doviz tipi tahvillerde ciddi düşüş var
Printable View
TCD konusunda almayın demiştim ama çok kişi mart ayında başlayan yükselişe kapıldı oysa ocak ayından itibaren TCD'den çok sayıda yatırımcı ayrıldı. Yanlış hisselere yatırım yaptılar. Şu aralar MAC fonu ideal.
Bilmiyorum İranı ama bizde 10 gün sonra 2.dalga başlamış olur.
SNE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Çok enteresan GBC hala açıklanmadı
SNE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Üstat bu biraz da ne zaman alıp ne zaman sattığınızla da ilgili. Mesela son 1 ayda değişken fonlar içinde %12 ye yakın getirmiş TEFAS a göre. En yakın FID olmuş mesela o da %6, 2
3 aylık getiriye baktığınızda %9,7 lik getirisi ile en yakın rakibine %2,5 fark atmış. benim gördüğüm bu şekilde yanlış bakmadıysam.
Kimisi zararı göze alıp kol kesiyor kimisi uzun vade tutuyor, biraz da tercih meselesi. 1 yıllık %121 getirmiş en yakın rakibi %40 a yakın getirmiş.
Anlatmak istediğim alıp satma zamanına göre fondan getiri ya da zarar elde ediyorsunuz yani tek suçlu fon yöneticileri değil :)
bu eurobond fonlar ile ilgili arkadaşlar tecrübelerimizi paylaşabilirmiyiz..?
ıpv günlük getiri....0,0193 %
dbh günlük getiri... 1,6094 %
bu kadar fark nereden geliyor? içeriğinden tabide...
bu eurobond fonlar için NEYE DİKKAT EDECEZ?
21 MAYIS DİBİNDEN günümüze eurobond kazançları
DBH 3,3312
AKE 2,2125
YBE 1,9019
FPE 1,8523
GPA 1,5816
TPL 1,4418
FUB 1,3432
IPV 1,2221
TPE 0,9706
Bu FNO neden hep zarar yazıyor ya, deli etti beni. 25 gündür elimde tutuyorum daha 1 kuruş görmediğimiz gibi bir de üstüne üstlük ciddi zarar yazdı
Blcyt -%3,73. Günü böyle ciddi bir düşüşle kapatırsa EIB ciddi düşüş yaşayacak. Koca bir fonun getirisinin tek bir hissenin belirlemesi saçma olmuş.
Anlık blcyt 0.13 kapanışa +3.73 bile yapar bu hissede kademeler çok saçma .
Hisse geçen sene son iki dönem efsane bilanço açıklamıştı ve fiyatı aldı yürüdü. Son bilanço genel olarak güzel olsa da covid etkisinden kayaklı olarak eski bilançolar kadar iyi değil. İkinci çeyrek ise tekstilde ki durgunluk ve Adanada ki otelin kısmen kapalı olması sebebiyle daha kötü gelebilir. Hisse bunu fiyatlıyor.
Fonların gözdesi blcy saat 14.15 ile 15.10 arası büyük bir hareket yaşadı
Galiba yüklü bir satım ve peşinden alım oldu
Hala eksi olsada toparladı
Bakalım karanlık odadan nasıl çıkacak
MAC +%0,60 yapmış. İdare eder. 🥱
EIB kuzumuz yine eski günlerine döndü galiba, bugün artı yazmış. EIB için yeni fiyatımız: 0,065728
EIC kuzumuz da bugün artı yazmış. EIC kuzumuz için yeni fiyat: 0,020476
Bu ZPC iyice saçmalaya başladı, bugün de eksi yazmış salak fon. ZPC için yeni fiyatımız: 1,966928
12 gündür yükselen borsa yapmışlar.düzeltme bekleye bekleye 110 bine dayandı
Teşekkür ederim hocam, bugün fon yöneticisi ile konuştum, en az 6 ay boyunca fonda kalırsak zararımızın çıkacağını ve kar da edebileceğimizi söyledi. Çok aydınlattı beni maşallah, lan zaten biliyorum ben bunu. Sen bana neden 20 gündür düşüş yazdığını söyle [emoji36][emoji36][emoji36]
Amerikan borsalari -de..y dikkatli olunması gereken donemdeyiz
3.kez yazayimda..
5 haziran sonrasi pazartesi onemli gün
Yarin parçalı ay tutulmasi var
Diplerin tepe,tepelerin dibe gidecegi bir doneme girebiliriz
Tabi bu yazdiklarim yatirim tavsiyesi degildir..dilerseniz full hisseye girin dilerseniz full dolara dilerseniz full altina dilerseniz de NAKİT te kalın
Bist düşecekse düşsede şu ACC artı yazsa bari.
OPEC+ Üyeleri Arasındaki Anlaşmazlık Ham Petrol Fiyatlarını Aşağı Çekiyor
Son 3 ayın en yüksek seviyesini gören ham petrol varil fiyatları aşağı yönlü hareket etmeye başladı. https://wp.me/pamtHq-6T8
Zemin kayganlasti bayagi , ppf de yada vadelide kalmak ise hic hosuma gitmiyor , diger secenek ev arsa , Yapabile ticaret kaliyor
sayın hocam, ben bu fno ve eıb den geçen hafta sonu çıktığım için çok memnunum. Birçok gün sinir bozukluğu... gelemem ben bu duruma. Bu tür fonlardan beklenti ppf üstü mevduattan bir tık fazla olsun diyen garanti yatırımcı. BİST +2 yapmış sen zıfır hatta subzero...
son olarak fonların yıllık getirisine bakıp karar vermemeli...zira eıb bu gidişle yıllık %12-14 ve fno bu gidişle yıllıkta 11/12 arası getirisi olacak.
son derece doğru tespit etmişsiniz. Örneğin verilere göre ki üstad sayın yuji nin tablosuna bakılabilir. 140 gün önce alınmış tcd nin zararı çıkmadı ancak aynı fonu 85 gün önce alanın kazancı %45...
ancak doğru zamanlama veya ne kadar zaman bekleyeceğiniz, sinir katsayınız, acı eşiğiniz fon yatırımcısı olarak çok önemlidir.
Son olarak; paranızı pro yöneticilere teslim ettiğimiz için rahat olunmalı deniyor ya fonlar için... bir düşünmek gerek bence...
Doğuştan şanssız olduğunu düşünenler için burası tehlikelerle dolu.
BİST'te hâlâ düzeltme yok. Hisse fiyatları çok yüksek.
spk ceza yağdırdı
https://borsakafasi.com/spk-ceza-yagdirdi/
fon alırken
1- zamanlama çok önemli...(trend en iyi arkadaştır.giriş,çıkış yerleri iyi tespit etmek lazım.)
2-fonu kim yönetiyor..(favori fonlarımız olmalı))
3-uzun vade almalıyız........(.vade bizim gibi ülkede ne olmalı,tartışılır.ama yine de ......)
4-aylık fon dağılım içeriğini okumalı,takip etmeliyiz...izahnameyi de okumalıyız..
başka neler yapmalı?eksikleri yazalım,bilgi paylaştıkça çoğalır?
Bu arada dünden bu yana ABD 10 Yıllık faizi 15 baz puanı yakın yükseldİ..
Bu oranın artması hisse senedi piyasasında sıkıntı yaratır