https://i.resimyukle.xyz/9a8WWf.jpg
Printable View
ciddi sessizlik. yandım bittim. sıkıldım sattımlar konuşulmadığına göre harekete daha zaman var.[emoji16]
SM-C9000 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bekliyoruz, biriktirmeye devam.
blanço tarihi 11.11 miydi bununda. efsane indirim mi yapacak
ANALİZ-Kordsa 3. Çeyrek Bilanço Değerlendirmesi (A1 Capital Yatırım)
* * A1 Capital Yatırım Menkul Değerler A.Ş. (
http://www.a1capital.com.tr
) Tarafından Hazırlanan Analiz:
* * "Dokuz Aylık Finansallar Beklentileri Karşıladı
* * Şirket’in yayımladığı 2019 yılı üçüncü çeyrek finansallarını bir* önceki yılın aynı çeyreğine göre kıyasladığımızda, satışlar* %3,9* artış ile 1,285 milyar TL ve satışların maliyeti ise %9,6 artış ile 1,051 milyar TL olarak gerçekleşti. İlgili çeyrekte brüt kar % 15,8* azalış ile 234 milyon TL olarak kaydedildi. Pazarlama giderleri ve Esas faaliyetlerden giderler gruplarında yaşanan artış ve esas* faaliyetlerden diğer gelirler kaleminde yaşanan ivme kaybı sonrasında* esas faaliyet karı % 55,2 geriledi ve 112 milyon TL olarak kaydedildi. Finansman giderleri grubunda yaşanan iyileşmeye karşın finansman* gelirlerinde azalış sonrasında sürdürülen faaliyetler vergi öncesi kar 95 milyon TL olarak gerçekleşti. Sürdürülen faaliyetler vergi* giderinde yaşanan kısmi iyileşme ile birlikte ana ortaklık payları* dönem karı %36,6 azalış ile 77,45 milyon TL olarak kaydedildi.* İlgili* dönemde, FAVÖK yaklaşık % 24 gerileme ile 175 milyon ve FAVÖK marjı 500 baz puan düşüş ile % 13,6 düzeyine geriledi.
* * Şirket’in yayımladığı 2019 yılı dokuz aylık finansallarını bir* önceki yılın eş dönemine göre karşılaştırdığımızda, ciro % 39,5 artış* ile 3,871 milyar TL olarak kaydedildi. Brüt kar % 25,4 artış ile 760* milyon TL oldu. İlgili dönemde ana ortaklık payları dönem net karı % 4,1 artış ile 268,6 milyon TL olarak gerçekleşti. FAVÖK % 18,1 artış* ile 583 milyon TL ve FAVÖK marjı 280 baz puan düşüş ile % 15,0* düzeyinde gerçekleşti.
* * Değerlendirme*
* * Yılın ilk dokuz aylık finansallarını incelediğimizde, ciro, FAVÖK* ve net kar kalemlerinde artışların yaşandığı görülürken, ilgili* dönemde marjlar tarafında ise performansın zayıf kaldığı görülüyor. Şirket'in üçüncü çeyrek finansalları üzerinde TL’nin performansı ve iç* talebin seyrinin belirleyici olmaya devam ettiği görülüyor. Şirket pay* senedi için uzun vadede “ endekse paralel getiri ” öngörümüzü korumaya* devam ediyoruz . "
*ziraat yatırım, kordsa için 20,80 tl hedef fiyatını ve 'al' tavsiyesini korudu
Haha bitti mi bu topik
Redmi Note 7 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
https://youtu.be/q2DEHvLdtg4
Görünen Radarda Avrupa İnterlandı da var
Teknik göstergeler toparlanıyor, bakalım tekrardan zirve denemesi gelecek mi?
