Akşam rüyamda hükümetin istifa ettiğini ve bununla birlikte TL nin çok değer kazandığını gördüm, hayır olsun inşallah..
Printable View
Akşam rüyamda hükümetin istifa ettiğini ve bununla birlikte TL nin çok değer kazandığını gördüm, hayır olsun inşallah..
Ayasofya kardeşim çok değerli bilgiler paylaşıyorsunuz acil şifalar versin Allah im
seçimler yaklaşıyor.
yerli otoyu her seçimde olduğu gibi bu seçimde de yollarda görürmüyüz ? :oleyo:
söylediklerimi 35 yaşından küçükler için yazıyorum burada.
üstü zaten bu zamana kadar anladıysa anlamıştır :he:
dedelerinize sorun akp nin bu zamana kadar ürettiği yerli otoları. :kahkah:
yanılıyorsunuz....Türkiyede üretilen yerli silahlar fiyat açısından daha önce ithal edilen muadillerine göre kat kat daha ucuzdur.....Bu sayede ek savunma bütçesi ayırmadan Türkiye silahlanmayı en üst düzeyde devam edebiliyor....Eğer yanılmıyorsam Türkiye şu anda silah alım satımında dış açık vermiyor.....Zaten bir çok projenin bitmesi ile birlikte 2022 den itibaren hızla dış ticaret fazlası vermeye başliyacak......
Birileri boşuna Aselsanı 5 yıldan beri ezip bıktırmıyor...Önümüzdeki 10 yıl boyunca BİST30 hisselerinde benim açık ara favori hissem Aselsan dır....Sadece Savunma teknolojilerinde değil enerji, medikal ve ulaştırm teknolojilerinde de kendinden epey söz ettirecek
Dış muadillerine göre ucuz olabilir, benim söylemek istediğim içerideki üretim maliyetinin çok çok üzerinde satışa sunulmasıyla ilgili...
Bununla ilgili çok fazla spekülasyon yapılıyor çünkü ve daha önce yapılan diğer işlerdeki örnekleri düşündüğünüzde bunun doğru olma olasılığı çok yüksek...
Yoksa elbette ki dışarıdakilere göre uygun olabilir, zaten İsrail ve ABD dronlarını kullanmamıza izin verseydi, halen bu alanda tam olarak ilerlemede sağlamamış olacaktık...
Acaba savaş uçak konusunda da böyle olabilir mi diye düşünmek istiyor insan ama o çokta mümkün değil, bu alanda motor üreten dünyada belli başlı iki firma var, biri UK diğeri ABD...
Diğer teknik donanımları da geliştirmek kolay değil...F35 bile kaç ülkenin bir araya gelmesiyle üretiliyor..(Kaldı ki bizim dronların motoru da yerli değil)
Artı daha tank motorunu bile yapabilecek durumda değiliz..
ASELSAN rekabetten uzak.
Yüksek fiyatla kamuyu kazıklıyor..
Bu iktidar bunu bildiğinden parasını zamanında ödemiyor.
Sivil teknolojiye aselsanı sokmamak lazım.
Özel şirketleri özendirmek lazım rekabet için
SNE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Artı bu dron konusunda tekel oluşturdular...Tekel hiçbir zaman iyi değildir...
Diğer iki firmayı biri devlete ait bir kurumdu adeta yok ettiler...Bilgi ve birikimi büyük oranda malum şirkete aktarıldığı söyleniyordu..
Diğeri ise Vestel'di... O da bu alanda belli bir noktaya gelmişti, fazla desteklenmedi, üstüne köstek olundu..
Yurt dışı ihalelerde bile özellikle damadın şirketi öne sürüldüğü vs. ortada dolaşan iddialar arasında...
Neyse önemli olan sonuçta bu alanda bir gelişme sağlandı...
Ama bunun nasıl sağlandığı da bence çok önemli bir detay..
Savunma urunleri yuksek teknoloji gerektirdigi icin kar marjlari yuksek olur. Cunku ARGE giderleri yuksektir.
