cuma günü bilanço gelir, bir süre dağılırız, sonra haziran başı 3 aylık bilanço için tekrar bir curcuna kopar, temmuzda ilaç zammı muhabbeti döner, ağustos ortası 2. çeyrek bilanço derken yılı böyle bitiririz.
Printable View
cuma günü bilanço gelir, bir süre dağılırız, sonra haziran başı 3 aylık bilanço için tekrar bir curcuna kopar, temmuzda ilaç zammı muhabbeti döner, ağustos ortası 2. çeyrek bilanço derken yılı böyle bitiririz.
Mevzu şu. Almayan, vergi beyannamesi sonrası almayan, üstelik utanmayıp, üstüne eksiye geçirenler. Cuma bilanço beklediğimiz gibi iyi gelirse alacak mı, yoksa sene başından bu yana olduğu gibi sürünmeye devam mı edecek hisse?
Soru bu, benim merak ettiğim bu. Yoksa bazıları gibi EM olumsuz etkileyecek vs gibi bir derdim yoktu. Marjları bir miktar olumsuz etkiyecekti, net kar vs sıkıntı olmaz dedik, hep birlikte konuşup tartıştıktan sonra.
Gerçi ben EM nin bile abartıldığını, deva gibi bir hisse için önemli olanın satış büyümesi, özellikle ihracat kalemi ve favök marjı olduğunu düşünğyurum.
Yani şunu demeye çalışıyorum. Temel olarak çok sağlam, fiyat olarak bedavaya yakın bif değerden işlem gören bir hissemiz var. Bunu biraz mazisi olan her deva yatırımcısı zaten kabul ediyor.
Dediğim gibi soru, fiyat böyle sürünmeye devam edecek mi? Batık şirketleri bile nereden nereye götürüyorlar, başka şirket olsa bu sonuçlarla günü en az %5-6 artı kapatırdı, biz yine eksiyiz.
Umarım bilanço sonrası biraz alırlar. Yoksa bu şekilde dayanmak çok zorlaşıyor. Endeks yatayken, ya da enf. %10-15 iken dayanmak kolay da, endeks 4 ayda %40 yapmış, enf. %70 biz yerimizde sayıyoruz. Her gün eriyor yani yatırdığımız para.
Benim bildiğim kadarıyla VUK 2023 tablolarında ciro endekslemesi yok. Bilançoda parasal olmayan kalemlerde düzeltme yapılmış. Ancak bu düzeltmeler de vergi matrahını değiştirmemiştir.
VUK gelir tablosundaki net satışlar kalemi TFRS'deki hasılat kalemi ile uyumlu. Geçmişte de 30.06.2023 ve 31.12.2021 tablolarında da bu şekilde gerçekleşmiş. Satış iskontoları hesabı karıştırıyor gibi duruyor ama TFRS'de hasılat kalemi bu kalem düşülmüş şekilde yansımış oluyor.
Zaten bu şekilde bakıldığında marjlarda da sapma olmamış oluyor. Yıllıkta %58,8 brüt kar marjı çıkıyor. VUK ve TFRS Birebir uyumlu olduğu varsayımıyla da son çeyrek de %61,6 brüt marj olmuş oluyor. Tabi ki ufak farklardan dolayı (yurtdışı bağlı ortaklıklar satış vs) marjlar son çeyrek için 1-2 puan farklı olabilir.
Aslında brüt satişlar değil de net satişlara bakmak gerekli diye düşünüyorum . 8,9 mia tl net satiş var . Böyle bakarsak brüt kar marjı %58, faaliyet kar marjı %37 , net kar marjı ise %30 seviyelerinde görüyorum .
2023 /9 aylık finansallarda brüt kar marjı %58, faaliyet kar marjı % 40, net kar marjı %31 seviyesinde idi. Yani faaliyet kar marjında %3 lük bir gerileme dışında , marjlarda bir değişim yok . 2023/9 aylıklarda brüt kar 3,5 mia tl seviyesinde iken 5,2 mia geliş 1,7 mia tl net artış bence daha önemli. Tabi spk bildireceği finansallara bakacağız . Genelde spk bildireceği net karın daha yüksek olacağını düşünüyorum .
Artık fiyatların bu finansallarla nereye kadar sürüneceğini çok merak ediyorum .
