14,30 bono oranı yüzde 10 sotopaj 14,30*0,90=12,87 net
12,87 nete gelecek mevduat stopaj yüzde 15 (15,15*0,85=12,87) olmuyor mu
ben mi yanlış yapıyorum !!!!!
Printable View
Şu an 14 üstü veren bankalar hangileri arkadaşlar?
Finans Private de değişilik yok
400000₺ 13,95
500000$ 3,80
Akbank ayni rakamlar için
13 ve 3,25 verdi
İng ise 3,75 ve 13,75
ICBC iyice moka sardı
‘Faiz lobisinin de faizlerin de üzerine gitmekte kararlıyız’ diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, gelecek hafta Başbakan Yıldırım ve bakanlar ile kamu banka yöneticilerinin bir araya geleceğini söyledi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Katar dönüşü uçakta aralarında Gazete Habertürk Ankara Temsilcisi Bülent Aydemir'in de bulunduğu gazetecilerin sorularını yanıtlarken, yüksek faiz eleştirisinde bulundu. Enflasyonun faizle doğru orantılı olduğunu belirten Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Enflasyonla faiz arasındaki ilişki sebep netice ilişkisidir. Sebep faizdir, netice enflasyondur. Bugüne kadar bu dediğim de hep çıkmıştır. Bugün de aynı tezi savunuyorum. Faiz yükseldikçe enflasyon yükselecektir; asla düşmeyecektir. Ama ne yazık ki biz bunu ilgili arkadaşlara anlatamıyoruz. Hepsi ‘Ben bankayım, daha yüksek kâr nasıl elde edeceğim ona bakarım’ diyor. Faizi yükselterek kendi kârını artırmanın gayreti içerisinde ama öbür tarafta enflasyon milleti, vatandaşı inim inim inletiyor. Onun umurunda değil. Şu anda maalesef bu süreç hâlâ devam ediyor.†“Belki önümüzdeki hafta Sayın Başbakan, ilgili bakanlar, bazı devlet bankaları bir araya gelmek suretiyle bu konuyu müzakere edip çok kararlı adım atıp bu faiz lobisinin de bu faizlerin de üzerine gitmekte kararlıyız†diyen Erdoğan şöyle devam etti:
‘BAŞARMALIYIZ’
“Faiz lobisinin üzerine gidilmezse ne olur? Birincisi, enflasyon aşağıya çekilemez, ikincisi yatırımlar artmaz, üçüncü olarak da istihdam artmaz. Ama biz bunu halledersek, enflasyon düşecektir, yatırım artacaktır, istihdam artacaktır. Bu işi başarmamız lazım.â€
enflasyon düşmeyecek benzin artacak fed faiz arttıracak enflasyonu indirmek için faiz arttırmak lazım ama beton var ! faiz inerse enflasyon iner benzin zammı da otomatik :yahoo:
Enflasyon inim inim inletiyor
Reis Suçluyu Hemencikte Buldu:" FAİZ LOBİSİ "
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Enflasyon milleti inim inim inletiyor. Faiz lobisinin üzerine gitmekte kararlıyız. Faiz yükseldikçe enflasyon asla düşmeyecektir†dedi.Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Enflasyon milleti inim inim inletiyor. Faiz lobisinin üzerine gitmekte kararlıyız. Faiz yükseldikçe enflasyon asla düşmeyecektir†dedi.
http://www.sozcu.com.tr/2017/ekonomi...tiyor-2094037/
Şu söylediğinizi yanındaki sözüm ona ekonomi danışmanlarıda biliyor ama ağanın sözünün üstüne söz söylenirmi. Aynen sizin dediğinizi bende çok istiyorum çok değil bir aylığına yapsınlar.
LG-K535 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bir tane delikanlı gazeteci de soramamış mı?
Sayın Cumhurbaşkanım merkez bankası sizi dinlemiyor mu?Fetöcü olmasın.Siz emir telaki edersiniz de tabela faizi % 8.75 olan bir ülkede geç likitide penceresi diye bir halt uydurup faizi %13 lere çıkarır.
Merkez bankazı çeksin faizleri bizi kıskanan batının merkez bankaları gibi %1 bandına.Herkes kurtulsun şu enflasyon illetinden di mi yani...
Bir tane delikanlı gazeteci de soramamış mı?
Sayın Reisim merkez bankası sizi dinlemiyor mu?Fetöcü olmasın.Siz emir telaki edersiniz de tabela faizi % 8.75 olan bir ülkede geç likitide penceresi diye bir halt uydurup faizi %13 lere çıkarır.
Merkez bankazı çeksin faizleri bizi kıskanan batının merkez bankaları gibi %1 bandına.Herkes kurtulsun şu enflasyon illetinden di mi yani...
