Son dönem çok iyi kar yazmış, Gerçekten çok iyi bir büyüme trendine girmiş görünüyor tukaş, hikayesi de var, temmuzdaki yeni fabrika açılış ile daha güzel bilançolar getirebilir, hatta dünyaca bir marka olur umarım.
Printable View
Son dönem çok iyi kar yazmış, Gerçekten çok iyi bir büyüme trendine girmiş görünüyor tukaş, hikayesi de var, temmuzdaki yeni fabrika açılış ile daha güzel bilançolar getirebilir, hatta dünyaca bir marka olur umarım.
Niğde fabrikası yatırımı ne durumda acaba? Yıllık olarak 300.000 ton domates, 100.000 ton patates ve 80.000 ton sebze işleme kapasitesinde olacakmış. Yaklaşık 700 kişiye istihdam sağlayacaktır denmiş faaliyet raporunda. 2022 yazında salça üretimi başlaması planlanıyormuş.
İnternette gezindim biraz Haziran veya Temmuz denmiş ama tarih ile bir netlik yok sanırım? 4. Fabrikanın ciroya ve kara etkisi ne olacak bakalım?
Finansallarını çok beğendiğim bir şirket Tukaş. Lakin patronu sosyal medyada borsacı kimliğinden dolayı çok iyi anılmıyor. Halbuki iş adamı kimliğinle Tukaş şirketini aldıktan sonraki hamleleri takdire değer. Tukaşı bir kaç yılda hem çok iyi büyütmüş hemde çok karlı bir hale sokmuş görünüyor.
Çok iyi tanıdığım bir şirket değil araştırıyorum. Son çeyrek bilançosu gerçekten takdire şayan bir bilanço. Niğde fabrikası katkısı ile karların devamı gelirse eğer Tukaş hissesi büyük bir ralli başlangıcında olabilir. Devir gıda devri, Tukaş gibi şirketlerimizin kıymeti iyi bilinmeli!
Sermayesi kadar 3 aylık kari var, bu karlılık devam ederse yıllık 1 milyar civarı kari yakalayabilir. Niğde fabrikasınin açılmasıyla da karlılık daha da artabilir. Gıda önümüzdeki yil/yıllarda dünyada önemi daha da artacak.Orta ve uzun vadede değerlendirilebilir. YTD.
Bir tavan yakışır...
Aşağıdaki rakamlardan anlıyoruz ki Niğde fabrikasının potansiyeli şuan faaliyette olan İzmir, Manisa ve Balıkesir fabrikaların toplamından çok daha fazla kapasite ile çalışmaya başlayacak.
Son faaliyet raporunda; Manyas, Akhisar ve Torbalı fabrikalarının yıllık toplam üretim kapasitesi miktarı 287.648 ton.
Raporda bu yaz faaliyete geçeceği söylenen Niğde fabrikasının ise yıllık toplam üretim kapasitesi miktarı 480.000 ton.
Muazzam bir potansiyel barındırıyor 2 ay içinde açılması beklenen Niğde fabrikası. Mevcut faliyette olan fabrikalar çok iyi iş çıkarıp çok iyi karlar ederken bunlara eklenecek devasa bir fabrika ile neler olacak bakalım. Nasipse yaşayıp göreceğiz.
Arkadaşlar merhaba;özellikle salça konusunda en çok ihracat yaptığımız ülke olan Almanya için gelecekte(artık gelecek çok yakın,yeni öngörüler yeni alanlar,yeni yatırımlar) neler olabileceği ile ilgili makaleler okuyorum,sizlerle de paylaşmak istedim..
Teslimat darboğazları bekleniyor
:
Yağ ve un pişirdikten sonra: Konserve domatesler kısa sürede tükenecek mi?
Yakın gelecekte domates salçası ve konserve domates için önemli arz darboğazları olabilir. Bu, “Lebensmittelzeitungâ€daki bir rapordan ortaya çıkıyor.
