Sadece kızamık mı..
https://www.bbc.com/news/uk-england-...e=DonanimHaber
Tr de üst seviye oteldir rixos sungate.
Printable View
Sadece kızamık mı..
https://www.bbc.com/news/uk-england-...e=DonanimHaber
Tr de üst seviye oteldir rixos sungate.
Sn Ayasofya,
Şöyle bir habere rastladım, belki sizi ilgilendirebilir, geçen raporunuzdan bahsediyordunuz...
Sağlık raporlarının geçerlilik süreleri uzatıldı
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Raporunu henüz yenileme imkanı bulamayan, güçlük yaşaması muhtemel vatandaşlarımız olduğundan mağduriyet yaşanmaması amacı ile süreli sağlık raporlarının geçerlilik süreleri 31 Aralık 2023 tarihine kadar yeniden uzatılmıştır." açıklaması yaptı.
https://www.sozcu.com.tr/2023/saglik...tildi-7717978/
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Hafize Gaye Erkan’ın 19 Haziran Pazartesi günü, Türkiye Bankalar Birliği (TBB) üyesi bankalarla gerçekleştirmesi beklenen toplantının 23 Haziran Cuma gününe ertelendiği bilgisi edinildi. / Bloomberg ht
Gecen hafta gibi 23.65 açtı perşembeye kadar 25-26 ya getirip faiz artırımı daha akılcı olur.Bu kurdan faiz aritirmi ucuz dolara talepten başka ne işe yarayacak:notr:
İlaç raporu ve bez raporunu hallettim yalnız ilaç raporu için alternatif genç Dr bulmam gerekiyordu onu da buldum haftaya tanışmaya gideceğim bu uyuşturucu müptelalari yüzünden üniversite hastaneleri hariç ilaç raporu ve yazdırma ciddi sorun oluyor artık sap saman ayırma yok. O yüzden muzdaribim.
Şuan Kara Şimşek ekibi dolar faiz enflasyon konusunda atacakları adımlar konusunda RTE yi ikna edemiyor gibi görüyorum. RTE hem faiz hem kur hemde enflasyon işsizlik düşük olsun hem büyüme yüksek olsun istiyor tabi ikna edeceği adam ekonomist olunca zor oluyor
Bir kesimin ülke yönetimi tercihi benim hayatımın tüketimimim sağlığımın nelerini etkiledi. Covid öncesine mukayese ile artık kuruyemişi eve sokmuyoruz karpuz meyve ağır misafir olursa yetecek kadar alıyoruz. Sağlık sorunlarını buz dolabına kaldırdık. Giysiye para harcamıyoruz. Öyle eğlence vs yok hayatımızda. Zorunlu giderler hariç harcama yok. Tüm bunlara rağmen daha ne kadar kemer sıkacağız tahmin edemiyorum artık.
Toplumun büyük bir kısmı kendine göre çözüm bulmuş. Eyt liler emekli olup aynı işyerinde çalışıyor ilaveten aile bireylerinden bir kişi daha iş hayatına atılıyor. Asgarî ücretli olanlar çocuğunu ailesine bırakarak eşine iş bulup çalıştırıyor. Kiralık gayrimenkulu olanlar fahiş zam ile çıkış yolunu bulmuş. Sadece gençlerde umutsuzluk var. Diğer kesim şartlar içinde kendine bir delik açarak devam ediyor. Ama gençlerde gördüğüm kap karanlık Dünya beklentisi hiç umut yok ve daha da kötüsünü bekliyorlar.
Ev kiralarıyla ilgili ciddi bir düzenleme geliyormuş. Evin bulunduğu il, bina yaşı, değeri, büyüklüğü ile üst limit belirlenecekmiş. Kiracının oturduğu evde ev satışı olduğu takdirde evin satışından pay da var tabi bu duyum.
