Teşekkürler sayın sevenhil. Emeğinize sağlık
Printable View
Teşekkürler sayın sevenhil. Emeğinize sağlık
web sitesinden alıntıdır. ürünlerimiz...
Orta Anadolu’nun sanayi ve ticaret merkezi Kayseri’de halka açık anonim şirket olarak kurulan ERBOSAN,Erciyas Boru Sanayi ve Ticaret A.Ş. dünyanın en son teknolojisi ile TSE ve uluslararası standartlarda dikişli, çelik, galvanizli ve siyah, su ve gaz boruları (3/8″ – 8″ arası ebatlarda); kare ve dikdörtgen kutu profiller (10xl0 mm -200×200 mm arası ebatlarda); sanayi boruları (Ø13 mm – Ø219.1 mm); alçak basınç kazan ve buhar boruları üretmektedir.
Yıldan yıla ERBOSAN iç pazar payını ve ihracat yaptığı ülke sayısını artırırken, üretim miktarını ve kapasitesini de yükseltmektedir. Coğrafi konumu ve müşteri odaklı üretimi sayesinde ERBOSAN değişik pazarların değişik ürün standartlarındaki taleplerini başarıyla karşılamakta, bu sayede üretiminin %50’den fazlasını Avrupa, Amerika, Ortadoğu ve Afrika’ya ihraç etmektedir.
faaliyet raporundan...
2020 yılı içerisinde ekonomilerdeki dalgalanma ve döviz kurlarında yaşanan oynaklığa karşı
döviz pozisyonumuzu ve finansal yapımızı güçlendirici faaliyetlerimiz devam etmiştir. Ekonomik faaliyetlerin azaldığı dönemde firmamız yatırım ve revizyon çalışmalarına ağırlık vermiştir.
Üretimin yavaşladığı dönemde makine ve teçhizat revizyon ve yatırım çalışmaları tamamlanmış, ayrıca çatı GES santrali yatırımı kararı alınarak yıl içerisinde montajı tamamlanmıştır.
Tamamı özkaynaklardan karşılanarak 2020 yılında 22.779.362 TL yatırım harcaması yapılmıştır.
erbos bilançosuna ciddi katkı sağlayan ürün ile ilgili detaylı bilgi bulamadım.
Çinko kalsin tesisimizde ise 2020 yılında dünya ekonomilerindeki yavaşlama ve düşen talep
sonucu artan işleme, üretim ve satış maliyetleri, hammadde yetersizliği gibi nedenlerle tesisin
zararını minimize etmek amacıyla üretim ve satış faaliyetlerimiz durdurularak tesis bakıma
alınmış ve düşük kapasite çalışılması kararı alınmıştır. Çinko kalsin tesisimizin düşük kapasite
ile faaliyetine devam etmesi bu bölümümüzdeki faaliyet ve karlılığımızı geçtiğimiz yıllara oranla olumsuz etkilemiştir.
Çinko kalsin ile ilgili erbos ne kadar bir kapasiteye sahip, yılda ne kadar satış yapmakta , ton yada nasıl bir birimle satılıyorsa, fiyatı nedir gibi teknik konularda bilgi verebilecek varsa şimdiden tesekkür ederiz. zira net bir bilgi bulamadım...
Sn. foton,
Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkürler. İnternetten gördüğüm kadarıyla 21 martta GES tamamlanmış ve şirketin elektrik enerjisi ihtiyacının %65'ini karşılayacakmış. Tabi elektrik maliyeti şirketin giderlerinin ne kadarlık bir kısmını kapsıyor bunu bilemiyoruz ama gayet güzel haber.
