Hayirli kandiller reçine yılbaşına hazır son rutuşlar yapıliyor asıl mesele subazli ve solvent bazlı boşalan alanlara ne zaman kazma vurulacak artik başlasalar iyi olur .yatırim tavsiyesi degildir siz bildiginizden vazgeçmeyin.
Printable View
Sasa hektaş konusuna ben şu açıdan bakıyorum. Yatırımcı kendine para kazandıran şeye sonuna kadar inanmaya devam ediyor. Siz borsaya yatırımcı çekecekseniz yatırımcıyı dövmeyip para kazandıracaksınız müşteri velinimetinizdir ey patronlar spekler. Win win hayat paylaşınca güzel.
Levent makineci nin yorumu ,sonuna kadar katılıyorum
Sasa dediğin şirket sabancıda yıllarca 2 tl fiyatta süründu erdemoglu holding satın aldıktan sonra yatırimlara başladi durmadı yatirim üstune yatirim arazimi devleten tesvikmi devletten ben yapcam diyor şunu uretecem bunu yapcam o araziye bu fabrikayı kuracam adamlar korkmadan yürüyor pol ne yapti 3 yıldir yapmadigi solvent bazliyi daha yeni kendi arazisine kuracam diyor 8 yıldir arazisine çivi çakilmadi ev yapilacak kapasitesini artiracak hicbir adım atilmiyor bos duruyo yerler bunlar vizyon meselesi geç kalinmasaydi 100 tanki buyük recine tesisi solvent bazli uretim tesisi elinde bulunan nakitle daha neler alinirdi bunlarin artik yapilmasi seneleri bulcak büyük adamlar büyük oynar yatırimcisida büyük olur sasada bunlardan biri herkese iyi hafta sonları yatırım tasviyesi değildir siz bildiginizden vazgeçmeyin.
Sasa dedğin şirket 4 sabancı holding piyasa değerinden işlem görüyor 9,5 milyar özkaynak var 198 milyar piyasa değeri küçük yatırımcı yinede alıyor. Neden çünkü alan hiç kaybetmedi fiyat balonda olsa müşterisi var. Bizim spek sineğin yağını hesaplıyor küçük yatırımcıyı öpmeye doyamadı dikkat çekmek istediğim işin bu yönü. Bu kadar beklentili potansiyel holding elinde 2 dolar 3 dolar yapsan müşterin yine var büyük düşün büyük kazan tencerenin dibini kazımayı bırak diyorum. 43 cent ne ki bu firma için. Tüm ortaklara slmlar saygılar
Ytd
Sasa deyip geçmeyin. Mercedes benzin 5te 1i olmuş. Renaultu geçmiş. Simdi hedef dow chemicals :)
Katildigim bit nokta var. Vizyon. Patronlar belki kötü niyetli değildir ama vizyonsuz oldukları belli. Polisanin adı var. Potansiyeli var. Fiyati belki potansiyelinin 3te 1i. Sasanin fiyati potansiyelinin belki 5 katı. Demek kısasa başarılı polho başarısız. Tahtacisi da tam bir skja.
İşte tam bu noktada ben yeni kan Tolga bey ve sayın hacikamilogluna güveniyorum.
Yöneticilerin uğraştıkları işlerde bakış açısı bir süre sonra daralıyor yeterli ilgili gösteremiyor bir çeşit monotonlasma oluyor. Örneğin yeni bir işe atildiniz ilk gün ki heyacan gibi olmuyor 5 yıl sonra. Aynı şey, yeni alınan araba veya telefonda bile geçerli. Malesef MEB te de bunu gördüm. Yani bu yüzden yeni kan iyidir. Ama biraz ellerini taşın altına koyacaklar risk alacaklar. Ne güzel bak Z ofisler patır patır satilabiliyormus bunu gördük.
Benim yukardaki düşüncem cfo ve ceo içinde geçerli 5-6 yıl sonra farklı yerlerde degerlendirilmeleri gerektiğini düşünüyorum. Mesela Tolga bey CEO olabilir. Hacıkamiloğlu da holding ve diğer kurumlardaki yönetim kurulu üyeligine devam edebilir. Yada neden bir Sabancı holding CEO su olmasın bence hak ediyor. Yeni kan iyidir arkadaşlar. Tolga beyi genel kurulda görmenizi isterdim çok istekli gördüm çok istahliydi bir şeyler olsun diye. Yatirimcilarimizla barisacagiz lafını ben çok ciddiye aldım. Güveniyorum kendisine inşallah beni yaniltmaz.
