Epdk duzenlemesi de netlestigine göre, 2022 beklentilerini aciklamamak için bahane kalmadi artik.
SM-M515F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Printable View
Epdk duzenlemesi de netlestigine göre, 2022 beklentilerini aciklamamak için bahane kalmadi artik.
2 nısan mı genel kurul??
Genel kurul ve temettü olayı bir kaç güne açıklanır… kerkenez hocam Özbekistan’ın 2. Çeyrekte tam olarak faaliyete başlayacağını yazmış ama Taşkent b daha ticari satışlara bile başlamamış, diğer yerlerde de tam kapasite çalışmıyor. İlk çeyrek Göynük karını ikinci çeyrek Özbekistan dolduracak gibi görünüyor fazlasıyla
Son gelen epiaş duyurusu ile ptf Nisan için 2500 TL oldu sanırım.
Az önce Pınar hanımla konuştum. Biz beklentilerimizde Göynük için 1200 TL bekliyorduk dedi, Antalya ve Urfa için zaten olumlu bir gelişme bu son düzenleme dedi. Doğalgazdan 1 mw üretme maliyeti 1400 TL dedi. Yarın zam beklendiği için tavan 2500 ‘e çekilmiş dedi. Bakalım tahtacı yarın zam haberini fırsat bulup aşağıya verecek mi? Beklentiler için çalışıyoruz dedi hala…
Hala çalışıyorlarmiymış.
Şu gruptan birine versinler şu işi 2 günde açıklar [emoji28]
Her doğal gaz zammında bu yaşanacak herhalde.
Çok şükür şirket zamanında güzel atılımlar yaparak yurtdışında inanılmaz büyüme gerçekleştirmiş. Yoksa bu zamlar falan çok belimizi bükerdi.
BOFA 2 milyon satış yapınca açıkçası ben ilerisi için rahatladım.
Aksen için işlem hacmi çok yüksek. Sebep nedir acaba? BOFA nın satışları işlem hacminin onda biri gibi ancak
Venus Z10 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Yani artık 2022 beklentileri göndermek yerine ham ilk çeyrek bilanço rakamlarını yollasalar da biz hesap yapsak sene sonu için. Tamam konjonktür hergün değişiyorda bununda sonu yokki.
Sayın kerkenez nasılsınız uzun zaman oldu görüşemedik özelden. Dönermısın
Şirket son yıllarda finansal anlamda çok iyi hamleler yaptı, yapıyor ama iletişim ve yatırımcı dostu olmak adına hala çok çok geride. Bunları toplantıda , eğer genel kurul oruç ayında olmazsa genel kurulda, yüz yüze ileteceğim inşallah. İlk çeyrek bitti, daha beklentiler açıklanmadı. Kimse sizden nokta atışı beklenti istemiyor, şu şu şartlarda şu kadar bekliyoruz dersiniz olur biter. Zaten şartlar değiştimi yatırımcı ona göre değerlendirmesini yapar. Nedense tahta yapıcı da açıklamanın gecikeceğini vs biliyor. Şirket konusunda ciddi tek eleştirim bu.. Pınar hanım sağolsun bize yardımcı oluyor ama bu konuya yönetim kurulu karar verdiği için onun herhangi bir hükmü yok
Anladığım kadarıyla Antalya santrali 120MW ile ve Urfa santrali 50MW ile Sekonder Frekans Kontrolü mekanizmasına çalışıyor. Ve SFK fiyatları bugün 3600 lira seviyelerinde. Sistem bu sene çok aşırı yüklenip boşalabiliyor ve bu da fahiş fiyatlara yol açıyor.
SFK hizmetlerine bakınca da biraz karmaşık ama ülkede çeşitli doğalgaz santralleri(sadece onlar yapabiliyorlar anladığım kadarıyla) ortalama yüzde 10'luk kapasitelerini bu hizmete ayırarak santraller arası yüz dengesizliğini gideriyorlar diye anladım ben. Bayağı bir karlı gibi duruyor gibi bu fiyatlarla. Konu hakkında bilgili kişiler belki bir kaç satır paylaşırlar.
Şu an sanayicinin en büyük sorunu buymuş maliyetten ziyade. En büyük sorun bu olunca da en karlı da bu oluyor galiba.
Ek bilgi için:
https://www.enerjigunlugu.net/sanayi...nligi-116v.htm
3600 lira bugün için oluşan fiyat. Yanlış anlaşılmasın. Geçen sene 1. çeyrek megavat başı 78 lira olan hizmet bedeli bu sene ilk çeyrek 557 lira olmuş.
Sektörden bir arkadaşla konuştuğumda şu an daha karlı bir hizmet yok dedi. Ama tabiki küçük bir sektör.
Beklenen KAP geldi.
Şirket 2022 beklentilerini açıkladı.
https://twitter.com/idealdatahaber/s...pH3DCDdF-5aorw
mutavazi beklentıler bıle muthıs deılmı
Ah bırde temettu deseydın ya
Sabırla bekleyen yatırımcılara hayırlı olsun yeni beklentiler.
