''erken öten horozu keseler'' veciz sözüne çuk oturmuş , sizin sitenin işleri. tavuklarıda kestimi? gerçi tavık tek basına horozsuz işe yaramaz
Printable View
''erken öten horozu keseler'' veciz sözüne çuk oturmuş , sizin sitenin işleri. tavuklarıda kestimi? gerçi tavık tek basına horozsuz işe yaramaz
Yav o iş çok ilginç oldu. Site yanında bir tavuk peydah oluyor, 2 gün boş arsada dolaşıyor ve sahibi de yok nerden geldiğini bilen de yok.
Satılmış efendi alıyor tavuğu basit bir kümes yapıyor eski bir palet tahtalardan. Perşembe pazarından da 20 tane döllenmiş yumurta alıp tavuğun altına koyuyor ve gurk oluyor tavuk yatıyor yumurtaların üstüne. 21 gün sonra civcivler çıktı, 15 günlük olunca horozlar belli olmaya başladı. Neyse bunlar epey büyüdü o zamana kadar kimseden şikayet yok ama 8-9 ay sonra gerçek birer horoz boyutuna ulaşınca her hafta birini kesmeye başladı çünkü 20 civcivin galiba 8i horozdu.
8 horoz birden ötünce çok ses oluuyordu haliyle. Kala kala tek horozu bıraktı ama bu süreçte yumurtluyor tavuklar herkes mesut mutlu yaşarken o horozu şikayet ettiler,
Horoz kesildi, suyuna pilav yapıldı. Sonra bir ay kadar geçti bu sefer vayy efenim site bahçesinin dış tarafında da olsa pire olurmuş cart curt diye mırın kırın ettiler o da hepsini kesti tavukların.
Kıskandılar bence şerefs izler, pire senin kıçındadır pislik herif.
Yalınız tikkat ettim de Baydın'ın yeminiyle ilgili moruk müdürümden hiç ses seda sayan ve yorum gelmedi. Acaba Cumhuriyetçi mi Demokrat mı yoksa tavukçu mu moruk müdürüm?
Sezen haric , onlarin tumu erkek gibi kadin
Bi tek mustesna o
Kameranin onune gecen aslan kral kesiliyo bu dunyada
Yani parayi = gucu = demokrati secer diye tahmin ediyorum
Para kuresellerin tekelinde bi meta
Oyuncak hatta
Hula hop Loli pop Topitop vs gibi gibi yaaaniii
Bu Arada biden demokratti di mi ? Hep karistiriyorumda
Cumhuriyetci yada demokratci
Ayni sey mi peki?
Aslinda cok uzattikca mucadeleyi
Dunyevi capta daha cok Gan dokulcegni dusunuyom
Bi gun pasifikde bi yelkenli
Masada yemek icecekler vs
Bozulmamis hicbisey
Murettebatlan yolcular ise kayip
Hicbi kimsecikler yok
Niye?
Herkez mutluluk sarhosu
Ve
Suya atlarkene
Kimse guverte bordasindan
Merdiveni indirmemis
Unutmuslar
Unutulmus
Tabi bu unutmanin bedelini
Olene dek yuzerek odemisler
Herkez suda
pakize suda
bence taze taze sarı sarı yumurtalarını sitede oturanlara belli aralıklarla verseydı sizin kapıcı bu sorunlar yaşanmazdı..yemleme ters yönde yapmalıydı
sayın moruk ben onu bir filmde seyretmiştim ...bu arada sayın moruk derken biraz tuhaf oluyorum..direk moruk desem ayıp olurmu.sayın ve moruk kelimesi negatif uyumsuzluk yapıyor
Selamm millett,
oralet amir çok şanslı walla,
site yaşamında belgesel wari bi macera.
yannız
yazık
horoza/davuğa
eepsinin canlısını ayrı sewirem
emme bi tek kfc yiyebilirem onuda bazan.
sanırsam sıtajda atıldıydı bu olayın temeli
bize davuk diye martı veriyoladı
uyandık tabe,
budu 2 karış tavukmu olar!
yannız tramptın soyda Türk dna'sı olabiler mi ecaba diye şaşmadım deil
bitmedi olm dönecem ..... tahtanı görürsün!
felann ...
natink kompers tu yu tramp
baydın şimdiden baydı walla
sonuç olarak
deişen bişe olmadıını bi çoğumuz anlamasada hayat sürüp gidecek.
neysa izleyelim bekalımm
ben furbol ile ilgilenmedim futbolda oynayamam sayın moruk, dolayısıyla golde atmayı bilmem espirili ve nüktedan ve düşündürücü yazılarınızı ilgiyle takip ediyorum. anahtarı pastasın altına değilde elektirik saatinin üstüne olursa eğilmemiş oluruz.
