Milletin dilinde konkordato dolanıyor Tarık hc biraz daha açarmısın mevzuuyu
socar sayesinde biz yırtmadık mı
Printable View
Milletin dilinde konkordato dolanıyor Tarık hc biraz daha açarmısın mevzuuyu
socar sayesinde biz yırtmadık mı
Banka kredİ verİrken Şİrketİn malİ durum nakİt akiŞi ve temİnat yapisina bakar
İlk İkİsİ petkİmde zaten kÖtÜ
socar tÜm kredİlere garantÖr olduĞundan kredİ akiŞi kesİlmİyor bu sebeple konkordato olma Şansi yok korkmayin
sadece rİsk fazla olduĞundan pİyasadan daha yÜksek faİzle borÇlaniyor
Şu durumda baŞka bİr fİrma olsa bÜyÜk İhtİmal kredİ akiŞi kesİlİrdİ bedellİ yapmaya yada zorlanirdi
parasi yoksada konkordato gİrerdİ
konkordato alacakliyida koruyor
Şİrketlerde borÇ vadelerİ İle alacak vadelerİ uyuŞmuyor
borÇ kisa vade ama alacak varlik uzun vadede
İŞte bu uyumsuzluĞu gİdermek İÇİn konkordato bİr yol
banka devlet hacİz yapamiyor mali alamiyor
sana zaman kazandiriyor o ara stoĞu erİt varlik sat borÇ alacak arasindakİ olumsuz farki kapat
212 milyon dolarlık kredi ödemesi bugün gerçekleştirilmiş
Açıklama
Şirketimizin 31.01.2025 tarihli özel durum açıklamasında belirtilen refinansman işlemi kapsamında, kredi alan sıfatıyla bağlı ortaklığımız Petlim Limancılık Ticaret A.Ş.’nin AKBANK ile 2015 yılında imzaladığı ve Şirketimizin garantör olduğu 212 milyon ABD Doları tutarlı kredi sözleşmesinin gönüllü erken ödeme hükümleri tahtında sonlandırılmasına ilişkin anlaşmalar imzalanmış ve bu doğrultuda anılan kredi sözleşmesi tahtında kullanılan kredinin bakiye tutarının AKBANK’a geri ödemesi bugün itibarıyla gerçekleştirilmiştir.
Şimdi bu durumda 2015 de çekilen kredi ödenmiş oldu, sadece borc olarak bu sene çekilen 140 milyon dolarlık kredi borcumuz mu kaldı Tarık hc
Petkim'in iştiraki Petlim Limancılık ve Akbank arasında geçen hafta 212 milyon dolarlık kredi sözleşmesi imzaladığını aktaran Yavuz, Akbank'tan alınan kredinin ilk 3 yılının geri ödemesiz 13 yıl vadeli olduğunu da belirtti.
yani kredinin vadesi 2029 yılıydı
ozaman faiz vs bedavaya krediydi
şimdi bayağı pahalı güya petkim erken kapatmak istemiş :) akbanka acımışlar çok ucuza kredi almıştık akbank zarar ediyor dayanamadık %9 faile usd kredi kulandık diyorlar
220 kullanmışlar 2015 de 10 senede petlim 80 milyon usd ödeyebilmiş :) geri kalan 140 refinanse edilmiş
Endekise nazaran bugün oldukca iyi duruyor, normalde endekis bu kadar düştüğünde eksi2 yi yapıştırmıştı
Agalar
Centim centim cenaltı
Saydım baktım onaltı
İnanmazsan sende say
Onaltıdır onaltı
Diyip taktayı 16 altına salmıyacaklar ellam
https://youtu.be/H_wcZMQQolA
Ferdi Baba dan gelsin.. anlamı olmaz.. ytd