Lebensmittelzeitung"un bildirdiği gibi, yakın gelecekte konserve domates arzı azalabilir. Darboğazın nedenleri olarak hamster alımları, artan enerji fiyatları ve ambalaj eksikliği (kutu ve şişe) gösteriliyor. Almanya pazarı için konserve domates üretiminde en önemli üretici İtalya'dır.
Ancak, İtalyan çiftçiler artık yemlik mısır ve tahıl gibi daha kazançlı ürünlere giderek daha fazla yöneliyor.
Toptancı Otto Franck, "Lebensmittelzeitung"un raporunda, "Domates pazarı nihayet bir tür tırmanışa geçti" dedi. Buna göre, bazı tedarikçiler şimdiden tüm müşterilere teslimat kesintileri yapılması gerektiğini açıkladı.
Gazete makalesine göre Hengstenberg, önümüzdeki aylarda teslimat darboğazları konusunda da uyarıyor. Aile şirketi, diğerlerinin yanı sıra "Oro di Parma" ve "Oro d'Italia" markalarını üretmektedir. Hengstenberg Genel Müdürü Andreas Reimer, "Konserve domatesler için önemli maliyet artışları olacak ve bunları perakendecilere aktarmamız gerekecek," diye tahmin ediyor.
Yemeklik yağlar, birkaç haftadır perakende satışta yetersiz kalıyor ve raflardaysa, yalnızca yüksek fiyatlara satılıyor (SZ birkaç kez bildirdi).
AL YA DA SAT TAVSİYESİ DEĞİLDİR..
Sayın efe09, yapmış olduğunuz paylaşımlar için çok teşekkür ederim. Sizin olduğunuz senette ömrüm olduğu müddetçe bende varım. Ben egeen devam ediyorum. Hektaş ta yokum. Olmadığım için pişmanım. Pişmanlık eski yılları geri getirmiyor. Paylaşmak istedim.Y.T.D.
Sayın @daraka;öncelikle ben teşekkür ederim mesajınız ve güzel sözleriniz için,daha önce de söylediğim gibi bilgiler paylaştıkça değerleniyor.Ve her şey nasip kısmet,sağlığımız yerinde olsun da sabırla güzel şeyler oluyor,tek ihtiyacımız umutlu olmak..Şu ana kadar ki yatırımım(5 yıl Ege Endüstri ve son 2,5 yıldır da Hektaş) konusunda hep kendi temel analizlerimle yol aldım,zaten siz de biliyorsunuz ki yatırım kuruluşlarının öneri listelerinde olmayan şirketlerdir,Ege Endüstri ve Hektaş.Ve bana arkadaşlarım sorduğunda hangi hisseyi alalım,ne öneriyorsunuz diye,sadece ben hisse öneremem vebal olur derim.Sadece,hangi hisseye yatırım yaptın ve detayları neler diye sorarlarsa ona cevap veririm..Herkes kendi özel durumuna göre yatırım yapıyor,kısa orta uzun vade durumuna göre,ihtiyaç para,bir hafta sonra lazım para ya da 3 yıl sonra..Onun için ben sadece şirket ve sektörüyle alakalı bildiklerimi,haberleri,makaleleri paylaşıyorum burada.Paylaşırken de yorum yapmaktan kaçınırım hep,bu anlamda Sayın @daraka,siz beni ve yapımı az çok biliyorsunuz.Şirkete yatırım yaptıktan sonra şirketi ve sektörü hergün takip ederim,beklentilerime uygun şekilde ya da tam tersi gidişat oluyor mu diye,bir durağanlık varsa da ona göre değerlendirme yapıyorum.Birşey daha söylemek isterim,ortağı olduğunuz şirketin geleceğini halen çok iyi görebilirsiniz ama daha fazla potansiyel gördüğünüz bir sektör ve şirket varsa(kısa ve orta vade için de olabilir) ona da yatırım yapabilirsiniz..Özellikle ülkemizde ve dünyada gıda fiyatlarının arttığı bu dönemde,enflasyon varken,bu durumu değerlendirebilirsiniz,en azından ben öyle düşünüyorum..Sanırım boş boğazlık yapıp lafı uzattım,54 yaşına gelmiş biri olarak naçizane tecrübelerimden çıkarımımı da paylaştım sizlerle.Önce sağlık,huzur sonrasında da mutluluk ve kazanç hep sizlerle olsun..Saygılarımla..
