Dolar yine 4.1 üzerine çıktı..........Yarın piyasa açıldığında 4.2 geçerse yandı keten helvası.........
Walla o kadar dolar borcunu döviz kazanmayan adam veya devlet niye yapar , neye güvenir , nasıl öderler ........zamanla göreceğiz........
Printable View
Bügün de Dolar Endeksinden yiyor dayağı "TL"
90 endekse "TL" buralardaysa,100 üstünde of ki ne of...
saygılar/başarılar
Kaçarı yok
Ya dolar endeksi yükselecek,yada ABD 10 yıllıklar ,ve/veya ikisi birden...
YAZ BİTİYOR MU NE CIR CIR AĞUSTOS BÖCEĞİ?
saygılar/başarılar...
Neden yükselecekler?
Merkez Bankalarının en güçlü silahlarından biri Faizdir...
FED yeni bir kriz/durgunluk öncesi faizleri yükseltsinki sonra indirerek ekonomiye canlılık kazandırabilsin...(aynı zamanda enflasyonu dizginlemek için kullanılıyor)
saygılar/başarılar
(DXY )Dolar Endeksi yükselmeye devam ederse (kısada bir atak görünüyor sanki) 25 Nisan daki PPK nın faiz artışı sinek vızıltısı gibi kalabilir...
Ancak Portakal kafa gene salak saçma bir laf eder/twit atar DXY i dizginleyebilir...
Yada FED de piyasanın ateşi yükseldiğinde hemen verileri manüpüle ederek olumsuz gönderiyor..
Buda DXY sakinleştirebilir...
saygılar/başarılar
Akp gidene kdr dolarciyim euro cu ve sterlinciyim.
Cok cilgin rakamlar gorebiliriz.
Ilk buyuk hedef 4.8
Bir-esnaf...
Nedir bu kin garez?
Nereden tanışıyoruz? Nerede ne zaman kavga ettik?
Benimle sorunun nedir anlayamadım?
Benim esnafla ilişkim çok sınırlı...
Salihli ekmeği, köy kökenli ev yapımı bir kaç tür yiyecek dışında esnafla ilişkim kalmadı.
Hemen her şeyi esnaf dışında bir yerden alıyorum.
Esnaf deyince nedense aklıma, elde pala genç, talebe kovalayan, her dönemim iktidar yandaşı tipler geliyor.
Eminim senin onlarla bir ilgin yoktur.
Fakat bana ve benim mesleksel yeteneğime nedense takmış durumdasın.
Bunu da senin yazılarını alıntılıyanlar olmasa görme olanağım da yok.
Boş ver beni.
Hayatını yaşa.
Benim mesleğimin seninle bir ilgisi, çakıştığı bir nokta yok.
Kaldı ki ben emekli olalı 13-14 sene kadar oluyor.
Dünya da faizler artarken/likitide daralırken Reis in yapabileceği 3 şey var
1)180 derecelik bir U dönüşü ile Batı ile iyi ilişkiler geliştimek-reformlar yapmak
2)Serbest piyasayı kısıtlayıcı tedbirler almak..
3)Saldım çayıra mevlam kayıra deyip çamış gibi yatmak ....
saygılar/başarılar
Dünya da Dolar da Ayı piyasası 2008 itibariyle sona erdi........2008 de herkes krizin biraz regülasyon fonksiyon yapmasına müsade etti....Biz Reza denen adam sayesinde dövizi baskılayıp dış borcun uzaya çıkmasını sağladık........Şimdi saldım çayıra modu hakim........
İktidar değişimi olursa para politikası işlevsel hale geleceğinden döviz bir şekilde frenlenebilecektir.
Sorun halihazırdaki iş adamlarının bir paniğe kapılması ise burada da şöyle bir durum var;
Şu anda iş aleminin elindeki anlık likidite epey az , ellerindeki varlığın çoğu yaptıkları projeler karşılığı bankalarda zimmetli. Bu durum da ciddi bir sermaye çıkışını engelleyebilir.
Bireysel hesapların ise hızlı bir şekilde yurt dışına transferi geçen yıl bu zamanlarda yapılan bir kanun değişikliği ile daha iyi regüle edilebilir bir hale getirildi. (kanun: türk lirasını koruma kanunu ve kambiyo kanunu).
Ben daha çok iktidar değişikliğinin olmayacağı senaryo için dövizdeki baskının daha fazla olabileceğini düşünen taraftayım.
ak bir beyinle bakış açısı bize birşey olmaz. Zaten hökümetimiz el halıcılığı ile ekonomimizi uçuracak. Zaten araplar yüzmilyarlarca dolar getirecek. Dayım da cinsiyet değiştirecek. vs vs. Bugün alım fırsatı olmadı yoksa sattığımız fiyattan geri koyacaktık dolaresleri...Ha dth lara el koyma meselesine gelince ben dünden razıyım. En çok dolar iç anadoluda akp tabanındadır. Hemide faizlidir.
