Telekom gene en iyisi ziraat nerdeyse simitçi oluyordu.bilançosunda simit satışları takip edilecekti.Memleketim bankalarının bilançoları böyle işte:)))))))
Printable View
Telekom gene en iyisi ziraat nerdeyse simitçi oluyordu.bilançosunda simit satışları takip edilecekti.Memleketim bankalarının bilançoları böyle işte:)))))))
Bankalara çalışmıyorum. Sigorta şirketleri, satışı olmayan şirketlere çalışmıyorum. 413 te 251 tanesi benim alanıma giriyor.
Hem 2018/6 hem de üstüne 2018/9 çok ucuz bulduğum pek çok kağıt 2 3 4 e katladı biz de nasiplendik bazılarını yazdım geçmişte. Artık borsa ucuz değil pahalı da değil bilançolar gelsin bakacağım pozuma ama çok çok güzel bıraktı ve bekliyordum arkadaşlarımın da çoğuna söyledim inanan oldu inanmayan oldu neticede haklı çıktım %40 civarı da nakite geçtim bugün itibari ile artık sadce iyi bilanço bekledigim şirketleri taşıyorum gitse de üzülmem düşse de üzülmem. Bir yandan da viop short kovaladım yani o açıdan da bakmaya çalışıyorum orada zarar etmedik ama şans yani tamamen ucuz kurtuldum yine viop short aramaya devam edeceğim hedge amaçlı. Çok güçlü aldı ara düzeltmeyi yakalasan bile ya gün içi ya gün sonrası hemen anahtarını almaya hamle yaptı. Daha yabancı filan yok piyasada yerli fonlar emeklilik filan bu hale getirdi yabancı gelirse nereye gideceği belli olmaz ama bence gelmezler mevcut siyasi konjonktürde.
Dolar başlığı yeri değil tabi ama dolares 6.5 üstüne mesela atsa benim çok çok işime gelir portföy yapımdan dolayı 2020 içinde böyle beklentim var cari açık kesinlikle vermemesi gerekiyor ülkemizin bunun yolu da düşük faiz yüksek kur mutlaka izlenmesi gereken politikadır. Varsın vatandaş dolar alsın kazansın ülke de kazansın.
Resmî verilere inanmazsam açıkçası dolar filan alıp bankaya koymam onu da söyleyeyim ülkeyi terk eder gider yurt dışında yaşarım iyi kötü devlet geleneği olan her ne kadar siyasi amaçla yalan soyletilmeye çalışsa da namuslu memurları da olan bir ülkeyiz söylenebilecek yalanlar kısıtlı bence.
Eyt beklerkene
çyt olmasında
Aman aman
Şu anda tek ve bütün kritik söz ve hareketlerin artik bu kisinin agzindan cikan ifadelerde gizli sakli yada aleni olduğunu düsünuyorum
Tabi topu orta sahada gezdirme yada dezenformasyon amacli da olabilir
KY bisey vuku bulmadan onu öngöremez
Bizdeki emeklilik sisteminin düğümünü İskender bile kılıçla çözemez...
SSK, Bağkur, Emekli Sandığı, arada fevkalade ve özel emeklilikler ve VİP emekliler...
Benim gibi hem SSK hem Emekli Sandığına yıllarca prim ödemiş Bağkur emeklileri..
Hiçbir matematiksel formül ve de izan bir makul eşitlik sağlayamaz...
Emeklilik sisteminin bir parasal ve de matematiksel mantığı olur.
Siyasetçinin insafına ve de keyfine kalmış bir anlamsız sistem(!) eninde sonunda çökecektir.
Son dakika: Rusya'nın İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi'ne düzenlediği saldırılarda 26 sivil yaşamını yitirdi.
Bankalarımız ekonomide geldiğimiz noktanın sembolleri.
Kağıttan kaplanlar...
Bu bankaların bağımsız denetiminden sorumlu olanın uykusu çoktan kaçmıştır.
Yukarı tükürsen bıyık aşağı tükürsen sakal durumları...
Aklıma hep Enron olayı gelir bizim bankaları düşününce...
Bugün Medwig Finansbank'ın piyasa değerinin bir başka başlıkta saat 14 itibariyle 299,3 milyar liraya yükseldiğini bildirdi...
Böl altıya...
50 milyar dolar eder...
Enron da en son 85 milyar dolar kadar ediyordu iflas etmeden önce...
Enron'un bağımsız denetiminden sorumlu, dünyanın beş büyük denetim şirketinden biri olan Arthur Andersen, bu hizmetine karşılık o son yıl Enron'dan 52 milyon dolar ücret almıştı...Yani haftalık 1 milyon dolar.
Sonunda Enron'la birlikte o da göçtü gitti...