:)))
Ya bizimkisi hava civa vakit gecirme iste
Yoksa bi amacimiz zate olamaz da
Ben aga hep hayat boyu hep
Adil rekabetten yana olmusumdur
Tabi dunya
Malesef adil bi yer degil
Ve tabi
Hicbi zaman da olmadi
Ama iste izahatta
Biraz boyle
Avrupadada zaten guzelim reform ronesans i
Macchiavelli diye bi faydaci gozu acik uyanik keriz bozuyo malesef
Yoksa insanlik su an cok farkli bi yerde de olabilirdi
sayın koray ve oralet osman da aynı şekilde ilgi ile bu topicte takipteyim..her ne kadar gol atmazsanızda topu hep size paslıyorlar:)
Bilmiom ki kafalari buraya uyuyo demekki
Ben olmasamda yazarlardi buraya
Tavuk atasozu der ki
Bazi horozlar otmeden gunes dogmuycagini sanarlarmis
Horozlarin kendileri
Neyse ki biz onlardan deyilik
Horoz Corc vardi ama kunta kinte filminden
Onu hatirliyom iste
Internet aleminde yazmanin yazisiz kurallari
Bilgisayardan cok anlamiyosan cift nick kullanma kimseyle dalasma
Onun harici istiyen istedigi yere yazsin abi naapem Ben yeaaa
Sen de gel yaz iste
Yunus emre ne demis
Gelene git
Gidene kal
Deme demis
Demediyse de mantik bu
bizim eski köyün orda bi horozla vadı
Allah inandırsın hiç biri asla ve kata susmuyodu bunnar
hatta dedik lan biz ne yannış tanımışız bunnarı
yada elemanların söyleyecee çok şe vadı, biz bilemedikk
o diilde,
şahsen fitbolla işim olmass
ben bilakis hep basketçiyem
adamadamayı geçemessem pasfirek atırem yine geçirem,
360 sonnası ters smaç yapmışlıım olmasada
dip çizgide 1/2 rivörs ardı feyk sonnası eleman uçarkene geri çekilipte sıkorum çoktur sipor sergide
+
kılasik çapraz forvetten panyalı atanada gıcık kaparım ...
çok geride kalsada,
mantalite deişmez
karakternen kas uyumu neyse o siporu yapan zate.
şimcik ben üzerime tayt giymiş elimde epe sallarken düşünemedim hiç.
zenginnerin/lakırtısı geçenlerin çoğu eciş/bücüştür mesela
paradoxx işte her yerde.
mukadderett
Bir gazete haberinde okudum gecen İstanbula kar yagdıgında bir baba kızı için bir kardan adam görünüşü kardan cocuk gibiydi neyse kardan bir adam yapmış cocuk sevinmiş resim felan cekmiş ler evlerinin önüne duruyormuş gece bu karda adamı çalmışlar.. Güvenlik kameralarından hırsızlık anını görmüşler.. Bu yazınızı okuyunca aklıma bu olay geldi. Çok ilginç bir çağdayız
Pisikolog olmasam da ben de pek çok davranışın kıskanma igrenme nefret etme hakir görme yada hoşlanıyor olma gibi duygu temalı yaklaşımlar etrafında döndüğü tahminindeyim
Kanaat değil tahmin işte
Çağa suç atamayiz olay kendi kişisel kabahatten kaynaklanir
Kardan adamı iyi sahiplenmisler gene Hırsızlık diyemeyiz sokakta ne bırakıyon o zaman götür eve duvara as
Ben gördüm mü dü bi tepik. Ve imha. ...
Ennihayetinde yazılım kodları insan doğasında duygu temelli ama etrafta bencillik çok abey
Rabbena hep bana hep bana....
