hangisi dostum hangisi 7
İris Cibre
@iriscibre
Tam 7 iş gününde rezerv kaybı 6,4 Milyar USD
KKM'den dönen ve piyasadan çıkan paranın büyük kısmının dövize yöneldiği ortada.
23 Şubat haftası sadece DTH artışı 1.5 Milyar USD
Eurobond yabancı çıkışı 300 Mio USD
FX'den çıkan yabancı, yastık altına giden ve şirket talebini toplayınca
MB, 6,4 lük oluvermiş
Hazirandan beri iyileşme 18 MLR USD'a düştü
Tepe noktasından bozulma 13 MLR usd ve yarısı 7 günde
Artık, algıyı, özellikle seçim öncesi, yönetemediklerini fark edip bir önlem alırlar diyorum...
Hani bir de TL değerlenince bir şey olmaz diyorlardı.
Demek ki halk için oluyormuş...
Yeni deprem yaşamış birilerine depreme dayanıksız bir konutta yer göstermek gibi bir şey. O insan orada güvenle oturabilir mi?
burgan 16bin sıfır faizli ek hesap veriyor....yıllıkta sıfır yazıyor...kullandım....başka kullanan varmı....geçen sefer aylık sıfırdı...şimdi yıllık sıfır....
%49 kiraz hesapta devam. Şu an için günlükte en iyisi bu sanırım
Zira yapılan SAHTEKARLIĞA HALK ARTIK İNANMIYOR.
Madem ki enflasyon yüzde 64 sen ne bok yemeye ÖSYM ÜCRETLERİNİ YÜZDE 300 ARTIRIYORSUN?
Belli ki kendi bile inanmıyorsun...
TL deki değerlenmeyi TV deki SAHTEKAR YORUMCULAR gibi yüzde 64 ile ölçersen başka çıkar, gerçek, yaşanan ile ölçersen ÇOK FARKLI ÇIKAR.
İstanbul'da enflasyon Şubat'ta aylık yüzde 4,07 arttı
İstanbul Ticaret Odası (İTO) verilerine göre İstanbul'da perakende fiyatlar 2024 Şubat ayında bir önceki aya göre yüzde 4,07, toptan fiyat hareketlerini yansıtan Toptan Eşya Fiyatları indeksi ise yüzde 4,64 oranında arttı.
Adamın biri ne diyordu seçilirsem MB kapatacam a.q...Arjantin miydi Venezuela mıydı ; deviasyonlar devam ederse bizde de bir sivri akıllı çıkıp böyle şeyler söyler mi :oleyo:
En para 181 güne %51 teklif etti gireyim mı girmeyeyim mı düşünüyorum
Teşekkürler sayın yolgider. Yıllık bileşiği net %55 i geçiyor dedi adam
https://m.patronlardunyasi.com/haber...tahmini/307902
Hsbc ye bak be tl mevduatçıya zengin olma fırsatı sunuyor koy parayı faize 2025 de çok daha fazla dolar al bu analizi yapanı tanımak isterdim
İŞbankası PPF aylık 3,85 getirmiş
Yıllık bileşiksiz 46 ediyor.
(Banka son bir aylık performansı derken bileşik mi hesap ediyor?)
Nkolayın yüzde 44 i artık çöp olmuş.
https://twitter.com/AtillaYesilada1/...HSkjqlyKw&s=19
Föş e de tl güzellemesi yapma görevi verilmiş her gün dolardan bir cacık olmaz tiviti var
Ddkkm ye verilen oranlar nasil su aralar? Vakif uc ay icin 36 ve bir miktar ek getiri dedi tahminimce yuzde 6 civarinda. Buna alternatif bir yer var mi yakin zamanlarda oran aldiginiz? Usd icin onerebileceginiz rekabetçi fon var mi?
Benim nikim İRONİ dir. Yazmaktan yoruldum. Sizlerde sormaktan yorulmadınız. Neyse canınız sağolsun
6 ay %3.5la bağlamıştım kasımda. Bir önceki 6 ay %12 küsurdü... Dönüşte bilmiyorum bağlar mıyım, bağlamaz mıyım... Yine keyifsiz günler yaşıyorum. Riskten uzaklaştım tefas fonlarında da. Ama tadı tuzu yok hiçbir şeyin yine. Ara ara böyle bir depresyona giriyor gibiyim
Tamam para da önemli de bilmiyorum artık, belki de çoluk çocuk olsa bir hareket olurdu da işte neyse
mesele ekonomi 4 gün önce
integral forex 2 gün önce
atilla yeşil ada 2 gün önce
çok videosu var. 2sini izledim.
