Originally Posted by
rosense
Psikolojik Özelliklerine Göre 10 Farklı Yatırımcı Türü:
1-Açgözlü yatırımcılar: Bu tür yatırımcılar çok büyük meblağlarda alım satım yapar. Bu da onların çok fazla risk almasını ve kolay para peşinde koşmasına yol açar.
2-Yeni yatırımcılar: Yeni yatırımcılar tecrübesiz olurlar.
3-Kibirli yatırımcılar: Bu yatırımcı türü belki de piyasalarda kazanmaya en uzak yatırımcı türüdür. Tek amaçları kendilerini kanıtlamak ve kırılgan egolarını tatmin etmek olur.
4-Trend yatırımcıları: Bu türden yatırımcıların tek amacı uzun soluklu bir trendi yakalamak ve bu trende ayak uydurarak para kazanmaktır.
5-Ürkek yatırımcılar: Bu türden yatırımcılar genellikle işlem almakta zorlanır ve sürekli bir tereddüt halinde olurlar.
6-Perma-Bull yatırımcılar: Bu türden yatırımcılar, piyasalarda daima long yani yükseliş yönlü pozisyon alırlar.
7-Perma-Bear yatırımcılar: Perma-Bull yatırımcıların tam tersi olan bu yatırımcı türü ise piyasalarda daima short yani kısa pozisyon açarak düşüşlerden kazanç elde etmeye çalışır.
8-Doğru yatırımcılar: Bu türden yatırımcılar, genellikle kibirli yatırımcılar gibi piyasanın belirsizliğini ortadan kaldırmak için doğru tahminlerde bulunmayı öncelikleri olarak belirler. Onlar için önemli olan şey piyasanın yönünü tahmin edebilmektir.
9-Kağıt yatırımcılar: Bu türden yatırımcılar genellikle piyasayı herkesten daha çok severler. Birçok şirketin bilançosunu neredeyse ezbere bilen bu türden yatırımcıların handikabı ise tahminleri gerçek parayla hayata geçirme kabiliyetinden yoksun olmalarıdır.
10-Zengin yatırımcılar: Bu türden yatırımcılar, piyasalarda hedeflenmesi gereken amacı kendilerine hedef edinen, başarılı yatırımcı türüdür.
ben SOSYAL medyada okuyup burayada alıntılamak istedim umarım işe yarar..