"Coşmak" derken? Söz ettiğiniz nedir üstadım?
Printable View
abd borsaları coşar pazartesi...
israilin başarısını kutlarlar!
Irak'lı sünnilerde sevinmişler...nasrallaha
Beyrut Ortadoğu'nun Paris'iydi...
https://i.ibb.co/37nCcgw/i.png
Otobanları, konut kentleri vb...
Nasıl gidiyor ağalar bi selam verelim dedim
Selamlar Sn. Engrandmaster, yazmam zor ama okumaya çalışacağım özellikle sizi
İran, Mısır'da Arap Baharı'nı destekledi, ama Suriye'de karşısına dikildi. Hatta, Hizbullah'ı Esed rejimini korumak için sahaya bile sürdü. Sözde 'direniş ekseni'ni koruyacaktı. Hizbullah'ın elinde Suriye'de katledilen on binlerce insanın kanı var. Nasrallah öldü diye İdlib'de yapılan sevinç gösterilerinin sebebi ne zannediyorsunuz...
Şimdi hem İran hem Hizbullah bunun bedelini ödüyor.
Aşağılanıp duran, maskaraya çevrilen bir İran ve liderinin canı alınan bir Hizbullah!...
https://x.com/Zengingurkan/status/18...JBnXZga0Q&s=19
Fener Rum Patriği Erdoğan’ın Heybeliada Ruhban Okulunun açılması için talimat verdiğini açıkladı. ABD’nin Heybeliada Ruhban Okulunun açılması için baskı yaptığını biliyorduk. Erdoğan’ın bu baskılar teslim olduğu anlaşılıyor.
Batı Trakya Türk azınlığa Yunanistan her türlü baskıyı yapmaya devam ederken Heybeliada Ruhban okulunun yüksek okul olarak ancak YÖK’ten bağımsız olarak kurulması Ekümenik Patrikliğin kabul edilmesinin ilk adımıdır. Bundan sonra ki süreçte Rum vakıflarının birleşmesi, dışarıdan fon/kredi bulmaları ve vakıf gayrimenkulleri üzerinde tabii yandaş şirketlerin inşaatları başlayacaktır. İstiklal Harbimizin kazanımlarını kaybediyoruz
https://x.com/umitozdag/status/18399...FdWtV0H8g&s=19
(kendi düşüncem, Heybeliada Ruhban okulunun açılması doğru karar. Yunanistan da yetişeceğine din adamları, TR de yetişsin.)
SM-A336E cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Farklı şeyler, fark etmiyor..
Hırsızlığın suç olmaktan çıkarılması benzetmesi ile İnanç alanında değişik adımların atılması konusu asıl farklı şeyler..
Şeriatla yönetilen ülkelerde de hırsız, hırsızdır..
Aşırı dindarlar kadar, aşırı laiklerde tehlikeli olmaya başladı..! Heybeliada ya izin verilmesinden yol bulup, dergahlara izin verilmesi aşırı laiklerin korkulu rüyası..
İsteselerdi bunu 20 sene de yaparlardı..
Aslında sonunda her ikisi de bir yerde buluşur. Hizbullah, taliban ve aşırı laikler aynı..
En uçlar bir noktada birleşir...
dün sosyal medyada biryerde denk geldi (şimdi bulamam )
reyiz bir videoda
''imar planlarında, CAMİ yazan yerleri MABED olarak değiştirdik. bunu biz yaptık. orada ilerde havra açılabilir, kilise açılabilir...'' falan konuşuyorudu
deyoruz dayı deyoruz
BEYÜK HORTADOĞU PROCESİ :whistling:
herbişey sıra ile yavaş yavaş...
eskerlik 6 aya düşürülüyor...
1 milyonluk ordu, 500 bine düşürülüyor
ki
dört bir tarafımızda savaş olmayan yer yok
dinde.. laik ülke olmakta.
bireyi iyi veya güzel ahlaklı biri yapmaz.
hiç bir din insanı güzel ahlak sahibi yabmaz...dinler sana iyi biri ol der.
edindiğin bilgileri nasıl kullanacağın sana kalmıştır.
burada tonla viop yazısı makalesi fikirsel tartışması analizi bilmem neyi inciğinden cinciğine kadar okudun. çok iyi bir viopcu oldun mu ? milyar dolarlar kazanabildin mi ?
yok.
dinlerde .. insanı bireysel anlamda iyi biri yabmaz . istediğin kadar dinci minci cinci ol.
noktaaaa
bu şekilde kavramlar türetirsen.. suç işleyen herkesi dinsiz kabul etmen gerekir.
veya iyi biri olmayan her insanı.