Çarşambayı bekleyin.
Washingtonda, kapalı kapılar ardında iş kotarıldı.
https://ahvalnews2.com/turkish-econo...ble-rate-hikes
Fazla hayallere kapılmamakta fayda var.........en fazla GLP 0.25 artar hepsi bu.........Benim dolarları cebren ve hile ile alabilirler , Dolarlar benim kefen param dermişim :oleyo:
Engeller genelde yönetmelikler ve bankalara verilen talimatlar ile oluyor. Geçen sene yapılan kanun değişikliği ile bu yönetmeliklerin uygulanması da biraz daha işlevsel hale getirildi.
Bir arkadaşımın bizzat başına geldi. Yurt dışında yaşıyor. Kendisine yüklü bir miras kaldı. Çok yüksek meblağda döviz bazında kira geliri elde ediyordu. Bu geliri periyodik olarak yaşadığı ülkeye transfer etmek konusunda sıkıntılarla karşılaşıldı. Banka sebep olarak türk parasını koruma kanununu sebep gösterdi. Çok uzun bir süre gerçekten yurt dışında yaşadığını ve orada yerleşik olduğunu ve bu paraya ihtiyacı olduğunu kanıtlamak için uğraştı. Uzun bir süre Türkiye'ye gelip parayı elden çekip tekrar geri döndü.
Bu nedenle Türkiye'de yerleşik olanlar için yurt dışına transferler bir misli daha zor olabilir veya istenildiğinde zorlaştırılabilir düşüncesindeyim.
Kısaca özetlemek gerekirse devletin elinde , mal ve hizmet mukabili olmayan bireysel yurt dışı transferleri engelleyecek ya da yavaşlatacak çeşitli araçlar var.
Demekki bu toplantıda faiz artışı gelmeyecek. Yukarıdaki metni Türkçe ye çevirdiğinizde;
Türk merkez bankası olası faiz artışlarına işaret ediyor
TC Merkez Bankası Genel Müdürü Murat Çetinkaya, eğer gerekliyse Çarşamba günü bankanın Para Politikası Kurulu toplantısından önce parasal sıkılaştırmanın daha da artacağını söyledi.
Uluslararası Para Fonu ve hafta sonu Washington DC'deki Dünya Bankası toplantılarında konuşan Çetinkaya, enflasyonun yükseldiğini ve sanayi üretiminin hızla büyüdüğünü söyledi . Ayrıca ülkenin genişleyen cari açığına dikkat çekti.
Portföy akışları dalgalı, kredi ve mevduat oranlarının daha sıkı finansal koşullara işaret ettiği sırada, Çetinkaya sunumunda söyledi.
Türkiye'de yatırımcılar, enflasyonu teşvik eden ve ithalatta da yer alan hükümet politikası ile ekonomik büyümenin devam etmesini sürdürdüğü için Haziran ayı sonlarına doğru seçimler öncesinde faiz oranlarını yükseltmek için merkez bankasına çağrıda bulunuyor.
Çetinkaya, ithalat fiyatlarının ve döviz kurlarının enflasyonun ana unsurları olduğunu belirtti.
Yani bu çarşamba günü faiz artışı gelmeyeceği ifade edilmiş. Yani gerekirse Haziran ayı sonlarına doğru yapılacak toplantı öncesinde MB nın toplantı yaparak faiz artırabileceği ifade edilmiş. Çarşamba günü faiz artışı pas geçilecek gibi. Pas geçerlerse dolar faiz artırmamayı fiyatlamak isteyebilir.
sn. derinlikler grafikleriniz için teşekkür ederim.
Ülkerde birşeyler dönüyor
Petrol :-)
Yarından itibaren Suriye'de Türkiye, hem Batılı müttefikler, hem de Rusya tarafından, "istenmeyen güç" olarak ağır baskı görmeye başlayacaktır kanımca.
Lavrov'dan bunun ilk işareti geldi. Ve Afrin'den yavaş yavaş toparlanın bakalım dedi...
Bu önemli gelişmeye (ABD nin Suriye'deki bazı tesisleri bombalamasından sonra yetkililerimizin demeçleri üzerine Rusya'nın can sıkıntısı) yeterince önem vermedi yandaş medya...
Önlerine gelen hemen herkesin ağzının payını veren yöneticilerimiz bakalım nasıl davranacaklar.
