bıste güveniyorsun gidişata bu işi kaptın galiba ekonomiyi :)
Printable View
Orası öyle ama söylediğim fon hisse az var ağırlık devlet tahvili.
https://resmim.net/f/simgV2.jpg
Hisse fonu almak için hisse yoğun almak daha mantıklı bıstte stopaj yok çünkü değişken vb hikaye yüzde 10 komisyon ödüyorsun en baba bankada binde 2
Perşembe bıst 0.60 düşerken hisse yoğun fonlar 0.80 0.90 düşmüştü cuma bist yüzde 3 yaptı bunların korelasyona göre ort 3.5 4 yapmaları lazım yapamıyolarsa sakat
Geçen perşembe başlayan borsanın düzeltmesine tam denk gelmişsin bu hafta düzelmeleri lazım cuma kapanışıyla ptesi sabahı belli olacak
Bıst bu yükselişin düzeltmesini yapabilir ptesi açılıştan sonra düzelte düzelte gitmesi daha sağlıklı direk yukarıda yapsa bi düzeltme gelebilir h.içi
Bende bakıyorum arada onada hisse yoğunların stopajının 0 olması lazım laleyle paralel sanki son günlerde
Son haftaki ortalamalari jalenin altinda
Jale hala daha mantikli gorunuyor
Kalkip yine onsa poz acmazlarsa tabiki...
Ben mac in aciga satarak kar yapamamasini anlamis degilim...bu hafta rengi belli edecek 105k yi rahat kirarsa ki henuz kirmadi 120 cok yakindir
Htt hakkindaki yorumunuz nedir syn jd
Fon dediğin bıst düşerken direnecek çıkarken hızlı çıkacak fon yönetiminin işi bunları bulmak portföy yapmak işi bu ekmek yediği 7-24
biri demişti burda fon yönetiminin amacı endeksin üzerinde getiri sağlamak yoksa eskilerin deyimiyle git endeks al daha iyi
Aynen öyle fonun miktarı 50 dir ama gün içinde al sat 500 lük işlem yapar düşecekse hem açığa satar hemde elindekileri tabi senet çıkışta güçlü değilse çıkacaksa da bıst açığa da alabilir gün içi cuma öyle bir gündü yani fon yönetiminin elinde her türlü silah var getiri elde edebilmek için işleri bu
Lale son 1 haftadan beri işi toparladı gibi endekse karşı yeni portföy yapmış belli aşırı giriş durup dengelenince eski portföy zaten fonun yarısı şuanki o zaman mach 3 de lpg fonu gibi defansif mi takılıyor acaba
Bu dediğinizde haklısınız yüzde 2 3 de yönetim komisyonları var bide diyolarmış ki siz senet alıp satsanız komisyon ödüyeceksiniz komedi en baba bankada komisyon kaç?
Sürüden ayrılan fonda pek yok gibi biri yazmış geçen o kadar iyi yönetse kendi fonunu yönetir diye kişi sermayesi olsa yönetir her işimiz art niyetli
HTT faize karşı çok hassas uzun vadeli tahvil içeriyor
Kâr satışı gelirse tahvillere ciddi kaybettirir
Ki gelme ihtimali de yüksek
O değil de patır kütür pair trade yapan endeks short long açan hayvan gibi hisse taşıyan fonlar alıp satıyorsunuz... kendiniz hisse alıp taşısanıza :) ben şahsen öyle yapıyorum...
Bu arada yfv buradan okudum az bir şey aldım memnunum teşekkür ederim tavsiye verenlere.