:drunk:
tartışmayı ben başlatmadım direk konunun içinde buldum topici :he:
konuyla ilgili internette bulduğum bana en mantıklı gelen açıklama
laiklik fransız tarzı sekülerliktir.
sekülerlik dinleri devletten korur.
laiklik devleti dinlerden korur.
yani aşırısı olabilir...
şimdik buradaki yazıp çizenlerin en azından belli yaş ve zekası olmasını varsayarsak.
yukarıda belirttiğim üzere..
laiklik te .. insanı iyi veya ahlak sahibi yapmaz dememin nedeni bu.
laiklik ortalama bir terim olup.. bunun demokrasi ile birleştirmenle perçinleşir. ama ortalama şekilde.
yoksa bir toplum laik olur ve o toplum kopmle ataistlerden oluşabilmesi için .. yani kendi kafa ve zihniyetindeki aynı bireylerle aynı ülkede yaşıyor olman gerekirdi. yani böyle bir ülkeyi doğuştan yani doğduğun ülke şansa değil... seçme imkanın olur ve direk aynı kafa dengi insanların içine doğman gerekirdi.
böyle birşey olmayacağı için. ?
ortalama bir toplumda her inanca eşit şekilde davranacak bir ülke olabilirsin. bunuda laiklikle yapabilirsin.
bunun aşırısı olursa zaten laiklik tanımından çıkmış oluyorsun.
onun tanımı başka birşeydir ama adını bilmiyorum.. :)
arayan bulur tabi.
Türk toplumu zaten arab kültürünü istemediğini.. ve avrupa tarzı bir yönetim istediğini zaten belirteli neredeyse birkaç nesil oluyor.
bunu anlaman için çevrene bir bak..
arabaların tümü avrupa.. giyim avrupa tarzı..yaşam tarzları .. binalar.. konuşma.. vs vs vs.
....
bu güneş gibi ortada..
...
muhafazakar kesimin yönettiği bir ortamda bile bu böyle :)
demekki laiklik dine karşı değil. !!!
...
her ne kadar şimdiki yönetim .. eğitimin içine kadar herşeyi dinsel örüntülerle boğmaya çalışmasına rağmen bu böyle.
çünkü herşey ayan beyan ortada. :drunk:
Aşırı laikler dediğim,
Hizbullah'ı, talibanı görüldüğü yerde vurulması vaciptir, tarikatı.. Ülkemizde de bol miktarda mevcut..
Erdoğanı iktidara taşıyanlarda bunlar..
Örtülülerden başlayan zülmü unutmadık..
Ters tepti, aşırı laiklerin yer aldığı ordu kademesi komple temizlendi..
Çevik Bir, Çetin Doğan paşaların yatacak yeri yok.. Yaptıkları zulmün karşılığını da aldılar..
Bu laik tarikatta sorumlu.. Ülkeyi islamcılara teslim etmede..
Erdoğanın işini kolaylaştırdı. Bunu da yapan ordunun üst kademesi nin uyguladığı baskı..
Arkadaşlar bir sorum olacaktı, işten çıkış için kdem ve extra 600k net para toplamda1600k tazminat veriliyor 60k ile çalışmaya devam eder misiniz yoksa parayı alıp usdmi yaparsanız? Yaş 45 eytli maaş 25k
asker ve paşa olup... hemde ülkeyi yönetmesi..hemide darbe yabması..
hemide laik olması..
hemide demokrasiye inanması ... lalikliğe bağ...
:kahkah::kahkah:
yahu adam ülkeyi yönetiyor çocuklar abd eğitimli, torunlar londra tedrisatlı
ben ne anladım bu işten, sen yönettiğin ülkenin milli eğitimine güvenmiyorsan
sana güvenenlerin kendini bir değil bin kez sorgulaması lazım ama kapasite bu kadar
toruunları kindar nesil olarak londrada bir söylemde ya da eylemde bulundur bakalım nefret suçundan ne yapıyorlar adama gör..
lalikliğin L si anca varken bile bu böyle..
sırf bizdendir diyip içerdekileri çıkarır.. hak hukuk adalet yerin dibinde.. bunuda muhafazar diye kenndini tanımlayan yöneticiler ve onların cemaatleri. dine en çok kendilerinin zarar verdiğini bile bile..
sanki millet görmüyor bunları.
iki üç yobaz bunlara bişey demez.. gider atayizlere laf atar . en çok güldüğüm şeylerde bunlar :he:
yine sararız başa...
din demekki insanı güzel ehlak sahibi yabmıyormuş..
din derken.. tüm dinler..
:drunk:
Bana çare.. :notr: bir bilenden cevap rica ediyorum.
Ağırlıklı ortalama mı?
Alıntı:
Kapanış fiyatı mı?