Nereye kayboldunuz ülkemin ve borsanın güzel insanları
Daha karpuz kesecektik.
Printable View
https://www.goldseiten.de/bilder/upl...728831bafe.jpg
Gel gele inanma.!!!
Sonu Zonguldak.!!!
Batakhanede boğulma.!!!:oleyo:
Kendime masallar.!!
Masallar dünyası.!!!
Sanırım göstergebilim diye bir alan var.
Teknik analiz bunun borsadaki yansıması.
Bir şarkı var tam bu konuyu anlatıyor
https://www.youtube.com/watch?v=7AeAtfhdztQ
Fatih Kisaparmak - Kilim *HQ Sound
Sevdiğine sözü olan bir kilim dokur
Kilimin dilinden ancak anlayan okur
Sırlarımı verdim sana sevgimi verdim
Şu gönlümü kilim yaptım yoluna serdim
Ayıptır günahtır diye kilit vurdular dilime
Aşkı dokudum kilime anlıyor musun
Yetinmedim türkü yaptım gayrı bu canımdan bıktım
Hani senin olacaktım dinliyor musun
Kilim kalbin aynasıdır gönlün sesidir
Her nakışı bir duygunun ifadesidir
Kilim sevgiliye çağrı aşka davettir
Kimi renkler şikayettir kimi hasrettir
Ben şu gönül tezgahında kilim dokudum
Erenlerin dergahında aşkı okudum
Töremizde kilim demek ilim demektir
Kilim sevdadır özlemdir derttir istekti
Son 2-3 gündür pis dayak yiyorum. Sanırım vade sonları day trading yerine swing yapmam lazım. 5 m chart bakıyorsam, saatlik bakmam lazım.
O kadar barizdiki seans dlsonuna doğru bankalara satış geleceği. Hafta sonu riski diyip longladiysa millet p.tesi düşüş devam eder bankalarda. Ama gerçekten hafta sonu riski ise yukselis zayıflayarak devam. Vakıf halk yönü belirler p.tesi. tepeden verdiğim gatan longlari seans sonu yerine koydum. P.tesi yukarı açarsa anında kapatıp short kovalamaya başlayacağım bankalarda. Hafta sonu bişi olmaz ve ekşi acarlarsa reverse yapıp short olurum.
Aldığım hissenin birden pahalı gelmesi ve kısmen de sattığım hissenin ucuz görülmesi problemini çözmem lazım.
Tespit edebildiğim nedenler
1- Aldıklarımı kolayca satamayacağımın farkına varmam, yani her hissenin belli bir kapastesi var.
2- Daha ucuz ve yürüyen hisseler oluyor, çeşitleme de bir çözüm olabilir.
3- Büyük oyuncular farklı düşünüyor, pastaya ters işlemler moral bozuyor
4- Kredi limitleri çoktan dolmuş oluyor
5- Fiyat geriye hafif gidince pişmanlık başlıyor
...
Nakit dengesi ve vadeyi çok iyi planlamak lazım. Bazıları 1 saatliğine alıyor, o süre içinde beklenen hareket olmuyor ise pozisyondan çıkıyor. Aynı şekilde bir olay veya veri için alınca o verinin hükmü bitince yani fiyatlanınca çıkmak gerekiyor.
Herkesin farklı bir strateji planı olmalı yoksa bu mecrada sağ kalmak imkansıza yakın.
Bugün en tepeden aralık vadeye bi dene ceton attım, ekimde zaten 5 dene mevcut bugün ekistra bi dene daha attım sonra onu kar ile kapattım, elim biraz rahatladı.
Şu bisttin grafikiside dönerse poz.çoğaltıp üstüne malak gibi yatıp üç ay gıbraşmıycam ama malesef henüz dönüş emaresi yok. Belki haftaya döner kimbilir
Şu sıralar azdan az gider çoktan çok gider mantığı çalışmıyor. Eski robotları kısmen çözmüştük bu yeni herif borsada farklı davranıyor.
Yakında ey TUSIAD sen bakma ABD lafına bizim sözümüzü dinle milli ol biraz şeklinde konuşma olabilir.
ABD kasten milli duygularla oynayarak iktidarı destekliyor da olabilir.
Eksi makas ile veriyorlar
Olumsuz bir haber olabilir
Şahsen vobu 3450 üstün de geçen jübile yapmıştım .
Ralli ölümcül olduğu için short tuşum takılı değil
Spotta takılıyorum. Öle işte
Ralli bugün bitmiş olabilümü big abi
Bugün komşum ile risk yönetimi ve korkuyu aşma konularını konuştuk.
1- Öncelikle probleme girme. Yani belirli şart ve fırsatlar oluşmadan jeton atma
2- Öyle bir şekilde pozisyona gir ki kaybedince planın olsun başka deyiş ile B planı olmadan A planını uygulama, B planını da aynı şekilde düşün.
3- B planı şartları oluştuğunda A planından hızla uzaklaş ısrar etme
...
Eskiden mahkeme yazıları neredeyse nokta virgül olmadan paragraf kullanmadan upuzun yazılırdı. Okuyan en az 3-4 kez okumadan anlayamaz, anlasa da cevap vereceği veya itiraz edeceği şeyi belirtmek için çok zorlanırdı. Noter vekaletleri de benzer gibi.