Yuksek beygirli dizel motorlar ve jet motorlar isi uzun sure gerektiren sektorlerdir. Ama bu sektorlerde Turkiye cok hizli yol aliyor. Dron ve seyir fuzelerinde kullanilan bazi motor tipleri yerlilestirildi. Tumosan 4 tip dizel motor uzerinde calisiyor. 450 beygirlik motor yapildi. Tank motoruda yanilmiyorsam 2023 bitecek.
5.Nesil ucak projeside cok hizli ilerliyor. Havacilik sanayisinde Turkiyenin muhendislik alt yapisinin bu kadar iyi oldugunu bende bilmiyordum. Yeni ogrendim.
2030 yilina kadar siyasi irade destek vermeye devam ederse Turkiye havacilik dahil her alanda disa bagimliligi bitirir ve dunya savunma ihracatinda rahatlikla ilk 5 ulke arasina girer.
Eger bazi iddialar dogru ise el altinda gizlice surdurulen projelerde biterse 10 yila kadar Turkiye kitalar arasi fuze ve nukleer silah teknoloji sahibide olur diyolaa…ama dedigim gibi diyoolaa..:)
https://t.co/92ex8EXqhk?amp=1
Amaç nedir anlamak mümkün değil. Doların ateşine yeni benzin taşıyor durmaksızın
Teşekkürler Sn Ayasofya saç dökülmesi kardeşimin gitmediği doktor kalmadı kırmızı nokta şeklinde lekeler oldu stres kökenli erkek tipi egzama vs hepsini didiler her şeyi denedi durduramıyor tavsiyeniz var mı teşekkürler
Biotin, besinlerin enerjiye dönüştürülmesine yardımcı olan B kompleks vitaminidir. Cilt, saç, tırnak, göz, karaciğer, sinir sistemi sağlığı için çok faydalıdır; ayrıca kötü kolesterol ve kan şekerini düzenler. Embriyonik büyüme sürecinde hayati işlevleri olduğu için hamilelik sırasında alınması gereken başlıca vitamin desteklerinden biridir. Sigara kullanımı, yetersiz beslenme ve diyabet vücuttaki biotin seviyesini düşürebilir. Biotin eksikliği saç kaybına, tırnak kırılmasına, ciltte döküntülere, yüksek kolesterole ve kalp sağlığı sorunlarına yol açabilir. Biotin eksikliğinde depresyon, yorgunluk, halüsinasyon, kol ve bacaklarda karıncalanma gibi belirtiler gözlenebilir. Yumurta sarısı, karaciğer ve balık zengin biotin kaynaklarıdır. Biotin gıdalardan alabilir, ama bazı durumlarda takviyeler de gerekebilir. Biotin takviyeleri akne, egzama için faydalıdır, saç kaybını önler ve diyabet tedavisinde yardımcıdır.
Saçlar Neden Dökülür?
En önemli faktör bir çok hastalıkta olduğu gibi genetik problemdir. Ailenizde kellik problemi varsa sizinde bu sorun’a yatkınlığınız %95 oranında gelişmektedir. Geriye kalan %5’lik kesim ise hastalık, hormonel denge bozukluğu, ilaç kullanımı ve günlük hayatta yapılan hatalardan kaynaklanmaktadır.
DHT Hormonu ve Saç Dökülmesindeki Rolü
Yapılan araştırmalar sonucunda dünyada geçerli en etkin sebeplerden birisi DHT Hormonudur. DHT hormonu saç köklerinde yer alan hücrelere zarar vererek zamanla saçınızın kalitesiz, güçsüzleşmesi nedeniyle tüy haline gelip dökülmesine neden olur.
DHT Bloke Edilmelidir
Evet sorunu tespit ettiğimize göre bu sorunu bertaraf etme yada etkisiz hale getirmenin yolunu inceleyelim. DHT hormonunu bloke etmeden dünyada en çok kullanılan maddeleri aşağıdaki liste halinde belirteceğim.
