Tahta sahibi baskıyı arttırdı,şok hareketler olmaya başladı.
Printable View
Tahta sahibi baskıyı arttırdı,şok hareketler olmaya başladı.
sıkıntı yok 40-45 gelir yatırım tavsiyesi değil aman ha
Kutpo güzel pirim yaptı ben vedalaştım lo.... ya geçiş bir o kaldı primsiz nasibimizi orada arayalım bakalım kalanlara bol kazançlar.YTD
MI 5 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
İki kere 5,75 yaptı ama üstünde kalamadı, son hacimlerle geçmesi ve kalması gerekirdi ama yapamadı.
Belki bilançoya kadartekrar dener, daha 15 gün var.
Marbaşın ne yapmaya çalıştığını anlayan var mı?Resmen yine ky ile dalga geçiyorlar.
Marbaşın niyeti nedir bilmiyorum ama işini yarım bıraktı, bunca hacimin hakkı buralar değildi.
2 dir 5.75 hareketli ortalama ve direnci zorluyor ordan dönüyor
teknik önden gidiyor
bi daha zorlarsa ezer geçerse haber gelir
haber mi gelecek ne?
bişiler var.
yatırım tavsiyesi değildir.
50-100-200 günlük h.o. lar
5,48-5,37-5,74
Ytd.
Al gülüm (Marbaş) ver gülüm (Marbaş),daha ne filmler göreceğiz bakalım.
Kütahya Porselen, 2 nolu porselen fabrikasında esaslı bakım, yenileme ve modernizasyon çalışmaları yapılmasına karar verdi
Kütahya Porselen, 2 nolu porselen fabrikasında esaslı bakım,
yenileme ve modernizasyon çalışmaları yapılmasına karar verdi.
Şirket'ten konu ile ilgili KAP'a yapılan açıklamada şu bilgiler
verildi:
"Şirketimiz Yönetim Kurulu' nun 22.10.2018 Tarih 2018/20 nolu
toplantısında Şirketimiz porselen üretiminin gerçekleştirildiği
toplam 5 ayrı fabrikadan en eskisi olan ve toplam porselen üretim
kapasitemizin %20 'inin üretildiği 2 nolu porselen fabrikamızda
esaslı bakım, yenileme ve modernizasyon çalışmaları yapılmasına karar
verilmiştir.
2 nolu porselen fabrikamızda esaslı bakım, yenileme ve
modernizasyon çalışmaları yapılması nedeniyle üretim yapılamayacak
olması ve diğer 4 fabrikamızın sorunsuz olarak çalışmaya devam edecek
olması nedeniyle ihracat ve iç piyasa taleplerinin karşılanmasında
sorun yaşanmayacaktır."
https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/715012
Foreks Haber Merkezi ( haber@foreks.com )
http://www.foreks.com
http://twitter.com/ForeksTurkey
(23/10/2018 - 06:30:58)
12 Ekimden beri Marbas + Oyak 340k +
Ne güzel yükseltmeden mal topluyorlar fırsat bilip satan çok o da güzel borsa düşüyor sat.. oldu..
Lenovo P1a42 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Şirketimiz Yönetim Kurulu' nun 22.10.2018 Tarih 2018/20*nolu*toplantısında;* Şirketimiz*porselen *üretiminin gerçekleştirildiği toplam 5 ayrı* fabrikadan en eskisi olan ve toplam porselen*üretim kapasitemizin %20*'inin üretildiği**2 nolu porselen*fabrikamızda esaslı bakım, yenileme ve modernizasyon çalışmaları yapılmasına *karar verilmiştir.
****2 nolu porselen fabrikamızda esaslı bakım, yenileme*ve modernizasyon çalışmaları yapılması nedeniyle üretim yapılamayacak olması ve*diğer 4 fabrikamızın sorunsuz olarak çalışmaya devam edecek olması nedeniyle*ihracat ve iç piyasa taleplerinin karşılanmasında sorun yaşanmayacaktır.
----/////
İnovasyon - Ar-Ge bakım modernizasyon ))) kar ihracat döviz az borç iyi ne istersen var. ))) büyümeye yenilenmeye devam ediyorlar, haberden anlaşılan. Lakin gel gör borsa fiyatlaması tam tersi...
Fiyat kazanç oranı F/K : 5
Defter-Muhasebe değeri 7.5 Tl
Hd/Dd : 0.7
Özsermaye: 300 m . Tl
Sermaye : 39.9 m. Tl
Net Kar (TL) 41.659.452,00* Yıllık**2018-6 Bilanço dönemi için
https://www.sabah.com.tr/apara/hisse-senetleri/kutpo
Yeminle 90 lardan bu yana bu borsanın ekmeğini kazığını yedim. Bu hisse gibi süper rasyolar ile böyle düşük fiyatlama niye yapılır, niye borsaya kote, spekülatör tahta sahibi vs kağıdı tutanların büyüklerin amacının ne olduğunu çözemediğim anlayamadığım ender hisselerden dir))). Eskilerden borsacı varsa hatırlar 90 larda bi ara Sifaş diye hisse vardı o da eskiden böyle kabız ederdi. Şu an borsada olmasa gerek.
Neyse Allah sabır versin.
Yatırım tavsiyesi değildir.
[QUOTE=sertol;2768764]Ne güzel yükseltmeden mal topluyorlar fırsat bilip satan çok o da güzel borsa düşüyor sat.. oldu..
