Bu arada su kanunda bir kisim vardi, onu soramadim. Anladigim kadariyla ilk aciklama tarihinde elinde mal olanlari kapsiyor ayrilma hakki / adil fiyat, vs. Sonradan alanlari degil. Su anda herkesi kapsiyor mesela.
Printable View
Bu arada su kanunda bir kisim vardi, onu soramadim. Anladigim kadariyla ilk aciklama tarihinde elinde mal olanlari kapsiyor ayrilma hakki / adil fiyat, vs. Sonradan alanlari degil. Su anda herkesi kapsiyor mesela.
Okuyunca ne olacak. Dengesiz misin sen kardeşim. Karşı mahalle şoyle diyor diye birseyler yazıp ciziyorsun. Çok biloyorduysan altına aslında gerçeği budur deseydin.
SM-G930F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
@pamuk uzatmasan artik, herkes ayni seyi soyluyor zaten, degisik birsey degil ki. Insanlarin iyice morali bozuldu hisseden zaten. Hele uzun vade kalanlari iyice hirpaladi.
Birader benim yazdığımı oku sonra da kendi üslubuna bak. Terbiyesiz .
Karşı mahalle böyle diyor. Ne yapalım kendimiz çalıp kendimiz mi oynayalım. Adamların bizi kazanmak gibi bir derdi yok kendi tabanını tutma derdinde . Kendi tabanına da durumu böyle anlatacak . Bilin, duyun. Gerek sokakta gerek sosyal mecrada karşı çıkarken karşı tarafın argümanlarını bilmeden nasıl çürüteceksin.
Ben adamlar böyle konuşuyor diyorum. Sen bilip bilmeden konuşmayin diye atarlanıyorsun. Ben mi el koyma çalışıyorum birader . Bilmeyen kişi ben değilim. Git kiminle derdin varsa ona söyle bilmiyorsun diye. Tanımadığın insanlara olan hitap şeklin senin her şeyi ne kadar iyi bildiğini gösteriyor zaten .
Az ötede dur güzel kardeşim. Bana sataşma. Az ötede dur .
Klasik muhalefet işte, birbirini yer sadece .
Sn.666, ben hisseyi geçen hafta aldım. Şimdi ayrılma hakkından ben faydalanamayacak mıyım ? 😩
Yav tanımıyor etmiyor, benim şu olaya nasıl baktığım hakkında en ufak bir fikri dahi yok , ileri geri konuşuyor.
El koyamaz, en fazla yaptım oldu derler ama geri alınır. Boru değil yav koca Atatürk yav, terörist mi bu adam nasıl malına el koyarsın.
Sonrasında bunu emsal gösterip tüm vatandaşların malına el koyulabilir öldükten sonra . Bunlar basit şeyler değil.
Miras hakkı, sosyal güvenlik, ilaç, emekli maaşı gibi kavramlar bizi korumak için değil; devleti korumak içindir.
Sosyal devlet denen kavram Avrupa 'da neden başlamış bir araştırsın bakim arkadaşlar karşılarına ne çıkacak.
Miras hakki beni değil devleti koruduğu için verildi .
Yav neyse, arada biri çıkıp karıştırıyor ortalığı.
Teşekkürler
Ülkeler silahlarla korunmaz fikirlerle korunur ve fikirlerle yıkılır. Batı 'nın yok olma eşiği de 1. Yahut 2. Dünya savaşı değildi. Sosyalizmdi. Rusya 'nin en büyük silahı bilmem ne füzesi falan değil sosyalizmdir. İkinci Dünya savaşından sonra sosyalizm Avrupa 'da çok güçlendi. Avrupa ülkeleri birer birer devrilecekti ama Amerika 'nın Marshall yardımı durumu topladı. Bugün yeniden Batı toplumları vahşi kapitalizmden rahatsız son 10 yılda Amerika 'da ve İngiltere ve Fransa 'da bugün dahi devam eden olayları bilir hatırlarsınız. Batı en çok bundan korkar . En çok fikirlerden korkar .
Atatürk 'ün mirasına el koymak; sosyalist bir hamle olur . Türkiye 'de eksen kaymasına ciddi bir delil. Fetöcülerle bile 2008 yılından sonra bozuşmaya başladılar, 2010 'da kanlı bıçaklı oldular ama darbe girişimine kadar mallarına el koyamadılar. Kaldıki teröristlerin malına dahi neden el koyduklarını dış dünyaya tam olarak anlatamadılar.
Atatürk diyorsun. Uluslararası toplum Atatürk sever, sevmese dahi saygı duyar .
