Bende o yüzden sordum dostum, 2 gün sonra düştü olmaz falan derlermi diye. ayın 3 ü malum enflasyon açıklanacak buna bağlı bir yükselme olabilirmi acaba diyorum. Bir gün önce ayın 4 ü daha sağlıklı ama o günde iş çıkışı vakit biraz dar olacak.
Printable View
Burgan cok dustu dun 470 k ya 26 dedi 32 gune tabiki bsglamiycam hsbc 92 gune 29 veriyor hsbc ye tasiycam
Kredi faizi 60 mevduat 26 ilginç [emoji848]
Ama kredi kullanımında çakılma var.
Daha önceki krizlerde milyonlarca hazır sıfır konut ve ofis stoğu var mıydı? Borca batık reel sektör ve müteahhitler hergün konkordato (çoğu daha önceki krizleri atlatmış şirketler) ilan ediyor muydu? Krizin varlığı inkar ediliyor muydu? Bahsettiğiniz belirli süre ne kadar? Teşekkürler
Sube veriyor.dun hesap actim pazartesi 29 dan bagliycam.92 mi 120 gunmu teredfutteyim bu oranlari haftaya bulamayiz dusuncesindeyim burgan 26 dedi doymuslar.sanki iyi oran ve stopaj avantaji ile chuky ustadin dedigi gibi yapistiracam.
+1 60 yasindayim arkadasin dedigi dogrudur.gayrimenkul hicbif zaman kaybettirmez.uzun vadede prim yapar.yaklasik istnbulda 10-12 daire aldim sattim.hicbirinden zarar etmedim.su gunlerde yatay gidiyor nedenide faizlerin yuksekligi
Evet sikintilar mevcut. Riskli.
Bir tane de revoult var. Daha guvenilir bir sistem ve su anda dunyada cok yaygin.
SM-C5010 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
konut stoğu olduğu doğrudur fakat 2 yıldır dövizdeki,şu sıralar faizdeki cazibeden dolayı ertelenmiş ihtiyaçlar da var.döviz rayına oturursa sırada gayrimenkul var bence. faiz %70 iken gayrimenkul %100 pirim yapardı faiz gayrimenkulün satılmasına engel değil yeterki stoklar bitsin gayrimenkul prim yapar hale gelsin
Gidin konut alın. Oltaya takılan son sazan olun. %30-40 altını teklif edin, veriyorsa hay hay. Millet hala daha ne kadar felaket bir durumda olduğumuzu algılayamıyor. Açıklama yapmak istemiyorum artık. Sadece milletin galiba atlattık demesini belliyorum; 2-3 ay. Dolar biraz düşsün sazanlar paraları dolardan, TL vadeden çözüp tekrar emlağa yönelmeye başlasın ben de tam tersini yapacağım. 2-3 ay süre var. Oldu oldu olmadı yine dolara geçerim. MB faizi %30 a çekerse bu fikrimden cayarım. Yatırım tavsiyesi değil.
Bu arada takip ettiğim Bankadan bir konut vardı 460 a satılan şimdi 390 a çekti fiyatı. Dolar 3.80 sen 6 kusura çıktı ama Bankamız fiyatta indirim yapıyor. Gidin alın konut. :) Banka sizden daha zeki olamaz gidin alın. :)
yüksek faizin olduğu yerde kimse inşaat yapmaya cesaret edemez.
düşük faizin olduğu zaman herkes inşaatçı kesilir.
faiz düşerse ev fiyatları tam gaz devam eder.
Milletimiz evinin fiyatını ilan sitelerindeki fiyatlara göre değerlendirip o fiyatlara satılacağını zannediyor. Halbuki sadece bu sene dolara bakarsanız %70 türk lirasına göre ise %25 kayıp yaşamıştır ve bu daha başlangıçtır. Nakit piyasadan cekildikce daha da değer kaybedecek ve 5000-10000 dolara çok güzel daireler satılacak. Ekmek 10 lira olduğunda öncelik değişir. Yatırım tavsiyesi olamaz. Kişisel görüştür.