Procapil
Finasteride
Minoxidil
Saw Palmetto
Saç dökülmesine karşı sprey yada tablet kullanacaksanız mutlaka yukarda belirttiğim bilimsel maddelerin alacağınız üründe olmasına ve miktarı önemlidir. Örnek bir üründe en az %3 – %5 procapil içermesi gerekir. Aksi halde çok düşük miktarlardaki karışım yeterli gelmeyecektir.
Teşekkürler BOSPOROS
Şimdilik pek bahsedilmiyor ama Almanya'daki seçimlerin sonuçları da önemli...
Merkel gitti...İyi kötü yine uzun yıllar dengeyi korumaya çalıştılar..
Yeni gelen iktidarla aynı ABD gibi olursa, ciddi anlamda sıkıntı yaşarız...
Gerçi onlar bizimkiler gibi değil oldukça pragmatisttir...Yine de önümüzde bir risk.
Rusya açıklamasını bu yönde okumak gerekir bence, o tarafa doğru bir yakınlaşma var..ve ABD ile ipler iyice kopacaktır..
Gerçi Rusya ile de ilişkiler çok iyi değil aslında, Suriye özellikle, İdlip...daha dün ciddi anlamda bombaladılar orayı..Ve Rusya dışişleri Türkiye'yi suçladı, anlaşmaya uyulmuyor diye...
Bir de Cumhurbaşkanının Ukrayna açıklaması var...
Dış politikada ciddi anlamda sıkıntılar var...
Bu durum dövizin daha fazla ateşlenmesini sağlayacak gibi...
Aynı zamanda Almanya seçimleri parite açısından da önemli bence...AB demek Almanya demek...Seçimler bu tür ülkelerde genel devlet politikalarını pek fazla etkilemez, ama piyasalar açısından kısa vadeli bir dalgalanma oluşturabilir diye düşünüyorum.
Burasi bakım güzellik sayfası olmuş ama ismi viop kalmış [emoji23][emoji23]
Yurtdışı keyifli açıldı ama hem SP500 hem DAX önemli dirençlerine geldiler. SP500 düşen kanalının dışına çıktı. Dax da geldi dokundu kanala. Buraları da geçerlerse olumlu hava iyice perçinlenir. Aksi takdirde satış dalgası gelir ve geri dönüşler başlar
SP500
https://www.tradingview.com/x/Kj5A5KfG/
DAX
https://www.tradingview.com/x/GHHVZbn0/
Günaydin arkadaşlar
yurt dışı pozitif olmasına rağmen
dolar şuan dırı duruyor
haftasonu kripto borsaları hesabından 9 tl başlıkları açılmıştı twitter da...bence oldukça sakin, gece de böyleydi...heyecan yatışmış gibi.
çeyrek kapanışları olduğu için, belki çeyreği fazla yüksekten kapamak istemiyorlardır...kurumsal alışı, bireysel satışı ile dengeleniyor olabilir.
Günaydın herkese..
Daha önce dediğimiz gibi dolar neden düşsün..
Saygılar sevgiler
M2101K9AG cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
gunaydın hayrlı bol yeşilliklı haftalar...diliyorum...
Vadeli çok güçlü açtı, ayrıca işlemler de yoğun. birileri iyi alım yapmış olabilir..döviz gün boyu sakin kalabilirse bugün iyi bir tepki oluşabilir bistte.
Doların yüksek tutulması DEVLET , EKONOMİ politikası..
dxy ile yurtdışı ile şunla bunla alakası yok.
Dolar yükseliyor ..Çünkü öyle işlerine geliyor yada öyle politika bellemişler..
Borsada özellikle viop da buna bakarak işlem yapılmaması lazım gelir..
Yani dolar yükselirken bi bakarsın adam borsayı da ralli ye kaldırmış..
Spot XU30 1486 üzerine atabildi kendi sanki açılışta. Üzerinde kapatırsa bir iki gün dip oluşumu oluyor diyebiliriz bence.
