bak yaaa illa full dolara geçeyim diye fırsat veriyorlar...
Printable View
bak yaaa illa full dolara geçeyim diye fırsat veriyorlar...
Gösterge gün içi 26.10 görmüş yine.
BIST 85.446'dan döndü mü acaba? Zaman gösterecek ama döndüyse Ağustos ayındaki 84.654'e yakın bir değerden dönmüş olacak...
https://www.hurriyetemlak.com/istanb...ire/61943-2518 Bunlar dolandırıcı mı? Hisse.net reklamlarında çıkan Böyle bir fiyat mümkün müdür?
69 peşinat geri kalanı eld3n taksit diyor açıklamada
MI MAX cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
kesilikle katılıyorum. Kriz bu hükümet zamanında hiç yaşanmadı. Global krizden bahsetmiyorum. Bize has bizle alakalı olan kriz. 3 Seans mal satamayıp ekran karşısında boş boş oturduğumu çok iyi hatırlıyorum. Çünkü bütün kağıtlar tabandı. Genel müdürlükten kredili malları kapatmamız için ordinosuz malları direk tabana yolladığımız ama satamadığımız zamanlar. Umarım yaşanmaz. Ama gidişat inanılmaz kötü.
Hakikaten öyleymiş...
Benim de yaşantımın en kötü anısıdır.
9500 e Halkbank almıştım. Aldığım kadar da kredili ek alım yapmıştım.
Faizler şimdi gibi değil çok yüksekti. Her ay yüzde 10 civarında faiz ödüyorum.
6500 e kadar her seans alıcısız taban olmuştu.
Banka zorladığı ve teknik olarak birkaç ay sonrasında tüm paramı kaybedebileceğimden 7000 TL den kredili olanlar zararla satmıştım.
Çoooook uzun yıllar tutup ancak zararımı karşılayabilmiştim.
Borsa kumardır.
Hep kasa kazanır.
Asla girilmez.
Sn virtue bu ppfler de diger baslikta yazilan , oranlar gerek yujinin tablosundaki oranlar m.k oranlardir yani parami gunluk bir bankaya yatirsam ne alırimin karsiligi.misal dun fil fonu 24.77 getirmis ..tamam 100 bin lira bankada 24.77 ne getiriyor ...o dappfde yani bunu getirmis .. ..yani tefasa bakip oraya buraya bakip kafa karistirmaniza gerek yok ..21 mi 22 mi vs vs ..
tam olarak dogru bu evet.
Son 1 Ay Getirisi (ANL)
%1,820231 x 1.0588 x 12 : 23.127 yıllık brut oran mevduat eslenigi.COK DA İYİ DEGİL
14.5.2019 tcmb fonlama verileri:
Likidite açığı :64.5 milyar TL, ortalama fonlama faizi: %24.95
CDS
493 Düzeylerinde
İş Portföy Eurobond Borçlanma Araçları (Döviz) Fonu yıllıkta yüzde 37,34 getirmiş.
Ancak 6 aylık getirisi ise eksi 1,96.
Buradan çıkarılacak sonuç, bu çeşit eurobond fonlar krizin zirve yaptığı ve artık ekonomide düzelme beklenen dönemler öncesi alınmalıdır. Bakşa bir deyişle ekomomi daha da kötüleşirse veya TL bir nedenden dolayı değer kaybederse fon zarar ettirir.
Tersinde ise yani TL nin değerleneceğine inanılıyorsa diğer fonlardan daha iyi performans sağlar.
Bu yaklaşım bu şekli ile doğru mudur?
İstisnaları var mıdır?
Bende kare portföy eurobond fonu var 1.5 yıl önce almıştım %75lerde kâr..gerçi rakam pek büyük değil de yine de kar oranı iyi
Ve taaleri portföy da iyi yönetiyor
Doları önceden almış olacaksınız. Kriz zamanı faizler yükselmiş iken Eurobond alacaksınız. Mümkünse yurtdışından almak bu durumda daha avantajlı olabiliyor. Türkiyedeki banka/aracı kurum spread'i açmış olabiliyor aynı dolar/tl'deki gibi.
TL eğer azar zar değer kaybederse fon getirisi TL bazında olduğu için daha fazla kazandırır ancak bizde özellikle son 5 yılda TL hızla değer kaybettiği için güven azalıyor, cds ve faizler artıyor. Bu durumda fon, içindeki Eurobondların faizleri yükselip, fiyatları düştüğü için değer kaybediyor.
Eurobond fonunu alacak en iyi zaman ABD resesyonu olduğunda bana göre, çünkü panik sırasında faizler yükseliyor, ama sonrasında abd'nin faizleri indirmesi ve QE yapması gelişmekte olan ülkelerin Eurobondlarına yarıyor. Bu durumdaki tek olumsuzluk TL dolara karşı değer kazandığı için fon fiyatını az da olsa olumsuz etkilemesi. Ancak dolar bazlı düşünülürse getirinin en yüksek olduğu durum bu.
takasta %26'dan işlem geçmiş
ytd.
syg,
Amacınız TL bazında yüksek getiri elde etmekse eurobond fonu belki bunu sağlayabilir fakat bu tür fonları döviz bazında değerlendirmeniz daha doğru olur görüşündeyim. Tam olarak incelemedim fakat büyük bir ihtimalle dövizden gelen kur farkı kazancını tam olarak olarak yansıtamamıştır bu bir yıllık süreçte diye düşünüyorum. İş portföy fonlarına baktım az önce Yabancı borçlanma araçları fonu gördüm içerisinde yabancı ülke ve şirketlerin borçlanma araçlarını içeriyor. USD ile belirleniyor fiyatı haliyle elinizdeki USD ile alıyorsunuz. Yılbaşından bu yana USD bazında %3.02 getirmiş. Bir yıllık döviz mevduattan kazancına yakın getirisi var 5 buçuk aylık süreçte. Döviz bazında kazanç istiyorsanız bu tür fonları incelemelisiniz.