Bu hızla giderse ay sonu değil 7 çok başka rakkamlar görürüz maalesef
Günde 5 kuruş binmeye başladı.
Printable View
Altin fonlarinin iceriginde altina en paralel giden veya altin orani ( ne demekse**) yuksek olan hangisiydi onceki yazismalarda bulamadim*
SM-N920C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
nasıl MB toplantı zamanını beklemeden faiz indirdi ara toplantı yapıp faiz arttırılmalı
kur artısı ,cogu şirketleri batırır ,acil para bulunması lazım
Löp diye görünüyor mu arkadaşlar?
https://i.ibb.co/Pjbcf2H/Ekran-Al-nt-s-Dolar.jpg
Maalesef öyle.Yerli eurobond fonları için zor günler.
Kur artışı kısmen destek olacak bu fonlara
Valla içimden lanet olsun şu dolar kuruna diyerek, her 5 kuruşluk artışta kademeli alayım demeye başladım.
Bunun duracağına inancım kalmadı.Kalıcıda olursa eğer bu artış çok daha kötü.
Umarım yanılırım.Geleceğimiz gidiyor bu kur artışıyla.
1,5 ay önce TDG ve FIB almıştım; iyi ki almışım. Son olarak TLE almıştım, o da bugün hesaba geçti. Borsalar da toparlarsa güzel kâra geçeceğim.
VIX gene yükselmiş
+ 10 olmuş.
bu kalın çizgi sanıyorum öncekinden de kalın olacak
Ben bilmem arkadaşlar herkes farklı bir anlam yüklesin.
Dolara yatırım yapmam zaten.
Altıncıyım bilen bilir.
Bu da kötü konuşmuş.
Olumlu laf eden yok.
https://www.bloomberght.com/oaktreem...ulmedi-2251878
İnsallah olmaz ama sanki 2018 yılının Ağustos ayını tekrar yaşayacak gibi duruyoruz.Kur durmaksızın yükseliyor. Buna rağmen faizler ısrarla düşürülmeye devam ediyor.
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, tüm dünya merkez bankaları gibi koronavirüs salgının ekonomiye etkisini hafifletmek için yeni bir varlık alım programı açıkladı. Merkez Bankası'nın bankaları ve ihracatçı sektörleri rahatlatacak adımları içeren 5 maddelik parasal genişleme hamlesinin büyüklüğü ise belli değil ve ucu açık. Merkez Bankası'nın tahvil geri alımı, kısa çalışma ödeneği yükü artan İşsizlik Sigortası Fonu'nun tahvillerini alan bankalara yönelik alım programı ve reel sektöre direkt reeskont kredi desteği devreye girecek. Şubat 2020 verilerine göre İşsizlik Sigortası Fonu'nun menkul kıymet ve nakit fon varlığı 131.5 milyar lira seviyesinde.
Garanti Yatırım Araştırma ve Yatırım Danışmanlığı Koordinatörü Tufan Cömert, Merkez Bankası'nın APİ portföyünün alımının önünü açık bıraktığını ve gerektiği kadar likidite yaratırım diyerek ucu açık parasal genişleme sinyali verdiğini vurguladı.
https://www.dunya.com/finans/haberle...-haberi-466484
Likit fon 3. Seans satış işlemleri en fazla geri alışlar toplamı kadar olabilir.
bu ne??
Nüvüs dostum ABD'de çok pis petrol birikmiş:
ABD Ham Petrol Stokları: 13,834M
Beklenti: 3,997M
Önceki: 1,623M
AFT çok düşmez. Kur yükseldi, kapanışta da hafif toparlarsa nasdaq güzel olur.
Garanti mobilden 18:30’dan sonra yapılabiliyor ppf/kvba alım satımı!
fatih kardeşim, güzel ülkemin güzeller güzeli borsası, seni de mi kaybetti şimdi? xu100 -0,62 olsa da web üstadımızın asıl gösterge olarak kabul ettiği xtumy ise artı 0,26 oldu. gel sen, şu kararını gözden geçir. bu borsa hiç birimizde piskoloji bırakmadı ama sen daha profosyonelsin. mücadeleye devam et bence.
Arkadaşlar hayırlı akşamlar akbankın aes petrol fonu birim fiyat neye göre hesaplanıyor bilgi veren olursa devinirim şimdiden teşekkr ederim
Acc 0,89%
eıd 0,56%
fph -0,08%
gl1 -1,31%
gmr -0,24%
mac -0,75%
mps -1,27%
tcd -0,23%
tkf -0,11%
tte -2,85%
ydı -1,45%
Şant Manukyan'ın son maili petrol ETF'leri ile ilgili haliyle AES yatırımcısını ilgilendiriyor.
"Petrol "satın almanın" 2 yolu var. Biri ETF'leri kullanmak, bir kez daha hatırlatmak istiyorum altın (GLD) , gümüş (SLV) S&P (SPY) gibi varlıklara yatırım yapan ETF'ler fona giren parayı doğrudan varlığın kendisine yatırdığı ve bir takasta veya depoda koruduğu için fiyat hareketlerini bire bir yansıtır.*
Petrol gibi varlığın kendisinin saklanamadığı ETF'lerde (veya *2 , *3 ETFlerde matematiksel sorunlar var) vadeli piyasalar kullanılır. Bu ETF'lerin korelasyonu varlığın kendisi ile yüksek görülebilir ama performansı değişir. Örneğin petrol özelinde petrol eğrisi*contangoda ise ve hatta bu şiddetli ve kalıcı bir contango ise ETF'in yükselişte daha kötü performans göstermesi neredeyse garantidir.*
Diğer alternatif ise vadeli kontratları kullanmak. Ancak vol yüzünden kaldıraç *3 seviyesine düşmüş durumda ve bu enstruman ETF'lerde olduğu gibi "alıp atma" fırsatı vermediğinden para yönetimi çok dikkatli yapılmalı.*"