şu anda nerdeyse yurtiçi ve yurtdışı uçuş zaten yok.
havacıları iyi yerden yakalarsan parası tatlı.
petkim de halk gibi batak
Printable View
şu anda nerdeyse yurtiçi ve yurtdışı uçuş zaten yok.
havacıları iyi yerden yakalarsan parası tatlı.
petkim de halk gibi batak
61503/27/2020NOTICE OF ATTORNEY APPEARANCE: Robert M Cary appearing for Turkiye Halk Bankasi A.S. Appearance Type: Retained.
61603/27/2020LETTER by Turkiye Halk Bankasi A.S. addressed to Judge Richard M. Berman from Robert M Cary dated 3/27/2020 re: Authorization to Appear
27 sinde davaya katilmasi icin yetki verilmis. Rober M CARY.
Tahminidir. Bilmiyorum, Yatirim tavsiyesi deildir. Berman mahkemeye katilip bu taleplerde bulun dedi. Bunlarda bulunacaklar muhtemelen. Yazili dokumanlar isterni, itiraz vesaire 3-5 haftaya ilk kismi geceriz
Simdi bu iki talebini davaya katilip, talep edecek, Halkbank yargilanamaz, REDDI HAKIM.
hayirli olsun be Ortak.. sansimiz yokmus, Bu dava bitsin belki o zmn belli yere gelir. En kotu cocuklara birakacaz bu bankayi. Onlarda babamiz ne yapmis keske baska birsey mi alsa derlerdi ? yoksa beni de rahmetli yi de deli etti bu hisse, Hala Amerikada mahkemesi devam ediyor diyecek bilmiyorum.
Onlarin hepsi dipten %50 yapti dunyada, bitti artik o is. Simdi uzun vadeli projeksiyonlar one cikmaya baslayacak virusle ilgili. Bu analist de 2023'e normale doner diyor. E biz 1 sene unutun dedigimizde millet dusman oluyor :)
Petkimde rahat ol bence. Halk gibi o da kotu operasyon yedi. Toparlanmasi uzun aliyor. Petkim 3 iken Tup 140 idi, ya onu almis olsaydin?
Alıntı:
"This 'government equity stake' has been widely discussed in the media and forces the airlines to pay to play, so to speak," Cowen analyst Helane Becker said in a research note on Thursday.
In a separate note, she said it could take years for the industry to recover.
"People are still not flying for a variety of reasons, including not knowing how long this will last, when people will start working again, and so on," she said. "We believe the industry has lost at least two years of growth, and likely more. As a result, we do not believe we will see a return to normal before 2022/2023."
ibrahim hoca, check-in yapin arada. galinse'ye de dedim ama pek dinlemiyor gibi.
Aynen dedigin gibi su AHL kapansin gitsin artik dedik... hepsi kapandi.
Bu da ayrica piyasanin bakis acisi icin bir ornek. 3 milyar lira tazminat aldi, ama hisse dustu. Niye? Cunku ilerisi boyle olmayacak.
Bu korona mereti de boyle. Ilerisinde bunun gecip normale donmesi fiyatlanacak artik.
Herkese virussuz bir hafta sonu dilerim. Umarim haftaya daha iyi olur.
İnşaallah sn 100..
Buna sadece bizim değil sanki her ülke cds ve endekslerinin ihtiyacı var..
Devir birbirimizle dayanışma devri..
Yıkma değil yapma devri..
Yeterli bir sonuç çıksın..
Hakim bile bunun farkındadır eminim.
Yeni kalkınma Bankası bekliyoruz hep birlikte..
Bu virus cok abartildi, cok buyutuldu. Ozellikle de adi medya tarafindan.
Butun ulkeler lockdown, hayat durdu bir grip virusu yuzunden. Dunya Saglik Orgutu de bilimsel olmayan verilerle (%3.5 olum oraniymis da, havada 3 saat asili kaliyormus da...) insanlari, ulkeleri panige surukledi. Bunlarin oyunu nedir bilmek zor.
