https://resmim.net/f/GJJZRB.jpg
Printable View
Böyle %1, %3 ufak ufak düşebiliriz. 20 TL bile olsa korkmayın. Korkulacak bir şey yok. Az az almaya başladım ben. Bu tip geri çekilmeler alım fırsatı olup denge fiyat 25 lira civarı olduğundan tekrar dönecektir. Bekleyelim görelim.
Merhaba kolay gelsin vesbe temettü ne zaman vermektedir.Buralardan kucuk alımlar yapmayı düşünüyorum uzun vade taşımak için teşekkürler.
sık karşılaşılan bir durum. uzun trendin hızlanarak trend çizgisinden uzaklaşması ve daha sonraki gelişmelerle trend çizgisine
dönmesi. trend çizgisi kırılmadığı sürece yükseliş tehlikede değildir. (yüzde 3 altı ya da üstü normal karşılanmalıdır)
https://i.hizliresim.com/VB2RBn.png
Uzun vadede taşıyacaksanız, misal 3-5 sene gibi, istediğiniz fiyattan girebilirsiniz. Temettü mart ayındaki kurul toplantısında netleştir. Brüt kar hisse başı 2.99 TL'dir. Vesbe temettüyü de Mayıs ayında verir. Tam tarih de yine 2020 Mart ayındaki kurulda netleşecektir.
ANKET-BIST100 Endeksi'nin güne hafif satışlarla başlaması bekleniyor
Analistlerin BIST100 Endeksi açılış fark değerine ilişkin medyan
tahmini -153, ortalama tahmin ise -245 oldu.
Foreks'in 32 aracı kurum analisti ile yaptığı ankette, en yüksek
beklenti +356 puan olurken, en düşük beklenti -2.355 puan olarak
gerçekleşti.
Ankete katılan 32 analistin 10'u pozitif, 20'si negatif açılış
tahmininde bulundu.
BIST100 Endeksi, dün günü 3.554,05 puan düşüşle 115.642,04
puandan tamamlamıştı.
NOT: Foreks Haber Merkezi tarafından günlük düzenlenen
BIST 100 Endeksi açılış anketine katılmak isteyen yatırım
uzmanları neslihan.koroglu@foreks.com adresine başvuru maili
gönderebilir.
- BIST100 Açılış Anketi Sonucu
Medyan : -153
Ortalama : -245
Maksimum : +356
Minimum : -2.355
Katılımcı: 32[(+10)(-)20]
Foreks Haber Merkezi ( haber@foreks.com )
http://www.foreks.com
http://twitter.com/ForeksTurkey
(21/02/2020 - 09:23:29)
hızlı düşüşten sonra bugün alıcıların harekete geçtiğini gördük. kısa vadeli düşüş tamamlandı mı? bugün dipten dönüş günümü idi?
1- stokastik göstergesi dönüş zamanlaması(tepe ve dipten) doğruluğu açısından çok önemli bir yardımcıdır.
dönüş değerlendirmelerinde stokastikte oluşan görüntü fiyat grafiğindeki görüntüden önce gelir.
2- trend çizgilerinin kırılmaları trend dönüşleri için önemli bir belirtidir.alçalan bir trendin yukarı doğru kırılışı düşüşün sona erdiğini gösterir..
https://i.hizliresim.com/49YoPQ.png
Sevgili ortaklar küresel dalgalanmayla birlikte hissemiz bu fiyatları gördü. Korkmayın. Bu ortamda olağan şeylerdir bunlar. Şimdi asıl risk Euro bölgesinde yaşanabilecek bir resesyon ihtimali. Çünkü zaten zayıf büyüyen bi avrupa vardı. Virüsle birlikte bu durum daha da derinleşebilir. Vesbe'yi ilgilendiren kısmı da şudur ki en büyük ihracat bölgemiz Euro bölgesi. Çıkabilecek her türlü olumsuz senaryo bizi de etkiler. Bu ihtimalleri konuşmak için çok erken. Yine de buraya not düşelim. Şimdi 20 TL civarına kadar da gerilese korkmayın panik havasına gerek yok.
kriz büyümez ise bu fiyatın altı yok. neden? hissede pozisyon alan grup maliyetine kadar malı verdi. grafiğe bakılınca anlaşılır.
grup yükselişi 13 lira civarından başlattı. porföyden ilk satışlar 21.50-22.00 civarında yapıldı. burası grubun maliyet bölgesi altı
gruba zarar yazar.