Bu olaydan gelecek para hükümet için hiçbir şey ama fikri yapısı Batı için ciddi bir tehdit . Adamlar Ukrayna 'yı dahi kazanmaya çalışırken, Doğu Bloktaki ülkeleri kazamaya çalışırken Türkiye 'de böyle bir şeye izin vermezler. Türkiye 'yı aşar bu konu .
Biraz dağınık oldu ama ben böyle düşünüyorum. Olay örüntüsünü böyle görüyorum. Yanlış olabilir , fikirlerim beni bağlar.
Bu konuyu hiç olmadığı kadar ısıtacaklar, bence erken seçim var ona hazırlanıyorlar. Kendi tabanlarını konsolide etmek için kullanacaklar.
Yayınlanalı bir ay geçmiş, bütün havuz medyası Amerikalı bir düşünce kuruluşunun sözünü referans alıp darbe marbe demeye başladı. Bunlar seçim hazırlığı bence .
Degil dimitri yanlışın var, bu ülke kimsenin zerre umuru degil (ABD/AB) ama bu "türkleri zaten sevmiyorlar" "dış mihraklar yine memleketi karistiriyorlar" repliği de değil, kurtlukta düşeni yerler o anlattığın vahşi kapitalizmin mottosudur. İyi yönetilmiyoruz, elin itine de gün doğuyor. Yönetmenin dediği gibi yanlız ve güzel ülkem.
SM-N950F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
http://www.sisecamkimyasallar.com/si...1%20Sunumu.pdf
Heves filan kalmadi ama sodanin 4c2019 yatirimci sunumu yayinlanmis. Igilenen olur belki.
SM-T800 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Bence çok güzel bir haber. Bilanço da gayet güzel duruyor. Yarın güzel bir gün olur inşallah.
Madenin ömrü + 100 yılmış.
Rockefeller maddeye ölürken +4 çakmış .
ANKET-BIST100 Endeksi'nin güne satışlarla başlaması bekleniyor
Analistlerin BIST100 Endeksi açılış fark değerine ilişkin medyan
tahmini -273, ortalama tahmin ise -266 oldu.
Foreks'in 40 aracı kurum analisti ile yaptığı ankette, en yüksek
beklenti +980 puan olurken, en düşük beklenti -1.195 puan olarak
gerçekleşti.
Ankete katılan 40 analistin 9'u pozitif, 31'i negatif açılış
tahmininde bulundu.
BIST100 Endeksi, dün günü 640,42 puan artışla 120.791,86
puandan tamamlamıştı.
NOT: Foreks Haber Merkezi tarafından günlük düzenlenen
BIST 100 Endeksi açılış anketine katılmak isteyen yatırım
uzmanları neslihan.koroglu@foreks.com adresine başvuru maili
gönderebilir.
- BIST100 Açılış Anketi Sonucu
Medyan : -273
Ortalama : -266
Maksimum : +980
Minimum : -1.195
Katılımcı: 40[(+9)(-)31]
Foreks Haber Merkezi ( haber@foreks.com )
http://www.foreks.com
http://twitter.com/ForeksTurkey
(18/02/2020 - 09:23:56)
Terbiyesiz sensin
SM-G930F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bu seviyeden alan hertürlü kazanır.
Çok muhabbet tez ayrılık getirir.
Bu hissenin hedefi 5,75 e gitmek gibi gözüküyor.
Burada kavga etmeyin, sonuçta malı alan gidiyor.
Kimse bişey bilmiyor.
Ederi kaç ise oraya yükselir veya düşer.
acil açıklama lazım.
Döviz yükseliyo şimdi bizim kasadaki dövizler birişe yaramıyormu şimdi.
valla son 30 günün ortalaması filan badem oldu BARBA. soda ve özellikle anacam açıklama önce 30 günün ciddi altına geldi. güya anacam ayrılma hakkı 4.36 idi kağıt 4.0 lira oldu yüzüne bakan yok. 9% altında ort fiyatın. milletin deli gibi alması lazım. yüzüne bakan yok.
8 aydır bekletiyor araba alsam dolar alsam altın alsam köşeydim senin gibi kağıt olmaz olsun şimdi 6ya doğru düş ordan 5.80 sonrasında 1 2 3 nereye gidrsen git seni burlarda bile bile tutanlara lanet olsun
Arada bir saman alevi gibi rüzgar yapıyorlarki kimse satıp kaçmasın.amerikadaki kurulan şirket yokmu o şirket çok değerli.ytd.
Tera daki arkadaş alıştıydın her gün açığa vurup 6,7 kademe almaya,bu gün napacan bakalım.
grupta bir hareketlenme oldu. haber mi gelecek nedir...
İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali CHP'nin İş Bankası hisselerinin
Hazine'ye devriyle ilgili iddiaları değerlendirdi.
Bali "İş Bankası hisselerinin devri konusunda tartışma, Atatürk'ün paylarının kimin tarafından temsil edileceğidir. Ne ana hissedarın mülkiyet haklarıyla, ne bankanın performansıyla, ne de bankanın iş yapma biçmiyle doğrudan ilgisi yoktur." diye konuştu.
*iş bankası gm bali: (chp'nin iş bankası hisseleri) zannedildiği kadar orijinal bir durum değil, bu tartışmalar daha önce de yaşandı, biz işimizle gücümüzle meşgulüz
Yarının destek ve dirençleri
https://i.resimyukle.xyz/OTACPW.jpg
Buraya da ekleyelim...
Fikirlerine katılır veya katılmayız...
Daha önce bu forumda yazmış bir arkadaşa, fikirlerine karşı olmak mümkün...
Ama "eşine" laf söyleyecek kadar "sapık" insanlara karşı önlem almak lazım...
Bugün ona, yarın sana veya bana...
Sapıklık bir hastalıktır sonuçta. Sapığıa da yardımcı olmak lazım.
Ki tedavi olsun...:
https://www.hisse.net/topluluk/showt...40#post4153640
Şimdi susan da yarın hiç " bıdı, bıdı" etmesin!
HİSSELERİN ORTA VE UZUN VADEDE YÜKSELMESİNDE EN ETKİLİ RASYO ÖZ SERMAYE ARTIŞIDIR.BU RASYOYA HİZMET ETMEYEN TÜM RASYOLAR ANLAMINI YİTİRİR.çÜNKÜ ŞİRKETLERİN ASIL HEDEFİ YAPTIKLARI TÜM FAALİ YETLERLE KARLARINI ARTIRIP ÖZ SERMAYELERİNİ GÜÇLENDİRMEKTİR. ŞİŞE CAM IN BORSADA İŞLEM GÖREN ŞİRKETLERİN 10 YILLIK ÖZ SERMAYE ARTIŞINA BAKTIĞIMIZDA EN BAŞARILI ŞİRKET SODADIR.
Sayın yetkili,şişe cam şirketlerini birleştirme kararını alıp yeniden fiyat belirleme işlemini şirketinize verdi..Fiyat belirlemede hangi temel analiz oranlarını kullanacagınızı bilmiyorum.Ben borsada bir hisse alırken en az 10 yıllık geçmişine bakıp öz sermaye artışını kıstas alırım..Çünkü şunu biliyorum ki cirosu ne olursa olsun öz sermayelerini artırmayan şirketler büyümezler..Şişe cam gurubuna baktığımızda 10 yıllık öz sermaye artışları şöyledir.
Şişe cam- 2009/12=3710916594 --2019/12=19133185000
artış oranı %515
Trakya Cam-2009/12=1366833962--2019/12=6796543000
artış oranı %497
Anca Cam=2009/12=736860146-2019/12=2826011000
artış oranı=%383
Soda =2009/12=540997080--2019/12=5741864000
artış oranı=%1063
Tabloda görüldüğü gibi soda 10 yılda diğer şirketlere göre öz sermayesini 2 kat daha fazla artırdığı görülüyor.Buna göre borsa yatırımcısını adil bir fiyat değerlendirmesi ile magdur edilmemesini diliyorum.Saygılarımla..
Bu yazıyı PWC şirketininin yönetimine de yazdım..Burda birbirimizle didişiceğimize bari bu birleşmeden bizi mağdur etmeyecek adil bir kararın verilmesinde mücadele edelim..
Şişe cam bu birleşme kararını paylaştığında ertesi gün piyasa defter değerlerini düşük bulduğu hisselere saldırdı..Oysa 10 yıllık verilere baktığımızda içlerinde bu oranı en küçülecek hisse soda dır.şu anda def deg 1.09 çarpanı ile işlem gören soda nın on yıllık veriyi baz alırsa 0.10 dur..Yani 1.09/%1063 öz sermaye büyümesi=0,10 dur.
Bu şişe cam da 0.16 Trakya cam da 0.14 Ana cam da 0.28 dir..Bu hesaba göre geelcek 10 yılda Soda diğerlerine göre %50 daha iskontoludur..Ayrıca yükselen dolar kuru da göz önünde bulundurulursa nereden bakarsak bakalım.Soda yatırımcısı şişe cam ın potasında magdur ediliyor.
Twitter hesabım Borsa Analiz
borsatrendi.