Ulan 2 kademe alak dedik 10 kademe soktular...yuh be!
Printable View
Ulan 2 kademe alak dedik 10 kademe soktular...yuh be!
Bugünkü satış normal bir satış değil akşama veya yarın kokusu çıkar. Aklıma Rahmetli Zeki MÜREN'nin Eğitim Vakfı ve Mehmetçik vakfına bağışladığı hisseler vardı eğer borsada işlem gören tipse onlar olabilir. Nuh çimento'da eğitim vakfı elindeki hisseleri aynı şekilde satmıştı ama onlar borsada işlem gören tip olmadığı için merkezi kayıt kuruluşa kaydettirip öyle satış yapmışlardı. Patrondan hisse aldım diye haber gelebilir özellikle Ak yatırımdaki 208.000 lot
'' Yatırım Tavsiyesi Değildir ''
bugün oktay turkay diye birisi adına 289.662 lot kote edilmiş, belki bunlar satıldı.
bugün ne olmuş böyle bucıme . kim alıp sattı acaba.
https://i.hizliresim.com/odPrV7.jpg
https://i.hizliresim.com/zGvrM9.jpg
Bayram değil seyran değil Vakıf nerden çıktı...fabrika batmış yanmış gibi satıyor..
sadecev 5 kurum satmış :)
vakıf gerçektende sasırttı.
Şu gibi yazılar burada yayınlandıkça bize çok şey müstehak.Tamam Allah razı olsun gerçekleri yazmışsınız.Ancak karşınızdaki patron tam bir al.........Siz yazdıkça bize çok daha mal kilitleyecek bunlar.Mal milletten alamadıkları müddetçe bize mal kilitlemeye devam edecekler.Allah belalarını versin hemen her hafta azda olsa alıyorum.Bu senette bu tür yorumlar yayınlanmaya başladımı adamın ortak satışı hemen geliyor.Bize göre hisse diyoruz şu fiyatta olması gerekir.Tek yaz.Ver milletin eline.Karedeş büyük şehirde ,rakibi olmayan bir hisse diye yaz.Ver elimize.Sat bakalım ben ufak ufak almaya devam edeceğim.Beklerim.1-2 YIL DAHA.Nasıl olsa eninde sonunda istediğimiz yere gelecek.Yalnız şu 31-alış 31 satış kademelerinden vazgeç.Senin gibi zengin bir adama bu yakışmaz.Y.T.D.
o satan kişiye sormak lazım ,sen bu malları kaçtan aldında bu fiatlardan yüzbinlerce lot satıyorsun...
sağ cebinden sol cebine aktardı....işte sen satmasanda ben satıyorum izlenimi veriyorlar,bunların yatacak yerleri yok,toprak kabul etmeyecek bunları...gerçi tüm tahtalar böyle...onbinlerce küçük yatırımcının sermayesini *** ettiler...
küçüklerde para yok,tahtayı düşürenlerde para var onlarda alıcısı olmayan tahtalarda kendi kendilerine vererek aşağı çekiyorlar....
güzel ülkemin ve güzel insanlarının düştüğü hale bakın...yazıklar olsuuunnnn..
YTD
bugün oldukça ilginç işlemler olmuş ..?
bucım 3.54 % 7,57 - ve işlem hacmi oldukça yüksek
cemts 4.99 % 4.22 -
ekonominin durumu zaten bozuk söz etmeye bile gerek yok yatırımcı gündemi takip etmek zorunda..?
spek ve yönetim ortak hareket ediyor kanısındayım bu gibi zamanları iyi degerlendirirler ve degerlendiriyorlar..
bu gibi zamanlarda yatırımcı bir türlü öngörüde bulunamaz çünki satışlar genele yayılmış durumda 2008 kriz,i bile daha farklı bir durum var ortada 2008 sonrası ab ve abd piyasaya yüklü miktarda sıcak para aktardı burdan nemalanan ülkeler yatırıma ve üretime yönelirken bizler üçbeş yandaşa ve saray kurduk ve eldeki fab bir bir özelleştirme adına sattık 60 milyar $ elde edildi koca T.Ç dönemleri içinde 1923 ten 2003 yılına kadar toplam ülke borcu 129 milyar $ iken 16 yılda bunu 3 katlayıp 4.68 milyar $ çıkarttık
merkez bankasında 120 milyar $ rezev var diye övünürken şimdi 22 milyar $ düştügünü görüyoruz..
