15 yılda kim öle kim kala:kahkah:
Printable View
Selam,
Oyle deme hocam 30 yila girebilirim 1 sene icinde :)
Mezarda ev sahipligi :halay:
Not: 10 yil guzel bir vade. Imza atmasi da bitirmesi de kolay cok ekstrem bir durum olmadigi surece...
TR ortaminda 4-5 yil sonra zaten sabit taksitin butcedeki %si hafiflemis oluyor iyice.
Sn Cautionary ve Sn Dudu,
Sanirim daha once konusmadigimiz bir konu veya konustuysak dahi en azindan sartlara gore degisken bir soru olmasi nedeniyle hala guncel bir soru diyebilecegimizi dusunuyorum.
Elinizde XU030'da ve XU030 disinda karli pozisyonlarinizin oldugu iki hisse olsaydi, mevcut konjonkturde kar realizasyonu yapar miydiniz? Kar realizasyonu yaptiginiz takdirde elinize gececek nakiti nasil degerlendirirdiniz? Mesela su anki fiyatlardan altin veya alir miydiniz? Veyahut kar realizasyonundan elinize gececek nakit ile XU030'da ucuz kalmis hisselere yatirim yapar miydiniz?
Tesekkurler.
Ev TL olarak almak mantıklı .
Nisan 2018 de dolar borcuyla tatil yöresinde ev alan arkadaş .
Aralık 2019 dada altın borcu alarak dolar borcunu kapatıp birde kışlık ev aldı
3 cü evi ne zaman alacak ne ile borçlanara merak ediyorum .
Ona 8 senedir altın borcu ödemeye çalışan tanıdıktan bahsetmek istemedim .
Zor durum en mantıklısı kredi çekmek her Zaman
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Şu an başta döviz piyasası olmak üzere, bist vs serbest piyasa hükümleri geçerli değil bence. Şu ortamda mevcut %70 altın+%30 deva pozisyonumu bozmazdım ben...eldeki hisse ne, alınması planlanan hisse ne vs...bu detaylar önemli.
Ama şahsi tercihim, şu 1-2 ay içinde bir türbülans beklediğimden, portföylerde fazla hareket önermem. Arkayı sağlama alıp, mümkün olduğunca tedbirli ilerlemek lazım.
TTRAK yani Türk traktörün 2020/6 aylık bilançosu gelmiş.
Kabataslak incelediğim kadarıyla 2019/6 aylık döneme göre esas faaliyet karı %83,5 artmış. Bu çok güzel.
Peki dönem karı ne olmuş dersek?! 160 küsür milyonla 2019/6 ya göre yaklaşık 8 misli artmış!! Bu daha da güzel. :)
Elimde yok ama elinde olanlar için seviniyorum. gerçekten güzel rakamlar bunlar. Bilançoda gözümden kaçan bir unsur varsa kusura bakmayın bu saatte bu kadar..
Sn Cautiye de tebrikler.. sanırım o da oldukca iyi bir kar ile satmıştı..
Sayın hkm,
İyi dilekleriniz için teşekkür ederim. Ben bu evi yatırım amaçlı almadım, ya da kiraya vermeyeceğim. Kullanmak için aldım.
İşin matematiğine gelince 0.64 krediyi sadece kamu bankaları veriyor ve zararına veriyor.
Geriye dönüp baktığımızda “Bu fırsat kaçmazmış” diyeceğiz.
Kiraya vermek icin ya da yatırım amaçlı konut alma taraftarı değilim.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi