https://resmim.net/f/Eb2i4u.png
Printable View
Sanki şirket dehşet zarar açıkladı şaka gibi:oleyo: Yeni moda bu sanırım.
%10 ne ya , gerçekten sinirlendiriyor bu hareketler , süper kar rakamı getirdiğinde %9 tavan yapabilmişti , 118milyon sermayede , 45 milyon 9 ay karı getirmiş birikmiş karlarıyla nakitte oturuyor , eee bu neyin satışı madem satıyorlar , madem başkası satıyor al işte , senden habersiz satış olur mu olur , birde insanlara yatırımcı ol diyorlar yazık değil mi ? Ayak oyunları neyin nesi bari bir anlamı olsun diyinki şu nedenle satış oldu , oda mümkün değil Tüpraş %5 sattılar berbat bir dönem geçiriyor tamam belki çabuk toparlar ama ben bu Kahraman ailesinin işine akıl sır erdiremiyorum , tam insanlara Gentaşı anlatıyordum şöyle temelli böyle temelli , yok inanma onlara patron ne derse o olur diyorlardı eee kıramıyoruz o algıyı ,
Şimdi arasan , müşteri ilişkilerini , herşey yolunda 3 vardiya çalışıyoruz der. Fabrika mı yandı ne oldu ya çok ayıp.
İş Sürekli almaktadır. Bir ay içinde aldığı miktar toplamı 2.194.814 adet olup, ortalama fiyatı 2,43 TL dir. Üç ayda aldığı miktar ise 4.343.527 adettir. Bunun yaklaşık %50 oranında bir içinde almış gözüküyor. Ama hisse aşağıya doğru salınıyor. Aslında kârı da güzel gözüküyor. Bir hisse toplanmaya başlandı mı? Çıkışı zor oluyor.
İş yakında analizi yollar o zaman
Redmi Note 4 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Senedi zaman zaman alıp satmama rağmen senedi kontrol edenin kim olduğunu net olarak bilmiyorum.Eskiden senedi yönlendirenler merhum Kahraman ve O.A.idi.sonra O.A'nın tümden çıktığına emindim.Ancak büyük patronun vefatından sonra senede tekrar girmiş olabilir.Çünkü bu bilançoya karşılık böyle kahpece bir haraketi tarzı açısından ancak O.A yapar. Cemtaş'ın da spekülatörü olduğundan özellikle kar açıklamalarından sonra bu haraketi sık sık yapıyor.Örneğin;Cemtaş muazzam kar açıkladığı halde ertesi gün senedi 73 kademe düşürdü.
Merhum Kahraman'dan sonra ortaklar arasında hisse kapma yarışı başladı.Bugün Çelik Nakliyat'ın alıma geçmesini beklerdim.
Gentaş'ın tarihinde bir günde böylesi büyük bir düşüşe ilk kez şahit oldum.
Bu gidişle Gentaş'ta kalıcı yatırımcı olacağım herhalde.Yarın ola,hayır ola....
Ve bist 100 e hoşgeldin şakası olmuş
Çemtaş ile bu kağıdın grafiği bile aynı idi sonra çemtaş ayrışarak ciddi bir yükseliş yaptı bir düzeltme yapması normal bir durum bu ne yaptı da iniyor şimdi. Yatırımcıya atılan bir kazık sadece O.A yı da zırnık koklatmadan gönderdiler zamanında önce sürekli haber yaptırarak bilgi pompalayarak küresel oyuncu olduk havalarıyla beklentiyi zirve yaptırıp üstelik iyi bilançoyu da göstererek kimseye satış fırsatı vermeden bastılar malı bu yeni bir durum değil her zaman yaptıkları şey (altın yılı hatırlayan vardır)bundan sonra yatırımcının parasını bedava kullanmak kalıyor isteyen girsin isteyen çıksın farketmez bu benim daha önce gördüğüm bir filmin tekrarı sadece
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Şu an piyasa değeri 48 milyon dolar civarı.
Geçenlerde Tarihi İpar köşkü 45 milyon dolara satılıyordu.Yani bir köşk fiyatı.
Senedi kontrol edenin ve sürekli aşağıya basanın ortalardan birisi olduğunu asla düşünemem.Şayet yarın da düşer veya bu fiyatlarda kalır da Çelik Nakliyat alıma geçmezse şaşarım doğrusu.
