gedik yatırım 2020 kar beklentisi 557 milyon 2021 içinse 607 milyon olarak açıklamış
Printable View
gedik yatırım 2020 kar beklentisi 557 milyon 2021 içinse 607 milyon olarak açıklamış
Ak Yatırım çok güzel bir çalışma yapmış:
Türk Traktör: 12 aylık hedef fiyatı 130,00 TL den 180,00 TL ye revize ediyoruz. Tahminlerimizde 2021 den itibaren daha yüksek FAVÖK marjı varsayımı yaptık. Daha önce %15 olarak aldığımız FAVÖK marjını %17 ye getirdik. AB çevre kuralların yürürlüğe girmesi ile daha yüksek maliyetli ve dolayısıyla daha yüksek fiyatlı traktörlerin satışı bekliyoruz. Ayrıca benzer global şirketlerin çarpanlarını da değerlememize dahil ettik. Revize hedef fiyat ile Nötr önerimizi koruyoruz. Covid salgını sonrası dönemde yurt dışı pazarların toparlanması beklenebilir. Türk Traktör ihracatı da tekrar büyüme trendine dönmesi beklenebilir. Covid salgını döneminde gıda ve tarımın önemi vurgulandı, bu algı salgın sonrası da devam edebilir.
Yıl sonu kar beklentisi:713.000.000
FK: 12.4
Temettü Oranı: % 7.2
Gedik Yatırım'ın beklentisine katılmıyorum. 3. çeyrek karı 200 milyon TL gelmiş iken ve 4. çeyrekte satışlar % 38 artmış iken aynı karın geleceğini söylemek analistin bu konuda yetersiz olduğunu göstermektedir. Bunu iddia etmek için çok haklı, gerçekçi ve somut bilgilerle desteklemesi gerekir. Kişisel öngörüm 630-650 milyon TL cıvarındadır.
tüm analistlerin (Akyat. isyat, gedik) ortalaması sn cemmer, 'in beklentisiyle örtüşüyor, 650 iyi rakam
Yilin son gunu tavan tadinda bir kapanis isteriz:)
180 kapatsa fena olmaz, insan çelebi ye bakıyor birde traktöre bakıyor , çelebi yatırımcıya ne veriyor da traktör vermiyor? 185 biri 170 üzeri de ecel teri döküyor
Tavan tadinda kapanis biyle olur
hayırlısı olsun herdaim
arkadaşlar 2017 mayısından beri 22 dolar maliyetli ttrak hissemden bugün 176 dan vedalaştım kalanlara selam olsun İNŞALLAH sizler daha çok kazanırsın
Alan satan #TTRAK #matriks http://share.matriksdata.com/share.a...01011107150435
Arkadaşlar ben gün sonu aracı kurum dağılımını yatirimkredi.com dan takip ediyorum. 31 Aralık işlemleri benim baktığım yer ile burada yayınlanan veriler farklı , yorum veya katkı alabilirmiyiz
https://i.hizliresim.com/wiFRHq.png
Sayın ttrak ortakları,bu senedi yavaş yavaş alsak buralar galiba en yüksek seviyeler.Beklemeli mi yoksa buralardan yavaş yavaş artırılır mı?Gafiğe baktığımda benim gördüğüm ufak düzeltmelerle yön sürekli yukarı.Hissenizden memnunmusunuz?Ne dersiniz bu senet alınır mı?
Günlük al-sat yapılır mı yoksa gün içerisinde fazla hareketli değilmidir?
Tavsiyelerinizi beklerim,uzun süreli senedi tanıyan ortakladan.
Sayın blueblood ben kendi fikrimi beyan edeyim TTRAK grafiğe bakılarak karar verilmez. Gelecek olan bilançoyu hatta bu dönemden sonraki birkaç bilançoyu da öngörmeye çalışarak karar verebilirsiniz. Bilanço tahmini nispeten diğer şirketlere göre kolay oluyor zira aylık traktör satışları yayınlanıyor. Bence önemli olan bu değerler olmalıdır. Yatırım Tavsiyesi değildir. Bol kazançlar.
https://www.turktraktor.com.tr/yatir...satis-adetleri
Bu sayfada aylık olarak yapılan traktör satışları her ayın ilk haftasında yayınlanır. aralık ayı satışı da muhtemelen pazartesi salı günü yayınlanır. son iki ayda yaklaşık olarak aylık 4200 adet satış yapıldı. aralık ayında da buna paralel bir satış gelebilir. şirket 3. çeyreğe göre traktör satışlarını yaklaşık olarak yüzde 30 civarında artırdı. ama bunun büyük kısmının fiyatlara dahil olduğunu düşünüyorum. eğer satışlar gelecek aylarda da bu seviyelerde giderse önümüzdeki iki çeyrek daha yüksek kar açıklayabilir. çünkü 2020nin ilk iki çeyreğinde traktör satışları bu döneme göre daha düşüktü. tabi biz bunu biliyorsak piyasa bunu fiyatlamış mıdır ya da ne kadarını fiyatlamıştır bilemeyiz. en mantıklı yol satış adetlerine göre bir hisse başı kar ve fiyat tahmini yaparak ona göre yatırım yapmandır.
Bu sermayeye böyle kârla traktör den inilmez tarlayı sürmeye devam.
Bugün 197den aşağı basan kim öyle.
dağılım #TTRAK #matriks http://share.matriksdata.com/share.a...01042235092881
Sağolasın sayın AKDENİZ
Siz de sağolun, fırsat buldukça paylaşıyorum.
Takas #TTRAK #matriks http://share.matriksdata.com/share.a...01050012250183
İki sirkete yanar icim göynür özüm
Alamadim diye
Biri Otokar digeri Ttrak ;)
Ytd
Lenovo K33a48 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
ihracat tüm zamanların rekorunu kırmış diye haber geçti... Traktörde epey satmis olabilir
Aralık ayı satışları da açıklansa anlayacağız ihracat durumunu. Bu sefer gecikti sanki
4125 toplam satış. İhracat 897de kalmış. Düşmüş ne yazık ki...
Aralık ayı satış rakamları az önce açıklandı
.....................Kasım ayı .........Aralık ayı
İç satışlar.........3.006................3.228
Dış satışlar........1.265...................897
Üretim..............4.206................4.463
İç satışın artması olumlu. Kar marjı daha yüksek.
hayırlısı olsun toplamı güzel
3. Çeyrek Satışı: 9.038 adet
4. Çeyrek Satışı: 12.644 adet
3. Çeyreğe göre artış: % 39,8
3. çeyrek 200 milyon TL kar açıklandığına göre 4. çeyrekte 200x 1,398= 279,6 milyon TL 4. çeyrek karı çok muhtemel
30.09.2020 Bilançosuna göre karı: 360.439
2020 Yılı tahmini karı: 360.439 + 279.600= 640.039 TL
Sermaye: 53.369
Sermayenin 11,99 katı kadar kar
640.039 TL kara göre F/K 15,49
Herkes bu verilere ve 2021 beklentilerine göre değerlendirmelerini yapabilir.
2020 yılı tahmini karı 710 ile 780 arasında olma ihtimali oldukça yüksek, çünkü Ekim ayı ile Aralık ayında satılan traktör fiyatları arasında fiyat farkı kâr olarak yansıtılacaktır,
Son çeyrekte diğer kalemlerin kârınında (sadece basından takip ettim elimde bir veri yok ama azda olsa) bilanço üzerinde etkili olur diye düşünüyorum bugün ki fk ile 220 ile 250 arasında ilk çeyreği fiyatlar ytd.