The Economist dergisi, "Yaklaşan gıda felaketi" başlıklı son kapağında konuyu inceledi.
"Savaş dünyayı kitlesel açlığa itiyor"
İlgili sayıda, "Savaş, kırılgan dünyayı kitlesel açlığa doğru itiyor. Bunu düzeltmek herkesin işi." denildi.
https://www.ensonhaber.com/dunya/eco...eti-yaklasiyor
Avrupa, şimdiye kadar bizden domates almıyordu. Hollanda, İspanya gibi ülkeler enerji fiyatlarının yüksek olmasından dolayı jeotermal seralarda enerji üretmeye başladı. Boş seralara domates ekmiyorlar, enerji üretiyorlar. Bu ülkeler, seralarda enerji üretimine başlayınca domates için Türkiyeye yöneldiler. Hollanda, Fransa, İspanya ve bütün Balkan ülkeleri bizden domates almaya başladı. Domates ihracatımız son yılların en yüksek seviyesine çıktı. Şu anda toplamda 50 den fazla ülkeye sebze-meyve ihraç ediyoruz. Domateste ihracatımız yüzde 50 arttı. Avrupa ya günde bin tona yakın domates gönderiyoruz. Üretimimizin de yüzde 5-10 u ihracata gidiyor. Rusyaya ihracatımız yüzde 50 arttı ilgisini verdi.
https://www.turkiyegazetesi.com.tr/ekonomi/853407.aspx
.
335 MİLYON DOLARLIK İHRACAT
Domates, dışarıya taze, dondurulmuş, kurutulmuş, konserve ve salça şeklinde satılıyor. Türkiyenin domates ihracatı 2020-2021 de 561 bin ton olurken, ihracat değeri ise yaklaşık 335 milyon dolar olarak gerçekleşti. İhracatın yüzde 16,6 sı Suriye, yüzde 16 sı Ukrayna, yüzde 11,9 u Romanya, yüzde 11,7 si Rusya, yüzde 8,2 si Bulgaristan, yüzde 6,4 ü İsrail ile yapıldı.
2. çeyrek için güzel bir sinyal bence!
Kap haberi geldi. Kendi elektriklerini üretecek fabrikalar.
Tukas, Ülkemizin temiz enerji üretimine*destek olmak, doğayı korumak ve ayrıca maliyet tasarrufu sağlamak ve verimliliğimizi*
artırmak amacıyla; Manyas, Torbalı, Akhisar ve Niğde fabrikalarımızın arazi ve bina* çatıları üzerine enerji üretimi
sağlayacak Güneş Enerjisi Santrali (GES) yatırımı*yapılmasına,
**
Yatırıma ilişkin, gerekli*prosedürlerin gerçekleştirilmesi, ihtiyaç duyulan tüm işlerle ilgili olarak*araştırmaların yapılması
ve firmalarla gerçekleştirilecek sözleşmelerin imzalanmasına,* ayrıca yatırım teşvik uygulamalarında sağlanan destek
unsurlarından* faydalanılabilmesi amacıyla ilgili teşvik kapsamı içerisinde resmi kurum ve* kuruluşlara gerekli
başvuruların yapılmasına karar verilmiştir.
Bu yıl gıdada çok konuşulacak hisselerden biri olacak bence.YTD....
Sayın Efe09 Sizi son zamanlarda hektaş sayfasındaki bilgilendirici yazılarınızdan tanıyorum. Aydın Efeler'de bir okulda öğretmenim 33 yıldır Aydın'da çalışıyorum. Anladığım kadarıyla Tukaş küllerinden yeniden doğma aşamasında. Gıda sektörü insanların asla vazgeçemeyeceği bir sektör. Sakıncası yoksa eğer, diğer iki hisseniz Egeen ve hektaş'tan çıkmadan 3. hisse olarak Tukaş'ı mı aldınız, yoksa diğer 2 hisseden tamamen çıktınızmı? Y.T.D.