Bu olaylardan dolayı bizde Antalya Belek 5* rezervasyonu iptal edip Datça butik otel konseptine döndük.gorunenin arka perdesinde çok hijyen olmayan uygulamalar var.. eski yemek üzerine yenisi konuyor.gida fiyatlarından dolayı maliyet azaltmalar oluyor.house keeping de aynı bez ile oda temizlikleri.hijyen sadece göz boyama üzerine kurulu Mardan palace daha Titanic olmadan gittiğimde sahildeki masaların üzerinde kediler bilardo oynuyordu...birde turist kalitesi düştü.araplar vs.adamlar odaya yemek götürüyor....daha ne olsun....ülke zaten salgın yeri...en iyisi insan etkileşiminin az olduğu ticari kazanç duygusunun az olduğu marka ve kalite duyarlılığının yüksek olduğu butik tarzı gözden ırak yerler.datca candır.....tatil tavsiyesi değildir
Abi mis gibi bir müstakil kiralayacaksın. Tertemiz. Zaten hatunda hayvan fobisi var. 10 metre yakınına kedi köpek yaklaşınca bayılacak gibi oluyor. Lüks otele de zaten para yetmiyor. En az 3 ay ciddi kemer sıkmak gerekiyor sonra. Bana farketmez de hatunla bebeler yemekte seçer yemezler öyle her yerde. Sabah kahvaltı, akşam mangal. Kendin pişir kendin ye. Konsept bu. Covid ile mecburi geçmiştik yazlık kiralama işine zaten alışkanlık oldu. Hem daha ucuza geliyor. Eh biraz zahmetli oluyor yemek hazır gelmiyor ama yapacak bir şey yok. Zaten bebeler ile eğlenceye falan gidemiyorsun. Gürültü sevmezler tam cins. Balkon/teras neyi varsa kuruyorum sofrayı gece de. Yetiyor. Gariban işi. Baldızı kandırıp götürebilirsem bebeleri bırakıp gece gezmesi de oluyor. Daha ne olsun. Buna şükür.
Arkadaş şu anda tatilde. 2 yetişkin 1 çocuk 5 gece 37 bin erken rez. Ben sezonda günlük 2.5-3 bine güzel bir müstakil bulurum rahat.
Para çok olsa neyse de şu halde gecelik otele giden 8-10 bin liraya acıyorum yahu. 3 günlük tatil parasına bölge turu yaparım ben. Zaten uyumaya gidiyorsun. Öğretmenevi, Üni misafirhanesi yetiyor. Mülteci işi ama şu şartlarda yapacak başka bir şey yok. Babamızdan onu da göremedik biz.
Bu tip haberlerde mutlaka hotel ismi verilmeli çünkü zehirlenmeler kayıt altına alındı diyor. Hepsi belgeli madem.
Burada 5 yıldızlı vurgusu çok yanıltıcı.
5 yıldızın ucu o kadar açık ki
Ben gecelik 80 dolarada 5 yıldızlı hotelde kalabilirim
Gecelik 2000 dolarada 5 yıldızlı hotelde kalabilirim.
Her 5 yıldız 5 yıldız değil aslında, 3 yıldız kıvamında da olabilir.
Çıkaracaksın şöyle itibar vergisi. Herşeyden yüzde 20 alacak. Ohh mis. Kimin itibarı var belli olsun. İtibardan tasarruf olmaz.
Bizim kızın düğünü var. Düğün den sonra balayı için damadın arkadaşı varmış bir haftalığına 5000 TL ye ayarlarım demiş. Gerçi daha ev bulamadık. Daha damadın babasının harmanı kalkacak mahsul iyi olacak öyle altından kalkacaklar. Ev için bir kaç yerden umudumuz var. Kardeşimin oturduğu sitede bir kiracı kira 1000 den 1500 olduğu için ev sahibine itiraz etmiş. Ev sahibi de çık demiş. Biz 5000 e tutmaya havada razıyız. Kardeşim ev sahibine söyleyecek biz tutalım diye. 7500 deselerde mecburen tutacaklar. Ha 7500 olunca nasıl geçinecekler o ayrı mesele. O civarda 7500 e ev yok ha buldun 8-10 bine yıllık peşin istiyorlar üstüne. Bir çok kimse fahiş kira yüzunden evi boşaltıp depoya koyup yakınlarının yanına yerleşiyor duyduğum bu. Buna acil çözüm bulunması gerekir olmazsa seneye bireysel batıklar duyulur intiharlar boşanmalar artar.
Hiç birşey olmaz abi. Yeter ki Kudüs düşmesin, ümmet yerinde dursun. Çadır da yaşarız, razıyız. Halk razıyım dedi. Hele Konya halinden çok memnun niye batsınlar, çıksınlar. Mis gibi işte geniş aileler geri geliyor. Ne öyle ayrı evlerde kalmalar falan. Bize uymuyordu zaten.
Ayrıca Konyalı bilim adamları var. Buna da bir çare bulurlar. Konya rahat olsun.