Gelen kar ve bilanço kalemlerine kötü diyebilen var mı? Bence yaşanılan en kötü çeyrek yine de 8 milyon karla geride kaldı.
Yarın İnşallah tavan olur
Sanırım 3.ç. Gelen kâr tatmin etmedi ya da cemaş dan etkilendi
Bırakın bu işleri buna ailenin yada tetikçisinin verdiği ayan beyan aşikar
Zaten borsa kulislerinde konuşuluyor sabahtan akşama tahtanın başındalarnış açın herhangi bir aracı kuruma sorun herkes illallah etmiş bunlardan
Sonuçta yatırımcı ütüldü. Kağıdı yükseltemiyorlar çünkü önce satan malı götürüyor sülale çok kalabalık kim satacak meselesinde birbirlerine düşme ihtimali de var
Galip Öztürk ü bu hisseye yatırım yapmaya davet ediyorum. Benzer olaylar Ozgyo da var idi Galip çözdü darısı bunun başına.
SM-N910C cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Kim bu kagidin spegi arkadaslar.Acik yazinda internetten.arastirip taniyalim
Bence,
Bu hafta ve sonraki hafta 2,80 TL test edeceği görülüyor.
İş yatırıma bakıldığında ise her gün yükselmeden hisseyi ucuza toplamak istiyor.
Hisse ile ilgili olarak iş yatırımın Bu güne kadar bir yorumu yoktur. Takas miktarında ise iş yatırımın elindeki miktar 77.520.000 adet oldu ve her gün hisseyi Yükseltmeden topluyor.
Yabancının girmesi ve hisseleri ona yıkması gerekiyor.
Bence böyle bir ortamda bilançosu çok iyi olup, ayrıca karını geçen seneye göre yükseltmiş.
Ne bekleniyor bu ortamda❗
İyi miktarda hisse toplanarak ortak olunur ve yönetime girilebilir.
Selamlar,
Dünya ve Türkiye kaynaklı tüm krizleri yaşadığım borsada düşüşleri iyi kötü anlamlandırabiliyordum.
Ancak,ülkemizde yaşanan krizin henüz başında olduğumuzu iddia eden birçok piyasa ekonomisti ve iktisatçı var.Korkunç karamsar tablolar çizenler var.
Borsa da bu korkunç senaryoları sanki hergün satınalıyor ve birçok harika senet gözlerime inanamadığım fiyatlara iniyor.O senetlerin başında da patronların görevli maşaları var.Birçoğu da programla oynuyor.
Ekonomi yönetimi kötü senerayoların olmaması için bir kısım önlemler alma gayretinde ama borsa ayağında hiçbir çalışması yok.Oysa borsa ekonominin moralidir.Göstergesidir.
Senetlerin delice düşmesiyle şirketlerinin değeri üçon paraya düşen patronlar bu durumdan oldukça memnunlar.Çünkü senetlerini ayrı hesaplara çok ucuz toplayan bizzat kendileri.
Düşünün bir;Tüsiad başkanının 17,3 TL ye çıkıp,şu an 9 ayda sermayesine yakın kar eden firması İndeks bilgisayarın fiyatı 5,4 TL düştüğü halde adam buna izin veriyor.Neden? bana göre kendisi toplattırıyor senedi. Görünüşte en güvenilir adam.
Gelelim Gentaş'a; şu an Gentaş'ta senedi bu hale getirenin kim olduğunu hakikaten kestiremiyorum.Eskiden babammış gibi kim olduğuna emindim.Uzunca bir süredir senedi ara ara alıp sattığım halde ince takibi bırakmıştım.
Ama kim olursa olsun; bu düşüşün mantığı kriz arkasına sığınmak gibi görünse de,bu günler her krizde olduğu gibi geçici ve kriz sonrası, şirketler üretim patlaması yaşıyorlar.
Bu sebeple, bu düşüşü geçici ve maksatlı görmek lazım.Sabretmek lazım.Bunlar böyle ortamlarda bizler gibi yatırımcıyı bunalıma sokma amaçlı bu merefsizce haraketleri yapıyorlar.
