Hafta içi için, kamyonet,
pazar günü için merso'su var. renç rover binmiyor.:yes:
Arsa aldı, 5 katlı bina dikti.
renç yok ama. :)
Printable View
Aynı muhabbeti bugun yaptık. Benim memlekette tarlalar boşmuş haber aldım. Köyden giden millet sabit maas peşinde. Tembeliz..ancakkk.. Ciftcilikten kar var mi? Fizibilite gerekiyor. gecen sene zeytinyağı litresi (taris sizma) 35e vurdu. Istahim açıldı.. bir agactan kac kilo zeytin, kac kilodan zeytinyağı cikartilir, sabit maliyet, bekleme süresi vs vs.. tarla, ilaç, işçilik fiyatlarina bile derinden girmeden elde kalan paranın beni tatmin etmeyecegine karar verdim. Zeytinin has yagi yerinde 15tl/lt idi ogrendim... tarım politikası arızalı.. bu arada senelerdir pazara gitmem. marketten seçerek ihtiyacim kadar, gerekirse taneyle alırım.. önde 2 güzel meyve, arkada çürük çarık..esnafta ahlak yok. Bu sadece pazar icin değil genel..ben artik kimseye arkami dönmüyorum, sağlama alıyorum.
Cocuklar kucuk ve yanimda iken ben de mecburen tum tatilleri onlarin okul programlarina gore ayarlamak zorunda kaliyordum ve sunu goruyordum ki "cakal esnaf" lokantaci olsun otelci olsun veya tatil yorelerindeki digerleri olsun gunu gunune okullarin tatil programina, osym sinav takivimine v.s gore fiyat ayarlamasi yapiyorlardi.
Hem yer bulmakta sikinti cekiyordum, hem odedigim paranin karsiliginda baska donemlere gore cok daha dusuk hizmet alabiliyordum.
Artik o donemler bitti.
Istedigim fiyatlari alabiliyorum.
Gecen sene ilk defa okullar acikken sezonda 300 TL olan apart odada Palamutbuku'nde gunde 120 TL ye hem de sakin sessiz guzel bir 10 gun, dahasi elimi kolumu sallayip rezarvasyonsuz giderek istedigim odada, tatilimi yaptim.
Su anda 5 gun icin 1581 TL odedigim Orucoglu otelde fiyatlar somestre nedeni ile x2 olmus vaziyette..
Okullar bir kapansin indirirler yine fiyatlari..
Ben bu esnafa bazilari kizsa da "cakal" (oportunist anlaminda) demeyeyim de kime diyeyim? :)
Syg,
Banka Mevduat Konusu Olmuş Pazar Fiyat Konusu :)
@Guneysu Pazar İçin Ayrı Başlık Açılması Daha İyi Olur
Berber yılbaşından sonra %20 zam yaptı bu arada enflasyon yok geçen seneye göre %50 oldu
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Berbere ne veriyorsunuz?kesme+yikama