Bu polhonun başindakiler zamaninda bu işlere girisseydi bu piyasada iyi işler dönecekti tank kapasitesi %50 artmıs .recine %35 artmıs .yeni solvent bazli uretim tesisi kurulmuş .yapılan evlerden gelen kaynak ekstra yatırım yapilabilirdi yada ortaklik kurulurdu okadar geç kalindiki bu islerde herseyin pahali hale geldigi donemde yatirima girmek uzun zaman buyük kaynak gerektiriyo bugün piyasada baktığimizda çogu sirketin yatirim üstüne yatirim yaptiği görüluyo yatırimcı hisseye nasıl gelir baştaki adama güvenirse dediklerine inanırsa geliyo tolga bey veya hacikamiloglu bu güveni insallah saglar polhoda .örnek verirsek alarko holding ciosu ayhan yavrucu sirketi nerden nereye taşıdi holdinge guven yatirimciya güven sagladi 3 tllik hisse bugun 67 tl bunun örnekleri çok. yatirımci guvenini saglamak çok önemlidir yabanci bir fon girişi yabancinin oranin artmasi buna bağlı dilerim bunları bundan sonra polhoda görürüz herkesin dilinde sasa varsa bundan sonra polho olsun.yatirim tasviyesi değildir siz bildiginizden vazgeçmeyin.
Limanda şu an 2 demirli gemi var. Biri dökme yük biri kimyasal (chemicala ait)
Bende bu konuda bir fikir bildirmek istiyorum genel kurulda da olabilir bizim neden gemi tankerlerimiz yok acaba bu konuda çalışma var mı? Kendinden entegre işlere bayılırım.
Polisan kimya bir üretim tesisi degil kiralama tank tesisi urettigin ürünu satacaksan tanker olayına girilir depolarsın ürettikce doldurursun sadece depolamak için tanker satın alinmasi hiç karli bir iş degil satin alınan kimya çoğu yabanci yerli şirketlerin satın aldigi ulkelerden tedarik ediliyor dokme limanda aynı kullanmadigin bi urun icin gemi işi pahali ve mevzuati cok olan bir iş bu dediginiz demircelik sirketlerinde daha iyi olur gunluk hurda getirmeye hammaddesi disariya bagli.ihracatida disariya gittigi için iyi.
Gemicilik işinin bambaska olduğunu biliyorum gidiş dönüş yükün olmazsa zarardasin ama chemical gibi bir ortağın varsa ve ondan know-how yardımı ile belki gemicilik faliyetlerinde bambaşka düşünceler ortaya çıkabilir bakalım soru sormaktan zarar gelmez
Faizler inmeye her ay devam edecek cumhurbaşkanı açıkladı .
Yıl sonu dolar kapanışı merak ediyorum merkez bankası 60 milyar dolar ekside faiz düşecekse doları akabinde enflasyonu dualarla mı tutacaklar merak ediyorum. İnsanların aklınla dalga geçiyorlar. Ülkenin kaç nesli bu hatalar yüzünden sürünmek zorunda kalacak. Düşmanın malı olsa bu kadar horlanmaz. Umarın herkes hak ettiğine kavuşur.
Devlet bizleriz onlar görev verdiklerimiz. Devlet, bizler baki kaldığımız kadar bakidir.
Evet Bizler baki kalmadigimizda devlet tabiki olmaz. Biz dediğim senin doğacak torunlarinda dahil onların torunlarida biraz devlet üzerine ozellikle ilk devletlerin kurulması üzerine felsefi kitaplara göz atmani tavsiye ederim.
Malesef ülkemizin yarıdan fazlasinin sorunu daha yönetici kadroyu ayırt edememesi. Sakın yazımı siyasi bir yazı olarak görmeyin sadece devlet ile yönetici kadroyu anlatmak istiyorum.
Devlet; şahsi menfaatlerini müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edenlere degil, senin yukarda yazdığın olmazsa olmaz temel niteliklere, kanunlarina, bayragina, topragina ve halkına sahip çıkan herkese denir.
Kuvvacilar devleti senin yorumladığın gibi yorumsalardi "devlet (yönetici sinif) bin düşünür" deselerdi şu an bu yazılarımizi kimimiz ya Yunanca ya ingilizce ya Fransızca yazıyor olurduk. Kuvvacilar devlet kavramında bir an tereddüt etseler hellaslar polisani yonetirdi Polisan hellasi değil.
Şuanda galaksimizin başında bir organize suç lideri var. İnek gibi sağıyor galaksiyi. Her vurgundan %25 alıyor. Şirket gibi yönetiyor, karı alıyor geçiyor kenara. Bindiği dalı da kesmiyor tabi. Gittiği yere kadar şirketi devam ettirmek istiyor. Belki bir aile şirketine bir holdinge çevirecek. Gidecek gibi durmuyor. Hatta bana sorarsanız asla gitmeyecek. Sebebi basit. Algıyı, medyayı, akımları, paranın yönünü…. Herşeyi değiştirecek kadar parası yani gücü var. Temele katılıyorum Gençliğe hitabe muhatabına hiç olmadığı kadar hitap etmeye başladı artık. Mesaj yerini buldu. Gerisini görecez
Sayın Hacıkamiloğlu acaba yapı kimyasallarına müşteri bulmuş olabilir mi? Neden hacıkamiloglu diyorum bu konuda ki backgroundundan dolayi. Tabi bu sadece bir düşünce gerçek olma ihtimali oldukça düşük olabilir.