Kuru kaç hesaplamışlar acaba bu hesabi yaparken. Kurun yukselmesi bu beklentilerin yukarı yönlü revizyonunu gerektirir.
Tam bir defansif hisse oldu artik.
Şuanda fiyati 1 usd ye çok yaklaştı. Usd alacak olanları Aksen almaya ikna etsek mahcup olurmuyuz acep.[emoji848][emoji848]
Kaba bir hesap yaparsak. En basitinden,
2021 net kar/favok= %68
Aynı sekilde orantilarsak, 5.500 x 0.68 = 3.74 mlr tl net kar beklenebilir 2022 de.
Tabi bu kabataslak bir hesap. Ince detaylar yok.
Yıl içinde usd de ki artislar rakamlari pozitif yönde etkiler. Extra olarak gelebilecek yeni yatırım haberleride fiyata pozitif katki yapar.
Bu saaten sonra düşüşler guzel alim firsati olur bu hissede.
2022 için Hisse başına 3.2 ile 3.8 TL arası net kâr bekliyorum. 8 fk olsa 26-29 bandına gelir. Yeni yatırım gelirse 12 fk yapsak gerisini siz hesaplayın. Döviz arttıkça fvök daha da artacaktır. Şirket defansif şekilde beklentileri paylaşıyor. Tek yapmamız gereken sessizce sadece izlemek.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Temettu. Haberı de gelse harıka olur
Gecen sene genel kurul islemlerine iliskin aciklama Mart 29 da yapilmis. Bundan hareketle, bu seneki genel kurul islemleri ve olacaksa temettu ile ilgili karar da bu hafta icinde, olmadi en gec haftaya gelir gibi duruyor.
Let's see how it goes.
Umarım guzel bır temettu verır
Cok anlamadigim icin sormak isterim, son bilancoya gore akceleri falan dustukten sonra dagitilabilir net kar miktari ne kadar acaba?
Bilancoda gecmis yil karlari 900 milyon, net donem kari 1.6 milyar gorunuyor. Eger bunlari toplayip dagitilabilir kara ulasiliyorsa ( ki bilmiyorum yanlis olabilir) 2.4 milyar TL dagitilabilir karin %25 ini bile dagitsalar (0.6 milyar/1.2 milyar sermaye) brut 50 kurus temettu eder.
Temettü olayi çok önemli degil. Özellikle de bunun gibi surekli yatırım yapan büyüme sirketlerinin kaynaklarini temettü yerine yatirimlara yonlendirmesi hem şirket hem de yatırımcıları için daha hayırlı olur diye düşünüyorum.
hem temettü versin.. bu ilk olur. temettü için alıp unutan yatırımcıların da dikkatini çeker..
hem de yatırım yapsın. rüzgar eserken bir tane de ön protokol yapılan yerlerden bir anlaşma haberi gelse çok iyi olur..
özbekistan bitti. orası para basacak. şimdi yeni projeler gelirse o zaman ralli başlar diyebiliriz.
alarkoyu kaçırdım diyen çok. orada oluşacak büyük kar rakamı belki bir belki iki yıl için geçerli olacak. bizdeki rakamlar neredeyse 15-20 yıl dolar bazında garanti hale geldi. hem de artarak devam edecek. tahtayı hareket ettirmeyen grubun elinden mallar biraz alınırsa işte o zaman olayın rengi değişir.. ben bir hekts bir sasa performansı beklerim. eğer yıllık yatırımlarda hedeflenen miktarlar gerçekleşirse.
Kağıttaki baskı devam ediyor. Şirket hisse senediyle pek ilgilenmiyor sanki. Kopan kağıtların şirketleri sürekli atraksiyon yapıp, fiyatı yükseltme derdinde. Şirketin biraz ilgilenmesi lazım.
Bence baskı falan yok hissede. Baski var dediginiz hisse 1 yıl önce 6.15 tl, 2 yil önce 1.75 tl ymis. Şuanda da tarihi zirvesinde.
Daha ne olsun.
Beklenti güçlü tamam ama sağlıklı olan bu beklentiyi tavan tavan giderek kısa sürede değil zamana yayarak gerceklestirmesi. Inanin böylesi daha iyi.
daha once yazdigim gibi bende temettuye sicak bakmiyorum ancak twitterda paylasilan firma ile olan emaillesmelerde temettu konusu gundeme geldi, Pinar hanim temettunun gundemlerinde oldugunu soyledi (genel kurul karar verir diye de eklemisti) ve boylece ok yaydan cikti bir kere. Az cok bir temettu verecekler gibi duruyor.
Merhaba arkadaşlar.
Daha önce de yazmıştım, Aksen en güvendiğim hisse. Ara ara girip yorum yapıyorum.
Geçen 2021 ocak ve eylül ayında yaptığım yorumlar hala geçerli.
Aynen alıyorum. Kalan herkese bol kazançlar.
https://i.hizliresim.com/oivtjew.PNG
Bir de AKSEN müdavimi Neva91 vardı.
Umarım hala hissededir çıkmamıştır.