Ama para isini bilir. Bosuna "Hicbir zaman iyi bir krizin bosa gitmesine izin verme (never let a good crisis go to waste)" dememisler.
Bazilari basite indirgiyorsun diyecek. Ama Diamond Princess gemisindeki yuzdeleri verdim.
Kısmen haklısın ortak ,gemi örneğini bir adım öteye götüreyim 33 yaşındaki vefat eden coronalı genç kadın Dilek Kahtalı
20 gün kadar enfekte halde aynı evi paylaştığı ailesine bulaştırmamış ,ailesi negatif çok enteresan
Bizim bilmediğimiz buna benzer örnekler çoktur eminim ..öte yandan 5.698 tespit edilebilmiş vakanın
Kucak kucağa birbirlerine bulaştırdığını düşünmek de pek mantıkla bağdaşmıyor ,bu bulaş konusu biraz karışık ,çok fazla parametre var işin içinde gibi geliyor bana ..Prof lar bile çözebilmiş görünmüyor
Gerçek olan dün izledim tüylerim diken diken Tv de yeni mezar alanları oluşturuyorlar ..
İstatistiklere her zaman inancım yok kendi adıma ,bana veya ailemden birini zarar verirse benim için olay %100 dür .
Nerde yaşıyorsun bilmiyorum 666 dışardaysan risk daha yüksek ,içerdeysen bir nebze düşük sanki verilere göre , inandığın şey tedbiri elden bırakmanı sağlamasın ..aman dikkat diyeyim
Elleri yıkamağa ,izalosyana devam
Bahriyeli iyi yazmissin. Ortada panikten yararlananlar var.
Normal influenza da kucaktamn kucaga gecmiyor ki zaten. Virus bunlar, bulasiyor iste havadan, kapali ortamlardan, vs. Bu geyigi acayip acayip abarttilar.
Evet olumler oluyor, ama gripten veya baska seyden de olumler oluyor. Senede 10 milyon kisi acliktan oluyor.
Biz Merkel'den ve Ingiltere'den gereken tiyoyu alacaktik nufusun %70'ine bulasacak dedklerinde. Onlar da birakilm diye dusunduler onceleri, ama anladigim kadariyla insanlar cok panik oldugu icin adi medya yuzunden lockdownlara gitmek zorunda kaldilar.
Asagida Alman bir doktor (simdi Avrupa Saglik Birliginin basi) 2009 Domuz Gribi ortaminda buyuk sirketler tarafindan bilerek panik yaptirildigini soyluyor.
Alıntı:
In January 2010, Wolfgang Wodarg, a German deputy who trained as a physician and now chairs the health committee at the Council of Europe, claimed major firms had organized a "campaign of panic" to put pressure on the World Health Organization (WHO) to declare a "false pandemic" to sell vaccines. Wodarg said the WHO's "false pandemic" flu campaign is "one of the greatest medicine scandals of the century."
Bu da domuz gribinin atlasi. 2 milyar kisiye bulasmis diyorlar. Ispanyol Gribi ile ayni tur virus. WHO 18 bin olu dior, ama ABD 282 bin.
https://upload.wikimedia.org/wikiped...rmed_cases.svg
2010'da yapilan bir arastirmada riskinin normal gripten fazla olmadigi, her sene gripten 500 bin kisi oldugu soyleniyor.
Alıntı:
A follow-up study done in September 2010 showed that the risk of serious illness resulting from the 2009 H1N1 flu was no higher than that of the yearly seasonal flu.[13] For comparison, the WHO estimates that 250,000 to 500,000 people die of seasonal flu annually.
Bu tarihten itibaren korona ile ilgili hicbirsey okumamaya karar verdim. Butun hayatimizi parazit gibi ele gecirdi.
Covid-666 has left the building.