2019 3.çeyrek sonuçlarıyla birlikte, otomotiv ve lastik güçlendirme sektörlerindeki daralma ve güçlü Türk Lirasının finansallarımızdaki etkilerini gösterebilmek amacıyla, 2019 yılı beklentileri revize edilmiştir. Güncellenen 2019 yılı beklentilerimizin içerisinde 24 Temmuz 2019 tarihinde satınalımı tamamlanan Axiom Materials Acquisition LLC'nin satınalma etkileri de yansıtılmıştır. Buna göre, Şirketimizin 2019 yılı için güncel beklentileri aşağıdaki gibidir:
TL Bazlı Beklentiler:
Konsolide Satış Artışı : 30%-40% (önceki beklenti 30%-40%)
Konsolide FAVÖK Artışı: 20%-25% (önceki beklenti 30%-40%)
USD Bazlı Beklentiler:
Konsolide Satış Artışı : 10%-15% (önceki beklenti 10%-15%)
Konsolide FAVÖK Artışı: 2%-5% (önceki beklenti 10%-15%)
Kompozit iş birimi 2019 yılı ciro beklentisi: 130-135 milyon Amerikan Doları (önceki beklenti 105-115 milyon Amerikan Doları)
2019 3.çeyrek sonuçlarıyla birlikte, otomotiv ve lastik güçlendirme sektörlerindeki daralma ve güçlü Türk Lirasının finansallarımızdaki etkilerini gösterebilmek amacıyla, 2019 yılı beklentileri revize edilmiştir. Güncellenen 2019 yılı beklentilerimizin içerisinde 24 Temmuz 2019 tarihinde satınalımı tamamlanan Axiom Materials Acquisition LLC'nin satınalma etkileri de yansıtılmıştır. Buna göre, Şirketimizin 2019 yılı için güncel beklentileri aşağıdaki gibidir:
TL Bazlı Beklentiler:
Konsolide Satış Artışı : 30%-40% (önceki beklenti 30%-40%)
Konsolide FAVÖK Artışı: 20%-25% (önceki beklenti 30%-40%)
USD Bazlı Beklentiler:
Konsolide Satış Artışı : 10%-15% (önceki beklenti 10%-15%)
Konsolide FAVÖK Artışı: 2%-5% (önceki beklenti 10%-15%)
Kompozit iş birimi 2019 yılı ciro beklentisi: 130-135 milyon Amerikan Doları (önceki beklenti 105-115 milyon Amerikan Doları)
niye bunun bu kadar gaz sancısı var? biraz gıdıkladık bakalım çıkaracak mı?
ytd
Bu gun biraz aldikya haysiyetsiz cacik oldu hemen
Endeks ve hisse tam düşerken 2 kademe üste 45000 lot satışı yazmak... satmak için mi yoksa orço olup baskılamak için mi? Yükselirken alıştaki lotlara versene samimiysen. Ytd.
Biriktirmeye devam :)
Faiz maiz bitti. Millet mecburen borsaya gelecek. Çevremde hisse soran çoğaldı. Kordsa dan iyisini mi bulacaklar? Bu fiyatlarda tutarlarsa lotlar yeni sahiplerini bulur. Ytd.
Karanlık odada ne olmuş kim almış o kadar malı, detay verebilecek var mı
Belki harekete geçecek. En az % 50 potansiyel taşıdığını hayal ediyorum.
SM-G935F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Kords zamanını bekliyor, biraz sabır gösterilmesi lazım
Batuhan
Bekliyoruz sabırla :)
biraz aldım, takibe değer gibi..
YTD
aslında pek SA kağıdına hevesim yok ama, çimento hareketi SA ölmemiş dedirtti!
YTD
Sabrın sonu selamete doğru gidiyor sanırım.
İrzina girdiler
Redmi Note 7 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
güzel bi düşüş olsada blançoya kadar biraz daha toplasak. 12.89 dan verdiklerimi yeri daha aşağıdan fazlasıyla doldursam.
yatırım tutturum sattırım değildir.
Valla ben de bilemedim düşsün mü çıksın mı :) çıkıyor diye biraz daha ekledim. ytd
Maliyet 1 lira alti uzun vade hala burdayim temettu bedelsizler hersene veriyor.
Sayın Luikang, biz yolun başındayız bize de o günleri gösterir umarım :)
biraz aldık. bilançoya kadar bir tur daha yaptıracak mı bakalım.
Ralli de yönünü şaşıran tahta. [emoji1787]