Bir gün gelecek Ege endüstri mim ulaştığı yerlere ulaşacak . O potansiyel fazlasıyla yok mu sizce ?
Printable View
Bir gün gelecek Ege endüstri mim ulaştığı yerlere ulaşacak . O potansiyel fazlasıyla yok mu sizce ?
Şu 19,85 FK İLE işlem görüyor eğer kar 668 trilyon gelirse FK düşer bu günkü fiyata göre. Buda şu demek. Türk traktör 20 FK ile işlem görebildiğine göre net karın 668 trilyon gelmesi halinde yine 20 FK ile işlem görmesi için piyasa fiyatının yükselmesi ve 250 TL olmadı gerekir. Hesap ortada . Hesabı şöyle yapın. 668 net karı şirketin sermayesi olan 53.369 a bölün. Çıkan rakamı 20 ile çarpın . 250 TL yi bulursunuz.zaten net kar 668 trilyon gelirse çok yüksek bir temettü ihtimali ile aracınkurumlar da fiyat güncellemesi yapacak hedef fiyatları yukarı revize edecektir. Kesinlikle AL SAT TUT TAVSİYESİ DEĞİLDİR.
Birde ilerleyen yıllarda net kar daha da artabilir satış adetleri aynı kalsa bile . Neden mi ? Çünkü traktör fiyatları fiyat artmış durumda. Bir arkadaş ımızın. Ağustos ayında yaklaşık 2 ay sıra bekleyerek 130 bine aldığı traktör bugün 170 bin olmuş. Ve talep devam ediyor. Çünkü gelecek tarımda. Bu pandomim döneminde bu daha iyi anlaşıldı Türkiye’de de dünyada da.
dağılım #TTRAK #matriks http://share.matriksdata.com/share.a...12242139385372
takas #TTRAK #matriks http://share.matriksdata.com/share.a...12242140357717
Yıllarca Egeene alternatif şirketler aranmıştır. Ancak, egeenin alternatifi yine kendisi olmuştur.
Egeen gibi bir şirket olmak için çok sağlam ihraççı ve sürdürülebilir olması gerekiyor.
Şirketin piyasadaki dolaşan lotunuzun minimum olması, aynı zamanda her yıl fiyat rekabetine de şirketin dayanabilmesi lazım.
Bu şartları sağlayan veya sağlayabilecek 3 hisse ya çıkar yada çıkmaz.
Batuhan
hocam EGEEN ile kıyaslamam TTRAK fiili dolaşımda 13.23 milyon hissesi var EGEEN in 1.091 milyon yani nerdeyese 12 katı fazla hisseye sahip bugün egeen 47 bin lot işlemli TTRAK bunu 12 katı ne olması gerek 564 bin ama olan ne 139 bin lot işlem hepsi bu. yani hissenin resmen ümüğünü sıkıyor birileri.
Hocam 668 m yıllıklandırılmış kar inanılmaz güzel olur ancak bunun için4. çeyrek 308 m. olması gerekiyor bahsettiğiniz satış rakamlarıyla bakıldığında bana sanki 250-260 m civarı gelecekmiş izlenimi verdi. diyelim ki 668 m değil de 610m oldu yine 20 FK ile 220 gibi rakam çıkar. Benim asıl beklentim ise 21 1. çeyrekte yıllıklandırılmış karın 800 m yaklaşması ve 15 HBK ile iyice güzelleşmesi olacak. Tabi bu öngörüde 20 fk için değer 300 olur. Yazdıklarım sadece tahmin olup yatırım tavsiyesi olamaz
Hocam buna şaşırmam tabii hatta en az sizin kadar beni de mutlu eder. Ancak 3. ç 199 m olan kar bahsettiğiniz satış oranlarıyla aynı orantıda kar geise 280 m. eder o da yıllıklandırmada 640 yapar ve 4. çeyrekte ertelenmiş vergi ödemelerini düştüğümde 260 gibi buldum ben ve 620 m. hesapladım tabiki bu sadece tahmin inşallah 668m olur şirket kazanır ve biz kazanırız. Benim asıl söylemek istediğim 260 m bile gelse güzel sonuçlara ortaya çıkarabilir. Bir de denilen oranlarda gelirse (inşallah öyle olur) muhteşem olur Bol kazançlar
Spek nasıl becerdiyse 4 gündür artıda giden endeksde kağıdı yerinden kıpırdatmadı pazartesi ise endeks %2 eksi görmüşken %5 e kadar kağıdı aşağıya çekti vallahi helal olsun kuruş yedirmeyeceğim diye yemin etmiş şerro
İşte bu iş yabancı topluyor ama istediği malı alamadı durumuna düşerse yandık yeminle. Adamlar kozalı kaç yıl oldu 70-80 bandında baskılaya baskılaya hemde altın tarihi rekorlarını kırarken topla topla bitiremediler heder ettiler milleti.