Sevgilerimle .
biraz daha düşerse devre keser. bu da günün hediyesi olur.
'Hiçbir şey olmasa bile, kesinlikle bir şey oldu'. Ne kadar olumlu gelişme o kadar düşüş. Kağıt üzerinde herşey müthiş, fiyata bakınca rezalet gün gibi apaçık ortada. Aldıktan sonra 10 dakika kadar kar yazdı, takip eden 3 ayda sürekli zararda.
şu an itibariye nette 205.000 lot satış var bunun 128 bini bofa 30 bin yfinans 21 bin qnb 180 bin satış yabancı gibi duruyor yabancı dışında satan yok gibi görünüyor yabancı payı 5,5 milyondan 2,8 milyonu düşmüştü son iki günlük satışla 2,5 milyona düşecek.
şöyle bir durum bugün 610 bin hacim var bofa tek başına 219 bin hacim yapmış bütün hacmin % 35 ni tek başına yapmış bunu biz yapsak yarın spk bize ceza keser aklınıza ya takası yüksekse diye birşey gelmesin takastaki tüm citi payı da % 8
Sıkıntı şurada. Ben bu yabancı görünümlü, Bofa dan işlem yapan ve citi takasında duran lotların yabancı olduğunu da düşünmüyorum artık. Patron ya da cfo nun bizzat kağıdı baskılamak için görevlendirdiği bir işlemci onlar da top çevirip duruyor. Al satan Kar ediyor desen yok, taşıdığı maldan kar ediyor desen külliyen zararda. Zaman zaman 5 milyona çıkıyor, sonra saçma yerlerde malı sıfırlıyor; yaptığı işlemlerin yabancının tarzıyla ilgisi yok. Tek yaptığı fiyatı baskılamak gibi gözüküyor. Bundan korkan yerli fon ve spekler de kağıda bulaşmıyor bence.
Ben de başta bunu gerçek yabancı sanıyordum, ama 5 yıl sonunda vardığım sonuç bu maalesef.
VUK ve SPK tabloları uyumlu olduğu varsayımıyla, 2023 4. Çeyrekte
2,677 milyar hasılat
1,649 milyar brüt kar
320 milyon pazarlama gideri
199 milyon genel yönetim gideri
-24 milyon TL ar-gideri (geliri)
339 milyon TL finansman gideri mevcut
562 milyon TL vergi öncesi kar mevcut
153 milyon TL ertelenmiş vergi geliri ekleyince (güncel vergi gideri ile netleştirilmiş)
716 milyon TL net kar elde edilmiş.
Bu tabloda hasılat az düşük geldi gözüme ama brüt kar marjı artışı ile fazlasıyla telafi edilmiş. Son çeyreklerde özellikle pazarlama giderlerinde bir miktar artış beklenir (satış ve pazarlama primleri vs) ama o da oluşmamış. Faaliyet metriklerini gayet başarılı buldum. Ancak yatırım tarafı ve finansman tarafı toplamı çok olumlu değil gibi. Artmaya başlayan faizlerin etkisidir diye düşünüyorum ama burada kalemler SPK ve VUK tarafında tam örtüşmediği için detay yorum daha zor. Olağandışı giderler nerede olurdu mesela tam kestiremiyorum.
Sonuç olarak kesin bir şey demek güç ama başarılı bir çeyrek diye yorumlanabilir.
Yıl olarak değerlendirmek gerekirse de enflasyon muhasebesi hariç bu şirketin 2023 finansallarında endeksten negatif ayrışmasını gerektiren bir neden bulamıyorum. Yıl toplamında ciro %99, brüt kar %123, net kar %95 artmış oldu. Sanayi şirketlerinin ortalaması üstü bir sonuç.
Ve esasında 2024 te pek çok şirket ciro ve kar üretmekte zorlanırken, deva bu yıla paralel bir performans gösterir. Dolayısıyla çok daha pozitif ayrışacağı bir yıl. Geçen yıl nal topladık. Bu yıl şimdiye dek nalı bile toplayamadık, o kadar gerideyiz endekse göre.