10 dakikalık grafiğe bakalım..
ayrıca bu bölge yükseliş trendinin geçtiği seviyeler.. 21.50 civarı üzerinde dik gelişen yükseliş trendi bozulmayacaktır. ancak biraz daha yatay yükselen bir trend kazanabilir..
https://i.hizliresim.com/gbLR6N.png
ayrıca; 1- grubun elinde satışa gelecek mal kalmamış olabilir. 2-eğer grubun elinde 22 lira üzerinde yüksek maliyetli kalmış ise ki
hisseyi 28 lira seviyelerine kadar yükselttiği için mümkündür. bu durumda bir süre sonra bu malı da realize etmek için yeni bir yükseliş hareketi baş
latmak zorunda kalacaktır..
Konjontur bozuk. Pek olacağını sanmıyorum ama eğer bist 110.000 seviyesinin altına sarkarsa o zaman vesbenin 20 liranın altına düşebilme ihtimali vardır. Düşse de Vesbe için bir gerçek var ki o da düşüşlerin hacimsiz olmasıdır. Bu da işler düzeldiğinde hissenin kolayca yerine geri döneceğinin bir göstergesidir. Hayır ve dua ile hayırlı kandiller.
Bedavadan Vesbe dağıttılar sabah. Alamadım :(
Nasıl bu kadar çabuk geri toparladı? Tokkan ortağın da sık sık bahsettiği gibi hissede satıcı yok. SPK açığa satışı da yasaklayınca çok az lot satıldı. Bu hisseye olan inancın bir diğer göstergesi. Daha yolumuz uzun. Korkuya gerek yok.
%80 üstü ihracatı var temettüsü iyi euro yükselmesi olumlu etkiler bist ne kadar düşerse düşsün sağlam hisseler bir yere kadar düşer.
SM-A205F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
bir süre önce düşüşün tamamlandığına dair işaret stokastik göstergesinden gelmiş idi.(22 lira civarında) ancak bu pozisyondan sonra da olumsuz şok
haberler(virüs+suriye) korku yarattı ve panik satışlara sebep verdi. bu durum fiyatın daha da gerilemesine neden oldu. bu kez ise hem stokastik göstergesinden hem de fiyat grafiğinden çok daha açık ve belirgin
dönüş belirtisi geldi..
https://i.hizliresim.com/k0Yq5r.png
Bu bahsettiğim olasılık giderek güçleniyor. Avrupa resesyon ihtimali söz konusu. 2020 iyi bilançolarla kapanmayacak. Bu şimdiden belli dostlar. Endeksler gerilerse Vesbenin de 15 TL civarını görmesi de olası. Gelecek temettüyü de hisseye gömdüğümden benim için fark etmez. Hatta iyi bile olur, daha çok lot alırım. Emekliliğe çok var nasıl olsa. Vesbeye de güveniyoruz. Hayırlısı olsun...
tam tersine. beyaz eşya ihracat satışlarında artış bekleniyor.(dün ekonomi kanalında analist yapılan yorumda da beklenti bu yönde idi)
mantıklıdır çünkü beyaz eşya lüks tüketim değil ihtiyaçtır. daha da önemlisi beyaz eşya kullanımı virüslere karşı temizlik
ve hijyendir..
ayrıca Euro , dolar ve TL karşısında değer kazanıyor.. bu durum kazançları attıracaktır..
yine beyaz eşya sektöründe başta çelik saç olmak üzere çeşitli ham maddeler dolar ile ithal etmektedir. sektör çelik saç fiyatlarına çok bağlı.
dünyada ekonomide beklenen yavaşlama nedeniyle çelik fiyatları inişte. petrol fiyatlarındaki sert geri çekilmenin ise taşıma
maliyetlerini azaltacağı ise açıktır..
Yabancı payı hergün düşüyor beyler
Tam bir yıl önceki yabancı oranı 11.55% idi şuan %7.2
Yabancı çıkıyor emekli fonları giriyor ve diğer oranı çok çok arttı
İyi değil bu durum
bu durumun neden iyi olmadığını biraz açarmısın? örneğin , tahtada pozisyon alan grup yabancı aracı kurumlardan spekülatif işlemler yapamaz mı? emeklilik fonlarının alım yapmaları gelecekteki beklentiler açısından en değerli gösterge değil midir?
yabancıların bizlerden farkı nedir ki? yabancıların yaptıkları her yatırımdan kazançlı çıktıkları bir efsanedir. uzun senelerdir prim
yapmayan hatta zarar ettiren bankalarda yabancılar da ağır kayıplarda. onlarca hissede büyük kayıplar içinde bekliyorlar.
