Bahsi geçen durumu gören birçok Yatırımcı başta borsa olmak üzere TL varlıklarından kaçar ve nereye yönelir ?
Tabi ki DOLARA veya altına veyahut Dış Ülke borsalarına.
Sizinde bildiğiniz üzere bizim yatırım döngümüz budur.
YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİL, YORUMDAN İBARETTİR.
Belkide dolar yerine dxy yi oluşturan diğer parabirimlerini tercih etmekte bir seçenek olabilir..mesela isviçre frangı yada eur gibi...belkeide yükselecek olan TL faizlerde tercih edilebilir
Ekonominin siyasetten ayrı olması mümkün değil. Hatta ikisi çoğu zaman aynı şeyi ifade eder ve paralel hareket ederler.
Birbirlerinden bağımsız olsalardı, savaş çıkınca altın yükselmezdi. :cool: