Tavan mıyız? :)
Printable View
Son dakika bankalara kim kıydı yahu, en az %2-3 düştü büyükleri:Sad:
Sadece 256 milyon ₺ hasılatı olan 159.6 milyon ₺ kar açıklayan ZRGYO'nun piyasa değeri 15.5 milyar ₺
Aynı rasyolar baz alınarak yapılacak emsal hesaplamada KLGYO'nun piyasa değeri (en az) 13 milyar ₺ olmalı. Hatırlatmak gerekir ki bu rakam 6 aylık finansal veriler için. 9 aylıklarda ayrıca hesaplamak gerekecek...YTD
Malları aldılar elimizden.1.20 lerde haftalarca surundurunce 1.30 /35 lerde sattık dayanamadik.Alanda kazansın.Ama sanki yola yeni çıktı gibi..
CPH1931 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Malı kaptırmak diye bir şey yoktur.. bakın dün 1.30 aldım 1.28 STOP oldum, dip dalgayı görünce 1.35 geri aldım şimdi tavan kapattı, terste kalmama rağmen hala kardayım. Yani özün sözü piyasaya karşı durmayın, hata yaptığınıza inanıyorsanız düzeltin. Benim düsturum para kaybetmemek üzerine kurulu, kazanç daha sonra gelir. Bence borsacı olarak rahat olmak lazım, ben şunu öğrendim hiç bir kağıt siz izin vermedikçe hiç bir yere sizsiz uçup kaçmaz. Ama stopsuz olursa bu işlerin sonu hüsran olabilir. YTD
STOP mahvolmanızı engelleyen bir SİGORTA poliçesidir.
Bende ayaklı borsadan beri mütevazı butcemle borsadayim.Benim ilk önerim şudur.Borsada kaybetmekte bir kar dir...Önemli olan sermaye erimesin.CPH1931 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Kaybetmemekte olacaktı [emoji779]
CPH1931 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Valla benim borsacılığımı daha evvel yazdım.Aylardır burdayım ,tek lot satmadım,daha da yolumuz baya uzun.Bu bilanço muhteşem gelecek,en güzeli bilanço öncesi hareket başladı,bilanço ile de şekil yaparlar,sonra bu bilanço muhteşem gelince 9 aylık bilanço beklentisi başlar,önümüzde isgyo ,sngyo,trgyo örnekleri de olunca insan umutlanıyor.Hayırlısı artık.
Bu çeyrekte KKM kârını gösterebilecek mi?
Alınan avanslarin ne kadarı hangi proje için alınmış?
Bu çeyrekte bitmiş projelerden tapu devirleri ne kadar olacak?
Bu soruların ne kadarını cevaplarsak kârı o kadar iyi tahmin edebiliriz
1.40-1.50 ciddi maliyet bölgesi, 1.35 aşılırsa çarşı karışır demiştim 1.50 hacimli aşılır 2 gün üzerinde kapanış olursa daha önce ihtimal verdiğim mega trend oluşabilir. 1.40-1.50 aralığında çok satış olur, tahtaya hakim olan grup alır geçer mi yoksa yıldırıp döker mi? Süreci bu belirleyecek. YTD
Sizin oyun planınız ne 1.4 1.5 arası satmak mı lazım beklemek mi.Diyelim ki bu aralıkta kağıdı sabit tuttular.1.4 altı stop olursunuz ondan eminim de :))))))))
KLGYO 1.40 stopladım. YTD
1.45 geçilmeden geri almam. Aradaki 5 kuruş sigortam. Tavan yapmış bir kağıt bu kadar gevşek açılmaz. YTD
Çok fazla karar,çok yorucu:))))))))))) Ama sizin gibi oyuncular her kağıda lazım.1.35 1.40 trade başarınızı kutlarım.Bizim gibiler için olay değişmez tavanda olsa bilançoyu görmeden tek lot satış yok taban da.Önemli olan kural.Aslında ikimiz de kendi kurallarımıza uyuyoruz.
Aslında laf aramızda ben bilanço sonrası da tek lot satmam,bilançonun çok muhteşem geleceğinden eminim,çok düşük bir olasılıkla sürpriz bir kötü bilanço yollarlarsa iki gün sonra tekrar bir analiz yaparım.Ama pek olasılık görmüyorum,bilanço gyo lar arasında en iyi bir iki bilançodan biri olacak.
Tavan olmuş bir kağıtda yüzde bir iki aşağı göstermeleri çok normal.Malum teknikçiler için önemli rakamlar var onları aşağı kırdıracaklar ki millet satsın.
Supertrend indikatörüne benzer bir trade tarzım var yani sattığını ya saatlik EMA 21 yüzde 2 civarı arttığında yerine koyarsın ( ki bu durumda yanıldığını kabul edersin) ya da saatlik EMA 21 yüzde 2 düştükten sonra EMA 21 i yeniden yukarı kestiğinde geri alım yaparsın. Bazen bu alım zamanı aylar geçse gerçekleşmez. Ben supertrende birebir bağlı işlem yapmıyorum ama ara ara bakarım, genelde tarzlarımız şablon gibi uyar. YTD
Arkadaşlar bu kağıt öğleden sonra tavana gidebilir.Sabahları spek uyurdu kırmızı olurdu ve düşük hacim olurdu,bugün ful mesaide,tarzı böyle sabah kağıdı ddüşük tutuyor genelde öğleden sonra patlama yaptırıyor,bilançoyu bence görün iki gün kaldı.
Borsada çok kağıt var neticede KLGYO olmazsa patlamaya hazır bir başkası var, klasik ifade geçerli, borsada fırsatlar bitmez kaçana üzülme, kar cebe yakışır ara ara realizasyon yapıp karı cebe atmayı unutma. YTD
Tamam da sn tahminci ben temel analize inanan ona göre yatırım yapan bir yatırımcıyım.Temeline inanarak para koyduğum bir kağıtda zararın önemi yoktur toplamaya devam ederim.Bir kağıda para koydum mu her şeyini aylarca inceler takip ederim,birden fazla kağıda bu şekilde yoğunlaşamam ki,bana sizin tarz uymaz,grafik ne derse desin temeline güvenmediğim hiç bir kağıtdan tek lot almam.
Bir kağıtla hesabım bazen haftalarca bazen aylarca bazen yıllarca bitmez.:)))))))))
Yılda iki kağıt bulsam bana fazlasıyla yeter,bu yılın kağıdı bu.Bence bu kağıtda isgyo,sngyo,trgyo gibi bir fırsat var.
1.40 KLGYO sattım 2.93 AKFGY ilave yaptım..
Günlükte AKFGY daha diri duruyor bakalım gün sonu nasıl olacak.. YTD
İki gün sonra bilançosu gelecek kağıtda bence bugün trade yapılmaz,size akıl öğretmek haddim değil sn tahminci,ama gelin benim tarzıma bu iki gün için saygı gösterin 1.40 dan alın gene lotlarınızı iki gün bekleyin:))))))) Tabi bu samimiyetimize istinaden bir öneri,tekraren söylüyorum aslında haddim değil,sizin bana gelin sn hkm 1.35 altı bugün stop koyun tavsiyenizi ben uygulamam o yüzden siz de bu tavsiyeme uymazsanız sizi çok ama çok iyi anlarım.Maksat muhabbbet olsun.
Gerçi ben 15 dakika gecikmeli görüyorum,şu an alış satış kaç,belki 1.4 altındayızdır.
Bilançolar yarın akşama kadar mı gelmek zorunda ,çarşamba akşamına kadar mı.10 ağustos deniyor da 10 ağustosa kadar mı yollanacak ,10 ağustos son gün mü anlamadım.Son gün 9 ağustos mu 10 ağustos mu.
sn hkm anlık
https://i.hizliresim.com/mfilkw5.png
Sağolun sn şekerli
Sn şekerli emin olun sizin de sn tahmincinin de kazancına çok ama çok seviniyorum.Ben istesem de sizler gibi olamam,siz de muhtemelen benim gibi olamazsınız,sizlerin kağıtda yaptıklarınız aslında benim gibi yatırımcılar için çok olumlu,speğin aşağı yukarı at koşturmasına izin vermiyorsunuz,bu çok iyi.Speğin maliyetini hep yukarı çekiyorsunuz.
Aklımdaki soru şu,bilanço trade ni niye yapmıyorsunuz,aylardır burda sn hissedar da ben de bilanço hakkında düşüncelerimizi yazıyoruz,benim aklıma göre bilanço trade i için beklemeniz lazım,yani bugün alıp bilançonun muhteşem geldiği günün akabindeki ilk seansta artık beklenti gerçekleşti ayağına yukardan çakmanız gerekmiyor mu.Hayır traderların mantığını anlamaya çalışıyorum da ondan,benim için malum hiç anlamadığım bir mevzu.Acaba bilanço kötü gelebilir olasılığını mı satın almak istemiyorsunuz.Aklıma tek cevap bu geliyor.
Ben dinamik karar veriyorum ne yapacağım belli olmaz belki de sizin yazdığınız gibi yaparım ama şu an kanaatim beklemek yönünde, bu tür tavsiyelere her zaman açığım hele sizden gelirse. Neticede özgür irademizle al sat kararı veriyoruz, kim ne derse desin. Bende krediniz çok hiç yanlış anlamam :)
Yok sn Dostum, gördüysen resimde zaten 45.000 lot ışıkta yeni alım olarak duruyor artık, Bu seferde seni dinledim ve bilançoyu bekleyeceğim, İnşallah birlikte kazanırız, nasılsa nakitim bol kalanıyla alsat yaparım artık:whistling:, Heyecan işte bu yaştan sonra başka ne olacak:cool:
Valla bu haftasonu geçmek bilmedi,doğru dürüst uyku uyumadım desem yeridir.Benim tarzımda bir oyuncu için bilanço hayati önemde,spek aşağı basmış yukarı basmış,taban olmuş tavan olmuş zerre umursamam,ama bilançoda sıkı kar gelmezse işte o zaman stres büyük demektir.Aylardır yanlış hesap yapmışız demektir.Neyse iki gün kaldı anlarız nedir ne değildir.