Aktifbank bonı hakkında ne düşünüyorsunuz? Acaba hiç bu işe girmeden dolar mı alsam bugün? Şekerbank 14.25 ten değerleniyor ama dolar çok sıkıntılı. Başımızdaki yükselmesi için elinden geleni yapıyor. 450 K paranızı nasıl dağıtırdınız siz olsanız, benim hepsi faizde şu anda 14.25 ile.
pc veya hat problemi
Bu abuk sabuk söylemlere dayanan Tl mevduatçıyı alkışlamak lazım. Abuk sabuk söylemleri olan beyinlere dersini piyasa verir diyecem ama piyasada puşt onlarda mötü kaptırmış, DİBS bankaların elinde patlayacak olmasa görürdüm DİBS faizleri nerelere fırlamıştı. Neyse bu balon bu kadar şikinliğe çok fazla dayanamaz patlar aga benden söylemesi...
TL de kalın .dolar dağıtımı yapılıyor...:)tepeden almayın....
yatırım tavsiyesi değildir....
Paylaşmıştım bir daha paylaşayım, artık olayları siz neresinden bakarak yorumlamak isterseniz öyle yorumlayın. Benim size şunu yap bunu yap deme durumum olamaz kanunen suç ona siz karar vereceksiniz.
Elindeki bütün Türk varlıklarını satan yabancı yatırımcının endişesi : Elindeki bütün Türk varlıklarını satan GAM'`n Yatırım Direktörü Paul McNamara, bu yatırım kararının nedenini BusinessHT'ye anlattı.
http://www.businessht.com.tr/piyasal...cinin-endisesi
açıkçası her gün dolar alayım diyorum ama biraz daha düşsün en azından 3.82 lerden filan gireyim diyorum,yoksa biraz elimde dolar var 3.55 maliyetle ing %4 günlük faizde zaten,geri kalan şekerbanka aldım ing e turuncu düşük kaldı gözümde,ben tahvil faizlerindeki artıştan sonra mb faiz artıracak diye bekliyorum ama erdoğan epeyce sıkıştırıyor 2 aydır mevduatta kıpırdama yok hatta bir parça düştü bile,bu durumda dövizde olmamak zarar ettiryor,takipde olun dolar uygun gördüğününüz yerden bence bir miktar alın.en azında bir 25 bin dövizinin olmalı kenarda,döviz için 4 artık hayal değil.aralık ayı mb toplantısında faiz artmazsa dolar 4'ü geçer rahatlıkla(mevcut diğer koşullar devam ederse) ayrıca 10 gündür rıza sarraf olayı da var o da doları bir parça tetikleyebilir,risk çok dolar iyidir.
tabiki karar sizin yatırım tavsiyesi olarak almayın lütfen.
rxpu üstadın sürekli dile getirdiği 2013 senesinde dolara geçseydik şimdi leblebi fındık fıstık yiyip bloomberg izliyor olacaktık
Euro rekor kırdı 2 gün önce şu dolarda 4'ü görseydik keşke :bravo:
Ing usd %4
Merjaba,
Akbank USD için 100k üzeri kaç alabiliyorsunuz?
Saygılar,
ERDOĞAN : ENFLASYONU DOĞURAN ANA SEBEP FAİZDİR BUNU ÖĞRENECEKSİNİZ ?
Peki öğrenmek istemiyorsak ? Khk mı devreye girecek ? Korkutarak mı yabancı sermaye çekmeye çalışacaksın ? Bu saatten sonra ben alacağım üç beş kuruş faize bakmam mötümü nasıl kuratarırım onu araştırırım. Mızrak artık çuvala sığmıyor bunun sonu !...
Valla çok akıllı bir forumdaşsınız bu şarlatanların şovlarında benim gördüklerimi sizde görüyorsunuz da hala sizin gibi bir insanın nasıl olurda Dolarda olmadığına anlam veremiyorum. Keşke ile olmaz biliyorum ama şu forumda keşke sizde zamanında Dolara dönebilseydiniz diyeceğim kişisiniz.
reis doların şimdiki seviyesinden bence memnun değil! sebebi ne bilmiyoruz fakat tarihi rekoru kırmasını istedği bence kesin.. zira böyle tv lere çıkıp "faiz lobisinin ve faizcinin beline beline vuracağız" demesi doların yükselmesinden başka bir işe yaramadğını herkes biliyor.
ee bu show neden yapılıyor? başka bir konu; faiz bu kadar "lanetleniyorken" hatta yüksek faizi buradaki insanların bir çoğu bile lanetliyorken (imar bankası) yani asıl sorunun haksız kazanç olmadığı sadece ve sadece takıntı olarak "faiz" olduğunu biliyorken neden dolar almadınız.
yada 10-15 yıl önce neden gayri menkul almadınız? gayrimenkul de %10 enflasyon düzeyinde son 15 yıldır neredeyse 15 kat artış oldu.. demek mesele haksız kazanç değil. sorun "faiz"
https://www.youtube.com/watch?v=Fwb4gAGVRbQ izleyin sonra video tarihine bakın değişen ne diye?