Eğer faizler %20 üstü kalsın beş yıl ülke kriz olmadan dayansın merkep olur anırırım. Ben beş yılda zombi şirketler ve zombi adayı bireysellerde bankacılık finans kesim de ciddi kriz bekliyorum. Benim dört ayım kaldı. Ha kız iki kez kaza yapmasaydi çoktan düzlüğe çıktıydim. Hem arabayı yaptırıyoruz hem düğün borcu iki kulvarda ilerliyoruz. Araba dediysem 1992 Opel Vectra ya döndük. Bakim bu kaç ay gidecek. Benim kıza göre otomotiv sektörü araba icad etmeyi becerememiş.
Benim kıza ehliyet veren sürücü kursuna küfrediyorum. Ya bayanlar dikkatli olur diye söylenirse bizimkisi trafik canavarı 6 aya kalmaz bir kazası oluyor. Böyle giderse çalışması zarar. Ha evde otursun desen evlenince geçinemezler. Dua ediyorum artık kaza yapmadan gidip gelsin. Hayalimizde öyle modelli araba almak yok. Kız varken. Hatta araba bakarken önce parçaları ne kadar ona bakıyorum. Trafik canavarı kızım olunca.
Abi yeminle birşey olmaz. Zira mevcut durumun bir tık altı kırbaçla çalışmak. Zengin zaten memnun. Eh fakir de memnun. Kırbaç vs sökmez. İki füze atarız, bir gemi daha gezdiririz, olmadı köprü neyim. İş tamam. Sokakta kalmak, icralık olmak vs vız gelir tırıs gider. 33 milyon icra/iflas dosyası var, sonuç? İcralık olmak, iflas etmek falan bunlar artık zevk alınan şeyler.
Bende öyle diyorum artık. En fazla icralık olurum. Gelir artık maaşın 3 te 1 i, 4 te 1 i neyse alırlar sıraya girip. Koy dötüne rahvan gitsin. Ne alacak canımı mı?
O beğenmediğim lojmana geçerim en kötü. 500-600 lira kirası var. 5 yılda toplarım dötü lojman süresince. Ne yapayım, yapacak birşey yok.
Benim kız ona binemez bizim kız daki mantık temelin Mercedes mantığı. Şu 1-2-3-4-5 ve R roket mantığı. Dünya birleşse benim kız için kullanabileceği araba icad edemez. Ya Rabbim nasıl bir yeteneksiz. Bizimkisi yeteneksizsiniz yarışmasına katılsa kazanır. Nasıl bir vites atıyor bilmiyorum ama ilk şanzımandan başlıyor. Benim yanımda araba kullanmıyor bağırıp çağıracam diye. Bildiğin araba öküzü.
Beş yıldızlı otellerden nefret ettim, her yıl havuzdan yemekten ishal, çocuklarda ateşlenm, üçüncü günden itibaren doktor hastane antibiyotik uğraş tatil burnundan gelsin. Yemekte sıra havuzda sıra kalabalık gürültü, o kadar para ver en iyisi vasat sayılacak yemekler, evime sokmayacağım pazar artığı gibi meyveler sebzeler, yarım yağlı süt vb (otelin adını vermeyeyim koskoca grand bilmemne denize sıfır otel ama).
Arkadaş tavsiyesiyle popüler olmayan bir kasabada yıldızı falan olmayan bir motel bulduk, fiyat ucuz, yemekler ev yemeği gibi lezzetli ve temiz, sessiz sakin bir yer, hiç bir lüksü yok ama bize yetiyor, dinleniyoruz, tatil böyle olur. Üç kere gittik bu yıl da oraya gideriz. Size tavsiyem böyle yerler arayın bulun bin kişilik oteller modern toplama kampı gibi, düzgün tatil yapılmıyor.
Bana göre bir çocuk 20 yaşını geçecekse sürekli okusun onunla meşgul olsun 30 yaşına kadar okutmak o delikanlılık evresini hasarsız atlatmak gerekir. Yok ben okumayacağım çalışacağım derse hapı yuttun. 21. Yy gençliği çok çok farklı. Kafa başka türlü çalışıyor. Biz ve yakın aile çevrem konu komşu yaşıyoruz bu sorunu dibine kadar.
