İşyatırımın alfa raporuna bakıyorum
Poly metalde yükselme potansiyeli %798 :)
Tabiki yeni duruma göre hedef fiyat vermemişler
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Printable View
İşyatırımın alfa raporuna bakıyorum
Poly metalde yükselme potansiyeli %798 :)
Tabiki yeni duruma göre hedef fiyat vermemişler
Yurtdışı hisse al sat vergi beyan edeceğim ancak türkçem yetmedi arkadaşlar.
Mükellefe İradı Sağlayanın Adı, Soyadı veya Unvanı (*) : heralde kendi bilgilerimizi giriyoruz.
Mükellefe İradı Sağlayanın TC veya Vergi Kimlik No (*) :
Gayrisafi İrat (*) elde edilen gelir demek istiyor yanlıs anlamadıysam.... burada IBKR'den çektiğim raporda Realized P/L alım satım komisyon düşmüş net kar haliyle var onu mu yazıyoruz yoksa komisyon hariç gelir mi
https://i.hizliresim.com/hcnh132.PNG
ytd
İrat "gelir" demektir. İradı sağlayan hangi şirket ise onu yazıyorsunuz. Örneğin Apple Inc. Vergi kimlik no olarak yabancı olduğu için 2222222222 gireceksiniz. Gayrisafi İrat kısmına komisyonu düştükten sonra net gelirinizi yazabilirsiniz teoride ama ileride belgesini isteyebilirler. IBKR komisyonu zaten 1-2$ bildiğim kadarıyla hiç onu bulaştırmayın derim.
Geliriniz alım satımdan kaynaklıysa hesaplarken Yİ-ÜFE endekslemesi yapmanız gerekiyor. Önceki konularda çok detaylı anlatımları var.
Zararlari da kardan mahsup edebiliyoruz ayni donemde ve ayni cins enstruman olma sarti ile...
Syg,
Yatirimda temel ilke herkesin gece rahat uyayablldigi enstrumana yatirim yapmasidir..
Syg,
Bu vergi olayı otomatik bir yazilimla sistemden yapilsa keske o kadar cok hesap kitap yapma baslik kafa karistiriyor
Türkiyede vergi mükellefi olmayan dolayısıyla vergi numarası olmayan tüm şirketler için 2222222222 kullanabilirsiniz. ETFler için de durum aynı. Örneğin "Vanguard Group, Inc."
arkadaşlar rus borsası açılınca rus hisseleri / ETFleri nerden nasıl alınabilir acaba?
Geçen IKBR'den bono arattım Rusların bonoları bile çıkmıyor. Dünyadan silmişler adamları. IMDB Rus klasiklerini falan siliyormuş siteden :kahkah:
Benim gözüm Rusya'daki faaliyetlerini donduran Amerikalı şirketlerin üzerinde daha çok.
Portföyümde olup da ekleme yapmak için gözüme kestirdiklerim:
PEP, MCD, V
Epey çakıldılar.
ytd tabiiki
teşekkürler çok makbule geçti taslak olarak kaydettim.
TL bazda zarar ettiğim şirketi iratı gelir olduğu için eksi yazdırmıyor. Gelire 0, zararıda gider olarak gösteremedim total rakama etkilemedi sistem hesaplamıyor yani.. o yuzden kar ettigim bir sirketin içerisinde gösterdim.
Örnek Apple'dan 100 lira kar edip Amazondan 20TL zarar ettiysem
Apple.us & Amazon.us 2222222222 yazıp gelir (+100-20) 80tl al sat gider komisyon ikisinin 10tl diyelim.. (Kalan Menkul Sermaye İradı) 70 tl gibi.. oldu
selamlar dostlar, Rusyada . yabancilarin cikmasiyla inanilmaz bir bosluk olustu, butun is fikirlerine acigim
ozellikle gidanin her anlamda is yapacagina inaniyorum,
varsa fikirleriniz acigim, burasi (moskova) tam anlamiyla toz duman, ve bir suru yeni firsat sunuyor
Kur bir ithalat şirketi, orada ambargo yiyen ne varsa Türkiye'den götür sat, parayı kır. Nato Türkiye'den yaptırımlara katılmasını istemiş ama zannetmiyorum dinleyeceğimizi.