Sayın @esme;Ege Endüstri Şirketine yaklaşık 5 yıl ortak oldum ve 2019 yılı ağustos ayında ayrılıp Hektaş Şirketine yatırım yaptım.Şimdi ise elime geçen nakitle Tukaş hissesi aldım ve salça,konserve,turşu ve dondurulmuş gıda sektörlerini yakından takip ediyorum.Şu an için hem Hektaş hem de Tukaş Şirketlerinin ortağıyım.Özellikle ihracat kısmında Almanya,Japonya,ABD,Romanya ve Belçika içinoradaki potansiyeli inceliyorum..Saygılarımla..
TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, "tarım, gıda, hayvancılık sektörlerine yatırım yapanlar kazançlı çıkacak"
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, tarım, gıda, hayvancılık dünyanın en stratejik sektörü olduğunu belirterek, bu sektörlere yatırım yapanların kazançlı çıkacak.
https://www.haberler.com/ekonomi/tob...958105-haberi/
Aynı fikirdeyim geleceğin açık ara favori işi gıda bundan sonra. İnsanoğlunun olmazsa olmazı.
Ya verimli bir tarla alacağız, yada potansiyeli olan bir gıda şirketine uzun vadeli ortak olacağız.
Arkadaşlar Merhaba..Kendimce detaylı bir araştırma yaptım..Türkiyenin 1.çeyrekte yaptığı Salça ve Konserve ihracat verilerini,hangi ülkelere ihracat yapıldığını ve yıllar içindeki değişimi sizlerle paylaşıyorum..
https://ibb.co/p0Jc0rY
Arkadaşlar Merhaba..Niğde Bor fabrikasının son durumunu(Nisan 2022) aşağıdaki videoda görebilirsiniz..
https://fb.watch/d9TV1pR6Cu/
Kaliteli paylaşımlar için teşekkürler Sn. Efe09.
Ben de çok uzun süredir bilanço olarak takip ediyorum.
Bundan önceki iki bilancoda aslında sinyalleri verdi ve elimden geldiği kadar mallandim 8 ortalama ile.
Ancak bu son gelen bilancoda satış artışı- hem de fabrika bitmemiş iken - çok ciddi ve şunu unutmayın buğday artınca domates de turşu da mecbur artar alternatifi olsun olmasın gerek yok insanlar sonuçta ekmeğe 5 veriyorsa domates için de 20 normal hale gelir.
Yani hem tonaj hem de tonaj başı fiyat anlamında önümüzdeki bilancolarda patlama bekliyorum.
Insallah yanıltmaz. Herkese bol kazançlar.
SM-N985F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Sayın @nosfecagri;mesajınız ve değerlendirmeleriniz için ben de teşekkür ederim size..Tukaş ın ihracat yaptığı Gtıp kodlarını(en çok ihracat yaptığı 5 gtıp) araştırdım,onları bulabilmek çok zamanımı alsa da,bu Gtıp ler üzerinden de Türkiyeâ€â•nin yapmış olduğu ihracat rakamlarına ulaşmaya çalıştım.Böylece de önümüzdeki aylarda Nisan Mayıs ve Haziran rakamlarını takip ederek yaklaşık bir fikir vermesi açısından değerlendirme yapacağım..Yaklaşık üç gündür uğraşıyorum ve bu çalışmayı sizlerle paylaşınca da daha çok değerleneceğini düşünüyorum.Yatırımcılar olarak burada herkes düşünce ve araştırmalarını paylaşırsa çok verimli sonuçlar çıkarabileceğimizi düşünüyorum..Aşağıda 2021 ve 2022 yılı ilk çeyrek rakamlarını aylık olarak sizlerle paylaşıyorum(Özellikle Salça ihracatını içeren 200290 gtıp kodundaki rakamların değişimine bakmak gerek)..Saygılarımla..
https://rapory.tuik.gov.tr/22-05-202...258574063.html
https://rapory.tuik.gov.tr/22-05-202...216367016.html
Sayın@efe09, ben yanliş bakmıyorsam, 2021 Yıl toplam Almanya ihracatını bu yıl 3 aylıkta geçmiş durumdayız. Y.T.D. Teşekkür ederim. Saygılar sunarım.