Bora bey, aynen dediğiniz gibi, babam yaşından dolayı ve primlerde düşüktü pek bir şey ödemedi BAG-GUR'a, ben 27 yıl 2 ay 20 gün ödedim, o 6 basamak ben 14 basamak aramızda 100 gayme maaş farkı var.
Seyyanen zam, kerhen zam, en düşük emekli maaşı 1.000 kaat olacak v.s. derken, sistemin ağzına zıçtılar.
Hiçbir ay üstüste aynı emeklilik maaşını almadım.
Hakkım nedir ne veriyorlar bilmiyorum...
Neyi nasıl, neden kesiyorlar takip edemiyorum.
Bunca hesap kitap bilirim... buna aklım ermiyor.
Erdirmiyorlar?!?
Aptala döndürdüler adamı.
Hesabıma ne yatıyorsa alıyorum Allah bereket versin, Allah devlete zeval vermesin diyorum...
2002 den beri bir program itinayla uygulanıyor,bizim memlekete özgü de değil.Uygulanan nedir sağılk ,eğitim ve emekliliğin özelleşmesi ,üçünde de yolun çoğu alındı.Emeklilik biraz yavaş gidiyor ,aslında zorunlu BES ilk adımdı devamı elbette gelecek ,bildiğimiz anlamda emeklilik kalkacak.Sağlık zaten paralı, ciddi bir hastalıkta parasız işin içinden çıkamayacağını sanırım herkes biliyordur.Eğitim de zaten imam hatip özel okul ikilemi ile karşı karşıya kalan toplumun hangisini seçeceğini iktidar bilmiyor diye düşünmek manasız,her adım hesaplı her adım bilinçli atılıyor,aslında insan inanamıyor,bu kadar değişimin isyana neden olmadan 17 yılda yapılması içeriği düşünülmezse toplumsal mühendislik açısından aslında çok başarılı bir proje uygulandı ve uygulanmakta.
Etnik temizlik diyorlar, soy kirimla sucluyorlar.
Bu tarafta, insanlari soguktan, acliktan, hastaliktan, hukuksuzluktan kiriyorsun, soran yok.
Bence cagimizin en buyuk teroristleri devletler.
Terör ,siyaset falan hep paralı işlerdir,birileri tarafından finanse edilmezse yapılamaz,finansörle elbet bir şekilde hesap kapatılır, finansör asla zararlı çıkmaz, tabi benim aklıma göre.
Gecmiste Demirel secim kazanmak icin, emeklilik yasini dusururdu.
Gelinen noktada sorumlu bu millet mi oluyor simdi, yoksa nufus artisimi ?
Sosyal Guvenlik Kurumunu, bir cetenin amaclari ugruna malzeme ederseniz, sonuclarina katlanirsiniz bugunku gibi.
Beter olun diyecegim de, kime diyecegim, millete mi ?
O zaten kendi oyu ile belasini bulmus.
Demiyormuydu, soyuyorsa beni soyuyor, sana ne..! diye.
Bunu biliyorum tabi...
Aklımın.ermedigi 30 seneden fazla bir belirli dengede Emekli sandığına, SSK na ve Bagkura prim ödeyen biri olarak neden ömründe bir gün çalışmamış, asgari ücretten çalışır gösterilmiş 20 sene prim ödeyen bir ev hanımından (akrabam olur kendileri) neden baya düşük maaş aldığım. o da gülmekten yanıt veremiyor...😙
Bu israrla sag partiye, onun da hirsiz olanina oy veriyor.
1956 dan beri.
Semra Hanim, askeri helikopterle terzisine giderdi.
Kendinin bir gucu olduguna inanan bir kisim millet soylenirdi buyuk buyuk.
Bugun kacak sarayin gunluk masrafina bir bak, hesapla kac helikopter kalkar ?
Ogrenmiyor, anlamiyor, millet tanimina giren bir aidiyet hissi yok.
Her agzini actiginda turk milleti diyen bir de comarlari var.
Yazik oldu guzelim yazarlarimiza, Nazim Hikmet e, Fakir Baykurt a, Sabahattin Ali ye.
Okuyun ogrenin bu millet icin mucadele koyanlarin dramlarini.
Milletmis.
Soyuyorsa beni soyuyor..! diyor, sana ne..!
Necip turk milleti.
Bizde gene en fazla denetlenen bilançolar banka bilançolarıdır,neticede saçmalıklar olur ama saçmalıklar devletçe usulüne uydurulur.Sizin bahsettiğiniz çoğu şirketin bilançoları genelde patronun keyfine göredir.İsterseniz bakın kağıt dibe giderken aşağı basılırken hep kötü haberler bilançolar,sonra son bir hacim artımı ve speklerle anlaşan patronlar ,kağıt yeterince toplanınca aniden 45 derece 60 derece ile yukarı giden grafikler hep iyi bilançolar ve haberler eşliğinde olur.Siz ya bu nasıl oldu diye düşünedurun voli vurulur sonra tavana yakın seviyelerde küçük yatırımcıya devredilen mallar,sonra yıllarca millete taşıtılan lanet edilen kağıtlar gene dipler gene aynı oynun benzeri falan.Şimdi tavanlardayız,geçen yıllardan daha mı iyi ekonomi,e nasıl oldu da şirket bilançoları banka bilançoları falan güzelleşti geçen yıl:))))))))))))))))
Bati ulkelerinde disaridan borclanmak yada yurtdisindan borclanmak gibi emeklilik haklari yok. Bunun kaldirilmasi gerekiyor.