Dünyayı tehdit eden tüm pandemileri inceledim ,farklı şartlarda farklı etkileri olmuş
Dünyada muhtelif sebeplerden hergün binlerce insan ölüyor kuşkusuz ,domuz gribinde sağlık bakanlığının ithal ettiği aşıların elimizde patladığını dün gibi hatırlıyorum ..elbette durumu fırsata çevirmek için yangına körükle giden bir kesim olacaktır ..bu her olayda hayatın içinden bir durum
Bu meretin farkı galiba bulaş hızıyla kapsama alanını kısa sürede genişletmesi ,vücutta yaptığı harabiyetle istenmeyen sonuçlara süratle ulaşması .. dolayısıyla sağlık sistemlerini kitlemesi
Diğerlerinden farkı bu ,bendeki izlenim böyle
Neyse ,sokağa çıkmayı özledim birine sarılmayı
elbet diğerleri gibi buda bitecek,, çoluk çocuğumuzla sağsalim hasarsız inşallah ..en büyük kazanç herkes için
kapitalist sistemin ağababası abd propagandasına göre holıwıd filimlerinde abd li beyazların icabında kendilerini abd çıkarları için feda edilmesi istenir.
özellikle askeri vietnam filmlerde yaralı askerler taşınmaz.
yaralı askerin eline makinalı tüfek verlir.
yaralı asker son anına kadar savaşır,kendini feda eder
gerçi son yıllarda bu sahne değişmiştir.
abd dünyada gücünü göstermek için son askerini kurtarmak için varını yoğunu harcama sahnesi çeker.
aşırı üretimden beslenen sistem yaşlılardan son kez fedakarlık istiyor,
bakalım bu kriz dünyada ne gibi sosyolojik değişim gösterecek.
halkın parasını ceplerine koyan küresel şirketler en kısa sürede üretime başlamak için bastıracaklardır.
gerekirse işçileri evlerinden zorla getirmek için özel askeri birimleri devreye sokacaklardır.
tabii önce korkutma taktikleri devreye sokulacak,işsizlik sayıları abartılacaktır
Dört otomotiv şirketi, Kuzey Amerika’da korona virüs (Kovid-19) nedeniyle kapatma kararı aldıkları fabrikaların tekrar açılması için çalışmalar yapıyor. Fabrikaların, Nisan ayının ortasında yeniden faaliyete geçmesinin planlandığı aktarıldı.
666 dostum sevgili ortaklar, dünyada geçmeyen yani insanlığın sonunu getiren bir salgın henüz yok. Domuz gribi H1N1 bir influenza türü ve aşı geliştirilebilen bir virüs. Corona virüse karşı henüz bir aşı yok ve kesin bir antiviral tedavi bulunmadı. Trafik kazaları ve influenzadan da şu kadar insan ölüyor diye rasyonalizasyon doğru değil çünkü bu ekstra öldürüyor. Covid nedeniyle olası ölümler diğerlerinin sayısını azaltmıyor.
Nature Medicine isimli dergide aralık 2015 de yayınlanmış bir makale var.
A SARS-like cluster of circulating bat coronavirus shows potential for human emergence
Merak eden internetten bulup bakabilir. Özet Türkçesi şu;
Bir grup araştırmacı (2 kişi Çin bilimler akademisi Wuhan biyogüvenlik lab. görevlisi) yarasalarsa bulunan bir coronavirüs türüne SARS coronavirüsünün spike proteinini (virüsün ACE2 reseptörünü kullanarak hücreye girişini sağlıyor) kodlayan geni aktararak Chimeric yani hibrit bir coronavirüs yaratmışlar. Bu virüsle in-vitro ve in-vivo deneyler yapmışlar. Antiviral tedavi ve aşı denemeleri yapılmış ancak hiç bir başarı elde edilememiş. Makalenin sonunda insanlık böyle bir virüsle karşılaşırsa katastrofik sonuçları olur demişler.
Derginin ismi sayısı makalenin adı yukarıda fake olma ihtimali sıfır. İlk aklıma gelen acaba bu salak bilim adamlarından biri virüslü bir yarasayı yanlışlıkla doğayamı bıraktı oldu.