$ daha fazla yukarı gitmemesi için yapılan tl ve $ oprasiyonları budefa bist hisselerine satışı getirdi tl bulabilmek için..
buna istanbul seçimleri iptali veya yeniden yapılması kararı tuz biber oldu bugün açıklamaları okudugumda ysk kendini yok saymış durumda ..
gelelim BUCIM,e..?
%30 için 300 milyon $ teklif edilmiş diye bir fısıltı dolaşıyordu bu fısıltı haber ile bucimde sert satışlar olmaya başladı ve ensonda bugün nerdeyse %8 eksi kapattı..belkide son satışlar veya kapalı kapılar arkasında yapılan anlaşmalardan kaynaklı olabilir..
hiçbir zaman zarar açıklamayan bir şirket olan bucim için ne alaka demek lazım..
yine fısıltı haberi dogru kabul edersek BUCIM degeri yaklaşık 1 milyar $ denk geliyor ..?
1x6=6 milyar tl ederki sermayeye böldügümüzde hisse degeri 60 tl gelir..
ortada büyük bir pasta var fakat kimseye bir kaşık vermek istemeyen spek İT ve GÖKÇEN var ..
hisseyi satmayı hiç düşünmedim duruma görede alıma devam edecegim zarar varmı var satmadıgım sürece zarar sadece maliyette olacak elbet bunu ir karşılıgıda olacaktır:ortaklara bol şanslar:wave:
Her şey güzel mi olacak yoksa çok güzel mi olacak bilmem . Lakin yatırımcının durumu malum. Hissede bu fiyattan bile geri alım olmadığına göre bu işin faili malum. Hissede agresif satıcı olan vakıf yatırım bence emeklilik fonu.
Hiç kimse bu kadar alçakça kendi malını vermez.
61 milyon dolar.
Iptal edilmeseydi çed 120 milyon dolar kapasite artırımı yapacak olan bucim değil miydi.
Adam taşıdı taşıdı bu fiyattan mı , böyle bir piyasada malı çıktı.
Emeklilik fonundan mal gerçek sahibine geri döndü.
Bu emeklilik fonu na hem zarar ettirildi hem de eşşek gibi malı taşıtarak maliyet (paranın maliyeti) yükletildi.
Muhtemelen emeklilik fonunda kalan 1 500 000 lot mal da satılacaktır.
Bumalı kredili taşıyan olmayacağına göre başka satıcı da olmaz.
Operasyon tamamlanınca küçük yatırımcı uyanmadan fiyat itinayla yukarı çekilirken 3.5 tl den almayan 4 -5 tl den nasıl olsa hiç kimse almaz.
Dahası tekrar düşünce geri alabileceğini düşünüp satış yapan bile olabilir.böylelikle toplanabilecek tüm mal toplanır. Sonrasında mal gerçek sahibine kavuşunca operasyon başlar.
Hayırdır inşallah.
Ytd
Bir eğitimci olarak bu kadar zamandır bekliyoruz.Geçen hafta bir açıklama yaptılar.Şu kadar şirketimize teklif geldi diye.Araba param pul oldu.nereye kadar bu düşüş.Bütün samimiyetimle söylüyorum.2002 DEN BERİ ALIR SATARIM.Herkese her zaman söylerim.Borsanın en sağlam kağıdıdır diye.Ancak geçen hafta bir kardeşime tavsiye ettim.Şu hisse fiyatı bir günde yaklaşık %8 düşüyor.ne oluyor böyle bursa çimento.Geçenlerde yazılan satılacak teklifi yalanmıydı.Yalan haber yapanları paramızı pul edenleri allahım cezalandır.Lanet olsun böyle adamlara.Birde eğer dün satanı kimse atip etmesini istiyorum mali şubenin.Ş................. Dolara geçiş yapmak için satış yapmış olabilir.DAHA ÇOK YAZACAK ŞEY VAR.HER ŞEY İTİBARDIR.Y.T.D.