Lenovo P1a42 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.[/QUOTE
Zaman doluyor artık,ky dan alabilecekleri mal iyice azaldı.Bizim gibi tek tük kalanlar herşeyin farkında yada öyle olduğumuzu zannediyoruz,bu yüzden beklemeyi tercih ediyoruz:)
Bilançoya kadar 6'lara yakınlaşırsa ve iyi gelmesi durumunda en azından 6 üstünde durması belki mümkün olur.
Gerçi son gelen iki bilanço da iyi olmasına rağmen 6 üstünde kalıcı olamadı, belki toptan yapar birşeyler, bakalım az kaldı.
Şu anda oyak+marbaşı 400k görüyorum 12 ekimden beri, onlar düşünsün fiyatını :)
Sabredenler olarak muradımıza erme vakti geldi diye düşünüyorum.YTD
Bugün çok değil öyle 5,50 üstü kapanış yapabilseydi iyi olacaktı ama en ufak harekette hemen motor ısınıyor, daha doğrusu ısıtıyorlar.
Sunun surasi kac ky kaldik hissede kalanlari ihya edin artik bu cocuklar bunu haketti
http://fs1.directupload.net/images/181025/zi6qgjf4.jpg
yılbaşından bu yana alan satanlar
Bir de göri dönüşsüz bir prim yapsan be kutpo.
Hep biraz yukarı sonra geri geliyor, yakışmıyor sana.
Tahta sahibi için bu seviyelerden satıcı bulmak güçleşti sanki.Yeni bir hamle gelebilir.Fiyatı ya biraz daha yukarı çekmeleri yada aşağı vurmaları(ne kadar istemesek te) ihtimal dahilinde.
Yatırım Tavsiyesi Değildir
Ekim de bitti 0.085 kuruşluk temettüden hala haber yok.
Bilanço zamanı, 7-8 lm döviz fazlası ekstradan kar yazması lazım, ihracatı fazla olması da pozitif, çeyreksel dönemin sezona denk gelmesi de öyle.
Mal yeterince toplanmış olması lazım, ama güçlü eller çıkışa izin vermiyor.
Marbaş-Oyak uzun tatile gittiler herhalde ses seda yok şimdilik veya zayıf piyasada satıcıların artmasını bekliyorlar veya alacakları bu kadardı.
Elimizde ne var Kutpo ile ilgili :
1.Yeni fabrika yatırımı (Kapasite artışı) (+)
2. En eski fabrikanın yenilenmesi (Verimlilik ve kapasite artışı) (+)
3. Turizmden ikeaya bone chinaya geniş bir ürün yelpazesi (+)
4. İhracat ve döviz pozisyonu ile mevcut ekonomik durumda finansalların iyi gelme ihtimalinin yüksek olması (+)
5. Verimli olmayan mağazaların kapatılıp yeni mağazalar açılması (nötr)
6. Kontrol altına alınamayan pazarlama giderleri (-)
7. Küçücük bir temettüyü Kasıma kadar ödemeyen basiretsiz bir yönetim (-)
8. Ödemeleri son çeyreğe sıkıştırıp yıl sonu bilançolarını hırpalayan ve bunda ısrar eden yönetim (-)
Şirketin belli bir marka değeri olabilir ama son 3 eksiyi en azından nötrleştirmediysen eğer, yatırımcı gözünde küçük hesapların adamı olarak kalırsın.
Sayın bawer daha acısını söyleyeyim, ellerinde o kadar güzel fırsatlar var kullanamıyorlar. Nefis takımlar üretiyorlar ama hala bu takımları 6 li 12 li halde satıyorlar, online mağazada tek tek alma fırsatı var ama o güzelim takımların da 2 li setlerini çıkartmıyorlar, online mağazada tek tek alma fırsatı vermiyorlar.
Dizilere ne kadar para harcadıklarını bilmiyoruz, ama keşke bir fotoğrafçı tutup dizilerdeki yemek sahnelerindeki masada kullanılan kutpo ürünlerini fotoğraflayıp sosyal medyada o dizinin etiketiyle paylaşsalar. Herhalde izlemeyi sevdikleri dizilere para akıtmak hoşlarına gidip gururlarını okşuyor, ne bileyim o dizi oyuncularıyla tanıştırılmayı seviyorlar...
Borsada niş bir şirket haline gelmeleri işten bile değil (bu daha yüksek piyasa değeri ve yüksek çarpanlar demek), şu inşaat işlerinden sıyrılıp buna da vakit ayırsalar keşke. (algı her şeydir)
Tasarım konusunda tek geçerim, mükemmel tasarımları var, o yüzden dünyanın her tarafına ihracat yapabiliyorlar zaten.
Ellerinde paraları var ne yapalım ne edelim diye inşaat işine girdiler, bir ara enerji işine girmeye çalıştılar vazgeçtiler, sizin işiniz çömekçilik, ağırlığınızı ona verin en iyisi.
Sorun urunlerinin kalitesinde degil sahiblerinin zihniyetlerinde..paylasimci degilsen niye borsaya kote ettin sirketini cogu insandan kufur ve beddua alarakmi buyuyuceksin sanmam.
Piyasadaki rakiplerinden Bernardo konkordato ilan etmiş.
Bilanço açıklama tarihi en son 19 Kasım mıdır? Bilen var mı acaba?
Konsolidelerin son tarihi 9 kasım.
12 Ekimden beri takas
https://i.postimg.cc/PvZm42Y7/Ekran-Al-nt-s.png
Oyak+Marbaş 500k +
Egser karını %52 artırmış, sektör olarak bir ona bakacağız herhalde.
Umarım burda öyle güzel bir rakam çıkar ve hisse gereğini yapar.