Sözün özü doğal seleksiyon böyle bir şey, zayıflar ölür güçlüler kalır. En fazla bir kaç aya bu işler biter.
Asi gelistirilmemesinin sebebi de fizibilite analizi. SARS'a da yok mesela, cunku ROI'yi yeterli gormemis big pharma. Burda iyice panik korku yayip, koronayi salip ne guzel senelerce sagacaklar inekleri.
Yanliz yaslilarin olmeleri big pharma'nin isine gelmez. Insan hayatinin son 5 senesinde, onceki 65 senenin 10 kati sagiyorlarmis.
Kizamik ile sucicegi 50 metreye kadar ucabiliyormus. Yarim metre ucamayan sey hayatimizi mahvetti, evlere hapis etti bizi.
Bunlarin bir exit plani da yok. Kapattilar her tarafi. 2 sene mahkum kalacagiz suc islemeden.
Korona orda, zorona burda... doktor olduk. 8 sene egiimini almaktan yirttik diyorduk... takkkkk. sabah aksam okuyoruz arastiriyoruz.
Bütün bu tarz virüslerin uzakdoğu dan çıkması tesadüf mü. Görüntüsüne zor bakabildigimiz canlıları soya sosuna batırıp -bazen çiğ olarak- ziyafet çekiyorlar. Şimdi diyebilirsiniz ki bizim de midye, kokoreç,billur yememiz,bazı kültürlerde aynı düşünceyi yaratabilir.
Evet ama sorun burada igrenme ve damak tadından çok öte. Bilimadamlarına göre yabani hayvanlarda yaklaşık 1,7 milyon çeşit virüs bulunması yüksek ihtimal.
Sars,korona vs virüsleri yarasa,misk kedisi,yılan vs. hayvanlarla iliskilendiriliyor.
Dünyanın eve kapanma ve dışarıda hayatın durma noktasına gelmesi.Süreç uzarsa ne olacak?Nereye kadar içeride durulacak. Tabi ki doktorlar yan etkisi çok olan bir ilacı yazarken gözönüne aldığı şey olacak.Olası fayda/zarar karşılaştırması.
yeni bir çin seddiyle bu sorun çözülür.
Almanlar halkın bağışıklığını ölçme çalışması başlatmışlar ,nisan ayına kadar sonuçlarını alıp
Ummın sistemi yüksek olanlara sertifıka verecekler ..elinde sertifika olan free ..
Herzaman orijinal yaklaşımları vardır bu Germenlerin ..
Doktor Drexty üstad LTT diye bir test var bir ara yaptırmıştım bir yakınıma ,bumudur yapmağa çalıştıkları ,
yaptırsak coronya karşı durumu öğrenmenin rasyonelitesi varmıdır acaba ne dersin
Viziteye çevirdik topiği :)
https://www.resmin.net/images/2020/03/28/01.png
Ne güzel tüm dostlar burada...
Ay kapanışı 92.500 altında olursa sanırım 5-6 ay 80-90 arasında gider geliriz...
İkinci bir ihtimal bu da olası bir senaryo bana göre dünya bu işten 2-3 ayda kurtulacak gibi değil...
https://www.resmin.net/images/2020/03/28/02.png
Hocam yakında hepimiz immünolog olacağız yeminle :)
Elimden geldiğince bilgilendirmeye devam;
Öncelikle LTT de immün sistemde hücrelerin savaşma gücü değerlendirilir. Bir nevi kişisel bağışıklık ölçülür. Mevcut durum biraz farklı, şöyle izah edeyim. Antijen vücudumuzun savaştığı düşman (virüs bakteri vs.) Antikor ise savunma hücrelerinin silahları veya mikrobun antidotu diyelim.
Yeni koronavirüsü vücudumuz tanımıyor ve buna karşı yeterli düzeyde antikor üretemiyor. Virüs akciğere ulaşıp ACE2 reseptörleri ile hücrelere tutunduğunda tüm bağışıklık sistemi virüse saldırıyor ve aşırı reaksiyon ile akciğer harap ediliyor. Yani istemeden cephaneliği patlatıyoruz. Ya da yanan sobaya benzin döküyoruz.