Teşekkürler,
Cınko üretimi senelik 50 mılyon ve kar oranı %20 sanırım daha oncekı falıyet raporlarında oyle hatırlıyorum. Emtiyanın artısı stoklar dan ekstra kar yazıyor demir işinden senelik %12 kar marjı vardı suan icin kar artısının sebebinin stok dan kaynaklı oldugu düşünüyorum 10 mılyon dovız pozisyonundan karı var
Emtiya da sureklı yukselıs olurken dovızdekı dalgalanma sebebi ile kar in kaynağını bulmak İcin sadece tahmin sonuc ta uzman degılım
Bölmeden önceki 25 li fiyatlardan itibaren aldım .
Maaliyet 7 civarı aldığım temettüler düşünce
5 TL maaliyeti var
Halen elimde torunlara bırakıyorum .
SM-N770F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
25 li fiyatlarda nerde temettü verdi?
MI 5 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Yıllara göre verdiği temettüler
Ve 4 Nisan 2019 daki bedelsiz aşağıdaki tablolarda mevcut
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...986891151a.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/202...42ecd62c04.jpg
SM-N770F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Üstadlarin üstadi Terzi beyden de bir Erbos bilanco yorumu alabilsek?
Acaba sürdürülebilir bir kar mi yoksa degilmi?
Saygilar efenim
31 Mart 2021 ve 31 Mart 2020 tarihlerinde sona eren dönemler itibariyle hasılat ve satışların maliyeti aşağıdaki
gibidir:
Hasılat ve Satışların Maliyeti 1 Ocak-
31 Mart 2021
1 Ocak-
31 Mart 2020
Boru ve Profil Satışları 162.147.143 107.269.984
Sac Satışları 39.562.653 12.203.994
Çinko Satışları 6.905.367 2.395.629
Diğer Satışlar 11.017.620 4.616.099
Net Satışlar 219.632.783 126.485.706
Satışların Maliyeti (167.625.322) (109.764.919)
Satılan Ticari Mal Maliyeti (1.526.735) (165.205)
Satılan Mamul Maliyeti (166.098.587) (109.599.714)
Brüt Kar/Zarar 52.007.461 16.720.787
Finansal raporlarda bagımsız denerim raporunda ayrıntılı gelir tablosu mevcut oradan daha ayrıntılı bilgi alabilir
Stokların etkısı buyuk emtıya nın yukselmesı kar da etkili oluyor emtıya da sabıt kalmasında daha net bir kar marjı bulunabilir ama suan emtıya da asırı yukselme mevcut
Emtıya da ki asırı düşüş olması durumunda kar marjı nın da düşecegı zarar yazması da mümkün gecen sene aynı donemde cınko nun asırı dusmesıyle 2 mılyon urerım yapmasına ragmen 2 mılyon zararla kapattı
Bu donem ise 6 mılyon uretım yapmasına ragmen 2 mılyon kar yazdı
ilk direnç bugün görüldü.. darısı diğerlerinin başına diyelim..
https://i.resm.im/U1D5e4V.JPG
dokunup biraz geri çekilmiş hocam.. inş. bayram sonrası hafta üzerine atmış oluruz..:)
https://i.resm.im/UQaLG3G.JPG
gün içi olası aşağı yönlü hareketlerde şahsım adına destek beklentim..
bol kazançlar..
https://i.resm.im/fHSsBNZ.JPG
Erken konuşmak istemiyorum ama bu endekse rağmen hisse taş gibi duruyor maşallah..
pazartesi 76 krs temettü var,
Garanti 60-70 arasi alan garanti 20 lira karla kademesiz veriyor))temiz kar
5 gün tatile donsuz girip malsiz girmeyiz:)
malda girmek istemeyenleri kenara alalim.
temettü ne zaman di? sn Arkadaşlar
Terki joe sen Dyoby da böyle bir temettü görsen Yaşar emmiyle barışırsın lakin hayatta böyle bir şeyi görmek mümkün olmadığından, Miami yolları dar, dar bana bakma benim Erbosan ım var diyorsan problemi çözmüşsün demektir
Halat tırmanmaya çalışıyorsun değil mi? ytd
ağamız üçtür 90 na vuruyor ama direkten dönüyor hep.. ne zaman ağlarala buluşacağız bakalım..