22 bin dolar yatirdim borclandim ayda 350 dolar olene kadar alicam ustune bedava saglik sigortasi. Devlet iflas etmesinde kim etsin? Ben borclandigimda maasim 500 dolar gozukuyordu ama farketmez yine kardayim. 51 yasinda maas baglandi. Milyonlarca insan bunu somurdu hala somuruyorlar. Yazik gunah devletin borclari patlamis resmen.
Amerikada yuksek maasli iyi pozisyonda insanlar taniyorum hepside yazin tr ye gidip tatil yaparken devlet hastanesinde ameliyat bakim falan yaptiriyor. Adamin abd de sigortasi var ama parasini verip tr de profesorden randevu almak 10 kat ucuza geliyor.
Daha o kadar cok uckaat donuyorki anlatsam inanmazsiniz
Abi ben bu forumda bando çala çala mallandım hiç de dediğin gibi değildi bok gibiydi piyasa herkes dolar diyordu banane bu dakikadan sonra kucaklayan ky den bilançolar bu ralliyi haber verdi gayet. Ezbere konuşuyorsunuz araştırana okuyana emek verene her piyasada her fiyattan ekmek var. Arsa alıp satıp kazanan dolar alıp satıp kazanan altın bitcoin den milyoner olan her çeşit insan tanıdım hepsine saygım var her enstrümanda emek verene para var. Bilanço yalan ise yalanın altında ne var ona bak bahane arayana bahane çok.
Dolarda ,90 lar hep heyecanli olmustur😀
Ahmet inandirici olmadi bu :)
Yaz
Abd de emeklilik icin sigortaya ayda kac dolar ödüyosun?
Saglik gibi emeklilikte bi gun tam ozellesecek o net ama egitimin hemen kosarak ilk ozellesmesi iyi olmadi tabi
Dunyanin bati ekseninde bizde dahiliz buna kapital sistem cokmesin maksat herşey ozele kayacak
Dünyanin doğusu devletci ama ordada halklara para koklatan kim
Ozellestirme nedir?
ilk ozellestirmeyi kimler yapmistir?
Ozellestirme ben yatayim sen calis yerime ama kebabi ben yerken sen simidi disledir Ana mantik bu
Cevap2
ilk ozellestirme anadolu rum ahalisi bin sene evveli göçebe biz yurda yerlesince tum isi bize taşere etti en son savunma askeriyeyide verdi aldik burlari yolladik onlari
O esnada bize yaradi o is
Ama tabi ters e çalışırmi sistem
Belli de olmaz o isler
yahu sn moruk...hani okumasan olmuyor...şu yazdiklarinda bir gerceklik bir mesned var mıdır acaba?
en iyisi dikkate almamak diyorum. ama bazan o kadar ifrata kaciyorsun ki susmak kabul gibi anlaşılmasın diye şerh koymak durumunda kalıyoruz...
neresine itiraz ediyorsun dersen,,,tutulacak bir yanı yok yazdıklarının...
Valla sayin bora
Haklisin ama alacağın yok.
Kutuphanende ya cok texas tommiks var ya baska sey
Entellektualitede unlimited akimdan misin?
'Maaşları düşürün' diyen tarikat şeyhi 'sahte fatura'dan hapis yatmış!
“Geçinemiyorum diyene 5 lira daha veriyoruz. Sünnet 'geçinemiyorum' deyince ‘5'ten 3'e indir’ diyor†ifadeleriyle gündeme gelen tarikat şeyhinin naylon fatura düzenlemekten hapis yattığı ortaya çıktı.
http://cumhuriyet.com.tr/haber/turki...is-yatmis.html
senin bu yazdıklarin ve de özel üslubun için tahsil ya da kitap gerektiğini sanmıyorum...yellen yellen ipe diz denilen cinsten...tavuk çiftliği muhabbeti...dilinden ancak oradan bir iki kişi anlar...neyse...sanalda idare ediyorsun işte...malum herkes eşit burada...temeli saçmalamak ve de cahillik olarak belirlersek...