Anladığım şu bu adam kuantum teorisi gibi her olasılığa bir senaryo yazıyor. Seç beğen al kullan. Her seçeneğe bir senaryo yazınca birisi tutuyor.
Yalnız son günlerde bir konu dikkatimi çekti. Bütçe açığı mevzusu bu konu ile ilgili iş yine emeklilik sistemine geliyor. X'te burcu aydın özdoğru paylaşmış. 2023 yılında çalışan sayısı 25.358 milyona düşerek yaklaşık 1 milyon azalırken emekli sayısı 2 milyon artarak 16.030 milyona çıkmış. Her ne kadar emekli maaşları tartışılsa da gelecek konumuz yine sosyal güvenlik sistemi olacak.
Üstüne deprem harcamaları ki attilla bey 100 milyar dolar taksit taksit bütçeden çıkacak diyor.
Birde üstüne kentsel dönüşüm konusu var ki büyük ihtimal bu ikinci konut vergisi bunu finanse etmek için çıkacak.
Sonuçta hükümet bir tercih yapacak. Ya vergi ile yoluna devam edecek, ya tasarrufla. Buda bizim TL'nin yolunu çizecek.
Benim yine orta vadeli planım yok. Dolayısıyla günlük takibe devam
https://burcuaydinozudogru.com/guncel-degerlendirmeler/
Ne yaparsan yap doları geçemiyorsun, kkm dönüşü kur farkı olacak bu ay.
SM-A525F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Nkolay %46 çok düşük hala+ 2 daha ver ppfleri bozalim
Şimşek: Seçimden sonra yabancı kaynak gelecek...
Bunun nedenini de açıklasaydın ya.
İstanbul u alırsanız mı gelecek?
Kur artmayacaksa, hükümet de değişmediğine göre yabancı seçim sonucunu neden bekler?
Ağır vergiler mi getireceksiniz?
Petroldeki ÖTV yi artıracaksınız.
TL değerlendikçe ithalat artmıyor mu?
TL değerlendikçe millet neden DDKKM sini TL ye geçirsin?
Yıl sonu Yüzde 36 lik enflasyona göre yüzde 50 faiz iyi demişsin.
Yüzde 50 faizi kim kime veriyor? Milletin 10 milyonluk mevduatı mı var?
Sadece 10 puan lık fark için bu kadar değerli olduğun inanılan TL ye doğru çözülme mantıklı bir beklenti mi?
Keşke Bloomberg deki sunucu bunları sorabilseydi...
Şimşek seçim öncesi "sözlü yönlendirme" mi yapmış oldu?
Yönlenen var mı?
El kaldırsın...
Dolar bu yabancı gelecek haberini pek tınlamadı gibi.
KKM neden icat olundu?
Vatandaş senin kötü ekonomi politikaların nedeniyle TL ye güvenini yitirmiş ve BİR ÖMÜR BOYU YEMEDEN İÇMEDEN GEZMEDEN YAPTIĞI BİRİKİMLERİNİ BİR GECEDE YOK EDİLDİĞİNİ HATIRLADIĞI için SANAL DOLAR olarak sunmuştunuz.
Şimdi ne değişti?
Sen dürüstsen neden KKM nin bitmesini istiyorsun?
Yani vatandaşın bankadaki parasını DEVALÜE ETMEYECEĞİN GARANTİSİNİ VEREBİLİYOR MUSUN?
Veremiyorsun ki KKM bitsin diyorsun.
Madem faiz KKM den veya dolardan daha fazla getiriyor, senin hükümetin için daha iyi bir şey değil mi? Vatandaş pasını KKM de tuttukça senin ödediğin faiz düşmüyor mu?
Bu da daha düşük faizle enflasyon a katkı değil mi?
SONUÇ: Sen dürüst değilsin.
TEK ÇARE: Ülke olarak Euro ya geçmek veya ona endeksli olduğunu açıklamak.
Yapabilir misin?
Yaparsan sınırsız para basamayacağın için seçimleri kaybedeceğini sen de biliyorsun...
Yaparsan, gelir adaletinin zenginler aleyhine bozulacağını sen de biliyorsun.
Yaparsan artık faiz değil üreten kazandıracak, bunu sen de istemiyorsun.
Erbakan yaşasa, sizi gidi faiz sevenler derdi.