Bir grup insan ise bu virüsü yenebiliyor (asemptomatik kişiler veya hafif bulgularla hastalığı atlatan kişiler). Vücuttta 2 tür antikor oluşuyor bu süreçte Ig M (akut hastalık döneminde) Ig G (iyileştikten sonra vücudu koruyan bağışıklığı sağlayan immünglobulin bu) Almanlar sanırım toplumda IgG bakacaklar. IgG seviyesi yeterli olanlar bağışık demektir. Mutasyon geçirmedikçe aynı Coronavirüsten çok etkilenmezler. İngilizlerin ilk başta yapmaya çalıştığı sürü bağışıklığı planı bu idi. Yaşlıları koruyalım gençlere karışmayalım. Toplumda IgG gelişsin. Kötu olanlarıda hastaneye alırız hesabı... ama yemedi çünkü pabuç pahalı.
Sağlık bakanının bahsettiği hızlı test de işte bu. Ig M veya Ig G varmı diye bakılıyor. Almanlarda tüm topluma bunu yapacak olabilirler. İngilizlerde tüm eczanelere vs dağıttılar. Gebelik testi gibi birşey.
Merak eden olursa bi ara testleride yazarım PCR antijen veya antikor testi nedir diye. Hızlı test anlattığım antikor testi. Kalin sağlıcakla...
Sizlerin grafikler genel iyi. Olasiliklari da ciziyorsunuz secbulla beraber. Matrikste formasyon analizi var, ben onlari takip ediyorum. Simdiye kadar yazi/tura'dam daha iyi bir ihtimal cikmadi maalesef.
Birkac ayda durumun kurtarilamayacagini hepimiz anladik. Cunku herifler ortami gerdi panik yaptirdilar. Yoksa sessiz sakin kendiliginden devam edecekti.
Benim kuzenim A/C'yi acmiyor, sicaktan olecekler. Borulardan gelirmis.
https://www.resmin.net/images/2020/03/28/03.png
Son olarak da diğer bankalarla durumumuz ne ona bakalım usd bazlı...
Eski devasa farklar artık kalmadı xbank la beraber hareket etsek yani şuan vakıf gibi olmamız gereken yer 1.20usd yani 8tl civarı...
Buna herkes tamamen ikna olunca yükseliş başlar ve durumun düzelmesi peşinden gelirse desek aşırı iyimser mi olur?
Sanki herkesin gözü önünde yukseltmezler,herkes ortalık düzelmeye başladı, burdan alinir demeye başladığında o ana kadar zaten bir miktar yol alınmış olmaz mi?
Acemice düşüncelerim olup,yatırım tavsiyesi değildir.
Akcigere inmeden once bogazda cogaliyormus. Ondan daha hizli bulasiyor. R0'i (Bir kisinden kac kisiye bulasacagi) 2 imis. Influenzada 1.3
Almanlar ve Ingilizler en iyisini yapiyorlardi aslinda da cok fazla overload oluyor saglik sistemleri. Bir de adi medya her yerde korku pompalayip duruyor, milletvekillerini de etkiliyor bu tabi.
Rusya : koronavirus u tedavi edecek ilaç geliştirdik.
Basın
Ilk başlarda çok duyduk benzer haberleri ama umut fakirin ekmeği. Bu haberlerden biri somut çare olsun.Belki de bu olsun.
Yatırım tavsiyesi değildir.
Heriflerin Chloroquine'ine sitma parazitleri bagisiklik kazanmis. Son zamanlarda kullanilmiyormus artik onlar zaten.
Hemmen... Korona. Yeni pazar.
Rusya'dan Iran'dan Avrupadan birsey cikmaz. Gelismis dunya ulkelerine bakacagiz.
herkese bulasacak virus yani herkes yarasa çorbasi içmiş gibi olacak