Bunda da mübarek 4 gündür endeks artıda be kardeşim insafınız kurusun be arkadaş anladık işlem hacmi düşük o öyle bu böylede fiyat 166 gördüğü anda kudurmuş köpek gibi satış yiyor tahta aşağı gelince de in cin top oynuyor.
İlginç bakalım nereye kadar tutabilecekler şurda yılda bitti ufak ufak 4.çeyrek bilanço fiyatlamaları da gelecek yakında hayırlısı.
arkadaşlar aklımda deli deli sorular geliyor acaba diyorum şirketle ilgili olumsuz bir haber var da hisse bu durumlarda en son ky duyar çünkü bu haberleri
sayın istinyeli nacizane biraz araştırma yaptım f/k nasıl hesaplanır diye buna göre ((toplam hisse adeti x mevcut hisse fiyatı) / net kar şeklinde) buna göre (53.369.000 x 160)/430.000.000(2019 yılı net kar)=19,85
2020 yılı içinse eğer beklentiler doğrultusunda 668 milyon net kar gelirse ve fiyatı halen 160 tl lerde seyrederse 12,78 e düşer yani f/k nın düşmesi pek tabi hisse sahibi olarak bizlerde isteriz ama fiyatı biranda 250 tl lere taşımaz olsa olsa pozitif etki yapar.
Avrupa elektrikli arac mevzusunda twsvik ve planlarla hazirlaniyor.Traktor anlaminsa elektrikli olarak hazirligi ya da uretimi var mi Turk Traktor un
Ytd
Lenovo K33a48 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
sn orca , bir başka yöntem daha var, yıllık toplam kar sermayeye bölünür 680/53=12.8 kat kar demek, sonra hisse fiyatını bu 12.8 kat kara bölüyoruz
160/12.8= 12 FK çıkmış olur.
PD/DD İSE Özsermayeyi ödenmiş sermayeye bölüyoruz, 1020 /53 = 19,2
sonra hisse fiyatını bu rakama bölüyoruz 160/19.2 = 8.3 gibi bir defter değerine ulaşırız.
2019 yılı kar rakamı: 112
31.12.219 hisse fiyatı: 55,40
BIST100 Endeks: 114.425
Ödenmiş Sermaye: 53,4
31.12.2019 F/K: 26,41
2020 yılında 650 milyon TL kar edilmesi halinde 26,41 F/K ile 320 TL cıvarında bir fiyat ortaya çıkıyor.
20 F/K ile 242 TL,
15 F/K ile 182 TL fiyat ortaya çıkıyor.
belirttiğimiz 20 FK ile 250 bandında olmamız diğer benzer firmalarla eşitliği koruması acisindan önemsiyor bekliyoruz.
Fk varsayımına göre hisse fiyatlamaları yapılıyor.Bu pek doğru değil.Fk geçmiş bilançoya göre yapıldığı için doğru sonuçlar vermeyebilir.Önümüzdeki yıl satışların artacağı düşünülüyorsa beklentiden dolayı fk çok da yukarılara gidebilir.Sayet satışlarda azalma bekleniyorsa fk asağılara inebilir.Bir zamanlar Ttrak 5 fk nın altında işlem görüyordu.Tv de bir yorumcu aynen şu yorumu yapmıştı."Türk Traktör şu anda fk olarak yarı fiyatından işlem görüyor"diye. Oysa geçen yıl 20 Fk üzerinden işlem görüyordu. Çünkü bu yıl için beklentiler daha iyiydi. Faiz atışları bir miktar olumsuzluk yaratsa da ben önümüzdeki yıldan daha iyimserim.2020 de pandemi döneminde özellikle 2.çeyrekte oluşan üretim ve satış düşüşleri bilançolarda daha iyi kar açıklamasına engel oldu.2021 de de aynı hız devam eder mi bekleyip göreceğiz. Öyle ki traktör satışlarını olumlu ya da olumsuz etkileyen çok faktör var. Faizlerden tutun hava koşullarına kadar etkileyebiliyor. Yukarıda arkadaşımız hesaplamış 650 milyon kar açıklarsa fk 13.13 e düşüyor. Bu da yüksek bir rakam değil.Son olarak şunu da belirtmek istiyorum.Ttrak verdiği temettülerle kendini amorti eden bir firma.Geçen yıl 30 lu rakamlardan alan kişilerin bu sene alacağı temettü alış rakamına göre %30 üzerinde temettüyü ifade ediyor.Ytd
arkadaşlar 2017 yılından beri zarardayım ve halen bekliyorum hissede ogün için 77 tl ye (22 dolar ediyordu) almıştım hisseyi acaba bu sene kara geçebilirmiyim düşünceleriniz nedir bu konuda acaba
Ağalar toplamışlar tahtayı borsa yukarı gidince sabit aşağı gidince hafif eksi git gel konya 159 da bir şekilde kapatıyorlar ve arada endeks %4-5 isterse %20 gitsin iplerinde olmuyor. Alıcı geldimi baskıla satıcı geldimi dipten topla, en uyuz formasyon gerekirse yıllarca yaparlar bu ********liği.
birzamanlar elimde otokar da vardı fiyatları ttrak ile hemen hemen aynıydı hatta bir ara ttrak otokarı geçmişti.
