Evet burgan gayet iyi tek sorun limit sıkıntısı
ASUS_X008D cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Dudu cigkofte iste bu Ek 26079
Kucuk Migrosta var.4 tl...
Cuma günü bloomberg’de bir adam Pazartesi veya Salı günü ortalama fonlama maliyetinin % 12 civarına geleceğini söyledi.
Sebebi hesaplamada mevcut olan % 6,5 faizli bir enstrümanın hesaplamadan çıkacak olması ve bunun neticesinde ortalama fonlama maliyetinde bu tarz bir sıçrama olacağını belirtti.
Bizdeki verileri hergun nerden çekiyor hanke pazardaki marketteki fiyatlari nasil tespit ediyor.
Cuma günü Aktif mt oranlar artıcak bu gidişle dedi
22 ekime kadar Günlük gitmek mantıklı geldi bana ( biraz borsa , azıcık dolar düşünürüm )
YTD
Ekonomik rasyolar daha sıkıntılı enflasyon daha düşük iken mevduatta 27-28 ler var idi şimdi yarısı bile değil ve tüketici faizleri ise o dönemki oranın üstünde bu sadece mevduatçı açısından da değil devletin işleyişi için de sürdürülebilirlikten uzak
ASUS_X008D cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Enflasyon 24-25 çıktığında %28 (%5stopaj)almistim 30 31 alanda vardi 1 ayda olsa simdi enflasyon onun yarisi stopaj yine %5 14-15 alabilen yok henuz kimse dolar bozdurmaz bu orandan 22 ekimde en az 600 puan lazım bana gore kasim da secim var cok gec kalirlar yoksa.
Benim dediğim gibi 26 ekim den önce faizi yükseltmeyecekler yalnız bunun acısı sonra çok fena olacak 500 - 600 baz puan artışlara gidecekler, o zam bankalar bizleri arayıp paranızı bize verin diyecekler ama bu sefer çok beklerler.
Bir de boyle bir yaşam formu var
Düşük döviz kurunun Türkiye ekonomisinin zararına olduğunu ileri süren Güneş gazetesi yazarı Rasim Ozan Kütahyalı, "Türkiye şu an Berat Albayrak önderliğinde köklü bir ekonomik devrim yapıyor" dedi.
https://onedio.com/haber/rasim-ozan-...yapiyor-929799
Öyle bir şey olmaz. Dolar kuru kontrol altında hocam görmüyor musunuz? 2018'deki gibi her gün %3-5 hareketler yok, kontrollü değer kaybına uğruyor tl. Her toplantıda sadece tl mevduatçısı bizlerin ağzına 100-200 puanlar ile bal sürülür 16-18 bandı ise mevduatçıların çoğunu tatmin eder. Amaç doları düşürmek değil sadece hızını düşürmek yada yataya bağlamak..
Bahri hocam ben 2018'i tl mevduattayken yaşadığımdan günlük %0.5-1'ler kontrol kaybı gibi görmüyorum. TL değer kaybını yavaşlatmak için ilk adımlar atıldı bundan sonra da yine cimri bir şekilde davranacaklar maalesef.. Gırtlağa kadar borçluyuz tek cent gelmiyor dışardan.. Daha bu hafta yeni yeni dibs ve borsaya kısmi bir giriş oldu bir miktar daha faiz arttırılıp orada tepe yaptırırlar gibi geliyor..
tl mevduatçı negatif reel faiz için üzülüyor ancak genel nüfus fakirleşiyor ve maaş zamlarını açıklanan enflasyona göre alacaklar eğer faizde cimri davranılıp kurun daha da artması isteniyorsa çarşı pazarda artacak etiket fiyatlarının oy kaybı yaratmayacağını ve bu konuda rahat olduklarını gösterir izleyip göreceğiz
Faiz artışı sert yapmalı yoksa bu doları kimse tutamaz
VIA A4 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Petrol fiyatları 43 doların üstünde kalamıyor yani yatırım iştahı yok ayrıca borsaların yükselmesinin tek sebebi FED ve AMB şirketler sıkışırsa bizleri bir şekilde kurtarırlar mantığı normal şartlarda şirketlerin durumları da çok kötü borsalar yapay olarak yükseliyor.
Bakalım bu yılın sonun da ne olacak ?
yep hedeflerini tuturmak için faiz artışı kaçınılmaz. ha hedef önemli değil diyorlarsa o başka :)
Stopaj indiriminden sonra tl mevduat faizlerinde artış durdu herkesin gücü tl mevduatçıya yetiyor kemiksiz et yok size diyor bankalar
22 ekim degilmi ppk toplantı
kamu bankaları %13.25 ve üzerine çıkmışlar arkadaşlar..
ytd.
syg,
ING cuma günü 12'ye çekmiş benim oranı. Bir yıl dolmuş demek ki, Özyeğin'e yatırdım parayı ay sonuna kadar takipteyim. Teb için de internetten başvuru yaptım, yordular yemin ediyorum. Düz verin işte faizi hoş geldin nedir?