Sayın @daraka Merhaba; Türkiye olarak bu fasıllarda yapılan ihracat 2021 yılında yaklaşık 666 milyon lira iken,2022 yılının ilk çeyreğinde 202 milyon lira olmuş.Baktığınızda salça,konserve,turşu ve dondurulmuş ürün olarak ihracatımızda 1.çeyrek olarak belirgin bir artış var,diğer ayların rakamları elimize ulaştığında Tukaş için de yaklaşık bir değerlendirme yapabiliriz.Saygılarımla.
Arkadaşlar,belki sizleri çok fazla analizlere boğuyor gibi oldum ama Türkiye’nin salça ihracatındaki değişimi sizlerle paylaşmak istedim.Bu arada da diğer salça ihracatçı ülkelerin de grafiklerini değerlendirebilirsiniz..Özellikle Türkiye ve Çin deki artışa dikaatinizi çekmek isterim..
https://www.tomatonews.com/en/global...22_2_1643.html
Efe bey, paylaşımlar için teşekkür ederiz.
Firma için yılsonu net kat öngörünüz var mıdır bu bilgiler ışığında? Tşk.
HTC U11 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Sayın Efe09, emekleriniz için teşekkür ederiz. 2021 yılı 9.ayda en yüksek satış rakamına ulaşılmış, 2022 yılında da artarak devam etmiş. Bu artışın yukarı yönlü devam etmesini umut ediyoruz. Bence Niğde fabrikası ile ihracat daha da artacak.
Domates işinde ışığı gören bu sektöre girecek gibi..
https://www.ensonhaber.com/ekonomi/c...tsiz-dagitildi
Sayın @TheTaurus; şimdilik elimizde geçmiş yıl ve geçtiğimiz çeyrekle ilgili rakamlar var,beklentimiz de salça,konserve,turşu ve dondurulmuş gıda ihracatının ve talebinin artması yönünde ve onun için yatırım yaptık.Nisan ayı rakamları ve diğer aylardaki sektör durumu rakamlara yansıdıkça beklenti karlarımızı da ifade edebiliriz.Elbette Niğde Bor fabrikası devreye girerse ayrıca bunu da beklentilerimize dahil ederiz..Saygılarımla..
Sayın Efe09, emek harcayarak araştırdığınız bilgileri bizlerle paylaştığınız için teşekkür ederim. Anladığım kadarıyla bu araştırmacı yönünüz ile temel analiz konusunda kendinizi geliştirmişsiniz. Temel rasyolarda iyileşme devam ettiği sürece de hissede kalıyorsunuz. Hektaş da olduğu gibi. Tukaş'ın teknik analizi konusunda da paylaşımlarınız olacak mı? Dudu bey, öbür tarafta pasta, grafik paylaşımları da yapıyor. Şunu da biliyorum, ege endüstri de 2014 - 2019 arasında, son yıllarda da hektaş da temel sağlam olduğu için teknik analiz bir şekilde su akar yolunu bulur misali kendiliğnden temel analiz doğrultusunda ilerlemeye devam ediyor. Siz, ya da diğer değerli arkadaşlar içerisinde teknik analiz konusunda paylaşımlar da olursa geleceğe olan inancımız ve motivasyonumuz artar. Emeği geçen bütün arkadaşlara teşekkür ederim. Y.T.D.