Pepsi mi yok, yığ 1L, 330ml pepsileri :oleyo:, CocaCola mı yok, aynı şekil... Gibi gibi. :) Cugara mı lazım, al bizden sat Moskov'da. Biraz tuzlu olur ama bulduklarına dua etsinler :)
ytd
Bir bakis acisi [emoji4]https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...00ad3db143.jpg
SM-M526BR cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
https://www.turkrus.com/196554...k-t...abilir-xh.aspx
McDonalds yerine döner zinciri mantıklı olur...
hic deme , yakin cevrem , ruslar herkes diyorki keske biri bunlari donere cevirse , turkiyedeki gibi temiz doner yesek (bazi yerlerde ki gibi) bruda doner var ama bildigin les, pislik, ve cok kotu
ama iste gida sektorunde degilim, yoksa gercekten inanilmaz bir firsat
tabi ruslarin kendi markasida var Farsh , miratorgt burget diye ama premium segment ve gercekten cok kaliteli, fast food gibi degil
gidaya girmek isteyen varsa soyle kasap doner gibi bisey yapsak burda, paraya para demeyiz walla
Herkese merhaba. Temettü yatırımı konusunda rio tinto aldım biraz. Eregli de almak mantıklı mı ya da sadece rio tinto veya eregli mi almak mantıklı olur sizce?sonucta sektörler benzer ve temettü konusunda da ikisi de hakkını veriyor
Biri madenci biri sanayici, tek ortak yanları demir. Benzer şirket olarak değerlendirmek doğru değil. Bende rio tinto var. Coğrafi olarak madenlerinin dağılımı, kömürden çıkmış olması hoşuma gitmişti. Temettü verimide yüksek. Yabancı hisse çeşidini düşürmek için satmayı düşünüyorum ama acele etmiyorum.
Tavsiyem şirketin üretim miktarlarını gösteren güzel sunumları var inceleyin. Hangi maden ne kadar gelir getirmiş vs. Burada bu madenlerin fiyat artışlarının şirkete olabilecek etkisini görebilirsiniz.
Madencilik pahalı sektör borç yapısına bakın, eğer faiz oranları artarsa olumsuz etkilenebilir.
Devamında maden işinde sosyal sorunlar çıkma ihtimalini kenara koyun en son sırbistanda lityum madeni ile ilgili sorun yaşıyorlardı.
Günün sonunda rio tinto bir madencilik devi.
Ereğli ile ilgili onun forum sayfasına bakmanız daha doğru olacaktır.
Yabancı borsa cahili olarak rus hisselerine nasıl yatırım yapabiliriz? Fonlarda olur
+1?SM-A505F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Ruslara bakarken çinliler gitti.
https://twitter.com/spectatorindex/s...L3R3PnoXg&s=19
BREAKING: Moscow Stock Exchange to resume trading on Monday after three weeks of closure.
İş Yatırım komisyon oranlarında alım-satım için binde 2,5 komisyon demiş.
https://www.isbank.com.tr/contentman...05.08.2021.pdf
Ancak yukarıdaki komisyon tablosunda dikkatimi çeken "Saklama ve Hak Kullanım Hizmetleri Masrafları" kalemi altında
"Pay (ABD, İngiltere, İtalya, Fransa, Almanya, Avusturya)
%0,042 (Yüzbinde kırkiki)/Ay*
gibi yüksek bir masraf gözüküyor.
100bin dolarlık hisseniz varsa her ay 42 dolar hizmet bedeli anlamına mı geliyor bu?
İş Yatırım'la çalışan varsa bilgi verebilir mi?
Interactive Brokers'tan para çekerken Türkiye'deki hesaba kaç günde geliyor. Ben Cuma öğleden sonra verdim talimatı Pazartesi bu saat oldu daha gelmedi, tecrübe eden varsa yazarsa sevinirim
Herkese bir tüyo vermek isterim. Eğer hem Borsa Istanbul'a hem de yurtdışına yatırım yapıyorsanız. Bist'te hisse kredisi ile işlem yapıyorsanız veya hatta vadelide alıp uzun vade tututorsanız; böyle yapmak yerine, Interactive'de margin hesabından TL çekerek (eksiye düşmenize izin veriyor) Türkiye'ye göndererek burada direkt nakit hisse alabilirsiniz. Güzel tarafı şu Türkiye'de aracı kurumlar %28-40 arası charge ediyorlar, vadelide vade farkları gününe göre %20-40 arası oynuyor. Fakata IBKR'den %18-20 ile TL fonlama yapılabiliyor. Amerika'daki aracı kurumun daha ucuz TL fonlama yapması bizimkilerin açgözlülüğünü gösteriyor ne yazık ki
Bugün İş Yatırımı arayıp teyit ettim, 100bin usd için 42 dolar aylık ücret için doğru dediler. Yaklaşık yıllık onbinde 50 eder.
QNB yatırım yıllık onbinde 5 alıyor, yani işyatırımın onda biri. Ancak minimum aylık 5 euro tahsil ediyorlar. Yılda her halükarda 60 euro ödeniyor demek.
Midas hiç almıyor.
Gedik yatırım yıllık onbinde 10 alıyor.
Garanti yatırım yıllık onbinde 6 alıyor.
Teb Yatırım yıllık onbinde 6 alıyor. Ancak Aylık minimum 8usd tahsil ediyor. Yıllık en az 96usd saklama komisyonu var.