Işin temeli bilimdir
Unutma disiplin bilim
Ikisi
Senin kafa basmaz
Haline acinacak halde olup tumce kurmak
Cabalamak
O da bisey demek ki
Sn nosfeçağrı ben 20 yıllık borsacıyım,hep alırım satarım,benim entrylerime bakarsanız hazirandan bu yana işyat , güneş sigorta ve albarakada olduğumu da görürsünüz.Ben de baya kazandım son furyada.Borsaya da karşı değilim.Kendi tecrübelerimi yazdım,demek ki siz benden daha başarılısınız borsa konusunda,hala kazanıyorsunuz,inşallah devamında da kazanırsınız.Ben artık kendim için sakıncalı buluyorum.Kimseye akıl verecek halim de yok,maksat tecrübe ve bilgi paylaşımı.Banka bilançoları konusunda yazdıklarıma eleştiriniz var mı.Banka bilançoları güvenilir mi.Bizim borsaya banka borsası diyorlar da ondan soruyorum.
Benden eskisiniz ben 2009da girdim piyasaya 2014 e kadar o piyasada neredeyse hiç bir şey kazanamamayı başardım sürekli endekse yenildim kazansam bile. Ne alsam düştü ne satsam gitti teknik meknik saçma sapan işlem yaptım. Para da kaybetmedim totalde.
Sn. Alloffs üstadın eski forumda başlığı ile zaten meraklı olduğum temel analize girdim sonra bir sürü kitap okudum kendimce bir yol yöntem belirledim. Onu da koda döktüm sistemle çalışıyorum. Tek doğru benimki asla demiyorum. 1 liradan reysaş alan varsa beni katladı gitti mesela helal olsun derim ama 1 lot almam mesela o kağıdı az olsun sağlam olsun.
Bankalar dediğim gibi eskiden saçma sapan beklentim ile yok o formasyon yok bu formasyon işlem yaptığım kâğıtlardı, iyice okuyup analiz etmeye başlayınca aslında bankanın nasıl para kazanmakta olduğunu anlamanın ( para satıp para kazanıyor işte ) çok da basit olmadığına kanaat getirdim. Üstelik benim kullandığım yöntem ile değerlemek de pek mümkün değildi.
Bu nedenle sadece çok aşırı ucuz diğerlerine göre bu kadar ucuz kalamaz diyip aldığım Ykb hariç ve ara sıra heyecan olsun diye loto misali halk hariç ne inceliyorum ne de taşıyorum. Mesela telekom çok güzel bilanço getirdi ve daha güzelini bu çeyrek getirecek madem bankalar aldı telekomu siz de gidin telekom alın ben beğendim ama alamadım. Sonra da hareketi başladı uçtu gitti. Ereğli mesela yalan mı bilançosu ucuz kağıt güzel bilançolar da getirecek 15 lira olsa kim şaşırır ki eder yani. Bugün sattım gelirse bir daha alırım. Mesela şu an tüpraş almam ama iyice aşağı verirlerse 16 dolar altında neden olmasın düşünülebilir. Ne ucuz kaldı ne gider ne dipte neleri gelecekte toparlar hangi şirket batsa bugün elimde ne kalır... sürekli bunlarla yatıp kalkıyorum.
Mesela dolar. Nedir doların değeri? Neden değer kazanır neden kaybeder? Bilançosu fed bilançosu mudur nasıl değer biçeriz? Hadi doları bildik, tl yi ne yapacağız? Dolar tl de uzunda yön hep yukarı ama alternatiflere göre ne zaman Iyi ne zaman kötü getirecek? Nasıl biliriz bunu? Ben bunu kafamda oturtamadım o nedenle de tek dolar işlem yapmadım bu başlığı da bu nedenle takipteyim ama pek paylaşım kalmadı halbuki epeydir yatay gidiyor alma zamanı şimdi olabilir mesela ama dediğim gibi anlayamıyorum.
bist içinde şu an pahali diye degerlendirilemeyecek 10 adet şirket varsa vardir ! onlarda ortalama olarak ederindedir.
ve piyasa ise yeni pozisyon acilamayacak kadar pahalidir ! risk maksimum duzeydedir.
getiri risk birlikteliginin limitleri zorlaniyor ! bu kabataslak tum dunya borsalari icin gecerlidir
Sn nosfeçağrı 2009 girişlisiniz,abi diye hitabınız da oldu,o yüzden size akıl vermeyi düşünmem elbette borsada her koyun kendi bacağından asılır,ama bir tavsiye vermeden edemeyeceğim 1994 ,2001 ve 2008 krizlerini görmemişsiniz,borsanın tersi çok kötü oluyor.2008 de 10.50 den alıp 10.70 den kardeşimle alıp sattığımız arçelik büyük çöküşte 1.5 a düştü.Bir yılda arçelik batmışmıydı.Elbette batmadı ama kaos zamanları başka oluyor işler.O yüzden eski borsacılar var topikte arada onların yazdıklarını da çok kulak arkası yapmayın derim.Gene de para da sizin karar da sizin elbette.