Sayın @esme,öncelikle mesajınız için teşekkür ederim.Bilgiler paylaştıkça değerleniyor.Söylediğiniz gibi temel olarak sektörü ve şirketi analiz ediyorum.Burada en önemli konu, bilanço ve faaliyet raporu açıklandıktan sonra temel rasyolarını değerlendirmek değil,öncesinde bu sonuçları tahmin edebiliyor olmaktır.Sizlerle şu ana kadar paylaştıklarım da bana yol gösterici olabilecek temel rasyolardır.Aylık değerleri aldıkça ve beklentilerimiz doğrultusunda olumlu oldukça da hissede durmak çok daha huzur verecektir.En azından şu ana kadar benim yatırım stratejim böyleydi.Yoksa bir şirkette 5 yıl durabilmek,sonra ki şirkette de 3 yıldır yatırımcı olmak gerçekten çok sabır isterdi.Şirketlerin temel dinamikleri ve beklentileri konusunda bilanço ve faaliyetlerinden daha önde olmak,sabrı kolaylaştırıyor belki de.Teknik analize gelirsek,açıkçası hiç bilmiyorum,onun için de teknik analiz olumludur,değildir diye de bir yorumda bulunamam.Bilmediğim konuda yorum yaparsam da,teknik analiz yapanlara haksızlık etmiş olurum ki asla yapmam bunu.Saygılarımla..
TUKAS – Şirketin tarafından Manyas, Torbalı, Akhisar ve Niğde fabrikalarının arazi ve bina çatıları üzerine enerji üretimi sağlayacak GES yatırımı yapılmasına karar verildiği açıklandı.
Antalya da havaların ısınması ile birlikte sebze fiyatları yarı yarıya düştü. Kış aylarında 25-30 TL kadar çıkan kabak, domates ve biber fiyatları adeta dibe vurdu. Antalya halinde salatalık 1,5 TL, kabak 3 TL, domates 8 TL, patlıcan 5 TL den alıcı buldu. Fiyatların bugünden itibaren pazar ve marketlere de yansıması bekleniyor.
https://www.internethaber.com/amp/me...si-2252299.htm
Bol ve ucuz olması güzel. Hem vatandaş için hemde Tukaş için.
Ucuz alıp yurtdışına pahalı ihracat yaparlar tüm gıda şirketleri.
Noluyor neden düştü hani domates ucuzlamıştı yoksa teneke kutu fiyatları dolar bazlımı teneke kutu mu bulamıyorlar cam var sert plastik var onu da biz mi söyleyelim
Şu anda 30 larda olman gerekmiyormu bilançon süper
Yoksa aynı Dyoby gibi tahtacın da mı iş? Ytd
Domates ucuzlayında hisse fiyatında ucuzluğa gitti yatırım finansman galiba.
Haftalardır tek satıcı yatırım finansman. Patronun malı ise neden satar!?
Patron yeni yatırım yaptım pamuk eller cebe mi diyecek acaba!?
Yine Ali cengiz oyunları mi???
Bu hissede patron faktörü olmasa zaten bu fiyatların çarpılarından işlem görürdü bu hisse. Maalesef kurumsal yatırımcıların uzak durduğu bir hisse. Bizim gibi bir kaç ky nin gücüde malum. Onun için patron ne derse o olur böyle hisselerde her daim.
Yatırım finansman yüklü satışları bana bedellinin ayak sesleri gibi gelmeye başladı.
Koskoca dohol u bi çaktı 4.20 den hisse kaç sene kendine gelemedi. Tabi ki gelip burada patron ile bilek güreşi yapacak halimiz yok.
Ama neticede temel olarak sirket iyi bir şirket büyümesi var atıyorum bedelli de yaparsa yapar derseniz buralardan almak orta vadede zarar ettirir mi bilmiyorum.SM-N985F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
............
Sıra buna da gelecek elbet. Bu fiyatlar karının karşılığı değil.
Okullu nün Dohol ve ptkim de yaptığı hareketleri sahibi olduğu şirketinin hisselerinde yapacağını düşünmüyorum/düşünmek istemiyorum.
Yapmış ki? Zaten ilk bunda yapmış. Geçmiş grafiği baktınız mı?SM-N985F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.