Şimdi daha düzgün olabilir, başlıklar, bentler, madddeler vs oluyor.
Forumda yazışırken arada çok uzun metinler olsa da genelde kısa metinler var, okuyan bütünü okuyup fikir ediniyor veya cevap veriyor. Uzun süre takip edince yazan kişinin geçmiş mesajları bilinince kolay anlaşılıyor.
Öte yandan akıllı ve fazla zeki kişilerin sözlü iletişimi çok yorucu oluyor, her iki taraf da leb demeden leblebi anlayınca farklı bir şey söylemek zor oluyor, konu dağılıyor. Komşu bugün beni biraz yordu kafam şişti aslında genelde aynı düşünüyoruz. Benzer deneyimi yine aynı şekilde çok zeki ve akllı arkadaşımla yaşadım biz artık whatsap yazılı görüşelim deyince problem çözüldü.
Bu arada fıkra anlatırken bu sorun olmuyor, insanlar fıkranın sonuna kadar dinliyor, sonra gülecek ise gülüyor, beğenmemiş ise sonra söylüyor.
Dün Ege Cansen söyledi,
Hiç bir insan sözü sonsuza kadar geçerli değildir.
Orta 1 de babam beni bir okula yazdırmış, cahil olduğu anlaşılınca beni de Almanca sınıfına vermişler, babama bu devirde Almanca öğrenilir mi, zaten bir sürü Almanca bilen var yanlış yaptın düzlettir dedim, oralı olmadı.
Neyse başa gelen çekilir diye okula devam ederken ertesi hafta çok sert bir müdür yardımcısı sınıfa geldi. "Bu sınıfta ... " derken ben hemen elimi kaldırdım.
"Sen benim ne diyeceğimi biliyor musun da el kaldırıyorsun" dedi.
Ben de
"Bu sınıfta İngilizce sınıfa geçmek isteyen var mı diye soracaksınız" dedim.
"Tamam sen gel" dedi, bir kişi daha deyince bir sürü kişi el kaldırdı birini seçti.
Bu da ilginç bir hikaye.
Buraya yeni gelen genelde gelirken üç hafta bilemedin bir ayda voleyi vurup gidiyim ister, ama malesef bu işler öyle olmuyor, sonra açtığın poz. ile evlenmek zorunda kalıyorsun.
dünya borsaları resmen çöküyor an itibariyle......
Doluşun,doluşun,Son koltuklar,lütfen Titanik yolcusu kalmasın.
YTD
Şekspirden yazayım.
Ne demiş seks piri?
There's daggers in men's smiles.
The near in blood. The nearer bloody.
bunu kullanırlar pazartesi gününe kadar....para babaları böyle kazanıyor....korku yay ardından altan al....sonra bir şey yok ...yola devem....fed yüzde 4 asla geçemez....ekonomileri yıkılır....not alalım bunu....fed dediğimiz para alan memurlar ne deniyorsa onu konuşurlar...
Tebin 8 ay maliyeti -180 26000 adet.
Tebin 10ay maliyeti 24600 adet
Yurtdışı neyden nem kaptı bu kadar ?
https://i.hizliresim.com/6rw5txw.png
çanagı doldurmuş..artık daha dikkatli olmak lazım..
Sittirhatecimi söylüyorum şimdi.
Ykb kısa süre için vedalaştım.
6 senedir taşıyorum kar mar yok !
Endeks short, thy short, sasa short, hektas short.
Ülker long.
Spotta x30 yok elimde.
Tukas, bantas, ismen, arsan, Özak ana kagitlar. 15 tane kağıt var.
Buradan yapacağı geri cekilmede 200 günlük altında komple x30 ve endeks longa geçer 2 sene yatarım.
Açık yazalım yanlış olmasın.
Bugün şunu düşündüm, günün çoğunda müzik dinliyorum onlarca kez dinlemişim ama demek sıkılmıyorum, listeye koymuşum.
Öte yandan ses hoparlörden geliyor, ama hiç daha kaliteli hoparlör alayım vs aklıma gelmedi.
İnsan ilişkilerinde de ister istemez şekil, görünüm, sahip olunan şeyler etkilese de esas olan ruh. Ruh dedğimiz şey karakter, kişilik, bilgi, zeka, anlayış, alışkanlık bütünü olarak da belki adlandırılabilir.
son dakika ...avrupa merkez bankası üyeside 0,75 faiz artırımı masa da olmalı diyor.....
bunlar varya bunlar tam danışıklı...ayar veriyorlar ....
Burası akıllı zeki iinsanların yeri, bir problem çıkmış ise muhtemelen yanlış anlamadan çıkmıştır. Ben akıllı insanların problem yarattığını görmedim genelde çözümün parçası olurlar.
pala teorik fiyatın -1.45% altında
ender durumlar.. pazartesi yukarı devam..gibi
Orada almak istediğin şeylerin fiyat gidişine bakmak lazım bence. Mesela ev fiyatlarının ya da uzun vadeli tahvillerin fiyatının düşeceğine inanıyorsan o vakte kadar düşük faize razı olunabilir.
FED tanım olarak sıfır riskli paranın gecelik faizi %4 diyor, üzerine risk primleri olması gerekir.
Riskli bir yere %10 faiz ile vermek yerine sıfır faiz ile evde tutmak da bazen alternatif olabiliyor.