Gmr 0.913
Nnf 0.083
Printable View
Gmr 0.913
Nnf 0.083
https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/916744
Arkadaşlar şuradaki pdf'nin 13-14-15-16. sayfalarında yazan performans ücretine göre örneğin; MAS'a 500.000 lira yatırmış olsak ve fon yıl sonunda %50 getiri sağlamış olsa ne kadarlık bir performans ücreti alınıyor? Ben pek anlayamadım anlayan birileri anlatırsa çok sevinirim.
Geçtiğimiz günlerde Aura Portföy'den Alper Bey ile görüştüm TLE ( yabancı eurobondlar taşıyor) fonu ile ilgili..
usdtry bazında reel getiri yaptığından dolayı daha önce de dikkatimi çekmişti. Bir çok husus konuştuk.
Ancak daha önce bilmediğim ve döviz bazlı fonlar için yeni bir şey öğrendim. Eğer bu fon, fonun sahibi kurumda hesap açılarak alınırsa, fiyatı dolar olarak açıklanıyormuş, Dolayısıyla %10 stopaj dolar fiyatı üzerinden alındığı için , tefaş üzerinden almaktan çok daha avantajlı oluyormuş.
Döviz bazlı fonlar için bu örnekten yola çıkarak başka diğer fonlarda da uygulanıyor olabilir.
Ben kişisel olarak tefaş üzerinden alınamayan fonları almıyor, sadece bir kamu bankası üzerinden kuruyorum tüm portföyümü.
Bir kuruma para aktarıp direk almak istemiyor, kurum riskini üstlenmiyorum.
Ancak bu, belki başka arkadaşların ilgisini çeker diye paylaşayım dedim. Belki başka döviz ile hesaplanan fonları için başka kurumalr da bu süreci uyguluyor olabilir.
Selamlar,