Bu bilançoya göre senedi paraşütsüz düşürenlerin kim olduğunu öğrenmek ve bir kardeşimin yazdığı gibi onlarla tanışmak için neler vermezdim....
Sabır kardeşlerim sabır.Kimseye sabırdan başka bir tavsiyem asla olamaz ama şahsen senet aşağıya geldikçe alımlarıma devam edeceğim.Bu şirketin fiyatı bu olamaz.
Yaklaşık 2 yıldır hisse taşımadım. %25 enflasyon ortamında borsada kazanç imkansız, mantıklı değil benim için.
Paranız varsa yerel seçimler sonrasını beklemek ve kademeli hisse senedi yatırımında bulunmak mantıklı olur. Nisan ayı ile negatifin pozitife dönmeye başlıyacağını düşünüyorum. Borsada gelen tepkiler tabi ki Gentaş ile başlamıyacak. Ancak bu güzel hisse her zaman takibimde.Çok küçük miktarda gösterge olması için portföyüme ilk eklediğim hisse oldu. Ancak ciddi alımlar için baharı beklemek lazım. Herkese rastgele.
Bence şirketi borsadan ele geçirme operasyonları yürütülmektedir. Çünkü imtiyazlı hisse yoktur. İş yatırımın elindeki miktar bile halka açık miktardan fazladır. Ortakların biri veya uyanık ortağın biri borsadan elindeki miktarı artırarak şirketi ele geçirmek istiyor diye düşünüyorum. Genel kurula güçlü girmek istiyor gibi geliyor.
Ayrıca,
Şirkette imtiyazlı hisse olmadığı için çok rahat %5-10 veya yukarısı oranında hisse alınarak ortak olunup, söz sahibi olunabilinir.
İzlenmesi gereken bir hisse diye düşünüyorum. Yükseliş trendini koruyor olup, toplanırken çaktırmadan en az maliyet ile hisseler toplanılmak istenmektedir.
Bilançosu bence bu konjoktöre göre çok iyidir.
tekrar destek noktasında...2,60 yine bir yolculuk yapar mı? ....ytd
İş yatırım her gün topluyor. Yukarıya çıkmasına baskı kurarak engelliyor. Önünü açsa 5-6 gidecek.
9 aylık bilançoda
Geçmiş yıl karları 59 mil
Dönem net kar 39 mil
Toplam 98 mil dağıtılacak kar görünüyor.
Bu dönem kur artışlarından dolayı 12 mil kur farkı ve finasman gideri gelmiş. Lakin şuan ki kurlar yıl sonuna kadar buralarda durursa 12 aylık bilançoda 9 milyon kur farkı geliri çıkacak artı 20 mil faaliyet karı 30 mil yon civarı son çeyrek toplamdada 65-70 mil yıl sonu karı gelebilir.
Yalnız en enterasan olan bilançoda gözüme çarpan çok önemli bir kalem var o da Yatırım Amaçlı Gayri menkuller burada 18 mil görünüyor bu arsa veya binalar nerede ne zaman satılacak bu çok önemli. yatırım amaçlı arazileride eklersen artı yıl sonu karınıda eklersen hisse başı 1,25 TL temettü veya bedelsiz görünüyor. Hisse nin yıllar itibarı ile karını katlıyarak artırması çok olumlu Şuanki fiyatları kelepir inde altında görünüyor. İllaki büyük fonlar bunu fark edeceklerdir. Hayırlısı
Şahsi fikirlerimdir tamamen hayal ürünüdür yatırım amaçlı kullanılamaz.
Aylık takas rica edebilir miyim?
Birkac gundur 2.20 yaptirip kapanista
Dusuruyorlar.Yorumu olan varmi
Sürekli narkoz verilerek uyutulan hasta gibi kağıda eski taktiklerini uyguluyorlar biraz yükselt kimse satamadan sat uzun vadede hisseyi taşıyacak kitle oluştur paralarını bedava kullan eee satmak için cazip olması ucuz olması gerekiyor mali tablolar güzel giren girsin çıkan çıksın bu arada aman kağıdı başkasına kaptırma zihniyet bu malesef menfaat budalaları böyle istiyor aksi bir durumu daha görmedim en büyük dileğim yanılmak YTD
https://resmim.net/f/JL0gmC.png
Aylık takas
Teşekkürler Sn. Kartopu