Ev fiyatları yarı yarıya olmasada yüzde 30 oranlarına kadar düştü emin olabilirsiniz. Malum sitede ev fiyatlarına bakılınca anlaşılıyor. Aynı sebepten ben de 400 üstü değeri olan 200 m2 4+1 evimi 360 a kadar indirdim ona rağmen arayanlar fiyat kırmaya çalışıyorlar adam diyor ki senin evin 5 yaşında eskime var sıfırını benzer fiyatlara alabiliyorken seninkini neden alayım diyor. Ben de düşündüm 350 ye bile satabilir isem koyarım yıllık vadeli hesaba yüzde 26 dan bile şuan koysbilirsem 12 ay sonra 450 yi buluyor param. Ama ben sanmıyorum ki evimi 1 yıl sonra o fiyata satabileyim. Haksız mıyım?
Kesinlikle haklisin ama sahibindende favorilerime ekledigim evler haftada bir fiyat dusurme yerine fiyat arttiriyor. Adamdaki mantik su satip vadeliye koysam simdi su kadar olurdu deyip evin fiyatini arttirmis. Aradigim adam aynen boyle acikladi evinin fiyatini arttirma sebebini
Benim de ilanda evim vardi. Kriz oncesi rahat 400 e giderdi 350 ye cekmeme ragmen 1 kisi aramadi ilandan kaldirdim. Bu arada 5 yil once de 350 ediyordu. Yani param ev yuzunden eridi pul oldu.
Yani realitede dusmesi lazim ama dusuren benim baktigim evlerde henuz yok aksine dedigim gibi arttiriyorlar.
Asil sasirdigim yazlik fiyatlari. Daha iki sene onceye kadar 200 bine denize sifir ev varken simdi en ucuzu 400-500 e cikti. Bir kac emlakci arkadasim var belek bolgesinde satislar cok iyi diyorlar. Hadi yazligi anliyoruz elin gavuru yukseltti ama yazlik sitelerinin yarisinin sahibide turk. Yani turklerde bu fahis fiyata almislar...
Madem hafta sonu konusu emlak ; Bornova dan otogara giderken izmir Türk kolejinin karşısına otoyol ve kanal kenarına myvia inşaat yapmış, daha inşaatın yarısı bitmiş ustalar çalışıyor, biten kesimde oturum başlamış ve dolu. Yine hemen ileride yunus emre - mevlana sapağında çolakoğlu inş. yeni bina yapmış ve yarısı dolmuş.
Demek ki insanlarda talep devam ediyor. Bazen krizler bazıları için fırsat oluyor. Önceden birileri kulağınıza dolar alın diyor ve sonra satın diyorsa sizde güzel para kazandıysanız emlağa yatırırsınız.
otogarın karşısında uçan yolun devamı kazıklı üstyol inşaatı var. Point bitişiği ortalık toz duman. Üstü başı dökülen iki kadın bir erkekle ( emlakçıymış ) orada 2+1 için 400 istendiğini ama 370 e bağlarsa alacaklarını konuşuyordu. Yani muktedire yakın kesim gerçekten şu anda emlak topluyor gibi algıladım.
Bu arada kirada oturuyorum; yani oturum amaçlı bir ev arıyorum. Bu fiyatlara ve bu şartlara göre kiraya devam. 150*-180 kiraya ev olursa alırım. Gerisi şeyim de bile değil. Satış fiyatı Aylık 6500-6750 TL arası mevduat getirisine eşit olan bir daire de 1000 TL kirada oturuyorum. Kimse salak değil. Hele parası olanlar hiç değil.
Burda geçen gün alternatifbank ve anadolu sıkıntılı diyen bir arkadaş vardı.. nedenini sorduk cvp yazmadı..okusa da yazsa
İşin ilginci sendikasyon yenilemeleri ve ödemelerin en yoğun olacağı dönemde döviz kurunu 6.00 tl civarlarına çektiler.
bu haftada usdtry 6.20 bandı üstüne çıkmıyorsa ülkeye birileri kaynak sokuyor demektir.
bir iki aya eflasyon da tepeyi mart 2019 seçimlerinden sonra imf ile stand by paketi anlaşması olacağını düşünüyorum.
aşağıda ki linkteki video 20 ağustosta çektiydim. izlemenizi tavsiye ederim. yaşadığımız süreç.
ama abono olmayın dermişim .
https://www.youtube.com/watch?v=UC5LzIC6QKQ
Geçen hafta, faiz ve doların düşmesi Q3 bilanço makyajlaması için olabilir.
Yıl sonu dolarda 5.60-5.80 bandını görebiliriz aynı sebeple (2018 bilanço makyajlaması). Teknik iflas için kur farkı düzenlemesi yapılmasa idi kesin derdim ama şu an biraz daha tereddütteyim.