Türkiyenin en büyüğü tüpraş hissesinin yüzde 63 ü yabancıların porföyünde.. emlak konut, THY v.s onlarca sayalım.. hepsi çakıldı..
yabancı bu hisselerde pozisyon aldı.. bizde alalım diyebilir miyiz) diyemeyiz. sonuç hüsran..
Sevgili Tokkan buna sadece satış artar gözüyle bakma. Sonuçta kar=gelirler-maliyetlerdir. Maliyetler artarsa kar düşebilir. Corona virüsün maliyetleri arttıran bi olasılığı var. Tedarik açısından yani. Bir de Avrupa Bölgesi küçülürse bundan Vesbe zararlı çıkabilir. Sonuçta küçülen ekonomilerde harcamalar da küçülür. Neyse inşallah dediğin gibi olur ne diyim. Ben eldekilerle düşerken alımlara devam ediyorum yavaş yavaş.
borsanın ilk açılışını yaşadım(özal dönemi)1990 yılı öncesi borsacısıyım.. ( eloktronik ortam öncesi istanbul cağaloğlu ziraat bankasında kara tahtada alım satım yaparak borsaya başladım. inanılmaz krizler ve inanılmaz yükselişler gördüm. bu düşüşler onların yanında deve de kulak. kalır.. krizler sadece arkalarında iz bıraktı. ardından hisse senetleri gitmekte oldukları yöne doğru hareketlerini sürdürdüler. borsa
uzun yıllar içinde geri çekilmelerde sonra hep yukarılara gitti. geri çekilme kısa vadeli yatırımcılar gibi beni etkilemez. hisse
sayım oldukça fazla ve uzun vadeli temettü yatırımcısıyım..
Sn.ToKKan..
Temettülerden kesilen %.15.lik stapajlardan yapılacak vergi iadeleri için mart ayı içinde vergi dairelerine müracaat
edilmesi gerekıyor. Bilginize.
Tabii.yıllık temettü geliriniz 80.000.Tl.sını bulabiliyorsa. açıklama aşagıdaki linkte./slm.
https://www.gib.gov.tr/sites/default...mayebrosur.pdf
temettü verimi bu fiyattan hesaplayınca %16 lara çıktı
Avrupa pazarı kuculur ama ya dunya Çin dışında ek bir tedarikci üretici arayışına girerse? malum en büyük üreticinin Çin olması ve bu tür enfeksiyonların sık görülmesi bir tedarik riski oluşturuduğunu gördüler??? üretim ve tedarik zincirini başka ucuz ülkelere de yaymak isteyebilirler...
16 nerde kardesim temettu kaç sence
Değerli Borsa Zedeli Dostlar
Aşağıdaki metni Cimere girip Hazine ve Maliye Bakanlığını seçerek üstteki sekmeden dilek ve öneri olarak göndermeniz kamu oyu oluşturulması açısından birliktelik olacağı ve dikkate alınacağı kanaatindeyim.Saygılarımla.
Ülke ekonomisinin barometresi Borsa İstanbul’da bulunan hisse senetleri CORONA virüsü nedeniyle yapılan panik satışlarla aşırı derecede değer kaybederek ,şirket sermayelerinin ve yatırımcıların tasarruflarının erimesine sebebiyet vermektedir.
Bistte hisse senetlerinde % 10 çıkış ve inişte uygulanan devre kesme marjının, panik işlemler geçene ve piyasalar durulana kadar inişlerde en az % 5 in altına çekilmesi yatırımcının korunmasında ciddi yararlar sağlayacaktır.
Gereğini arz ve talep ederim.
Şimdi durumun vahameti ortada. Piyasa bir çıkış yolunu bulana kadar hisseden bir şey beklemeyin.
Bu ortamda şirketin dövize fazlaca ihtiyacı olacaktır borçları çevirebilmek için. Bu yüzden temettü dağıtımı yerine bedelsiz verebilir. C.başkanı ekonomi paketi açıklayacak bi iki güne kadar. Buradan Vesbe'yi ilgilendiren kararlar çıkacaktır. Zorlu'nun bu duruma göre temettü açıklayıp açıklamayacağını göreceğiz. 2-3 haftaya belli olur. Bekleyelim görelim.
Temettu yuzde 10 dan az olacagini sanman gecen sene 2980. Simdi yarisini verse bile yuzde 10 civari eder. Bana soracak olirsan 2-2,5 arasi olmasi gereken der normal karsilarin
Haftaya cuma temettü için kurul günü. D*****n kuyruğu kopacak.