geçmişte yatırımcısı olduğum bu senedin tek marifeti temettusu...ama eğer iş bankası hazineye devrolursa ki oyle görünüyor, temettu olayı biter ve bu kagıt çöker demedi demeyin
Printable View
geçmişte yatırımcısı olduğum bu senedin tek marifeti temettusu...ama eğer iş bankası hazineye devrolursa ki oyle görünüyor, temettu olayı biter ve bu kagıt çöker demedi demeyin
Arkadaşlar sebep sonuç iliskisi ile korelasyonu karıştırıyorsunuz. Portföy değerini etkileyen faizlerdir. Doların yükselmesi ve faizlerin yükselmesi korelasyon olduğundan ayni anda olur siz doları görüyorsunuz dolardan sanıyorsunuz ama asıl sebep faizlerdir. (Doların etkisi çok az)
Bu durum ayni faizlerin artması enflasyona sebep olur demek gibi (40 sene önce bu soru yanıtlandı iktisat bilimi diyor ki faiz enflasyona sebep olmaz, enflasyon sonucu faizler artar) nedensellik ve korelasyon karıştırılmamalı.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
sana para mı verir bunlar yahu...kime vermiş
ben şu açıdan yaklaşıyorum: en iskontolu fiyatlardan toplamak şartıyla sermayenin %50sini burada tutmak. ve diğer %50sini mantılıklı bulduğunuz hisse senetlerinde paylaştırmak. aslında bir bakıma sermayenin %50sini koruma altına almak gibi. nakit akışıyla da portföyünüzün bu %50lilik kısmını beslemek. isyat temettü verimliliğini her yıl arttırma eğiliminde olan şeffaf, dürüst bir oluşum gerçekten. bu verimliliğini arttırmak adına portföy büyüklüğü küçülmesine engel olunamamış bu da ortada. az önce bir arkadaş en iyi iştiraklerden ismen hala yerinde demiş. nasıl yerinde yahu? 2016 sonrası hareketlerine bir bakın. nereden nereye gelmiş. 2011 Ocak 1.57 olan fiyat 2016 Mayıs 0,99 olmuş ve buradan çok güzel bir tepki vermiş ve 2.47 görmüş. peki bu 6 yıl boyunca yaşanan geri çekilmede ismen yatırımcıları ne düşünüyordu acaba? grafikleri de paylaşıyorum ki grafikler temettü arındırılmış grafiklerdir. https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...395a3506fe.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/201...c576707fc2.jpg
G3421 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
son devir haberleri ardından yaşanan iştiraklerde hareketleri kastetmiştim.. neyse konumuz işyat..yılda bir kez alım satım yapmak şartıyla.. temettü getirisinin alternatifi faiz olduğuna göre mevduat faizi arttıkça isyat ta kalma süresi azalır.. normalde sonbaharda isyatta pozisyon alma zamanıydı yalnız faizlerin geldiği noktada ezber bozuldu artık.. 80 kuruşdan aldık diyelim 18 kuruş temettü aldık 6 ay sonra... hadi bi 4 ay sonrada temettü eksilttiği fiyata geldi .. toplam 10 ay.. yani....
ben kendim 1 ekimde 80 kuruştan sattım faizdeyim çünkü cazip.. 5 ay sonra şubatın ortasında alırım bi hafta sonra temettü açıklanır.. oralarda ödemeye kadar 10 kademe yukardan satarım bana yeter tekrar faize dönerim..
