Takma kafanı,kendi çalıp kendi oynuyor,arada iyi şeyler yazsa bile onlarıda unutturuyor,bu ülke için koca 2 alay şehit verdik,42-47 alay,Atatürkün kurtuluş savaşında öncü olan gönüllü alayı,tamamı Giresun Çepnilerinden oluşuyordu,çoğu erkeklerimiz şehit düştü,Giresunda erkek kalmadıydı neredeyse,dedem bile savaş yüzünden yaşımı 1 yaş küçük yazdırmış nüfusa,vatanın heryerinde bulunmuş,İzmirde 3 yunan konağı,Ankara kızılayda 30 dönüm tarla,Giresunda rumlardan kalma çoğu evler ve bunların hiçbirisini almamış ve onlarca bağış,toplamı ortalama 2.5 milyar dolar,daha öncede yazmıştım vs uzar.Güneydoğuda 4 sene görev yaptım,çeşitli aşiret guruplarından kürtler vardı,şeker gibi olanları,katı olanlar,ben bunlardan zarar görmedim,tabiki o 70 yıllarında idi,adamlar devamlı ezik yaşamış,katı olanları dış güçlerlen işbirliği yapmış,zaten bu Yavuz Sultan Selim zamnından beri vardı,Kürtlere o arka çıkmış,İran zulmünden kurtarıp Anadoluya yerleştirmiş,onların ileri gelenlerine aşiret reisliği vermiş İrana karşı kullanmış o yöre halkını,yani hep kullnılmışlar,Rus,Fransız,İngiliz,Arap vs,en sonda ABD,Avrupa kullanmış ve hala kullanıyorlar,bütün sebep politikalarımız,umut verilmiş arkadan vurulmuş,Ecevit çok uğraştı toprak reformu için,ama hayata geçiremedi baskı yüzünden,en büyük baskıyıda dışarısı ve işbirlikçileri yaptı,esasında onların soyuda Türklerden gelme,zamanlan devşirilmiş,eleştiri yapılırken doz kaçırılmamalı,bende özbe öz Türk soyuyum,Türkmenim,Çepniyim,ama en önemlisi İnsanım,mayamız bir,büyük bir milletiz biz,içimizde hertürlü etnik gurup olması normal,tabii vatanın bölünmesi için kışkırtılıp başa bela olmasıda iyi bir şey değil,eğer güçlü devletsen odak noktalarına karşı tavır alacaksınki,işte o zaman kötünün kökü kurutlur,zaten kışkırtan belli,esas onlara cephe alacaksın,oda yazdığım gibi güç dengen olmak kayıdı ile,maalesef bu durum Mendereslen son buldu,işte o yüzden bu durumlar meydana geldi,şimdiki esas tehlike 7 milyon Arabı vs gurupları,çoğuda potansiyel suçlu,sorumlusuda Menderesten daha kötü olan RTE.