Ekonomik verilere, zorluklara, darlıklara falan alıştık.
Ama bu konu baya can sıkacaktır sanırım.
Kuru en çok etkileyen unsurlardan biri olacaktır.
Bence tabi.:)
http://www.bloomberght.com/haberler/...lari-gececegiz
bu demeci ekonomi bakanı veriyor!!!
bencede rekor gelir.
peki bu ihracata paralel ithalat ta rekor gelir mi?
bence gelir.
170 milyar dolar ihracata 280 milyar dolar ithalat gelir
Açık 110 milyar olur. Geçen sene de 77 milyar usd deydi zaten.
Nasıl ama?
Böylelikle hep beraber bu açığımızla büyür gideriz, diye düşünüyorum.
Sabır Ya Rab.
USD/TRY 4,1018 -0,0076 -0,18%
GAU/TRY 174,911 -0,097 -0,06%
USD/ZAR 12,3323 -0,0078 -0,06%
EUR/TRY 5,0124 -0,0063 -0,13%
EUR/USD 1,2216 +0,0007 +0,06%
GBP/TRY 5,7196 -0,0079 -0,14%
yerim dar oynyamam diyor yemezler:)
MERAKLI biri, 1989’da serbest hale getirilen kambiyo rejimine, yani sermaye hareketlerine tam serbesti sağlayan düzenlemelere baktığında şunu görür;
Türkiye’ye döviz getirmek de çıkarmak da serbesttir. İzne bağlı değil. Yürütme tarafından keyfi olarak karar verilebilen bir konu değil. Bu Türk Lirası için de geçerli. Kısıt değil ama usul, 50 bin doların üzerindeki hareketleri kayıtlara giriyor; bankalar Hazine’ye bildiriyor, hepsi bu.
Bankalar kanalı ile yurtdışına para transferi yaparken izin almanız gerekmiyor. Sadece istatistikler ve yukarıda atıfta bulunduğum bildirimler için niteliğine dair not düşülüyor. Yurtdışına yolladığınız dövizlerle, yurtdışında yatırım da yapabilirsiniz istediğiniz ülkede mevduat da. İstediğiniz ülkede istediğiniz hisse senedine, tahvile ya da bir başka yatırım aracına da yatırıp orada “park” da edebilirsiniz. Koşula bağlı değil.
Döviz tutma serbestisi getiren “32 sayılı Karar” diyor ki; “Türkiye’de yerleşik kişilerin beraberlerinde döviz bulundurmaları, bankalar, yetkili müesseseler, PTT, kıymetli maden aracı kuruluşları ile yurtdışında döviz alım satımına yetkili kuruluşlardan döviz satın almaları ve bunlara döviz satmaları, dövizleri bankalarda açacakları döviz hesaplarında tutmaları, efektif olarak kullanmaları, bankalar vasıtasıyla yurt içinde ve yurtdışında tasarruf etmeleri serbesttir.” Devam ediyor: “Türkiye’de yerleşik kişiler ile dışarıda yerleşik kişilerin, bankalar vasıtasıyla yurtdışına döviz transfer ettirmeleri serbesttir. Türkiye’de ve dışarıda yerleşik gerçek kişilerin, bankalar aracılığıyla kişisel sermaye hareketlerine ilişkin yurtdışından yurt içine ve yurt içinden yurtdışına yapacakları transferler serbesttir.”
http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/...testi-40814698
Tam da zamanında geldi bu yazı...
Konu başlıkta merak edenler için önemli.
Jöleli ocak ayında Badem Bıyıklı çakma yabancı elemanlarını THYAO hissesinde pozisyon aldırarak endeksin düşmesine mani oldu. Endeksin bu düşüşüne de muhtemelen Badem Bıyıklı elemanlarını KARDEMİR de pozisyon aldırarak engellemeye çalışıyor. Yabancıda bunun farkında olduğu için yıllardır pozisyon aldığı hisseleri %400-500 karla BADEM BIYIKLI ÇAKMALARIN eline yıkıyor. JÖLELİ aynı zamanda kamu bankalarındaki döviz hesapları üzerinden doları baskılamak adına satış yapıyor olabilir. Ama sattıkça dolar tekrar yükseliyor. Bu işin sonu nereye varacak derseniz. Tamamen milli bir borsaya ve döviz tedilat hesapları boşalmış bir kamu bankalarına sahip olacağız. her geçen gün battıkça batacaklar ve sonunda Türkiye öyle bir krizle yüzyüze gelecek ki eskisi gibi 10 yıl değil 50 yıl geri gideceğiz. Bunun sebebide JÖLELİ olacak ahada yazın bunu bir kenara.