Benim aklım almıyor bazı şeyleri, geriye tek izah kalıyor. Bofa dan işlem yapan, yabancı görünümlü citi takasında duran mal patronların kağıdı baskılamak için kurduğu düzenek. En fazla sabreden 6-7 ay dayanıyor, sonra vın.
fikir yürütecek olur isek şirketi satmayı planlıyorsa elindeki % 82 hissesini artırmak istiyor olabilir
şirketi ondan iyi bilen yok tabiki şu anki finansallarıyla 5 FK dan satılan şirketin karlılığını daha da artacağını düşünüyorsa hisseyi ucuz ucuz topluyor
sahibi eski borsacı cfosu ise eski piyasa profesyoneli
Bilmiyorum. Hikaye yazmayı da sevmem zaten. Pek çok bahane uydurulabilir, ama ben bu toplara girmeyi sevmiyorum.
Bu temel verilerle, gelecek beklentileri, potansiyeli vs bu fiyatta olmasını hiç bir şekilde izah edemiyorum. Sanaryo yazma hakkımı bu şekilde kullandım. Ama mantığı vs, detaya girmeye gerek yok, doğru da olmayabilir zaten.
Sıkıntı şurada, ben toplanan bir mal da görmüyorum. Bazen yabancı, bazen fonlar 3-4 milyon oluyor, bazen azalıyor, bazen artıyor, fonlar gir çık yapıyor. Ama 2-4 milyon arası dalgalanıyor. Bir de pek hareket etmeyen iş de 5 milyon var. Gerisi kayda değer değil. Bir ara teb biraz almıştı, ama arkası gelmedi.
bir önceki çeyrek (2022 son çeyrek)
376 MİLYON TL 2023 son çeyrek 800
çok kötü bulmuşlar ki
Ek 30186
bu grafik çizilmiş (DEVA/BİST 100)
bu grafik ancak konkordato ilan etmiş bir
şirkete ait olabilir
Halka açıklığı çok düşük. 35 Milyon civarı dolaşımda hissesi var. İstense çok hızlı bir şekilde yükseltilebilir. Sığ bir hisse. Bilanço güzel gelirse , hızlı bir yükseliş yapabilecek potansiyele sahip bir hisse.
mesala günlük işlemlere baktığımızda bir fon geliyor bir günde 250 bin lot satıyor satılan bu 250 bin lotun 220 bini blok olarak teb alıyor ertesi gün başka bir fon geliyor bir günde 300 bin lot satıyor aynı gün 250 bin lotu blok olarak iş alıyor blok satışlar genelde böyle karşılandı.
bu kağıdın tahtacısının ciddi akıl sağlığı sorunları var. Gerçekten normal değil, tmm biliyoruz halka açık ama halkı sevmiyor, bilgi paylaşmıyor. ama kurumlar sonrası bile yaptığı hareketler anormal. ciddi bir kar gelse herkes malda alabilir kademeler buna izin veriyor,bazı bist30 kağıtları halka açık kısmın yüzde 1 ini satsan kağıt en fazla yüzde 1 düşüyor. burada 355k adet satsan kağıt 1 ay kendine gelemez. demekki bezdirip farklı bir muhabbete girecek bu tahtacı. cimere şikayet etsek orada da bir çözüm yok.
Hala , bilanço gelmedi
Her zaman olduğu gibi , bu defa da Deva da zarar yazmaya başladım.
geçen geleni sahici bilanço saymazsak eğer 6 ay 6 gündür yeni bilanço yok. kurumları hazırlayan diğerini hazırlayamıor enterasan bir tablo.
Bugün açıklanan bilançolarla birlikte 367 kurum bilanço açıkladı. Öve öve bitirilemeyen deva hala açıklamadı. son gün 20 mayısta açıklama niyetleri var mı acaba? Her yönüyle falso bir hisse, en azından bilançoyu bari son günü bekletmez açıklarsın da yatırımcın önünü görür. Bist'in özeti bu hisse.
pgsus 2024 ilk çeyrek açıkladı bizimki hala 2023 ü gönderecek.
dün garantiden 100 bin lot satan fon kesin fondur bir insan evladı kendine ait hisseyi böyle satmaz foncular yapıyor böyle satışarlı bugün de 100 bin satacak galiba bugün ki satışları da bitmek üzere galiba
Kapanış 76,45 di. Karanlık odadan 76,85 çıktı
Umutlandım biraz. İnşallah yarın ve sonrası hakettiği fiyatlara gelir.
