Originally Posted by
ric
Tahsisli sermaye arttırımlarında hakim hissedar dışında ki tüm hissedarların tahsisli arttırım oranında şirkette ki payı azalır. %100 lük bir arttım demek şirkette ki payınızın %50 azalması anlamına gelir. Odaş örneğinde patron önce elinde ki hisseleri piyasaya (sizlere ) borsada satarak sizlerin parasıyla şirketin borçlarını kapattı. Şimdi tahsisli arttırım yapmak suretiyle hisselerini tek hamlede blok yerine koymuş olacak. Sizlerde hem patronun finans ve iş bilmezlikleri sonucu yıllarca euro borcu hedge etmeyip şirkete verdiği zararları kapatmış olacaksınız hemde şirkette ki payınız dramatik şekilde azalmış olacak.
Valla bu yapılanın bir adı varda burası yeri değil.
Bu tür patronaj zihniyeti son derece çarpık şirketlerden hayatım boyunca kaçtım. Finans mühendisliği ile yapılan hırsızlıklar ve bu işlere yol verenler bu yapılanları gelişmiş piyasalarda yapmaya kalksalar bir daha güneş yüzü göremezler ama işte burası tipik bir üçüncü dünya ülkesi, yapanın yaptığı yanına kar kalıyor! Ya da kar kaldıklarını sanıyorlar, birde bunun öte dünyası var!