evet işlem hatası :) hisse basına kar diyince oyle yaptım.
o zaman 2milyar kar gelsin :kahkah:
Printable View
evet işlem hatası :) hisse basına kar diyince oyle yaptım.
o zaman 2milyar kar gelsin :kahkah:
citi takasa mal gelmiş 1.773.058 lota çıktı..
bankof dün 21546 lot bugün 10bin üzeri lot artıda bunlarda gelirse 1.8m lot üzerine çıkacak ama yetmez az hızlanıp alsa..
satış bitmiyor ki az da yukardan mal alsa
mevcut piyasa değerini, son 4 çeyrekte elde ettiği net kar'a bölerek bulursunuz fk'yı.
gesan için şu şekilde;
2021-12 ---204 milyon
2022-3 ----- 70 milyon
2022-6-----140 milyon
2022-9---- 140 milyon
2022-12----
mevcutta son 4 dönemdeki karı 554 milyon. piyasa değeri 30 milyar. 30 milyar/554 milyon=fk. şu anda 57 fk ile işlem görüyor.
mesela son çeyrek 400 milyon net kar geleceğini varsayarsak 40 fk ya düşüyor.
500 geleceğini varsayarsak 35 fk ya düşüyor.
2023 sonu olur insallah. 2022 karini finansal giderler, yatirimlar tirpanladi diye dusunmek sanirim yanlis olmaz. Bilanco geldiginde gorecegiz, ancak F/K da duzelme ikinci ceyrege sarkar gibi.
Europower halka arzdan da ses yok. ki halka arz olur olmaz kisa surede F/K oldukca asagiya inmis olur.
Tahtaci piyasanin durumuna bagli olarak hisseyi asagi surmeyi deneyebilir, 2022 yillik bilanco sonrasi.
Bakalim sabir zorlamayi mi deneyecek, yoksa secime kadar ralli m?
Yukarida yazilanlar yatirim tavsiyesi degildir.
Şirketimiz, ENERJİSA' ya bağlı TOROSLAR ELEKTRİK DAĞITIM A.Ş.' den muhtelif sayıda ve özellikte PANO, TRAFO, HAVALI VE GAZLI HÜCRE-KÖŞK siparişi almıştır. Siparişlerin toplam bedeli vergiler hariç 1.605.940, -USD'dir. (Birmilyonaltıyüzbeşbindokuzyüzkırk, Amerikan Doları) (Güncel USD/TL kuru ile sipariş bedeli vergiler hariç 30.376.355, -TL'dir.)
Kamuoyu ve yatırımcılarımızın bilgilerine sunarız.
Saygılarımızla,
İş aldığında hissenin düşeceğini artık sokaktaki kediler bile biliyor
haydi fırtına kır zincirlerini artık...:cool:
Ucuzluk kısmı espri tabi de FK niye düşmesin... Pardon ya PD/DD rasyosu düşecek, benim demek istediğim oydu :) PD de DD de değişmeyecek ama hisse adedi 100 iken 300 bedelsiz verip 400'e çıkacak.. HBK dörde bölünecek, fiyat da dörde bölünecek... e gene olmadı :)))) bedelsizde bedelsiz oranında düşen şey neydi ya (fiyat dışında)... Tüpraş için yapmıştım o hesabı, dur bi bakiim neydi o düşen çarpan...
gönderin artık şu bilançoyu :rtfm:
forumda 8 kişi kalmış vay be :)
ve citi takası 1.8m lotun üzerinde..
az yukarı yapın birazda yukarıdan alsınlar..
Astor Gesanı nerdeyse 2 ye katladı.. Ya astorda ya da Gesanın durumunda bir anormallik var. Bakalım süreç nereye gidecek..
ekim 2022 den beri alan ilk 5 kurumun 4.7m lot almışlar ve maliyetleri 180 ile 218 lira arasında.. ortalama 200 desek %30 kar marjları var şuan..
5 ayda %30..
araba alsalardı %50 den fazla kazanırlardı. umarım enflasyona yedirmezler kendilerini :)
sabırla bekliyoruz :)
Çok sıktı. 263 ü geçse belki bişeyler olacak da...
Kemik gibi maşallah...
bu durum nereye evrilecek çok merak ediyorum zira gösterge olarak astor daha ucuz görünüyor. şu an 26 fk ile fiyatlıyor. biz bilanço sonrası fk mızı eritirsek güçlü bir hareket bizi bekliyor gibi çünkü astora göre daha iyi fk ile fiyatlayacağımızı düşünüyorum, bakalım.
Geçen sene 9 aylıkta net marjımız %7 idi, son çeyrekle beraber yıllık net marjımız %19a çıkmıştı. bu yıl ilk 9 ay net marjımız %14 bu rakam son çeyrekle beraber %25e çıksa mükemmel olur.
enerjilere bir haller oldu ne oldu doğalgaza güçlü indirim mi geldi :)
Çıkarken Astora uyma, ama inerken sürüklesin.😡
perşembe geldi gene bugun bi onay gelse artık fena olmaz...
bol kazançlar herkese..
yine bilanço gelmedi 13.03 son tarih gösteriyor ama bu kadar son güne bırakmaları da garip..
Fiyat yatayda kaldıkça güçlü bilanço beklentisi benim nazarımda zayıflıyor.
ama yapılan iş ciro yu merak ediyorum ...Işık tutması acısındam...
aksine yeotek kontrolmatik alfas bilançoları kötü gelmedi. ben olumsuz beklemiyorum.
sadece neden gelmediğini merak ediyorum.
sasa ve smrtg de gelmemiş hala bilançosu..
yatayda olmamızın sebebi şuan bilanço belirsizliği olabilir.
halka arz durumu da çok uzun sürdü ama bu adamlar akıllı astorun sogumasını bekleyeceklerdir.
citinin takası şuan 1.776.425 lota düşmüş akşam üzeri virmanlar biter güncelleriz.
ama bankoff takasında mal ilginçtir. virmanlanmayan mal var 18790 :) son iki gündür aldıkları ile bugün dahil 50.115 lot var :)
şu kısır döngüyü kırarsak iyi olur perşembe yüksel, bültende birşey olmayınca cuma hop eksi bu hafta son olur umarım.
en kötü bilançoyu artık cuma akşamı yollarlar.
Olumsuz bilanço beklentim yok.Sadece bu durgunluğu hayra yoramadım.Önceki bilançolarda bu kadar gecikmezdi.
Bu arada bu akşam da bedelsiz ya da arz gelmezse artık spk ya tepki vermek gerek.Bir ara gesan hissedarlarına eupwr arzında özel kota ayrılsın gibi saçma sapan bir istek için bile twitter da ses getirmiştik.Belki 1 hafta daha şans verilebilir.
bu tahtaları yöneten bir grup var.. halka arz bedelsiz gibi beklentileri hisse fiyatladı diye düşünürsek, üstüne o kadar yeni iş anlaşmalarına tepkisiz kaldığını görüyor isek bu grupların varlığı belli..
bugün smrtg ye 456milyonluk yeni iş kap geldi..
açıkçası bilançoyu bekliyorlar gibi düşünüyorum.
bilanço fiyatlaması yapmadık hala..
ama sıkıldım mı sıkıldım bende, gönderin bilançoyu bakalım neler olmuş bakalım. ilerisi için hedefler belirleyelim vs vs.
sıkılmak yok dostlar filmin esas heyecanlı yerleri sene sonu ve 2024 gibi gözukuyor ...