Borsa takip uygulamalarinda ( ben ziraat in zborsa uygulamasini kullaniyorum)
Hisseyi secip , analiz bolumunde kademe analizi var. Orda görunuyor. 15 dakika gecikmeli tabi.
SM-N770F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Printable View
Hakkınızı arayın
0 212 298 21 00
borsaistanbul.com
bir yurtdışı bir borsa da buna ben zer bir olay olmuştu.. broker baya aşağı bir fiyattan satış emri girmişti yanlışlıkla, geçmiş olsun demişlerdi..
tabi bizde ağalar paşalar ön planda oldukları için durumlar farklı işliyor.. yeter ki onlar kılına zarar gelmesin.. gerisinin koy ... gitsin..
Abi bende ne Pegasus var ne aldım ne sattım bugünde ama bu işlemlerin iptal olması gerçekten çok saçma bende gerçekten bazen al yada sata yanlış basabiliyorum o zaman benimde islemlerimi iptal etsinler yarın her zarar eden ben yanlış işlem yaptım der bu işin içinden nasıl çıkacaksın öbür taraftan adam almış kağıt tavan olmuş para kazanmış 15 dk sonra kusura bakma yanlış işlem olmuş ver bakalım paraları geriye diyorsun😂😂
İptaller başlamış bu işin sonu mahkeme de biter diyeceğim ama kanun maddesine göre iptal eder diyor bir şey çıkmaz.
Arkadaşlar insan bu, hatadan muaf değil, sizin işlemleriniz sizi etkiliyor, burada binlerce kişiyi. O kadar kolay harcamayın, insaflı olun biraz. Bir de diğer tarafı düşünün. Bunca yıldır işin içindesiniz, kaç defa gördünüz gerçekleştiğini, istisnai bir durum oluşmuş işte.
Sebepsiz zenginleşme diye bir şey var. Sizin hesabınıza yanlışlıkla para göndersem, yemek hakkınız mı? Gönderdin, ben de yedim yok öyle bir şey.
Devlet eliyle dolandırılıyoruz...
0 212 298 21 00
borsaistanbul.com
Şikayet edin.
İnsan hata yapabilir onu anliyoruz tabiki ama bu iş suistimal a açık bir olay her zarar eden bende yanlış yaptık dese ne yapacaksın şimdi emsal kararda var ayrıca adam tavandan Pegasus satıp x bir kağıdı almışsa o parayla o kağıt ta taban olduysa ne olacak o zaman bistin bugünkü bütün işlemlerini iptal etmen gerekli yani burada bir şekilde mağdur olan olacak
Rezillik nasil iptal olur yaSM-N960F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Çocuk oyuncağı mi bu kardeşim sabah viopta tavandan veren adam parayı 2 ye katlamisti ne demek geriye almak rezillik kara bir gün olarak gecti birsa tarihine
SM-N960F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Limit nedir bu hatada acaba?
1 lot alanda yanlış yaptım diyebilir mi?
Bunca yildir işin icindeyim, Yüzlerce kez tavan acıp satişa gecilen hisse gordum, en az 10 kez kendim yanliş işlem yaptim...
Yanlişlikla satış yerine aliş yapip kol kestigim zamanlar oldu.
Neyi harciyoruz ki...
Yanliş alimmi yaptin. Ya kol keseceksin, yada bekleyeceksin...
Hadi onu gectim, bir kucuk yatirimci bu şikayette bulunsa kaale alinirmiki !...
Cok dürüst gördüm sizi..
Bugün tavandan satan bir k.yatirimci olsaniz bu yazdiklarinizin bir kelimesini bile yazarmiydiniz !
PGSUS bu işlemler iptal,
https://i.hizliresim.com/FGd4ue.png
PGSUS bu işlemler iptal,
https://i.hizliresim.com/n7n4PD.png
14:00 14:15 açılış seansı 14 : 20 de sürekli işlem başlayacak mış
yanlış işlemi yapan Tacirler işlemin sorumluluğu Tacirlerde zarar varsa bunu Tacirler menkul un karşılaması lazım ama burası Türkiye gidiyor İMKB yönetimine bütün işlemleri iptal ettiriyor yuh artık
MADDE 33 – (1) Aşağıdaki şartların varlığı hâlinde, işleme taraf olan işlem yapma yetkisi verilenlerden en az birinin başvurusu üzerine veya re’sen, bekleyen emirlerin veya gerçekleşen işlemlerin tamamı veya bir kısmı Borsa tarafından iptal edilebilir.
a) Bilgisayar sistemlerinden kaynaklanan hatalar.
b) İşlem yapma yetkisi verilenlerden en az biri veya Borsa personeli tarafından alım satım sistemlerine iletilen hatalı emir veya emirler sonucunda gerçekleşen işlemler.
c) İşlem yapma yetkisi verilenlerin ve/veya işlem gören yatırım araçlarının işlemlerini durduracak diğer maddi unsurlar.