Bahmet kardeşimiz bunun senaryosunu Twitter da yazmıştı akla yatkın bir senaryo hele Temel üstad gibi duayenlarde dile getiriyorsa kokusu yakında çıkar hayırlısı. Ytd
Bir yanda Pendikte 173 donum imarli arsa uzerine yapilacak gayrimenkul projesi
diger yanda 6 milyar piyasa değeriyle Polho...
Arsanin proje yapılmasa degeri 4-5 milyardir..
Üstelik Dap yapıyla %34 kat karsiligi anlasildi.
5 milyarın cok.uzerinde gelir elde edecektir.
Zaten Dap yapiyi arayin, Pendik için on talep aliyorlar.
Eee poliportun değeri nerde? Kimya reçine islerinin degeri nerde?
Sanırım bu forumdakiler de aylardir bu sorunun cevabini merak ediyor...
SM-M515F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
173 donum imarli arsanin m2 sini kactan alacagiz?
M2 15 bin olsa arsa 2.6.milyar
M2 20 bin olsa arsa 3.5 milyar.
M2 25 bin olsa arsa 4.4 milyar.
Uzerine 3000 konut yapilsa masraflar Dap yapidan olmak uzere 800-900 konut Polho ya kalsa, kaç tl den satacaklar 1 konutu? (5-10-15 milyon? ) SM-M515F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bilgi icin teşekkür ederim.
Verdiginiz bilgi, basta yaptığım hesabi dogruluyor.
Proje yapilmasa 4-5 milyarlik arsa.
Proje yapilirsa eğer yaklasik 8-10 milyarlik gelir elde edilecek yer.
Polho piyasa degeri de 6 milyar tl.
Sene basinda polhonun fiyati gene sene basinda cok begendigim trcasla ayniymis.ikisi de 3tlymis.
Biri 19.oldu digeri 8 de.
Bizde bir spek var düşman dötüne, evlerden ırak…
Mahalle yanarken sürekli saçını tarayanın çocuğ kendisi.
Sayın heg hoş geldiniz sizin gibi sağlam bir araştırmaciyi burada görmek kendi adıma mutluluk verici
Selamlar Abi.
Sirketin içtiği su markasina kadar bilen sizsiniz ;)
Ben size tabiiyim..
https://i.hizliresim.com/madgxd6.jpg
Hayatmis :)
Estagfurullah birlikte omuz omuza güçlüyüz.
Ne suymuş arkadaş paylastik hisse -1 den +3 e çıktı. sen ayağın ugurlu geldi sayın Heg
İnşallah,
Tez zamanda insaat ruhsatinin alindigini ve proje lansmanina baslandigi kaplari da gelir.
Polho ya kac daire kac tane is merkezi duser hesabini yapar(800-900 daire duser herhalde)
Tanesini 10-15 milyondan satsa en az su kadar kar ederiz hesaplarini da yapariz..(900×12 milyon gibi)
Zaten Dap Yapi pendik projesi icin ontalep almaya basladi
Hikayeyi kisaltarak atıyorum
Bir banka soygunu olur soyguncular paraları yüklenip eve kapağı atmışlar. Daha genç olanı daha yaşlı olanına “Abi, hadi şu paraları sayalım” der. Daha yaşlı olanı der ki “Çok aptalsın be! Bu kadar para oturup sayılır mı? Bu akşam zaten TV lerde kaç para oldugunu öğreniriz.
Beyler evet bende hesaplıyorum bazen ama merak etmeyin bı akşam zaten TV lerden izleyeceğiz ne kadar kazandığımızi [emoji3][emoji1787][emoji1787]
Usd bazlı analiz ise eyer ..
Çanak tamamlama 60 cent ..
Ytd
Niye ya ben sağlam arkadaşlar kazandım o sayılmaz mı? Millete en zorlu günlerde sattirtmayarak belkide sevgi kazandım :)
Bu hisse bu olumlu hava gelene kadar ne badireler atlattı hatırlayın. Birileri olumsuz hava pompaladi, burada 1.80 hedef bile veren oldu hatırlayın bankacisi demişti :) kimi geldi kazandı gitti giderken pasta güzel degil dedi gitti. Kimisi burası ky dolu burası gitmez dedi. Daha buraya yazilmayacak özel mesajdan gelen neler neler. Bu olumlu havanın oluşması böyle kolay olmadı.
Kimsenin birsey kazanamadığı konusunda son derece haklisin.
bu hisse 3-4 liraydi 8 oldu. Zaten ayni donemde hikayesiz cogu hisse de buna benzer cikis yapti.
Trcas mesela yilin başında ayni fiyattaydi bir bilqncosi duzeldi 19tl oldu.
Polho da 4---20 hareketi olsaydi ancak o zaman insanlar para kazandi derdim.
Kimya ve liman projelerinin yanina Pendikte Sabiha Gökçen'in dibinde %34 kat karşılığı 173 dönüm imarli arsayi Spek ve Şirket yükseliş hikayesinden sayar İnşallah.
Polhonun dolar bazli zirvesi 1.5 dolarken suan 0.47 de.