Her şey itibar bizler ne düşünüyoruz saygın dürüst itibarlı iş adamları uzun süredir (15 yıl) hisse elimde (ben flimin sonunu bekliyorum) bunlarda ne saygınlık ne dürüstlük nede itibar gördüm izledim (i.t ve Gökçen) bunlar üç kuruşa beş takla atacak çapsız ucuz kişiler her şey gönlünüzce olsun selametle
HANGİ ÇİMENTOYA BAKARSANIZ BAKIN HİÇBİRİ BENCE BUNDAN KARLI DEĞİL.Ancak ne oluyorda böyle 4500 lerde satılacak haberini yay kim yayıyorsa milletin eline ver.O harekette Allahtan ben almadım.Gel görki çimentolar içerisinde en değersiz hisselerden biri.Bize kibraca beklemek,sabretmek yakışır.Mükafatını sonra alırız.Hangi hisseye bakarsan bak aynı dert yanma.N eoluyoruz böyle.Y.T.D.
ortak heycanlanacak şuan bir durum yok BUCIM sadece bir çimento şirketi degil iştirakleri ile bir holding durumunda bu iştirakleride hesapla yapıldıgında yaklaşık 1,5 ila 2 milyar $ ederi var ki bursa çimento 1000 dönüm arazi içinde 278 dönüme kurulu fab bursa beton arazileri bucimden çok daha degerli durumda ve iştirakleri aşagıda :
ARES ÇİMENTO İNŞAAT SANAYİ VE TİCARET A.Ş. 599.995
BURSA BETON SANAYİ VE TİCARET A.Ş. 10.477.800
BURSA ÇİMENTO SANAYİ VE TİCARET A.Ş. 49.148,23
ÇEMTAŞ ÇELİK MAKİNE SANAYİ VE TİCARET A.Ş. 58.290.158,87
ÇİMENTO İNŞAAT SANAYİ VE TİCARET A.Ş. 49.993,12
RODA LİMAN DEPOLAMA VE LOJİSTİK İŞLETMELERİ A.Ş 31.525.000
TUNÇKÜL ÇİMENTO MİNERAL KAT.İNŞ.SAN.VE TİC.A.Ş. 600.000
bu iştiraklerde yeniden degerlendirme yapılmamış hali ..cemts,ta bir degerlendirme yaptılar 101 dönüm arazi için 160 milyon diye buraları iyi bilen birine sordugumda enaz 500 milyon eder dediler..
önceden yazmıştım cemts bitişik olan bir atıl durumda boş fab var ve 16 dönüm araziye İ.T 50 milyon tl tık para teklif yapmış adam yüzlerine bakmamış şadece bu fiat karşılıgı olarak bakıp hesaplama yapıldıgında 300 milyon tl ederi var ...bunun çok üzerinde oldugudur:bol şanslar
2015 yılında yönetim kurulu bir karar almışlardı ..?
