Hafta sonu doğru strateji yapın .:)
kolay gelsin.
Printable View
Hafta sonu doğru strateji yapın .:)
kolay gelsin.
aralık ihraç tarihinden
is duman
nette bir merkez var :he:
https://i.hizliresim.com/k0rzfZ.jpg
Muhalefet şimdiden olası faiz arttırımı için eleştiri yapmaya başladı.
Anlaşılan arttırım olduğu zaman doz daha da artacak.
Ben 500 puan gibi beklenen bir arttırım yapılacağını sanmıyorum. Yapılırsa 200-300 gibi ara bir arttırım yapılıp, ileride tekrar değerlendirilecek denilip açık kapı bırakılabilir.
Ama dolar neredeyse 1 lira düştü. 200-300 puan yeterli gelir mi? Gelmezse V tipi bir hareket olur mu göreceğiz.
.................
bu açıklamadaki en azından ifadesi 2 türlü de yorumlanabilir...ya tam enflasyon kadar yani %12 gibi ya da bunun üstünde %13-14 gibi...
11.11.2020 14:23:51 Erdoğan: Faizlerin en azından enflasyon seviyesinde tutulma mecburiyeti bu konuda verdiğimiz mücadeleyi zora sokuyor
Dolar diyelim ki çarşambaya kadar 7,20- 7,40 aralığına düştü,sizce piyasa faiz arttırımı beklentisini 200-300 baz puana düşürür mü? Ve akabinde merkez 500 baz puan civarı faiz arttırırsa dolar ne olur?
55 alti dolar tasinmaz...
rekabetçi kur modunda yatırımı büyütenler var...
3 aydr yapılan iş kontratları var.. seviyor şu anda..
7.2 altında ihracat akımına kapılanlardan batanlar olur.. bayaği da olur..
benim gibi malzeme alanlar var.. zarar ciddi olur..
2018 ataktı..
bu trend geldi. herkes ayağını buna göre ayarladı..
7.5 altına izin verecklerini sanmıyorum..
neymiş acı reçeteleri görelim...
+faiz <7.2 acidan çok ballı reçte olur..
7.56 da 100 günlük desteği var. Altına verirler mi??
Ben sanmıyorum. 7.50 ilaveten psikolojik bir sınır da olabilir. Göreceğiz...
Sabah dolar bugün doji yapar mı demiştim. Yapacak gibi duruyor. Normalde trent dönüş işaretidir. Ama arkasından gelecek bar ile teyit almak lazım. Pazartesi yönü belli olur diye düşünüyorum.
İlaveten MB nın dolar ihtiyacı var. Burada çok para girişi var deniyor ama o açık borsaya bazı hisseler giren para ile kapanmayacak kadar fazla.
Faiz arttırımı kararı yeterli bulunmazsa ki istenilen enflasyon üstü bir arttırım.
Hükümet nasıl mutlu edecek bu adamları bilemiyorum.
Mi Note 10 Lite cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
200 gün olabilir hatta az sarka bilir
ABD'de teşvik paketi görüşmeleri durdu
Piyasaların 3 Kasım'da yapılan seçimler sonrası gelişme beklediği teşvik paketinden olumsuz haber geldi. Bloomberg'in haberine göre Beyaz Saray teşvik paketi görüşmelerinden çekildi.
gene cuma yine cuma
https://i.hizliresim.com/mni1lz.jpg
dolar topigine yazmistim daha once !kisa vadede MB politika faizini teb'in hosgeldin faizine esitlesin ! aciklama olarakta gerekirse ek tedbirler alinmasi yonunde kararli adimlar atmaktan cekinmeyiz tarzindan klise ifadeler kullansin usd 7.30-50 arasina konumlanir yil sonuna kadar
mrb viop da acemiyim sadece elimdeki hisseleri hedge etme amaçlı viop da short açıyorum fakat son trend beni terste bıraktı bankalar gitti benim kağıtlarda tık yok fakat viop da çok zararım oldu.strateji geliştirmeye çalışıyorum fikirlerinizi paylaşırsanız çok memnun olurum.
Iyi ya işte viopta ilk işleminde zarar ettiysen bir daha bulaşmazsın. Keh keh.
eğer elinizdeki hisseye güveniyorsanız, kendi sektöründen daha primli olacağını düşünüyorsanız aynı sektörden bir hisseyi shortlamak mantıklıdır... pegasus taşıyıp thyao shortlamak gibi yani.. böylece sektör riski almamış olursunuz... tabi burda da garanti yoktur, analiz hatalı ise thy pegasus'tan daha fazla da prim yapabilir... bu risk hep var...
Viop zor bir yer. Sağlam psikoloji lazım.
Ben bunu kaldırmaktan zorlandığım için sadece spotu korumak için endeks short açıyorum. Sürekli poz açmam
Yeni arkadaşların özellikle Viop dan uzak durmalarını tavsiye ederim.
Göründüğü kadar kolay değildir Viop. Yutar adamı.
Mi Note 10 Lite cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Bankalar ve pandemiden direk etkilenen kağıtlar oyunda yokken bu daha kolaydı aslında şimdi işler değişti.
https://i.hizliresim.com/uQBWLI.png
Dolar yorumun tutmadı diyen fındık , tarihine bak ne yazmışım.:)
7.47-7.20-6.80 beklediğim bantlar kısa ve orta vade.
aldığın hissenin sende çok sağlam bilgisi olması lazım ki,
u30 şortlayarak endeks riskinden kurtulasın.
lakin olay teknik görüntüyse, heç etmenin pek mantığı yok,
işlem hacmi yaparsın ama net kar olmaz.
benim gördüğüm endeks 30 da bir hareket var.
muhtemelen yılsonu da iyi bir rakamla biter.
ama senin hisse gitmiyorsa, belki hissende bir sorun vardır.
veya şişiktir, speği nakite geçip, diğer kağıtlara yelken açmıştır.
hasılı kelam, sağlam bilgi yoksa vadeli hesabını kapat ve üstüne beton dök. :he:
Ben beton dökeyim de bura da direk viop yatırım yapanlar var helal olsun onlardan bişey öğreniriz belki.
Pazartesi sabah diğer vade long açarsın..Piyasa yukarı giderse taşırsın..Bu arada spotta ralliye mecbur katılacak..Spot ve longların etkisiyle yukarı gidişte artı yazacaksın..Longlardan dolayı teminatta ödemezsin..Kafandaki seviye nerdeyse mesela bist 100..127 üstü 136 bin..piyasa da dönüş alameti başlayınca spotu ve longu kar al yapıp kapatacaksın..oralardan hemen elinde kalan zarar yazan şortlara extra jeton atıp ortalamayı yukarı çekeceksin piyasa düzeltme yaptığında onlardan da kurtulacaksın..Bu işler iyi giderse senaryosu..:oleyo: asla tavsiye değil..
Masada olan sorunları sıralasak
Covid salgını ve kapanmalar,
Cumhurbaşkanlığı sistemi,
AİHM kararları hala işleme konulmadi
AYM kararlari rafta,
S400,
Doğu Akdeniz,
Suriye,
Libya,
Azerbaycan,
İşten çıkarma yasak,
Şişen kredilerin geri dönüşü?