Dış piyasalar 29 ve 1'inde tatil
Bu yüzden 2'si oluyor
Printable View
Tefaş gidik bugün yine. Bu saat oldu hala birçok fon fiyatı gelmedi.
Bugün ac4 dışındaki bütün ppfler düşük geldi kendi ortalamalarına göre .t.repo oranı hepsinde oldukça yüksek noldu ki
Ha ha ha ha ha ha. Maraba televole.
https://youtu.be/WGb7Goghjko?feature=shared
Dzm yi tutan var mi
DAS döviz fonunda satış valörü T+1 yazıyor. Bugün satış girdim. pazartesi öğleden sonra hesaba geçmesi gerekirken 3 nisan çarşamba valörlü olarak talimat kabul ediyor. Yine ABD, avrupa paskalya felan mı var ? bizim ülkedeki doların avrupayla alakası nedir ?
Bazı fonlarin fiyatı yine yok
tefaşı kutlamak istiyorum. birkaç gündür yeni bir hizmet tarzına geçmişler. saat 9'dan sonra açıklanan fon değerlerini girmiyorlar. artık akşam üzeri falan mı giriliyor bilemiyorum ama bu durum, beş altı gündür falan böyle gibi. yapımda ve yayında emeği geçenlere ne kadar teşekkür etsek azdır. 21. yüzyıl vizyonunda böyle hizmet almak, mutlulukların en büyüğü olsa gerek.
Kurumlarda fiyatlar güncel
Fintables'tan da bakabilirsiniz orda da güncel: https://fintables.com/fonlar/KMF
Bu kurumlar da Tefaş'tan çekmiyor mu veriyi
Tefaş kendi verisini gösteremiyor
Tam bi skandal
Ben ppn sattım geçen gün 0.1885 yazıyor :vk:
az miktar ben de var, doları dzm, das ve krs olarak üçe böldüm, şimdilik en iyisi krs görünüyor, salı günü yüklü miktar euro elime geçecek onu ne yapacağımı düşünüyorum, euro ile alınacak az riskli pek alternatif yok gibi, elimde bir miktar tjt var ama o biraz riskli gibi.
https://twitter.com/yancep_tr/status...306833313?s=20
'' Fon yatırımcılarına bir haberimiz var! #Yancep'te fon sattığında valör gününde bakiyenin %80'i sabah kalan %20'si öğlen 14.30'dan sonra hesabına yatıyordu.
Bu sayede 13.30'daki valör saatini atlamadan ve gün kaybetmeden dönecek olan bakiyenin büyük bir bölümü ile yeni fon alış işlemini yapabiliyordun.
Bu oranları senin için güncelledik ve daha avantajlı hale getirdik!
Artık fon satışında valör gününde; Para piyasası fonlarının %99'u Diğer fonların %95'i hesabına sabah saatlerinde; kalan kısmı ise öğleden sonra yansıyor.
Bu sayede dönecek olan bakiyenin neredeyse tamamı ile gün kaybetmeden yeni alış işlemini yapabilirsin. Herkese iyi yatırımlar dileriz. ''
Sadece bilginiz olsun. Ne kadar guvenilir bilmiyorum. Ayrica tum fonlar var mi bilgim yok.
demokraside çare tükenmez. indirin vakıf bankın tradeonline uygulamasını. müşterisi olmak şart değil. varsayılan olarak takip ettiklerim diye sayfa olur. ayarlardan fonlar adını vereceğiniz yeni sayfa oluşturup istediğiniz fonları aratarak buraya ekleyin. özellikle saat 9 sonrası merak ettiğiniz fon varsa alarm kurup fon fiyatı gelir gelmez bakın. tefaşı da ne yaparsanız yapın artık.
birşey soracağım :)
elimdeki tüm yatırım fonlarına sabah 11 de satış verdim :he:
T+2 olanlar Salı günü mü satılacak, o gün kü fiyattan ?
Sn. raşit aydınlatmış. Hepsi değilde ; mesela para piyasası fonunda sabah açıklanan fiyattan satılır ve öğleden sonra saat 15 de hesaba para geçer. T+1 veya T+2 valörlülerde satış verdiğiniz günün ertesi sabah tefasta gördüğünüz fiyattan satılır.
MKK verilerine göre altın fonları sağlam eksi yemiş yine. Ben nereyi kaçırıyorum arkadaşlar? doların ve altının yükseldiği bir günde altın fonu nasıl bu kadar eksi yazabilir?
resmen spek tahtalara döndü bu fonlar. ilk fırsatta çıkıcam ppf'ye geçicem. azıcık aşım, ağrısız başım diyecem bu nedir ya? yerin dibine batsın doları da altını da. bir ileri, iki geri sürekli.
Ons artar, elinde altın olanlar kar realizasyonu için bist kıymetli madenler piyasasında satış yaparlar bu piyasada altının fiyatı düşer ve altın fonları ons yükselse de eksi yazar.
Bazende tersi olur.
Bir diğer etki de Ziraat bankası ve Vakıf Katılıma altın ithalatı için ek kota verilmesi oldu.
Ek kota gelince kıtlıktan dolayı suni olarak şişen bist altın fiyatı bist piyasasında gevşemeye başladı.
Bu fonlar için ons fiyatı ve dolar etkili olsa da fiyatı asıl belirleyen bist kıymetli madenler piyasası.
Altın ve gümüş fonlarını bist piyasasına göre hesap etme şartı olmamalı, ya da sadece ons ve döviz fiyatına göre hesap yapan fonlar olmalı.
Bist kıymetli madenler ve taşlar piyasası fiyatından bağımsız hesaplama yapan altın ya da gümüş fonu varmı bakmadım ama yok gibi, bu mecburiyeti kim niçin koydu anlamıyorum.
Serbest hisse senedi fonları var. A1 capital bayağı iyi orada. halka arz hisselerine yatırım yapmış.
Eğer anlık fiziki Altın Gümüş alıp satacaksan borsada GLDTR, ZGOLD, GMSTR kodlu hisseler var, bunları borsadan anlık hisse senedi gibi alıp satabiliyorsun, ve bunlar çoğu zaman piyasadaki gerçek altın/gümüş fiyatlarına epey yakınsıyor. Hisse gibi alıp satman hızlı olarak kar zarar etmeni mümkün kılıyor. Kar zarar alım satım noktana göre sana kalmış.
Buna karşın TEFAS Altın fonları, Gümüş fonları, uzun vade, yani en az 6 ay tutacaksan anlamlı. Daha kısa tutacaksan Altın Gümüş TEFAS fonlarına sakın bulaşma. Bunların hesaplaması farklı bir BİST kıymetli madenler piyasasına göre yapılıyor. Piyasadaki altın fiyatı ile günlülk uyuşmaz, ama uzun vadede benzer getiri sağlar.
Fiyat(TL/Kg)
28.03.2024 : 2.398.501,17
29.03.2024 : 2.451.669,01
Degisim orani : *%2,21 artış*
Fiyat(USD/Ons)
28.03.2024 : 2.293,45
29.03.2024 : 2.220,00
Degisim orani : %3,18 azalış*
Kıymetli Madenler ve Kıymetli Taşlar Piyasasında olusan Altin fiyatlamalari hatirladigim kadari ile icerigi kiymetli maden olan yani fiziki olan altin fonlari ons fiyatlamasina daha duyarli oluyorlar
SM-M526BR cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
2 adet rep verdim, tşklr :wave:
ııs %4.54
fya %1.02
ıjı %1.11
ıar %1.47