15 madde...? boşuna konmadı dolaylı olarak hisseyi toplayabilmek için %5 altında olunca açıklama yapmak zorunda,da degiller..?
alsın satsınlar bu yatırıma kıssa vade olarak bakmadıgım için rakkamlar pekte önemli degil istedigi oyunu oynasınlar spek ve avanileri birgün herşey ederine mutlaka varacaktır..
arkadaşlar ne 1 milyar dolar piyasa değeri. abartmayalım, 1 milyar dolar a borsada kaç şirket var. büyük bankalar ve ereğli turkcell falan. tek bir çimento fabrikası nasıl o kadar etsin. çimsa akçansa nın bile çimsa nın 5 akçansa nın 3 fabrikası olmasına rağmen 750.000.000 tl den fiyatlanıyor yani nerdeyse 100.000.000 dolar.
unutmadan roda için biçilen fiat çok gülünç..:evil:
yine liman işleri ile ugraşan bir arakadaşı arayarak roda yeniden kurmak istesen neye mal olur verilen rakkam 300 milyon$ ki
%50 bucımin oldugu için enaz 150 milyon $ demek oluyor..
yukarıdaki fiat ne gözüküyor 31,5 milyon tl
adamlar sadece depolama alanı için 2 yıl önce 25 milyon eoru harcandı diye açıklama yapılmıştı..?
6.80 x 25 = 170 milyon tl yapar şu an sadece depolama alanı yeni bir vinç almışlardı fiatı şimdi aklımda kalmadı rakkamlar nasıl çok gülünç durumda kalıyor degilmi..:yes:
sizin hesabınızı gördüm. doğru. haklısınız ama borsada hisseler o şekilde fiyatlanmıyor ki. HALK GYO nun elindeki gayrimenkullerin ederi nerdeyse 3 milyar tl yi buluyor. projeler hariç. hisse 500-600 binden fiyatlanıyor. bu TARMAN ların sahibi olduğu ATAKULE GYO var. sadece avm si 300 milyon tl. arsalar şu bu 650 700 milyon tl yi buluyor ekspertiz değeri. hisse 200 milyon dan fiyatlanıyor.
4.70 ortalama vardı biraz
buralardan da alırım sıkıntı değil
malın değerli olduğu böyle kaypak kaypak aşağı çekişlerinden belli.
ramazan ramazan yazacak başka şeylerde var allah vurmuş bizde vurmayalım.
Dün tahtanın anasını belleyenler bugün ortada yoktu.yarın bakalım vakıf yatırım ve ıng kim göreceğiz.
BUCİM DE işlem hacmi her zman böyle olmuyor. dünkü işlem ile umarım buralarda artık dip çalışması yaparız.
biz alıma devam ederiz sıkıntı yok. üçer beşer alıyoruz gücümüz yettiğince.
Bizim büyük patron iyi borsacıdır.
Thy ve ekgyo dan 2010 yıllarında iyi para kazanmıştı.(agyo) parası ile.
3.50 den aldığı 2 yıl önceki ekgyo dan sağlam geçirdiler bu sefer.
Dahada girecek gibi görünüyor.
Alma mazlumun ahını çıkar aheste
iki gün önceki ciddi işlemlerden sonra takaslarda virmanlar nasıl oldu arkadaşlar. gören varsa paylaşabilir mi.
tahmin ettiğim gibi vakıf yatırım dan gelen satışlar emeklilik fonunun malı.
Zarar emeklilik fonuna yazdı.
640 000 lot mal maliyeti 5.5tl den az değil
o parayı emeklilik fonları kimin kararı ile sattı acaba bu fiyattan.
Tahtada yapılan satış şekli zaten malın şahsa ait olmadğını gösteryordu.
Birde kamu kurumundan yapılıyor bu alçak iş.ytd
Bir günde 700 000 lot tahtaya mal geliyor ve karşılanıyor. Bu işlem için hazırlık yapılmış zaten.
I tkendi hesabına almaz. Malı alan farklı kuruluşlardan muhtemelen bir kişidir. önce qnb,sonra oyak ensonunda ak yatırım aldı. Aynı tarz işlemlerle.i t nin adamıdır.
öyle olmasa 6 tl den alan it bu fiyattan almaz mı?
haklısın. kap a haber gönderse de 3-5 bin aldım diye. piyasadan resmi olarak belli lotu çektiğini de görsek.
cefaks müsait olduğu zaman takası paylaşabilir mi acaba.
https://i.hizliresim.com/WXAjGE.jpg
günlük pasta