TürkTraktör iş makinelerinde yerlilik oranını artırmayı hedefliyor
Türkiye'deki en büyük traktör fabrikaları arasında yer alan TürkTraktör, yüzde 90'lara varan yerlilik oranıyla ürettiği traktörlerin ardından iş makineleri alanında da yerlilik oranını artırmayı hedefliyor.
Türkiye'nin toplam traktör ihracatının yüzde 90'ını gerçekleştiren TürkTraktör'ün Genel Müdürü Aykut Özüner, AA muhabirine, TürkTraktör'ün 2013'te iş makineleri alanına giriş yaptığını söyledi.
Geniş bir ürün yelpazeleri olduğunu aktaran Özüner, ekskavatörden mini ekskavatöre, kazıcı yükleyiciden telehandlere kadar birçok ürünleri bulunduğunu kaydetti.
Bu yıla kadar ortaklarından ithal ettikleri ürünlerin Türkiye pazarında satışını yaptıklarını belirten Özüner, 2018'de başladıkları projeyle iş makinelerinde de traktörde olduğu gibi yerli üretim yapmak istediklerini kaydetti.
- "Yerli üretime başlayarak iş makinelerindeki büyüme hızımızı artırmak istiyoruz"
Özüner, bu senenin başında ise iş makineleri pazarının yüzde 35'ini temsil eden segmentteki kazıcı yükleyicilerin üretimine başladıklarını dile getirerek, şöyle devam etti:
"Ocak ayında bununla ilgili aktivite de yaptık. Bütün hedefimiz; traktörde olduğu gibi yıllar içerisinde iş makinelerinde de pazar payımızı ve yerlilik oranımızı artırmak. Bugün itibarıyla daha yeni üretime başlamış olmamıza rağmen kazıcı yükleyicide yüzde 50'nin üzerinde bir yerlilik oranımız var. Özellikle yerli üretime başlayarak iş makinelerindeki büyüme hızımızı artırmak istiyoruz. Yerlilik oranımızı daha da artırmak istiyoruz. Bütün hedefimiz iş makineleri sektöründe de traktörde yıllar itibarıyla nasıl başarıyı yakaladıysak o başarıya ulaşmak. O nedenle 2020 yılı bizim için iş makinelerinde üretime başladığımız yıl olarak çok önemli bir yıl."
İş makineleri pazarının, dinamikleri açısından traktöre çok benzeyen bir pazar olduğuna işaret eden Özüner, Türkiye'nin, Avrupa'nın 7. büyük pazarı olduğunu belirtti.
- "Başarı çizgimizi her geçen sene yukarı çıkarmayı hedefliyoruz"
Özüner, iş makinelerinin de aslında Türkiye'nin son 20 yıllık büyüme trendine bakıldığında büyük bir pazar olduğuna dikkati çekerek, "Dünyanın 11. büyük pazarı. Özellikle 2017-2018'de ekonomik durağanlıkta bir miktar daraldı ama biz iş makinelerini potansiyel olarak görüyoruz. Türkiye'nin gelişimi durmayacak. Yıllar itibarıyla dönem dönem iniş çıkışlar olsa da uzun vadede iş makineleri sektörünün aynen traktöre benzer bir şekilde dünyanın büyük pazarlarından biri olarak kalacağını düşünüyoruz. O yüzden zaten yerli üretime başladık. Diğer ithal ettiğimiz modellerle ekskavatör olsun, mini ekskavatör olsun, yükleyiciler olsun yanında iş makinesi kazıcı yükleyici de yerli üreterek buradaki başarı çizgimizi her geçen sene yukarı çıkarmayı hedefliyoruz." ifadelerini kullandı.
Kaynak : Anadolu Ajansı
Sayın AKDENİZ hazır gelmişken alan satanı rica etsek?
150 bin alis,.130 bin satış para girişi var azda olsa
178 bin alış 149 bin satis
dağılım #TTRAK #matriks http://share.matriksdata.com/share.a...12292030100981
takas #TTRAK #matriks http://share.matriksdata.com/share.a...12292030548639
Çok teşekkürler sayın AKDENİZ
Yoğun oldunuzu biliyorum. O yüzden istemeye çekiniyorum. Bu öğlen hazır gelmişken isteyeyim dedim. Sağolun yine.
dağılım #TTRAK #matriks http://share.matriksdata.com/share.a...12301230318549
takas #TTRAK #matriks http://share.matriksdata.com/share.a...12301229598861
arkadaşlar pazartesi son çeyrek dolayısıyle 2020 yılı üretim ve satış rakamları açıklanacak sizce hisseye nasıl bir etkisi olur.