Arkadaşının kızı mimarlık fakültesi bitirdi. Üç harfli markette çalışıyor. Arkadaşım şuan akp nin gö..ünde dolanıyor kız işe girsin diye. Onda da aynı çatışma var. Çevrede görüyorum hukuk fakültesi mezunu avukat asgari ücret ile iş buldu mu havaya uçuyor. Diş hekimi yeni mezun o da asgari ücret alıyor. Büyükşehirde durum farklı ama Anadolu da asgari ücret bile vermeyen (2-3 bin veren) hukuk büroları var.
ya forumda 30 dk da 1 mesaj atılabilir ya da eski mesaj editlenebiir ayarı yok mu?
bakıyorum sabah attığım mesaja birisi birşey yazmış mı diye.atılan 30 mesajdan 25 i aynı kişiye ait sonra aradan cımbızla mesaj arıyoruz
1 sevap işleyeceğime 3 sevap işledim... :)
daha iyi yapmamışmıyım yurt dışı yaparak...
bizim burdakilerin ekonomik durumu iyi herkes hayatından memnunmuş...
o zaman afrikalı din kardeşlerimize kurban keselim diye yurt dışı yaptım...
https://i.hizliresim.com/mu6alh4.png
Özel sağlık pirimler +120-300% dolar 17 bandı 12 aylık fark.. +50% dolar cinsi zam.
3 kişilik aile, ölüsü/alt sınıf network 75bin.. Ölüsü bakın...
Azcık daha abartırlarsa sigortalı olma masrafı, cash bıçaktan fazla olacak..
Şu anki durum,
Kokoş sekreterleri, pazarlamacıları vs bilumum sağlık parazitini finanse sigortası...
Sektör bu hızla küçlür/batar..
Bu sene yağmur fazla yağdı bundan sebeple buğdaylar da pas hastalığı varmış. Yani insan boyunda buğday var yalnız başagin içi boş olurmuş onun için ilaç altinması gerekiyor yağmur olmadan. Eğer bu genele yayılmış ve ilaçlama çok pahalı olduğunu için yapılmazsa buğday da rekolte çok çok düşük çıkar muhtemelen ekmeği 10 TL yiyeceğiz
Muhtemelen Şimşeğin kafasında şu var. Yeşil soğanı salacak faizi %25 üstüne çıkaracak belki %30-35 bu arada parayı kısacak enflasyonu biraz coşacak tabi bunları rte ye anlatınca rte de faiz sebep enflasyon sonuç diyor orta yolu bulmaya çalışıyorlar gibi. Yoksa bir ay olmuş ortada ses seda yok. Ya da Şimşeğin beklediğinden daha da kötü bir durum var geldiğine bin pişman olmuştur.
Independent ın yer verdiği haberde, Guardian, İstanbul un Fatih ilçesindeki Kapalıçarşı nın da nabzını tuttu. Gazete, burada altın satıcılığı yapan ve kendisini Erdal olarak tanıtan yurttaşın, -Bir likidite sorunu var. İnsanlar satmaya çalışıyor ama satamıyor, bu yüzden ortam gerginleşiyor- sözlerini aktardı.
Seçimden sonraki bu dönemde tarihimizin en kötü sezonunu yaşadığımızı söyleyebilirim. Bütün günü hiç satış yapmadan geçirdiğimiz oluyor. Normalde dolar yükseldiğinde turistlerin buraya gelip bir şeyler satın almak istemesi gerekir. Fakat şu anda böyle bir durum yok. Ben 25 yıldır bu işin içindeyim, daha önce hiç böyle bir şey görmedim. Üç gün önce hiç satış yapamadan dükkanımı erkenden kapatıp eve gittim.
https://www.karar.com/ekonomi-haberl...zonunu-1762135
Deutsche Bank: Faiz artışı kadar TCMB'nin iletişim dili de önemli
Deutsche Bank, TCMB'nin faiz artış patikasına dair tahminlerine yer verdiği bir rapor yayımladı. Banka bu haftaki toplantıda faizlerin yüzde 20'ye çıkarılmasını beklediklerini ancak faiz artışının boyutu yanında TCMB'nin iletişim dili gibi faktörlerin de eşit derecede önemli olduğunu belirtti.
19 Haziran 2023 Pazartesi
İletişim diliiiiiiiii?????!!!!!!
Saldım çayıra.!!!
Ne çıkarsa şansına.!!!
Kader kısmet.!!!
İnşallah maşallah.!!!
Kendime masallar.!!
Masallar dünyası.!!!