Karanlık odada 76,85 den 62.000 Lot alım olmuş
Hayırlara vesile olur inşallah
Sürprizlere açık bir konumda. Eğer enflasyon muhasebesinden dolayı gol yemezse yolu açık
Gol yerse de bir miktar düşüş kaçınılmaz olur. Bu durumlardan dolayı , herkes alım konusunda çekingen davranıyor
Risk var. Ama para da , riskli durumlardan kazanılır , ya da kaybedilir.
https://www.trthaber.com/haber/gunde...di-856378.html
Buna göre, SGK tarafından bedeli ödenen ilaçlar listesine "akıllı ilaç" olarak da bilinen 8'i yenilikçi kanser ilacı, 21'i alerji aşısı, 2'si büyüme hormonu, 3'ü dirençli uyuz ilacı, 3'ü atopik dermatit ilacı, 2'si diyabet ilacı ve 3'ü psikoleptik/antidepresan olmak üzere 47 ilaç daha eklendi.
Ayrıca 12 kanser ilacının ödeme alanı genişletilerek yeni tedavi seçeneği olarak hastaların erişimine sunuldu.
İlaçlardan 10'unun yerli üretim olduğu belirtildi.
Konsolide olmayan şirketlerin bilanço açıklama için son tarih dün idi. Bizim bilanço gelmemiş dün. Konsolide şirket miyiz şimdi?
IN2015 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Bilançoyu geciktirerek spekülasyona zemin hazırlıyorlar. Hiç iyi niyetli bir davranış değil. Bunu bilerek yapıyorlarsa , yapanların iki yakası bir araya gelmez inşallah.
bugün bilanço günü dicem ama haftalardır havada kaldı iddaam, 6 ay 7 gündür bilanço yok ortada. acaba muhasebeci sağlık izninde mi bunu denetleyen kurum dikkaet etmiyor mu, beklemeye devam. diyelim ki güzel geldi bilanço uçup kacacak kağıtta değil, isteyen herkese malı var.
bilanço 17.05.2024 de gelecek öyle görünüyor 22.05.2024 de ise 2024-1. dönem geçici vergiyi vergi dairesine gönderecekler 5 gün arayla iki mali veriyi görmüş olacağız.
firmanın bulunduğu sektör itibariyle defansif bir sektör olması açıklanan ies verileri ihracat verilerinin genel olarak iyi olması firmanın son yıllardaki hem yerli pazar payını arttırması hem de ihracat oranlarını arttırması ile firmanın satışlarının ve faaliyet karının (favök) iyi geleceğini az çok öngörebiliyoruz.
Enflasyon muhasebesi korkusu ile 6 aydır sürünüyoruz önümüzdeki hafta açıklanacak bilanço ile enflasyon muhasebesi etkisini görmüş olacağız. Enflasyon muhasebesini sadece parasal kazanç ve kayıp olarak değil aslında yıllardır değerleme yapılmayan arsa fabrika demirbaş ve ruhsatların güncel değerini de görmüş olacağız başka bir ifadeyle firmanın güncel defter değerini de görmüş olacağız. Firmanın şu anki piyasa değeri düşünüldüğünde belki de firma bir gyo kıvamında piyasa değeri defter değeri rasyosuna ulaşmış olacak.
mali verileri açıklanan bir çok şirket piyasada fiyatlanırken faliyet karı daha çok fiyatlanan unsur oldu. bu 6 aylık süreçte kağıdı süründüren 3 ana oyuncu oldu emeklilik fonu takası sıfır oldu yatırım fonları 3 milyon lot sattı burada bir etkende firmanın bis100 dışına çıkışı oldu citi kağıt üzerinde yabancı 3 milyon lot sattı bu üçünü topladığımızda 7 milyon lot 35 milyon lot dolaşımda hisse olan bir şirket için ciddi bir miktar. 7 milyon lot el değiştirdi ortalama 85 liradan 75 liraya düşerek oldu bu el değiştirme bu lotları tahta yapıcı dışında karşılayacak bir yapı yok tahtada temettücü yok büyük ve orta yatırımcıda pek yok hatta uzun zamandır taşıyan bazı uzun yatırımcılarda bile bu dönemde pes etti neyse bir hafta kaldı artık bekleyip göreceğiz.