(2) İptal işlemi, seansın tamamına veya bir bölümüne ilişkin olarak gerçekleştirilebilir. Emir gönderen taraflar ve/veya işlem gören yatırım araçları bazında emir veya işlem iptali gerçekleştirilebilir.
(3) İptal kararı; birinci fıkranın (a) ve (c) bentlerindeki şartların varlığı hâlinde Genel Müdür veya görevlendirilen Genel Müdür Yardımcıları; (b) bendindeki şartın varlığı hâlinde ise Genel Müdür, görevlendirilen Genel Müdür Yardımcıları veya ilgili Piyasa Müdürü tarafından alınabilir.
(4) İptal kararları, aynı gün KAP’ta ilan edilir.
(5) Borsa bünyesindeki piyasalarda, pazarlarda, platformlarda ve sistemlerde sermaye piyasası araçlarının ihracına yönelik olarak birincil piyasada girilen emirler veya gerçekleşen işlemler için Yönetim Kurulu tarafından ilave iptal kuralları belirlenebilir.
İşlemin yanlışlığı nedir acaba misal ben geçen gün örnek 200 Lot x hisse al demiştim işlemi yapacak olan paramın hepsine alıyordu az kala işlemi onaylarken yanlış ortaya çıktı müdahale ettim yanlışlık olmadı buda öyle bişey mi acaba not keşkede alsaymis yatırım tavsiyesi değildir stop
Helal olsun Tacirlere imkb yi parmağında oynatıyor. İstanbul finans merkezi olacak dimi? Olur da nasıl olur? Tacirler 10 gün işlem yasağı cezası versinler ne güzel olur
x kurumu olarak , gidiyosun imkb de karar alicilari görüyosun, hal hatir soruyosun, bi kutu baklava! goturuyorsun....
Sonra işin oldugunda hemen hallediyolar.
x kişisı olarakda bunu yapabilirsin. Paran varsa tabi...Yoksa seni kapidan iceri bile almazlar.
Açıklama:
PGSUS.E sırasında bir üyenin maddi hata nedeniyle işlem iptal talebinin incelenmesi nedeniyle sıra saat 10:18:56'da işleme kapatılmıştır. Yapılan inceleme sonrasında işlemlerin iptal edilmesine karar verilmiş olup sıranın kapatıldığı ana kadar gerçekleşen tüm işlemler ve sırada bekleyen tüm emirler BİAŞ Yönetmeliğinin 33/b maddesi uyarınca iptal edilmiştir.
Sıra saat: 14:00' da işleme açılarak sırada 14:00 - 14:15 saatleri arasında açılış seansı yapılacak ve sıra saat 14:20'den itibaren Sürekli İşlem bölümünde yeniden işleme açılacaktır.
Tacirler hata yapmışmış. İşte güven!
Ki ben yanlış girdiğini düşünmüyorum.
Dayanak varlık iptal ama vadeli değil. Gel de güven.
Pay vadelisi olan kağıtlar iptal edilmeme li!
Şayet anlatıldığı gibi ise... Şurada kaç kişi inanıyor bu gerekçenin adil veya masumane olduğuna. Sarhoştum aydım. Bundan sonra herkes zarar yazınca yanlışlıkla aldıydım desin o zaman. Ya da sattıysa, yanlışlıkla sattım desin.
O kargaşada tavı yukardan okuttuk.
Hemen anladım bir nane olduğunu.
Robot mobot işlerinde oluyor böyle işler.
SNE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Yanlışlık tamda aşılamanın ülkede başladığı günde yapıldı yersen. Amaç neydi bir hafta on güne hisse hareketlerine bakar öğreniriz. Buralar kalabalıklaştı bu hayra alamet değil şimdilik görünen sadece bu
o değilde ben pegasus tavan yaptı dıye thy almıstım şimdi oda mı iptalolacak?
Herkes çalı arkasındaymış :bravo:
Bu başlığı şu anda 67 kişi okumaktadır. (16 üye ve 51 ziyaretçi)
Paslıçivi27, 5055, diatta, Ex2000, fıytına, gezgin14, hgarip, HURKUŞ, kaptanıderya, kiraz, KNUCK, Melesav, qazwsx, Savaşçı, StranGe_PassenGer, zaycek
Yer İmleri