Kapitalizimde insanları kategorize eder
Giydiğin yediğin içtiğin hep bi kategorizasyon sonucu
Mesela Şahin marka aracınla Tarabya da yalıya konken oynamaga gidemen gibi bi orneklem verebilirük asla küçümseme değil olay öyle dönüyo tabi bende gidemiyom zate
Kapital sistemde hiçbi insanın doğru sağlıklı karar alma aşamasina beyninin içinde gelebiliceeni sanmıyom Ben gibi bikaç mustesnada O da Hayatın eyicene bi tokadını yidikten sonra
hocam yalnız rica ediym bu zamana dek alakasız yazılar oldu
ama çok rica ediym
lüffen yağni
bundan sonra tavuk ve yumurta hakkında yazın
horoz moroz dahi yazmıyın
topikin konusu tağuk çiffliği
çiff f ile
bilimsel tanım
ekşisözlükten:
ingiltere'nin kuzeyinde yaşayan bir hekim olan george oliver oğlunu kasaptan aldığı koyun ve ineklerin böbreküstü bezleriyle besledi; bunun ne gibi sonuçlar vereceğini görmek istiyordu. oğlanın kan basıncı inanılmaz yükselmişti. bu keşfi sevinçle karşılayan oliver londralı bir biliminsanıyla bir araya gelip köpekler üzerinde incelemer yaparak oğlundaki bulguları teyid etti. adrenal bezdeki bu gizemli sıvı ilerde ''adrenalin'' adını alacaktı...
17.01.2021 18:13 gemmatria
akıcak gan damarda durmaz demeye getiriyo yani
bu alıntıladığım kişiyi tanımam tesadüfi
O yüzden ben pisikiyatri kilinigimde
Oval ofis te yani
Bu Bill kilintin in diş fırçası ile benzer şekilde tedavi uyguladığı yer olur aynı zamanda. .
Hastalarima dukan diyeti onermiyorum
Piyer Dukan yerine Piyer Loti
Fazla protein
O böbrek üstü bez salgilarini bozma ne demek
Böbrek taşı yapar
Taş
başarının en bi has darifini ünnü iş adamları yepar
gazata pezar ekleri eep bu müthiş röpörtajlala doludur
mesela
onnara goren bu tariff
çaalışmaaakk çalışmaaakk çaalışşmaaaak
(uzatarak söyleycen emme, vurgu olayı)
yeni yetmeler gasta/aber vs. takip ediosa örenecekleri tarif bu.
bana uymass çok keba, inceden gormesi lazm kleps çekmeyoz!
daa bi karışım yağlı/soslu tarifi va o olayın.
neysem
günü gelince anneycan zate sayın müdavimm.
o diilde,
stenfırt ünüverstesinde yapılan aşırı ciddi bi araştırmaya gören
kuşla ürktüü için kaçıyolamış
bizim şayirde diyoki
hayat kısa kuşla uçuyo!
Nea alaka,
ürkmüş heyvanla.
hayrett yaw!
guş uzmanıyım
bizim hane de
bakıyom
tülün ardından
tam pervaz a gonacakkene guş
hızla açıyom
perdeyi
ürken guş
geri geri uçmağa başlıyo
beyinlerinin böyyük gısmısı denge üstüne gurulu zannımca
https://www.gelgez.net/jiroskop-nedi...rin-tarihcesi/
başarının formülü diğerlerinden farklı bi şekilde çalışma
eşek gibi çalışmama
mesela bu bi müzik kılibi gibi görükse de
ama aslında değil
bu bi reklam - bundan kat kat daha güzel içicekler var aslında ama bi albenileri yok. onu oluştutturtçan işte, bu tarz bi şekilde
videoyu sildim - özendiriyon felan derler diye
adam tabi ki para harcamış buna - ileri çekim teknikleri bedava değil
ama onun giderini
ürünü satarkene
içinde eritiyo zate
akıl bi filitredir
organize olan ve olmıyan toplumlar vardır
olanlar olmıyanları her dayim kullanır - acımaz
gusell reklam,
moderen stiimpank ince dokonuşlaa konuya yakışmamış diyemem, demem.
muzike gelince
şimdiki müzükler muzik mi yaww
en kuseli az 70 vede 80ler idi
hade birazda 90la ossun
sonnası !
yazık kuşlara yaw,
tikkat et şikayetçi olmassınla.
şantiyede bir koç var. küçük bir kuzyken aldık . koyun zannettik koç çıktı besledik büyüttük şimdi dışarda yürüyen herkese arkadan tos vuruyor bir kaç kişiyi yere yıktı yaraladı.salı günü kesip şiş kebap , pirzola kemiklerindende haşlama yapacagız fazla hoplayıp zıplamamak lazım. yoksa erken öten horoz gibi, tos vuran koçda kesiliyor. üzücü bir durum ama şiş ve pirzolasıda güzel oluyor.
