yanlışım varsa düzeltin. şirket ortakları sermayeleri kadar sorumludur. burdaki banka batarsa katardaki şirketleri neden sorumlu olsun?
Printable View
TÜRKİYE deki bankaların rasyosu %12-18 arasındaydı .normalde bu oran %8 olmalı (dünya standartı)yani bankalar sağlam .lakin son süreçte bu rasyolar %10-13 aralığına geriledi .birde merkez bu hafta bankalara stres testi uygulamaya başladı sonuça göre sermaye artırımı ister yada istemeden patron yapar.
Birde faizler Konusunda şunu söylemek istiyorum arkadaşlar bu memlekette merkez isteyeni %24 le fonluyor zaten .oyüzden bu oranın altınadaki oran komik oluyor lütfen pazarlık edin isterse Türkiye’nin en büyük bankası olsun
Bildiğim kadarıyla 24 haftalık repo oranı, dolayısıyla günlük ihtiyaç oluştuğunda 25.50 ye gidiyor. Hadi diyelim sadece 24 ü kullanıyorlar, MB yle ilişkileri zorunlu karşılık vs. İlave maliyet yaratıyor. Yani 26 nın altını aslında hiçbir ciddi mevduata teklif dahi edememiler ama çeşitli nedenlerle( banka değiştirmeye üşenmek, durumun farkında olmamak, sadece bazı büyük bankalara güvenmek vs.) mudiler bu oranları kabul ediyor. Malın(paranın) piyasası düşüyor.
Teoride haklı olabilirsiniz ancak bankalar güven müesseseleridir. Bugünün Dünyasında Türkiye deki bankası batan bir global banka bunu sadece seyredip, mudilerin parasını vermezse Dünya nın geri kalanında aynı gün duyulur ve oralarda da iş yapamaz hale gelir. Batık altından kalkamayacakları kadar büyük değilse neden bunu göze alsınlar?
2001 krizinde iflasa düşen 22-23 civarı bankadan birinde parası olan ne kadar zamanda çekebildi? faiz kaybı ana para kaybı oldu mu? Enflasyon anaparayı eritti mi?
Bankada o sıralarda yüklü parası olup bu durumu yaşayan varsa bizi aydınlatırsa seviniriz forumca.
Yakalayan %300-400 le faiz bağladı. İşbank 300-400 faiz uyguladı bir kaç gün abank 9500 uyguladı. Demir imar gibi bankalarda parası kalan oldu. Kalmasından Ziya’da o günü yaşamak paradan önemliydi. Sonra faizler 180 olarak bir kaç zaman gitti. Taki 10 lara kadar 17 yılda geriledi.
26 nın altında para bağlayan kerizdir ben banka dolaşırken 19 la bağlayanlara şahit oluyorum yapmayin guzel kardeşim1350 tl alacağina neden 1000 yl ye tav oluyorsun azmi aradaki fark 350 tl
HUAWEI KII-L21 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
360 bin TL için faizlerin düşme ihtimaline karşılık yıllık en iyi vereni bulup vadeli TL ye atmak istiyorum sanki düşecekmiş gibi geliyor faiz oranları bir kaç ay içinde. Yüzde 25 iyi midir yapı kredi veriyor. Sanırım tezgah altı denilen oranlar var bir de bu oranlar İnternette yok bunlari banka şubesinden yuzyuze görüşmede mi veriyorlar?
Arkadaşlar ben ekim ayının 3 de enflasyonun çok fazla gelecegine inanıyorum buna istinaden de doların yükseleceğini doları dizginlemek için de faizlerin 30 lara yükseleceğine inanıyorum.
Şekerbank gunlukte 25.25 veriyor
Bu arada bu topic sizce kaç milyon tl nin belirli bankalara yönelmesine ve daha avantajlı faydalanmasına vesile oluyordur para bu dikkatler bu topic de olabilir mesela ben etrafimda 3-5 kisiyi yonlendiriyorum
İsmini hatırlayamadığım bir banka idi kayınpederin evinde akşam yemeğinde tv de bankaya el konulduğu haberini duydum hiç korkmadım çünkü koalisyon hükümeti hiçbir bankayı batırmayıp el koyuyor ve mudilerin parasını bağladıkları faiz üzerinden vadesi gelince ödüyordu ve öyle de oldu.Bugün aynısı olur mu? kafan rahat mı? derseniz.Cevabım HAYIR olur.Malum zatın ne yapacağını bilmek mümkün değil.
merhaba,
bu konu ile ilgili bir sorum olacaktı,
100.000 TL garanti, müşteri başına mı? hesap başına mı?
yani kısaca 600.000 TL si olan 2 kişi,
tek hesaba parayı yatıdıkları takdirde 2 ortak olduğu için 200.000 TL devlet garantisi oluyor..
3 ayrı bankaya 200.000 TL lik 2 ortaklı hesap açtıklarında değişen birşey oluyor mu?
saygılar...
Pazartesi vade dönüşüm var
Acaba çarşambaya kadar günlükte tutmak daha mı mantıklı olur?
Peki sizce faiz oranları 1 ay sonra şuana göre azaltılır mı artar mı yorumlarınız nedir?
Bankalar batıyormu yahu?forumda sanki böyle birşey olacakmış gibi hava esiyor...hayırdır?
Alternatif in milyon üstüne 27.5 verdiğini duydum
Bankalarımız eskiye oranla oldukça sağlam.Spk,bddk vs çok sıkı çalışan Kurumları ..
Ancak forumda dava yüzünden Halkbanka karşı bir korku var .Benden başka para yatıran görmedim .
Halkbank bu davadaki tek ismi geçen banka değil .Ceza alırsa burda ismi çok geçen bir banka daha var ceza alması muhtemel .
Gerçi Papazı bırakırsak cezada az birşey gelecek belki gelmeyecek ama böyle bir ihtimalde var ..
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Şöylede bir durum var .Alacağınız varsa devletden olsun ..Halkbank devletin .Ama ya diğerleri ..?
Zamanında ne bankalar kapısına kilit vurdu ?
Hele birde banker faciası vardıki ? Millet evinç arabasını sattı yüksek faize yatırdı .İlk yıllar çok güzeldi sonra tek tek gümlediler..
3 lira fazla alacam diye tüm parası gidenler oldu.
Ben öyle demedimki ?
Devlete güvenin ,kimsenin parası devletde kalmaz.
Türkiyenin uluslararasındaki para piyasasında en iyi bilinen özelliği her şart altında bu imf vs olur borcuna sadık bir ülke olmasıdır.
Yunanistan ,Arjantin vs gibi param yok idare edin demez.Bir yerden bulup ödemiştir borcunu.
Maliye bakanının "gerekirse halkbanka destek çıkarız " sözünü hatırlıyorum. Bu sözden sonra halkbankin batışına kesin izin verilmeyecektir diye düşünüyorum.
SM-G930F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
On gundur gunlukteyim. Burada faizler dusuyor diyerek velvele yapanlar milletin parasini 23 yada 24 lerden baglatti
Onumuzde 12 sinde rahip davasi var. Bundan sonra bir patlama olur diye gunlukteyim. Aylikta 31 gorene kadar gunluk en sagliklisi. Keza dusus devam eder de dolar anlik alim firsati verirse daha da tl de durmam
Ayın 5 inde vadem doluyor. Yeni oranı birkaç banka gezerek 2 gün önce ayın 3 ünde almam sağlıklı olurmu.