Bankaların kafasına vurdular. Haftasonu BoFA'nın bir raporu vardı. Türk CDS'leri ile Türk bankaları arasında korelasyon çok yüksek diye. CDS'ler yükselince bankalar düşüyor. Bugün de CDS'ler yükselişte
Bende benzer düşünmeye başladım.....Kuru yükselten hükümetin kendisi....MB elnde dolar yok.....Pandemi kaynaklı son iki yılda turizm sektöründe 60 milyar dolar gelirr kaybı var....Eldeki kısıtlı dövizinde ithal araba, teknolojik ürünler ve diğer ithal ürünlere gitmesini istemiyorlar......Yurt içi pazarlarda mal ve ürün yokluğu ve fiyatların uçma pahasına ihracata sonuna kadar kapıyı açık bırakmışlar.....Türk şirket ve bankların kısa vadeli pozisyonlarında döviz fazlası var....Halkta zaten yıllardır döviz toplamaya devam ediyor.....Herkes önlemini almış....Yani şu anda dövize bir hucum yok...Herkesin elinde dövizi var zaten ...
Birde Türk ekonomisnin %35 civarı kayıt dışı olduğunu varsayarsak resmi kayıtlara geçen döviz meblağı dışında ülkede yaklaşık %30 kadarda kayıt dışı döviz varlığını ekliyebiliriz......Elinde dövizi olmayan sadece MB dır.....Ülkede tek Döviz fakiri olan devlettir..
boğaları sabahtan ürkütmeyelim şöyle çayıra çimene yayılsınlar...
tamamen kendilerini güvende hissetrsinler tıka basa doysunlar öyle keseriz... :)
Ben MB ının da elinde döviz olduğunu ama bu paranın katar da emanet durduğunu..(şu kayıp 100 küsür milyar)
İhtiyaç duyulduğunda içeri sokulup borsa tahvil ve döviz cephesinde kontrollü işlemler yapıldığını düşünüyorum..
Dikkat edilirse hep tamm "şimdi bittik" denildiği anda gizli bir el oyuna girip bizi ipten alıyor..
Onun için o gördüğümüz unlu lerin bofa ların hepsinin katar üzerinden ülkeye sokulan yine bizim paramız olduğunu düşünüyorum..
Borsa tarafıda ağırlık ayarlamaları gibi minik ayarlamalar ile tutulmuş durumda..
Borsada bankalar ve bir kaç güzide holding , kuruluş falan dışında YABANCI kalmamış durumda..
Oralara gelecek satış da viop daki yada borsa genelindeki pozisyonlarına göre EREGL BIM TCELL gibi has badem yada badem sevdalısı bazı başka yan spekülatörlerin tahtalarındaki alımlarla karşılanıyor..
güzel senaryo.. holywood filmi senaryosu gibi.. ciddi potansiyel var.."money game" ismini koyabiliriz filme.. yalnız ben merak ediyorum "bizim paramız" derken.. kimin parası ?? Türk devleti muz cumhuriyeti devleti mi ki kendi parasını katar da tutuyor.."bizim paramız" açık bir ifade değil..
Cok ilginc bir tespit. Dusuncelerimiz bir cok noktada birbiri ile kesisiyor..….Beyaz Turkler, Biyikli Yabanci ve sonradan onlara benzeyen Anadolu Cakallarinin yurt disinda yaklasik 500 milyar dolar civari varliklari var….Yabanci yatirimci lafi isin hikaye kismi. Turkiye piyasalarinda uzun vadeli dongusel vurgunlar olur. 1999, 20003, 2009 ve simdi hazirlmakta olan 4.vurgun plan…
Borsada dip sureci tamamlanincaya kadar kuru hep yuksekte tutacaklarini dusunuyorum….. Koca is bankasi su anda pddd 0.30 FK 2.9 islem goruyor..…… tarihte boyle bir tablo gorulmemis, belkide bir dahada gorulmeyecektir.
Bu bu dip surecin bu yilin sonuna kadar devam ettireceklerini ve 2022 de siranin Biste gelecegini dusunuyorum.