65 kuruş maliyetim, 20 kuruş verse %30 yapar. Fena sayılmaz
sayın iberata iş bankası hisselerinin sadece yüzde 28 i hazineye devri söz konusu ,şayet devir işlemi gerçekleşirse banka devlet bankası statüsüne geçer yada geçmesinin önü açılır buda kağıdı uçurur, banka rahatlar yüklerinden kurtulur ,( yatırımcı açısından yerli, yabanci özellikle yabancı yatırımcı ) siyasi bir partinin helede yarını belli olmayan bir partinin adının geçtiği yerlere temkinli yaklaşır ( yatırımcı psikolojisi ).gelelim işyata işyat bir işbankası kurulusudur ancak işyat temettüsünü bankanın yapmış olduğu kardan dağıtmıyor ki sizin dediğiniz olsa temettü dağıtmasın. işyatın sermayesi belli o sermaye üzerinden ne kazanırsa dağıtıyor hatta kazanmasada dağıtıyor. tasfiye konusuna gelince olursa 1,4 lü seviyeler herkezi memnun eder ama tasfiye olucagını pek sanmıyorum ama olurda iş bankası gurup şirketleri içersinde birleştirme yapabilir ozamanda işyat- işmen birleşmesi gündeme gelebilir.
ortaklık payı 1 hafta içinde %11.4 dan %14.96 ya arttı, Yabancı menkul kıymet ise %66.79 dan %61 e azalttı. Acaba döviz yatırımını azaltıp Tl yatırımını mı arttırıyor. Mesela bistte hisse mi alıyor.
İyi tatiller.Arkadaşlar borsada eskiyim ama İŞYAT'da yeniyim.Geçen hafta İŞ hisselerindeki hareketlenme nedeniyle bu kağıdı seçdim ama pek ümit vadetmiyor herhalde.Kağıdın kıdemlisi arkadaşların görüşünü almak istedim.Yardımcı olursanız sevinirim.Sağlıkla kalın.
işbankası iştiraklerinin de Hazineye devri söz konusu ise İŞYAT nasıl etkilenir?
sayın pir özürdülüyorum haber varmış.
http://www.borsagundem.com/haber/12-...ilecek/1353842
18 ayda 20+30 toplam 50 kr temettü. mevduat %30 getirse 1.50 fiyatın altı uygun olur.
şimdi bazı kişilere 30 kr temettü yüksek gelebilir. şöyle bakalım. yılbaşında 1.50 varlık değeri oluşacak, eurobond faizleri %9, TL faizleri %26 olmuş durumda hiç bir şey yapmayıp tahvil bono da tutsalar parayı 40 kr hisse başı kar ederler. 30 kr temettü düşük bile.
kriz derinleşirse her şey çok farklı olur tabi.
özür dilemene gerek yok, doğru söylemişsin. iştiraklerin hazineye devri diye bir şey olamaz. eğer olursa buna devir değil, el koyma denir., böyle de bir şey gündemde yok. Bu haberde bahsedilen devrolacak işbankası hisselerine tekabul eden oranda iştiraklerin varlık fonuna devredilmesidir. yani işbank hisseleri devrolacak da sonra hazine bu hisselerden olan hakkı kadar iştirak hissesini varlık fonuna devredecek. doğmamış çocuğa don biçmek.
iştiraklerin devri filan bu söylemler dedikodu bile olsa hiç güzel şeyler değildir.
cuma günü 0,81 kademesinde alım 1 milyonun üstündeydi. bugün 0,80 kademesinde alım yine 1milyonu geçti. ama 400bin lot satışla kademe indiriyorlar. güzel topluyorlar.
bugün isgsy hareketli yine. hareket daha da iştahlanırsa, 0,82 bile satışa gelebilir.
0,80 kademesinde 1milyon 820bini aşkın net alım, 0,79 kademesinde ise 170bin civarı satış ile 0,79 kapattık. çok güzel oynuyorlar algılarla. oynasınlar bakalım.