Abi afiyet olsun
Kocun en guzel yerini biliyon
Ben erken otmiyim de
Sen anla
O mustesna yeri artik:)))
Yemeden once
op hatta
İnan hiç aklımda yoktu. Ama iyi aklıma getirdin. O güzel yeri şifa niyetine yiyecegim. Şimdi bir İnternetten bakayım nasıl yenir... Teşekkür ederim bu güzel hatırlatma için.
Bir yerde okumuştum bu cinlilerin genelde yediği cogu insanın yemeği envai çesit börtü böcek ve bunları n organlarını iktidarı kaybetmemek veya uzun süre iktidarı elde tutmak için yiyormuş öyle aclıkla ilgisi yokmuş. Çin hanedanı zamanından kalma iktidar işlerinin genlerşne işlemiş. Hersey iktidar için
Koçtaşta satılıyor o
Uygun fiyatlı
Onların iktidar sorunu yok. Değişik tür onlar. Dünyanın en eski medeniyetlerinden biri. Tenasül uzuvları genele mütenasip küçük olmasına rağmen 1.5 milyar nihai ürün var ortada. Mamağfih ( however ) hiç haz etmediğim bir millettir.
Moruk müdürüm bi ara zoolojiye merak sarmıştı ve bitirme tezi olarak Kafadan bacaklıları incelemişti. Eklem bacaklılardan farklı olarak bacakları doğrudan kafaya bağlıdır, arada gövde yoktur.
Morukpedi sayfasında bunlar "Kafadan bacaklılar, çok hücreli omurgasız hayvanların yumuşakçalar şubesinin en gelişmiş sınıfı. Sınıf başkanları mürekkep balığıdır. Pelikan mürekkepleri bu balığın menisinden üretilir. Ahtopotlar bu sınıfın haylazıdır. Kafadan bacaklıların Başları büyük olup gözleri ve sinir sistemleri iyi gelişmiştir. Başlarının ön kısmından çekmenli veya çengelli kollar uzanır. Bunlarla avlarını yakalar ve sürünebilirler." şeklinde tanımlanmıştır.
Bir de götten bacaklılar var ki en bilinen örneği Kim'dir.
Hayır, soru değil, Kim'dir. Bizim Karslı Kim. Kardaşyangillerden.
Ne günlerdi ento fito. Bende entomolojiyi severdim fitopatolojiyi sevmezdim. O zaman ögrenmşştim bu zoonoz olayını. Bazen düşünğyorumda bu vejeteryanlar bazen haklı gibi
Vegan mi
Vejeteryan mi
Soya fasulyesi pek yok abi melmekette
Burda vejeteryan olunmaz
5 yılın sonunda Mişlen kıross kılaymıt olan 4 mevsim lastiklerimi artık parçalanmaya başlamasından dolayı gudyiır vektor gen2 ile değiştim. İlkinden memnundum bundan da şimdilik çok memnun kaldım ama yaz sıcağında bakalım nasıl bir başarı gösterecek. İstanbul Kocaeli gibi yerler için kış lastiğine gerek yok 4 mevsim yeter diye naçizane düşünüyorum.
Yaz lastigi kafi
4 mevsimde cok gerekli mi ya
Abi kışın çok sertleşiyor bam güm taş gibi sekiyor kasislerde yaz lastikleri ama karlı günlerde arabayı çıkarmazsan olur bence yaz lastiği de. Zaten yol bilgisayarına bakarsan ister ferrari ister hacı muratın olsun ortalama hızın 30-38 km arası oluyor hep. Kabak olmasın yeter ister yaz ister kış ister 4 mevsim
Karpat larin maradona si georghe hagi der ki
Surekli kendini gelistirme zorundasin
Biz napiyoz
Uni yi bitir is Bul tamam
Hagi super futbol adamidir
Mircea lucescu bi de bu bi de pupescu ile ilie vardi turkcesi ilyas yani
Gercek takim oyuncusuydular
Keske elde tutaydik fatih geldi luce kacti mesela luce bin kat iyidir bana kalsa ya neyse
Futbol icin degil memneketce bi takim oyunu oynamayi ogrenme icin
Yoksa Ben buyuk sirketdeyim is olarak mesela maas x kaat digerleri olsun mu herkez yasamali abi bencillik fena
toplum Sana hedeflerini hep sasittirir
Ayni gorunmez bi jammer gibi
Tavsiyeye tesekkur
Lastik konusuna dikkat edecegim
Habere bak https://www.milliyet.com.tr/ekonomi/...i-oldu-6415254
Burda ulusalcilar fed i hazine ye bagliycaklar derkene Beklentisinde bulunurkene yani
Hazine yi fed e baglamis kuresel tayfa:))))))