Ne dersiniz sizce de mi topluyorlar, ben benzer hareketleri yıllar evvel petkim de de yaşadım, yani 7—8 yıl evvel. Sonunda petkim in geldiği rakamlar ortada. Ancak insan yine de emin olamıyor. Burada daha öncede topkadıklarını düşündüğümü yazdım ama işte elde net veri yok sadece düşünce
daha önce 2011-2016 yıllarındaki ismen hareketlerini örnek olarak dile getirmiştim burada. 1,51den 0,99a kadar geri çekilme ve daha sonraki 2li rakamlar. bugüne kadarsa hatrı sayılır temettü oranlarına sahip olmuş hep. isyat içinse zamanım ve sabrım var açıkçası. ilerleyen yıllarda temettü politikası gereği portföyü eritip 0,60 lı rakamların altını görmeyi göze alabilirler mi bilemem ama iştiraklerine sahip çıkma bağlamında iş gruba güveniyorum açıkçası. zamanı gelince kağıdı taşıyacaklardır. gelelim bügünlerdeki fiyat hareketlerine. alım yönlü çok hacimli bir yükseliş yaşadık. alımlar aşağı yönlü harekette bile çok güzeldi diyebiliriz. ama satışlar hacimli değil gibi gözüküyor. bekleyip göreceğiz. en kötü senaryoda temettümü alır iskontolu fiyatlardan da toplamaya devam ederim ben.
dünkü veri: 229,564,942.55 // 1.429427
güncel ver;: 230,881,443.29 // 1.437624
bu gidişle geçen seneyi devireceğiz gibi gözüküyor. eger yükseliş sene sonuna yada temettü zamanına kalırsa ben 2 yada daha fazla tavanla hızlı bir çıkışla yerini bulacağını düşünüyorum yeterki geçen seneyi devirsin.
serkan veriyi yorumlarsan sevinirim bir önceki raporla son gönderdiği raporu inceledim tahvillerde felan azalma var aslında bide sen bakarmısın nasıl yükseldik ?
ayrıca 31 Ekim vadeli dolar 5.95 ve bist30 121.5 kısa pozisyonlarını da karla kapatırlar umarım..
yabancı paylarına baktım 4,1 lerdan 1,9 lara gerilemiş ,heralde 2 kez yukarı yaptığında boşalttılar,sebebide hisse devrinin iştirakleride konu alması olsa gerek .yabancılar herşeyi önceden öğrenebiliyor
TEMETTÜ BEYANNAME SINIRI ( MİLLİYET GAZETESİNDEN ALINTIDIR ) :
2016 yılında elde ettiği işyeri kira gelirini beyan edecek on binlerce, belki de yüz binlerce vatandaş gibi, 2016 yılında kâr payı veya temettü geliri elde edenler de bu gelirlerini beyan ettiklerinde, vergi ödemeyecekleri gibi vergi iadesi alabilecek.
İşyeri kira gelirlerinde olduğu gibi, kâr payı ve temettü gelirinde de 2016 yılı için 30 bin TL’lik beyan sınırı var. Ayrıca kâr payı ve temettü gelirlerinin yarısı gelir vergisinden müstesna.
Buna göre, 2016 yılında elde ettiği temettü ve kâr payı tutarı 60 bin TL’yi aşmayanlar beyanname vermeyecek.
Aşanlar ise 25 Mart akşamına kadar bu gelirlerini beyan edecek. Ancak temettü ve kâr payını beyan edenlerin büyük çoğunluğu vergi ödemeyeceği gibi vergi iadesi alacak.
İade, 2016 yılında 60 bin TL ile 330 bin TL arasında kâr payı veya temettü geliri elde edenler için söz konusu olacak.
300bin civarı lotla bir alt kademe ha? hem de 0,80de 600bin civarı net alım varken? baravo[emoji122][emoji122][emoji122]
öncelikle hayırlı olsun aldıkların umarım kazancın bol olur ,ben dokunmadım bu sefer aldıklarıma geçen seneki gibi al sata girmedim yani anlıyacagın,nedeni 73 lerden beri topluyorum ordan aldıklarımı kaybetmek istemedim. 2019- da ozaman iyi bir temettü verir hadi hayırlısı ozaman. teşekkürler açıklaman için.